HTC chystá na 24. června odhalení několika novinek...
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Tohle nechápu, TP má kolečko stejné, jako Diamond, a mě se na něm to co popisuješ nikdy nestalo. Ale i tak ten D-pad považuji za nejhorší co jsem kdy držel v ruce...každou chvíli jsem při stisku do strany stiskl taky některou z okolních kláves. Ale i tak bych měl na HD radost i z takového paskvilu.
Yamato: clovece tak naco si si ten HD kupoval, ked skoro v kazdom prispevku ti vadi absencia D-padu ??? Ja som kvoli tomu zatial nekupil nove PDA (stale faxcim na CRUISE 1) a cakam na nieco poriadne bez HW klavesnice, ale s D-padom. Ked si si ho uz kupil, tak to bud vydrzis, alebo ho predaj a nemusis riesit masochisticke vylevy...
bez urazky
- YAMATO
- smartmaniak

Bez urážky - co jiného jsem měl koupit, když jsem chtěl pořádný display? A ten HD má. Já to bez D-padu vydržím, i když je to občas k vzteku, ale nevím, proč bych neměl za jeho absenci u všech modelů (mimo Low-endu) HTC kritisovat. Dokonce jsem jim poslal i mail, doufám, že nejsem jediný (Stando a další?), ale obávám se, že nás "D-padistů tlačítkářů" zas tak moc není, aby s HTC pohnuli. Přitom by stačili tak dva modely, HD s D-padem a tlačítky a TP2 s tím samým (+ samozřejmě i odstraněny chyby vadící i Touchařům), a myslím, že většina nás "staromilců" by byla vcelku spokojena.
No...ja som bol uz tiez tak trochu nalomeny, ze kupim TD2, ale na poslednu chvilu som si to nastastie rozmyslel. D-pad je proste dnes privelky luxus, aby som sa ho len tak vzdal
))))
-
pk
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy S4
landov: obavam sa ze sa na tvoj vysnivany telefon nacakas dlho... 
-
Diamant
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch HD2
Momenálne mám tiež Touch HD a neviem si ho vynachváliť za tek krásny veľký displej, veľmi príjemný tvar (mne sa dokonca aj páči), ale rozhodne ho za ideálne zariadenie nepovažujem (bohužiaľ).
Prešiel som množstvom PDA zariadení od ich ranného veku, keď ešte kraľoval Palm a všetci sa mi za PDA s WM smiali (iPAQ h3630). Potom nasledoval iPAQ h3850, iPAQ hx4700, F-S Loox 510, iPAQ 614c, HTC Touch Pro a napokon súčasné HTC Touch HD.
Využívam hlavne úlohy (tasks), kalendár, Excel, čítam PDFká (obvykle nejaké návody alebo zákony), prezerám si obrázky, počúvam muziku, čítam maily synchronizované z PC, resp. operatívne stiahnem z netu a aj hľadám veci na nete. Občas využijem iGO či slovník. Hry nehrám, nemám čas.
Z môjho pohľadu hodnotím Touch HD nasledovne:
1) Absencia D-padu
Veľký displej THD je omnoho viac touch friendly ako u Touch Pro, ale proste v mnohých aplikáciách sa tie šípky hodia, navyše mi potom vadí zašpinený displej. Toch Flo mám vypnuté. Prešiel som všakovakými experimentmi typu touchpad u hx4700, Smart Touch Wheel u 614c alebo tých kvázi šípok u Touch Pro, ale ani jedno nebolo ono. Ja by som najradšej riadne HW šípky s potvrdzovacím stredom, ako majú napr. Nokie (veď to ani toľko miesta nezaberá). Dokonca ešte ani joystick u N73 nebol úplne bezchybný.
2) Absencia prisvetľovacej LED
Na odfotenie nejakej stránky formátu A4 tie bežné LEDky stačia. Myslím, že viac nemá zmasel od foťáku v PDA žiadať. Hoci, ak sa pozriete na moju recenziu na iPAQ 614c http://www.railweb.sk/Foto/ipaq614.html, tak uvidíte, že HP 614c fotilo ešte horšie ako Touch HD, ale zase Nokia N73 na priloženej fotke jasne ukazuje, že v mobile sa to dá aj omnoho lepšie. A napokon LG Viewty má riadny blesk, takže aj to sa dá. Ale ja som kapituloval a nosím so sebou malý kompakt Sony, ktorý fotí kvalitnejšie, rýchlejšie a má normálny blesk. Tak ma kvalita fotiek už v PDA netankuje. A tým pádom už ani nepíšem, že mi chýba spúšť foťáku na boku PDA.
