HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro2 (Rhodium) / T-Mobile MDA Vario V
Odpovědět
Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od ziminix » ned kvě 31, 2009 12:47

Magnet tam byl čistě jen na přidržování stylusu. Na zjištování stavu vevnitř/venku tam byl normální spínač, který je tedy pravděpodobně i u TP2.

Uživatelský avatar
Bobob
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: čtv kvě 14, 2009 9:12
Zařízení: HTC Touch Pro2

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od Bobob » ned kvě 31, 2009 14:03

Dobry den,
prosim o pomoc s nasledujucim problemom :
Zo stranky http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... t=Advanced som si nainstaloval aplikaciu Advanced Configuration Tool 3.3, ale po jej spusteni mi zahlasi chybu :
error
.....
This application requires a newer version of the Microsoft .NET Compact Framework than the version installed on this device.

Tuto chybu hlasi aj na EN aj CZ verzii.
Vopred dakujem !

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od carnero » ned kvě 31, 2009 14:05


Uživatelský avatar
Bobob
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: čtv kvě 14, 2009 9:12
Zařízení: HTC Touch Pro2

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od Bobob » ned kvě 31, 2009 14:29

Dik moc, uz to bezi.

Uživatelský avatar
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 406
Registrován: čtv kvě 28, 2009 15:11
Zařízení: Samsung Galaxy S II

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od AtoM. » ned kvě 31, 2009 15:19

Pokud by se mi nějak povedlo poškrábat dotykovou vrstvu, je možnost ji vyměnit, nebo bych musel kupovat celej novej displej?

jekki
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát kvě 29, 2009 15:33
Zařízení: HD2
Bydliště: Plzeň

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od jekki » ned kvě 31, 2009 15:29

zdravim ... prosim rekne mi nekdo proc bych si mel prave koupit En verzi a ne cekat na ceskou ? dik za pripadnou odpoved :wink:

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12200
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od htcjirka » ned kvě 31, 2009 15:33

AtoM. píše:Pokud by se mi nějak povedlo poškrábat dotykovou vrstvu, je možnost ji vyměnit, nebo bych musel kupovat celej novej displej?
Ve VPS Data umi vymenit pouze cely displej i s dotykovkou(uz jsem to jednou resil).Na Ebay neni problem objednat pouze dotykovku a napriklad Mobilnaut.cz ji bude mit casem ve svem Eshopu take.
Jinak proti poskrabani - od toho je folie.

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od carnero » ned kvě 31, 2009 16:19

jekki píše:zdravim ... prosim rekne mi nekdo proc bych si mel prave koupit En verzi a ne cekat na ceskou ? dik za pripadnou odpoved :wink:
To by si měl vědět asi především Ty.
Já si anglický TP2 koupil protože čeština bude jako tradičně řešená doinstalovanou lokalizací SunnySoftu se kterou mám jen ty nejhorší zkušenosti (zpomaluje mobil a překlady jsou často úplně nesmyslné). Takže raději anglicky.

Kubeja
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned kvě 31, 2009 16:38
Zařízení: HTC

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od Kubeja » ned kvě 31, 2009 16:39

Já se pořád nemohu rozhodnout mezi tímto telefonem a Samsungem i8910 HD , každý má své + i - , co myslíte vy ? díky za názory

tomar
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát kvě 29, 2009 17:01
Zařízení: HTC Touch Pro 2

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od tomar » ned kvě 31, 2009 17:38

