stare PC hry na WM / symbian. Ako na to?

Diskuze o hrách pro Windows Mobile
Post Reply
johauac
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Siemens S65

Post by johauac »

Nazdar vsem, :-)
rozhodujem sa ci si v najblissiom case zaobstaram HTC Touch PRO 2 co ma v sebe WM alebo symbianovskehy Samsung GT i8910, a najprv by som rad poznaj jednu informaciu.

ci sa do WM da nainstalovat hocijaka hra co sla kedysi spustit na starych strojoch. napriklad fallout, baldurs gate, alebo aj tie starsie tituly. je ich mnoho tak nejdem vymenuvat.
ide o vsetkych hrach ktore dnes najdete na oldgames.sk a co sli aj na pentiach 2 respektive 3. pretoze moderne PDAcka su take silne ze by to dokazali rozchodit, otazka je ci sa to tam da nainstalovat a ak ano ci sa to na nom da aj zahrat.

napriklad na htc touch HD alebo htc touch pro 2.

viem ze i8910 je symbian mobil, ale to je druha cast otazky.
ci sa take hry daju instalovat aj na i8910 a vzapati aj hrat na i8910?

chcel by som sa uistit ci je to mozne. podla mna totiz nie. symbian ma linuxove jadro. ale kedze nie som vseveduci ak ma to zaujima.
dakujem za vsetky informacie.

PS
viem ze napr. fallout existuje v JAR podobe na stranke
http://falloutmobile.webcindario.com/ 1,4 MB
kto vie po spanielsky tak tu je 2,3 MB verzia
http://www.mobiles-club.com/java/action ... obile.html

ale mna zaujima klasicka instalacia, ako na pc.

fakt mi na tejto informacii zalezi, bo i8910 nevychadza na trh uz hrozne dlho a uvazujem o HTC touch pro 2, ktory ma WM, pretoze ak sa to da tak nan budem moc instalovat svoje starsie hry ktore som ako dieta nedohral a stale ma lakaju.

este raz diky za akukolvek radu ci info :tlem:
Putcha
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Omnia7

Post by Putcha »

Nedaju. Musia byt napisane pre WM aby fungovali (hlavne kvoli rozliseniu, ovladaniu, WM je 16bit system, vykon PDA nie je ekvivalentny stolnym PC,...). Sice existuju emulatory ako pDOSBox, dalej rozne na PS, GB... ale s emulatormi ide razante dolu vykon. Napr mne na Kaiserovi (400MHz, 60MB volna RAM) neemuloval plynule ani hry z GameBoyAdvance... A vobec, PDA neni na hranie ;-) ale na robotu. Jedine co ma Windows Mobile spolocne so stolnymi Windows, je nazov.
Soap
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: 1+ 3T

Post by Soap »

Některé hry jsou ale předělané (jak přímo port z PC, nebo kopie) na PPC, například ten Fallout, Ufo Enemy Uknown, Warcraft II, TransportTycoon, Heroes, Lemings, Civilization I, Doom, Quake, Duke Nukem, Wolfenstein...
Z emulátorů mám ozkoušenou Segu a klasický GameBoy, obě běží OK, pak je prej bez problémů emulátor starých adventur ScummVM 0.10.
Kdyžtak pak článek o emulátorech tady

Ale jak již bylo zmíněno, WM jsou primárně určené na práci a někdy je to znát.
johauac
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Post by johauac »

v prvom rade sa chcem podakovat za odpovede. fakt si ich nesmierne vazim. :wink:
nuz a teraz prejdem k veci.

zaujimave, odpovede zneju velmo racionalne.
avsak niekde na nete som videl videjko z youtube, ako na htc touch pro 1 hral nejaky manik Quake 3 arenu a vravel, ze s tou hrou nic nerobil, neoptimalizoval, nekodil len hodil na disk a pustil.

tak isto, podobnu odpoved mam aj z ineho fora, kde mi zatial len jeden clovek odpovedal na tuto otazku, ale zato bola pozitivna.
{rozhodil som tuto otazku do viacerych for, aby som ziskal viac nezavislych zdrojov a odpovedi}
odpoved kde mi vravia, ze to IDE je tu na tomto fore ->
http://forum.mobilmania.sk/viewtopic.ph ... &start=900

konkretne odpoved je tam takato>
from orgasmic To johauac:

Jasne ze na WM si zahrajes stare pecky z PC.