3) Touch HD má našťastie 3,5 mm jack, ale u ostatných PDA nechápem, prečo ten jack nedávajú. U Touch Pro som mal redukciu, ale nejako to nebolo celkom ono. Navyše nešlo počúvať muziku a súčasne mať PDA na nabíjačke.
4) Rovnako nechápem ten zoomovací pásik, je to podľa mňa plytvanie priestorom. V mnohých aplikáciách ide zoomovať šípkami. Tie by boli podľa mňa užitočnejšie. Dajú sa využiť všade. Ja napr. zoom používam iba v Exceli, Foxit Readeri (PDF), Opere a u fotiek. Navyše to zase tak často nie je.
4) Na výkon sa nesťažujem, výnimočne si nejaké video pozriem, ale nechal som si to zmenšiť na 320x240 a s tým nemám žiadny problém a pozerať sa to dá v pohode.
5) Čo sa týka HW parametrov, tak sa dosť čudujem, že na tomto poli vývoj akosi zastal. Ak porovnám THD so starým iPAQom hx4700, ktorý som si kúpil v roku 2004 (!), tak už vtedy mal rozlíšenie 480x640, BT, slot na CF aj SD karty, 624 MHz CPU, automatickú reguláciu podsvietenia displeja. Takže za 5 rokov sa veda zmohla na trochu viac pamäte a potom sú to už iba priadné periférie ako zabudovaný foťák, WiFi, GPS a FM rádio. Rozlíšenie displeja rovnaké, CPU rovnaké. Dosť málo, nie?
Prešiel som množstvom PDA zariadení od ich ranného veku, keď ešte kraľoval Palm a všetci sa mi za PDA s WM smiali (iPAQ h3630). Potom nasledoval iPAQ h3850, iPAQ hx4700, F-S Loox 510, iPAQ 614c, HTC Touch Pro a napokon súčasné HTC Touch HD.
Využívam hlavne úlohy (tasks), kalendár, Excel, čítam PDFká (obvykle nejaké návody alebo zákony), prezerám si obrázky, počúvam muziku, čítam maily synchronizované z PC, resp. operatívne stiahnem z netu a aj hľadám veci na nete. Občas využijem iGO či slovník. Hry nehrám, nemám čas.
Z môjho pohľadu hodnotím Touch HD nasledovne:
1) Absencia D-padu
Veľký displej THD je omnoho viac touch friendly ako u Touch Pro, ale proste v mnohých aplikáciách sa tie šípky hodia, navyše mi potom vadí zašpinený displej. Toch Flo mám vypnuté. Prešiel som všakovakými experimentmi typu touchpad u hx4700, Smart Touch Wheel u 614c alebo tých kvázi šípok u Touch Pro, ale ani jedno nebolo ono. Ja by som najradšej riadne HW šípky s potvrdzovacím stredom, ako majú napr. Nokie (veď to ani toľko miesta nezaberá). Dokonca ešte ani joystick u N73 nebol úplne bezchybný.
2) Absencia prisvetľovacej LED
Na odfotenie nejakej stránky formátu A4 tie bežné LEDky stačia. Myslím, že viac nemá zmasel od foťáku v PDA žiadať. Hoci, ak sa pozriete na moju recenziu na iPAQ 614c http://www.railweb.sk/Foto/ipaq614.html, tak uvidíte, že HP 614c fotilo ešte horšie ako Touch HD, ale zase Nokia N73 na priloženej fotke jasne ukazuje, že v mobile sa to dá aj omnoho lepšie. A napokon LG Viewty má riadny blesk, takže aj to sa dá. Ale ja som kapituloval a nosím so sebou malý kompakt Sony, ktorý fotí kvalitnejšie, rýchlejšie a má normálny blesk. Tak ma kvalita fotiek už v PDA netankuje. A tým pádom už ani nepíšem, že mi chýba spúšť foťáku na boku PDA.
