Vyšla Opera Mobile 9.7 beta s Turbo režimem a novým jádrem

Diskuze o programech pro Windows Mobile
xHeretic
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Windows Phone!

Post by xHeretic »

Funguje prehravani videa napr. na strankach Ceske Televize???
DIky za odpoved.
peter63
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC touch HD: rom Topix 3.5 wm 6.1, Afroradio 1.17

Post by peter63 »

nejdu mi videa na stranke CT a samozrejme ani flash z Novy. Nefunguje otvaranie v novom panely a ten maly font je dost neostry. Nacitavanie je slusne rychle, takze buducnost vidim ruzovo.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Tak u mě negativní... Operu jsem nainstaloval na kartu, následně spustil, objevil se animovaný splash-screen, ale tim to haslo. Čekal jsem několik minut a bezezměn, takže šla opera zase pryč.
peter63
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC touch HD: rom Topix 3.5 wm 6.1, Afroradio 1.17

Post by peter63 »

ja to mam tiez na karte...so spustanim som problem nemal
jenda.69
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Google Nexus S

Post by jenda.69 »

Na TyTN II mi jde.
Ty nezobrazený obrázky budou bug. Protože se načtou, ale nezobrazí. Zjistil jsem, že se ukážou až když prudce obrazovku zascrolluju tak, aby se ukázal takovej ten čtverečkovej šedobílej pattern a stránka se jako by znova vyrenderovala.
Tior
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Orange San Francisco, Ainol Aurora II

Post by Tior »

Na G900 jiz zmineny problem s landscape rezimem, obcas mi taky na zazoomovane strance pri scrollovani preskakuje obraz pres sebe,ale to jen vyjmecne. Jinak je celkove opera rychlejsi a turbo nacitani stranek na mobilnim pripojeni opravdu vyrazne zrychluje. Instalace na karte v pohode, spusteni vzdy do 10s.
bora2211
nováček
nováček
Zařízení: SE P1i => HTC HD2

Post by bora2211 »

zajímavej počin, tváří se to tak, že by si na ni člověk zvyknul, ale seká to přístroj, tak že musí baterie ven, takže zatím nic
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Vyzkousel jsem,ale zustanu verny Netfrontu 3.5 a poslednimu novemu buildu 907
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

peter63 wrote:nejdu mi videa na stranke CT a samozrejme ani flash z Novy. Nefunguje otvaranie v novom panely a ten maly font je dost neostry. Nacitavanie je slusne rychle, takze buducnost vidim ruzovo.
Česká televize totiž filtruje uživatele na základě informací z user-agent string a kdo nemá Internet Explorer, tak si musí pro přehrávání videí nainstalovat nějaký jejich rádobyplugin. Na stolním PC (Firefox) toto obcházím podvržením jiné identifikace a zkusil jsem to i u této opery editací souboru override_downloaded.ini, což se mi povedlo, ale videa stejně nefungovaly. Nakonec jsem přišel na jednodušší způsob - najdu si video, které chci shlédnout, vyberu si kvalitu (většinou střední) a kliknu na odkaz "Do okna". Na tomto odkazu se nachází *.asx soubor, který poté rovnou otevřu v CorePlayeru.

Jinak co se týče bugů, tak kromě občasného překreslování spodního panelu s klávesnicí přes nabídku opery, jsem na žádný jiný nenarazil. Žádné zátuhy nebo problémy s panely. Malý font mi také více vyhovuje. Autoři se asi nejdříve soustředili na testování na přístrojích se základním rozlišením 320x240.
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7

Post by Radek Hübl »

Testováno na Kaiseroj a vse slape jak ma...a rychlost je teda opravdu luxusni :o)
Mispulin
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Pro2

Post by Mispulin »

Na ASUSUu P320 šlape nainstalované na paměťové kartě prakticky parádně. Jen nejde flash a hlavně, co bych vyčetl vývojářům, to tam hergot nemůžete udělat obdobné vymakané ovládací fíčůrky jak na Opeře mini??? Tzn. na náhledu obdelník pro zvýraznění zoomované oblasti OVLADATELNÝ SMĚROVÝMA KLÁVESAMA, zoomováni/odzoomování středovým tlačítkem, využití kontextových kláves pro akce "zpět" a "Menu".....a v neposlední řadě možnost landscape modu zrotovaného doleva (jsem na něj zvyklý ;-)). Operu mini ovládám naprosto luxusně pouze HW klávesama...tohle je pořád buď o vytahování stylusu, nebo matlání displeje prsty - tudíž pro mne (a přístroj s dostatečným počtem HW kláves) podstatně méně user-friendly. :-( Doufám, že v další betě už si vývojáři vyhrajou i s tímhle....
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

Na Samsungu i780 slape subjektivne sviznejsie a rychlejsie ako stara 9.5. Ale testovane len kratko a s nenarocnymi strankami. Zatial spokojnost.
Caddy
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Motorola Moto G, HTC Desire Z

Post by Caddy »

Mispulin: no vzhledem k ubyvani pristroju s tlacitky bych spis pocital s tim, ze se na ne vyvojkari vykaslou :(
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Tak na první betu a na Operu to není špatné, ale celkově jsem nějak čekal víc jak od celkového zrychlení, tak hlavně od turba. Dobře, je to beta, ale přímo navazuje na 9.5...jenže ta je ovšem sama o sobě bohužel stále až moc beta. Možná by měli změnit název na Opera Beta. Kdyby Iris měl možnost kopírování textu, tak na něj asi přejdu úplně...
Helle
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Xiaomi Max 3 , NB Chrome OS, PC Win 10iPad 2

Post by Helle »

Mám ji na nejposlednějším Energy ROM HD 6.5 a prozatím "skoro" bez problémů.Finální verze má šanci stát se nejlepším prohlížečem.
Aspire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Post by Aspire »

Sdilim podobny nazor. Verim, ze finalni verze bude dlouho vladnout prohlizecum na platforme WM.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

záleží z jakýho úhlu se na to díváš, pro mě je nejlepší prohlížeš už přez rok NetFront 3.5, a bude jím dokud nevydají další verzi (3.6?) nebo nevyjde Fennec
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Vyzkoušel jsem, ale Opera mi znemožňuje použít SIP klávesnici, prvky přeskakují přes sebe, klávka mizí a objevuje se. Takže nemám možnost jakkoli zadat adresu. Navíc mi drze "zmapovala" hw tlačítko pro otáčení obrazovky, a to tak, že se současně otočí obrazovka a provede zoom/odzoom. A ani to není pravidlem. Jsem zmaten, uražen a Operu odstraňuji :-).
Post Reply

Return to “Aplikace”