Ja ted hraju na HTC Diamond 2 Stracraft, Warcraft 2, Age of Empire 2, Doom, Duke Nuken 3D, Quake 3 Arena, Transport Tycon a vse jede bez trhani. Zkousel jsem i nejake WVGA (480x800) hry a take vse jede bez problemu. HTC-cko je opravdu vykone. Narval jsem tam i Divx v plne kvalite a prehraje to bez trhani.
hmm, nechem ani podryvat ani byt ofenzivny, len ma to zaujima :curious
viete, ak by sa to prosto dalo, tak jednoznacne by som bral WM zariadenie. a ano mate sice pravdu ze WM je na pracu. no ja hladam prenosnu hracku, co prehrava filmy, a foti celkom kvalitne fotky {preto ten i8910} a pritom to ma GPS a dokaze editovat dokumenty respektive obzerat ich. 8-) {a nie je to PSP ani nintendo, totiz musi to vediet aj telefonovat}

mozem sa spytat? skusali ste niekedy nieco taketo? ->
rozbalit hru na pc priamo na disk PPC, a spustit?
ja viem ze tato otazka znela akoby som Vas chcel osocovat, alebo podryvat Vase odpovede, no nie je tomu tak. len sa snazim uistit sa, ci to ide a ci ste to uz skusili. bo ak ano, potom viem z to nema sancu ist.
-----------------
a este jedna vec mi viri v hlave. je mozne ze by ten samsung gt i8910 dokazal emulovat WM? alebo lepsie emulovat stary WINDOWS? aby sa na tom dali hrat tieto stare hry?

EDIT
link na to videjko z youtubu - avsak nie je s pokecom, predtym som nasiel aj s info ako to tam dostal. no znova ho neviem najst.
Quake 3 Arena on Touch Pro (Raphael)
http://www.youtube.com/watch?v=x8_wfWaYa_w
Putcha
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Omnia7

Post by Putcha »

Hry z PC na WM nerozchodis. Existuju len upravene verzie/porty niektorych hier tak aby fungovali na PPC, ale to su skor vynimky. Co som ja davnejsie skusal a slo mi: Allods, AOE, Tomb Raider a OTTD(ale ten nebol moc hratelny na QVGA). Ohladne toho Quake uz neviem presne (bolo to uz davno, takze toto nieje moc aktualne) ale na jeho hranie bol potrebny brutalny vykon, vtedy si s tym bezne PPC s GSM modulom vobec neporadili, kvoli nizkemu taktu procesora. Isiel len na PPC ktore GSM modul nemali a to z toho dovodu ze tam sa kludne mohlo 600MHz a ked si dal sleep tak ti viac nezral, ale ked je GSM modul, tak aj v sleepe musel byt aktivny procesor (keby nekdo zavolal). Neviem aky je stav v dnesnej dobe,lebo PPC uz maju PPC "Dual Core" procesory, tz ze jedno jadro ja na malom takte a stara sa o GSM modul a druhe ma vyssi takt a to sa vypina pri sleepe...
V dnesnej dobe ked ma mat PPC co najmenej tlacitok, tak o ovladani hier sa ani nema zmysel bavit...
Neviem ci Samsung dokaze emulovat WM, ale PPC s WM dokaze emulovat WIn3 a Win95 a uz som cital aj o XP. Ale ja v tom moc zmysel nevidim...
Link na diskusiu o emulacii Windows.
Ale na druhej strane WM nevie moc dobre emulovat Javu, takze na hry v Jave mozes zabudnut. Ak sa chces hrat ber radsej ten Samsung so symbianom.
TU mas porovnanie HW medzi tym Samsungom a TP2.
Soap
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: 1+ 3T

Post by Soap »

Symbian určitě neumí emulovat WM. Hry musí být udělané na PPC, nebo nějak emulované, přímo hry z PC nepůjdou. Jediné OS ze stolních PC co jsem slyšel že jdou, tak je DOS a nějaký linux pro Universala.
johauac
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Post by johauac »

OKi :) verim Vam obom, na zaklade mojich otazok a odpovedi som zistil z viacerych zdrojov ze to prosto nejde.

napr tu
Je to presne tak, jak ti pisi na smartmanii. Primo hru pro PC nerozchodis na zadnem telefonu. Spousta her je predelanych - pro WM s priponou exe pro instalaci pres pc a nebo cab pro instalaci s telefonu.