3) Touch HD má našťastie 3,5 mm jack, ale u ostatných PDA nechápem, prečo ten jack nedávajú. U Touch Pro som mal redukciu, ale nejako to nebolo celkom ono. Navyše nešlo počúvať muziku a súčasne mať PDA na nabíjačke.
4) Rovnako nechápem ten zoomovací pásik, je to podľa mňa plytvanie priestorom. V mnohých aplikáciách ide zoomovať šípkami. Tie by boli podľa mňa užitočnejšie. Dajú sa využiť všade. Ja napr. zoom používam iba v Exceli, Foxit Readeri (PDF), Opere a u fotiek. Navyše to zase tak často nie je.
4) Na výkon sa nesťažujem, výnimočne si nejaké video pozriem, ale nechal som si to zmenšiť na 320x240 a s tým nemám žiadny problém a pozerať sa to dá v pohode.
5) Čo sa týka HW parametrov, tak sa dosť čudujem, že na tomto poli vývoj akosi zastal. Ak porovnám THD so starým iPAQom hx4700, ktorý som si kúpil v roku 2004 (!), tak už vtedy mal rozlíšenie 480x640, BT, slot na CF aj SD karty, 624 MHz CPU, automatickú reguláciu podsvietenia displeja. Takže za 5 rokov sa veda zmohla na trochu viac pamäte a potom sú to už iba priadné periférie ako zabudovaný foťák, WiFi, GPS a FM rádio. Rozlíšenie displeja rovnaké, CPU rovnaké. Dosť málo, nie?
-
matelkoxxl
- smartguru

- Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
co tak zakusnut si do jazyka a nechat to uz konecne tak?
alebo druhy pripad - chodte sa stazovat na lamparen...tam vam mozno raz pomozu.ved patrik herman vyriesi kazdy pripad
no a posledna moznost - co keby ste spravili peticiu,alebo napisali hromadny mail do htc (a inych vyrobcov) aby vam spravili aspon jeden pristroj,ktory by bol brutalne matny a hlavne mal d-pad,namiesto toho uboheho stazovania v kazdej teme???
-
nofxsak
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy SII
pro někoho bohužel, pro někoho bohudík je prostě budoucnost pda a podobných multifunkčních zařízení jasná - displej přes celou přední stranu žádná tlačítka - ty realizované pouze formou SW emulace a technologie multitouch (můžeme se vztekat jak chceme, ale stejně to jednou přijde...)
mě osobně tlačítka chybět budou, líbí se mi možnost volby (někdy se mi více hodí d-pad, jindy displej a to bych nerad měnil)
navíc jak už tady byl zmíněn program AEButton+ má opravdu velice široké využití... (jak si přepnu song v kapse bez HW když si budu poslechem na pda krátit cestu autobusem?)
další věc - LED vzadu zde všichni komentují tak, že při focení stejně moc nepomůže - to je sice pravda, ale jako baterka když rychle ve tmě potřebujete něco najít je naprosto ideální (tady se hodí mít ji namapovanou na HW tlačítko)
k těm novinkám
- doufám že se HTC bude více soustředit přidávání funkcí než na narychlo vytvořené designy, kde pak, i když samotné pda vypadá dobře, zbytečně bije do očí prázdné a nevyužité místo pod zoomovací lištou (viz. Diamond 2)
- být co k čemu, tak se radši soustředí na používání lepší akumulátorů, protože co si budem vykládat - výdrž je nejslabší stránka všech mobilních zařízení a u PDA to platí dvojnásob
- taky už by mohly začít s těmi mobilními projektory
mě osobně tlačítka chybět budou, líbí se mi možnost volby (někdy se mi více hodí d-pad, jindy displej a to bych nerad měnil)
navíc jak už tady byl zmíněn program AEButton+ má opravdu velice široké využití... (jak si přepnu song v kapse bez HW když si budu poslechem na pda krátit cestu autobusem?)
další věc - LED vzadu zde všichni komentují tak, že při focení stejně moc nepomůže - to je sice pravda, ale jako baterka když rychle ve tmě potřebujete něco najít je naprosto ideální (tady se hodí mít ji namapovanou na HW tlačítko)
k těm novinkám
- být co k čemu, tak se radši soustředí na používání lepší akumulátorů, protože co si budem vykládat - výdrž je nejslabší stránka všech mobilních zařízení a u PDA to platí dvojnásob
- taky už by mohly začít s těmi mobilními projektory
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Když už jsme u touch vs. vše ostatní - vy co máte Touch HD, jak se vám ovládá displej stylusem? Dobře se ovládá prstem, ale se stylusem měl aspoň můj kousek horší citlivost než všechny pda co jsem kdy měl.
Prosil bych odpovědi od lidí co mají dlouhodobější a hlavně nezkreslenou zkušenost, takže pan R.H. ať neodpovídá.
Prosil bych odpovědi od lidí co mají dlouhodobější a hlavně nezkreslenou zkušenost, takže pan R.H. ať neodpovídá.
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
Nepozoruji žádné odchýlení od toho, co mi nabízejí jiné zařízení.
- berczo
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
lol, tak toto je fakt prča číst. Kdyby moderátor promazal OT posty, tak tu zbytek tak 5 odpovědí k tématu 
... takovou "slovní válku" jsem tady už dlouho nezažil ... snad naposled kdy jistý nejmenovaný user se snažil 4x reklamovat fén aby dostal prašule zpět
... já fičím stále na Polarisu (né, není to nová droga
), hojně používám kolečko a jak tak koukám na vývoj zařízení dnes, tak se ještě načekám na "řádného" nástupce dle mého gusta 
... a abych nezůstal mimo téma
, tak tipuju, že bude představen další Android - HTC Hero 
EDIT: jinak pro mně dneska nejzajímavější nález: http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1 ... 000_qwerty
... škoda že i cena bude určo zajímavá
... ale ta cihlička je paráda 
... takovou "slovní válku" jsem tady už dlouho nezažil ... snad naposled kdy jistý nejmenovaný user se snažil 4x reklamovat fén aby dostal prašule zpět
... já fičím stále na Polarisu (né, není to nová droga
... a abych nezůstal mimo téma
EDIT: jinak pro mně dneska nejzajímavější nález: http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1 ... 000_qwerty
... škoda že i cena bude určo zajímavá
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bohužel rozdíl v citlivosti tam je.Co se týče citlivosti Touch displeje(Diamond,Touch Pro,Touch HD atd) a klasického displeje(HTC Universal,Athena,Xperia) a stylusu - jasně vyhrává KLASICKÝ DISPLEJ.Když už jsme u touch vs. vše ostatní - vy co máte Touch HD, jak se vám ovládá displej stylusem? Dobře se ovládá prstem, ale se stylusem měl aspoň můj kousek horší citlivost než všechny pda co jsem kdy měl.
Toz jsem si prosel prispevky a zajimave.....
Myslim, ze na HTC HD i dalsich zarizeni je a vzdy bude co zlepsovat. Mel jsem TyTNII snad jako jeden z prvnich deseti v CR. Nechci se tim chlubit, dost jsem si za tuto exkluzivitu priplatil. Nicmene tehdy jsme mel dojem, ze neni kam jit.... omyl... vystrizlivel jsem po par dnech pouzivani.
Nyni mam HTC HD a naivni predstavy, ze je to to nejlepsi jsem se tentokrate vyhnul. Samozrejme, ze vse je otazka preferenci. Mam ted namysli otazku D-pad ANO/NE. Nicmene i na HD proste clovek najde nedostatky. Trebas me vadi sirka, kdy se mi HD jednou rukou ovlada nepohodlne. Vydrz baterie by take mohla byt delsi. Softwarova tlacitka jsou podle me dost neprijemna a pri vytahovani HD z obalu to proste clovek chte nechte zmackne. (Nejlepe kdyz vola tchyne a ono to zvedne a tchyne slysi vasi poznamku "Co zas chce..." To berte jako srandu) A mohl bych pokracovat.