Pro Symbian s koncovkou sis(x) a nebo jeste univerzalni java (jar)

Pak samozejme existuji pro oba systemy ruzne emulatory (gameboy atd.), ale to neni nikdy zadna slava.
Iked som clovek neveriaci, bolo by pre mna fakt najlepsie chytit ten mobil a prosto nan nainstalovat igru prekopirovanim z PC na flash kartu v mobile. a potom to nazivo vyskusat.

ale Vase odpovede su jednoznacne negativne. a napriek tomu ze by som to chcel vidiet tak Vam fakt verim, ze to nejde.
pretoze viaceri ludia sa nakoniec uzniesili {aj ked to z pociatku tak nevyzeralo} ze tie hry su specialne upravene pre PPC

toto je napr. komunikacia s inym clovekom. moj znamy.
L.
zalezi od hry a od narokov podla mna. Windows Mobile je osekany windows, takze nieco mozno pojde, nieco bude potrebovat upravit. A dost tazko ti pojde nieco co zozere povedzme 100 mega ramky, aj ked budes mat 128, lebo aspon u mna cast ramky zaberaju kadejake vtakovny, ktore odtial neviem dostat. Ja mam len 64 mega RAM. Ide mi tam napriklad Dyna blaster, Wolfenstein z tych starych hier, ale s tym cudlikom to je nehratelne. Nasiel som aj Heroes of Might and magic, isli, ale ta grafika bola dost neprehladana. Hladal som civilizaciu, mala by ist, je upravene pre windows mobile http://www.freeciv.org, ale tam som stroskotal na RAMke. Toz tak.
JA
takze, pre istotu sa este raz spytam, bo som asi nechapavy.
tie hry dyna, wolfen, heroes,civil. boli povodne hry z pc? alebo si
ich stiahol ako hotove pre PPC {mio}?
ta druha moznost znaci ze je to uz prerobena hra na ppc. upravena
verzia programatorom.
L.
tie moje su upravene. Minimalne ta Dyna urcite. Stahoval som to zo stranok pre PPC.
je mozne ze niekedy v buducnosti mozno uz buduci rok budu ficat take WM komunikatory v ktorych sa bude fakt dat nainstalovat cokolvek ako v klasickom Win. predpokladam ze na to bude treba nielen graficke akeleratory vnutri ale aj system podporujuci viac nez 16 bajtov. a samozrejme patricne rozlisenie ako pri starych typoch hier. napr to 800*480 v sebe obsahuje 640*480 {da sa softverovo vystrihnut}

moje zistenie zatial je take, ze treba experiment s viacerymi zariadeniami a viacerimi hrami. od prehistorika po toho quake 3 arena. a preco. predsalen WM ma kernel Win CE. a to je vlastne orezane WIN ale teraz neviem ci 95 alebo ine. takze teoreticky v nom je vsetko co treba na niektore starinky. napriek tomu ocakavam nefunkcost. {experiment = dokaz namiesto slubov}

mnoho ludi mi radi, ze ak chcem mobil na hry tak nech beriem ten samsung. skusim este teda pockat, a ak nepride na trh tak si prosto zoberiem nejaky wm komunikator a otestujem jeho schopnosti. fallout jednicka sa da spustit obycajnym prekopirovanim z disku na disk. iked zaujimava je otazka, ze ci by sa to dalo ovladat skrz dotykac.

mno necham tuto temu uz radsej tak.

este sem pribalujem zaujimavy odkaz na stranku emulatorov pre zaujemcov
mnozstvo emulatorov pre cokolvek.

http://www.worldofspectrum.org/emulators.html

dakujem zucastnenim na tejto diskusii za ich postrehy a napady. tiez za linky. vsetko je velmo uzitocne. dnes minimalne pre mna. mozno niekedy v buducnosti aj pre niekoho ineho.

Pekny den praje J. :tlem: :wink:

PS
niekedy v blizkej buducnosti urcte vytvorim temu v ktorej budem rozoberat ako rozbehat napr Baldurove Gate na symbiane. ako to preprogramovat respektive upravit. co k tomu treba tak. :twisted:
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Post by 4n's »

heh, koukal jsem, ze PPC neni hracka. Tento nazor musim poprit, protoze si se svoji P320 vyhraju lepe, nez drtiva vetsina Sony Ericssonu :) WM jsou rozhodne multimedialnejsi nez vsechny hloupe mobily, a tech je u mladych lidi vetsina...
Post Reply

Return to “Hry”