Urcite tedy nesouhlasim s Radkovou vetou "Na současných HTC modelech není po stránce HW co vylepšovat" Vzdy je a bude co zlepsovat. Kdyz to prezenu ad absurdum porad HTC HD neni tenka pruhledna folie ovladana mysli. A i kdyz se dostaneme do tohoto stavu, tak i tehdy bude co zlepsovat. Je to dano lidskou nespokojenosti a lenivosti, ktera tahne tyto veci kupredu. Radku, sam jsi byl dle svych clanku z Kaisra unesen...
Myslim, ze na HTC HD i dalsich zarizeni je a vzdy bude co zlepsovat. Mel jsem TyTNII snad jako jeden z prvnich deseti v CR. Nechci se tim chlubit, dost jsem si za tuto exkluzivitu priplatil. Nicmene tehdy jsme mel dojem, ze neni kam jit.... omyl... vystrizlivel jsem po par dnech pouzivani.
Nyni mam HTC HD a naivni predstavy, ze je to to nejlepsi jsem se tentokrate vyhnul. Samozrejme, ze vse je otazka preferenci. Mam ted namysli otazku D-pad ANO/NE. Nicmene i na HD proste clovek najde nedostatky. Trebas me vadi sirka, kdy se mi HD jednou rukou ovlada nepohodlne. Vydrz baterie by take mohla byt delsi. Softwarova tlacitka jsou podle me dost neprijemna a pri vytahovani HD z obalu to proste clovek chte nechte zmackne. (Nejlepe kdyz vola tchyne a ono to zvedne a tchyne slysi vasi poznamku "Co zas chce..." To berte jako srandu) A mohl bych pokracovat.
Urcite tedy nesouhlasim s Radkovou vetou "Na současných HTC modelech není po stránce HW co vylepšovat" Vzdy je a bude co zlepsovat. Kdyz to prezenu ad absurdum porad HTC HD neni tenka pruhledna folie ovladana mysli. A i kdyz se dostaneme do tohoto stavu, tak i tehdy bude co zlepsovat. Je to dano lidskou nespokojenosti a lenivosti, ktera tahne tyto veci kupredu. Radku, sam jsi byl dle svych clanku z Kaisra unesen...
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Navážu na tu poslední větu tím,kdy sám Radek v době kdy měl Kaisera,nechápal a odsuzoval lidi,kteří prahnuli po větším displeji a všude hlásal jak je displej na Kaiseru dostačující.
Dnes Radek Xperii pomlouvá,ale kdysi ji umístil na první místo ve srovnání na svém webu(a vůbec nevadí,že je to staršího data)
http://myego.cz/item/jaky-telefon-zvoli ... -x1-iphone
Jinak dále Radek napsal zde na webu:
Touch Pro považuji za vyloženě špatné zařízení, protože to není ani ryba ani rak,
Víš, dítě, koupil sis špatný telefon - X1.
na svém webu napsal kdysi ke svému porovnání:
Každopádně finální rozhodnutí "o bod" je jen a pouze o osobních preferencích, Touch Pro a X1 jsou oba skvělé. Touch Pro má zase mírně horší displej, k té lepší klávesnici.. Tam je prostě těžké se rozhodnout.
XPERIA X1 je fajn v tom, že má jak klávesnici, tak pěkný displej
Ideální telefon by byl pro mé potřeby Touch HD s QWERTY klávesnicí, klidně s 200g váhy. Nicmémě pokud beru do úvahy telefony existující, je XPERIA X1 nejlepší současný kompromis - nabízí kromě velice slušného displeje i hardwarová tlačítka a QWERTY klávesnici, takže ve finále ovládání bez konkurence, se spojením na pokročilé funkce Windows Mobile.
Ano,čtete správně,Radek Hulán pokud se podivujete obdivuje hardwarová tlačítka
Dále cituji z dnešní diskuze:
S externí Bluetooth klávesnicí naopak Touch HD nahradí kdejaký netbook
A na svém webu v diskuzích píše:
ale rozumově vím, že externí Bluetooth klávesnici tahat nechci a nebudu.
Výhoda integrované klávesnice je právě v tom, že je neustále přítomná
Tento pán si nevidí do pusy a mění názory jako ponožky.U jeho argumentů se aspon pořádně zasměju.Možná je sám dítetem,protože jeho reakce zde na foru jsou spíše vztekání než diskutování.Co taky jiného čekáte od egoisty...Možná v budoucnu začne vynášet do nebe i iPhone
P.S.
Radku,kdyby jsi mě také nabízel zapůjčku Touch HD,také jsem ho už měl a prodal.Děkuji za pochopení.
Dnes Radek Xperii pomlouvá,ale kdysi ji umístil na první místo ve srovnání na svém webu(a vůbec nevadí,že je to staršího data)
http://myego.cz/item/jaky-telefon-zvoli ... -x1-iphone
Jinak dále Radek napsal zde na webu:
Touch Pro považuji za vyloženě špatné zařízení, protože to není ani ryba ani rak,
Víš, dítě, koupil sis špatný telefon - X1.
na svém webu napsal kdysi ke svému porovnání:
Každopádně finální rozhodnutí "o bod" je jen a pouze o osobních preferencích, Touch Pro a X1 jsou oba skvělé. Touch Pro má zase mírně horší displej, k té lepší klávesnici.. Tam je prostě těžké se rozhodnout.
XPERIA X1 je fajn v tom, že má jak klávesnici, tak pěkný displej
Ideální telefon by byl pro mé potřeby Touch HD s QWERTY klávesnicí, klidně s 200g váhy. Nicmémě pokud beru do úvahy telefony existující, je XPERIA X1 nejlepší současný kompromis - nabízí kromě velice slušného displeje i hardwarová tlačítka a QWERTY klávesnici, takže ve finále ovládání bez konkurence, se spojením na pokročilé funkce Windows Mobile.
Ano,čtete správně,Radek Hulán pokud se podivujete obdivuje hardwarová tlačítka
Dále cituji z dnešní diskuze:
S externí Bluetooth klávesnicí naopak Touch HD nahradí kdejaký netbook
A na svém webu v diskuzích píše:
ale rozumově vím, že externí Bluetooth klávesnici tahat nechci a nebudu.
Výhoda integrované klávesnice je právě v tom, že je neustále přítomná
Tento pán si nevidí do pusy a mění názory jako ponožky.U jeho argumentů se aspon pořádně zasměju.Možná je sám dítetem,protože jeho reakce zde na foru jsou spíše vztekání než diskutování.Co taky jiného čekáte od egoisty...Možná v budoucnu začne vynášet do nebe i iPhone
P.S.
Radku,kdyby jsi mě také nabízel zapůjčku Touch HD,také jsem ho už měl a prodal.Děkuji za pochopení.
-
Standa
- smartmaniak

htcjirka: Krásně jsi to vypíchl, ale to člověka s tak silným žaludkem jako RH nemůže rozházet, pro něj jsou lži, falešná obviňování a převlékání kabátku na denním pořádku. Jinak dík za potvrzení mé domněnky o necitlivosti displeje HD na stylus, už jsem málem věřil, že jsem si to nakecal
.
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1 ... ulab_exeda
Udělat to ještě trošku menší a mělo by to autofokus, bylo by to mé zařízení snů
Já jsem zase zaláskován zde:berczo wrote:jinak pro mně dneska nejzajímavější nález: http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1 ... 000_qwerty
... škoda že i cena bude určo zajímavá... ale ta cihlička je paráda
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1 ... ulab_exeda
Udělat to ještě trošku menší a mělo by to autofokus, bylo by to mé zařízení snů
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Jste už dost dlouhou dobu řádně OT... Jak říkám, locknout, nebo přesunout do OT.
Standa: Jsem na tom stejně, také po tom pokukuji dost dlouho. By mě zajímalo, jestli na to opravdu naravali RS-232. Protože poté by to bylo úplně luxusní na správu ruzných zařízení (momentálně mě napadá pár robotů)
Standa: Jsem na tom stejně, také po tom pokukuji dost dlouho. By mě zajímalo, jestli na to opravdu naravali RS-232. Protože poté by to bylo úplně luxusní na správu ruzných zařízení (momentálně mě napadá pár robotů)
-
Mamut
- přispěvatel

- Zařízení: HP iPAQ 614c, WM6.5
]Tak jsem si dal tu práci a přečetl značnou část článku pana Hulána o Touch HD na mobilmaia.cz, je vidět že Radek Hulán je vskutku profesionál a odborník na slovo vzatý..no jen pár hlodů abyste si o této osůbce udělali názor(na konci je ještě post z tohoto topicu a jedna odpověď Standovi):
Není Vám z toho smutno? Mě hodně
...a z Hulána mi je na blití
EDIT: všem fandům R.H - na tohle se určitě koukněte "http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Radek_Hulán"
To je jen pár drobností, jestli chcete vidět jak vypadá zamindrákovaný pablb pokládající se za experta, tak si přečtěte zdejší příspěvky R.H. Když si ale uvědomíte, že banda blbečků jako je Hulán blijí tyhle nesmysly všude kolem sebe...pak se člověk nediví Touch-mánii, ano lidé jako je Hulán ji otevřeně podporují.Buďte si rovněž jistí, že s iPhone dříve či později budete muset do servisu, běžná baterie po roce provozu má totiž sotva 60% původní kapacity, nevydrží tedy ani jeden den a je potřeba ji vyměnit.
Veškeré myslitelné funkce, které s Touch HD budete často používat, se ovládají opravdu snadno a přímo z úvodní obrazovky.
Použitý Qualcomm procesor je asi to nejlepší, co v mobilní oblasti existuje, obsahuje dualcore CPU (jedno jádro používají aplikace a operační systém, druhé telefonní modul pro rychlé reakce i při 100% zatížení jádra prvního třeba přehráváním videa)![]()
![]()
![]()
Víš, dítě, koupil sis špatný telefon - X1. Ten se nedá ovládat prstem, protože na to velké rozlišení má jen 3.0" displej. Papírově vypadá dobře, ale když srovnáš Touch HD (3.8") a X1, je to zcela jiný svět. Touch HD je dokonale promyšlené zařízení, X1 je nepovedený pokus SonyEricssonu o cosi jiné, co pro něj dělalo právě HTC a pak to SE stejně uváděl na trh déle než rok.
Není Vám z toho smutno? Mě hodně
EDIT: všem fandům R.H - na tohle se určitě koukněte "http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Radek_Hulán"
-
Standa
- smartmaniak

IkE Blaster: OT jsme, ale je to tu teď na večer aspoň trošku zajímavé.
Jo, pokud Exedu opravdu dokončí, bude na výběr i RS232. Je tam docela široký výběr možností. Je červen, ceny měli dát už před měsícem, tak je pořád kontroluju. Celkem mě i zajímají ceny pro normální lidi v kusovém množství
.
EDIT: asi znám cenu... vypadá to na cca 13000,-
Jo, pokud Exedu opravdu dokončí, bude na výběr i RS232. Je tam docela široký výběr možností. Je červen, ceny měli dát už před měsícem, tak je pořád kontroluju. Celkem mě i zajímají ceny pro normální lidi v kusovém množství
EDIT: asi znám cenu... vypadá to na cca 13000,-
- YAMATO
- smartmaniak

No pokud se počítá i zkušenost z UIQ...mě přijde display HD výborný, opravdu si nemůžu v žádném směru stěžovat. Naštěstí, vždyť HD je vlastně jen display a kdyby ten byl špatný, tak by to byl děsStanda wrote:Když už jsme u touch vs. vše ostatní - vy co máte Touch HD, jak se vám ovládá displej stylusem? Dobře se ovládá prstem, ale se stylusem měl aspoň můj kousek horší citlivost než všechny pda co jsem kdy měl.
-
Tonda512
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6S Plus
YAMATO: Tak já nevim..ale mam zrovna teď před seboou Uniho, Tytna, půjčené HD a W960i a citlivost displeje se mi zdá subjektivně naprosto stejná...
Trochu oleje do ohně: nechápu, jak HD někdo může používat v praxi...foťák třeba super(oproti Unimu), ale buď jsem divnej, nebo prostě ten D-PAD mi tam chybí(nejvíc v listování nabídek)...
Trochu oleje do ohně: nechápu, jak HD někdo může používat v praxi...foťák třeba super(oproti Unimu), ale buď jsem divnej, nebo prostě ten D-PAD mi tam chybí(nejvíc v listování nabídek)...