Zdravím,
o pár řádků víš se píše o signalizačních diodách na sms a mail či hovor. ANo fungují a ukazují zmeškané. Jenže to funguje - bůh suď asi 4-5 minut, a pak ledky vesele zhasnout a nic nesignalizuje. Z mého pohledu špatně, neboť když přijdu k mobilu tak nemusím aktivovat, ale jen se podívám zda tam něco nevisí. Takto musím aktivovat a podívat se na displej. Nikde jsem nenašel, že se dá nastavit nějaký časovač.
Dále mě dost chybí podrobný popis funkcí a činností. Bohužel není ani v anglickém návodu.
Některé činnosti jsem nepochopil vůbec. Např když chci smazat všechny SMS a nechci otevírat přiblblé menu hledat v dalším podmenu označit vše a pak delete. Tak jednou jde klasicka funkce CTRL+A a pak zase nejde.
Také když nepřesností stisknu CTRL a pak pustím a k tomu "A" tak místo označení všech např. SMS označí ve všech SMS písmenko A. To bych pochopil a nenedávám (moje chyba), ale jak z toho zpět na klávesnici a opakovat CTRL+A dohramady jsem už neobjevil.

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od carnero » ned kvě 31, 2009 17:48

tomar: Settings -> All Settings -> (záložka) Personal -> Sounds & Notifications -> (záložka) Notifications -> Phone: Missed call -> Flash light for [No limit, 5 minutes, 10 minutes...]

tomar
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát kvě 29, 2009 17:01
Zařízení: HTC Touch Pro 2

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od tomar » ned kvě 31, 2009 18:01

Díky - jsem guma.

Březen
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon čer 01, 2009 7:47
Zařízení: SE W710i

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od Březen » pon čer 01, 2009 9:38

Velmi vážně uvažuji o koupi HTC Pro2, ale protože jsem ještě žádný komunikátor neměl, tak jsem lehce zmatem z pojmu "česká lokalizace". Popravdě řečeno nevím, co si mám pod tímto pojmem představit. Má laická představa je ta, že telefon prostě neumí česky a veškeré ovládání je v angličtině. Ale jak je to s třeba s T9? Je v anglické lokalizaci česká T9? A ve Wordu jsou české fonty? Budu Vám vděčný za jakékoli informace, včetně toho, zda jde anglická lokalizace upgradovat na českou a za kolik se takový upgrade prodává.

Předem velmi děkuji za vaši odpověď.

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od carnero » pon čer 01, 2009 9:48

Česká lokalizace je program, který si koupíš za cca 700 Kč u SunnySoftu. Nainstaluješ do mobilu a od té doby máš operační systém mobilu (tedy Windows Mobile, Outlook Mobile, Internet Explorer a další systémeové věci) plně v češtině. Doinstalované aplikace (například Pocket Informat, Total Commander...) to neovlivní.

Ale i bez lokalizace (tedy anglický originál) umožňuje psát a číst české texty. S diakritikou není problém vůbec.

Uživatelský avatar
-pekr-
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 116
Registrován: stř dub 01, 2009 22:00
Zařízení: HTC Sensation

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od -pekr- » pon čer 01, 2009 10:15

Tak jsem zblbnul a objednal si TP2, jako zatím dočasné řešení, anžto ta váha a velikost trochu se mnou cuká, nicméně kdybych šel rovou do TD2, tak nezjistím, jestli jsem třeba o něco nepřišel. Tak kdyžtak později TP2 prodám, no ale to až na základě dojmů :-)

Rád bych se teď zkušených uživatelů zeptal (anžto je to můj první SmartPhone (bye bye léta s Nokií)), jaké příslušenství byste mi doporučili?

1) mám celkem jasno ve sluchátkách - nevzdám se svých Sennheiserů, také proto, že pecky mi v uších nedrží. Takže půjdu do redukce. Čili buďto něco opravdu malého, nebo jsem chvíli ještě uvažoval, že by mohlo být praktické mít možnost ovládat přehrávání hudby či zvednutí telefonu, ale u Sunnysoftu jsem nenašel něco podobného jako: http://i.expansys.com/i/b/b179134.jpg

2) Potřeboval bych poradit ohledně ochranné fólie - je potřeba? Nebo obecně - je dobré ji mít? O kolik % to odhadem ztmaví display?

3) Pouzdro, které se s TP2 dodává je v pohodě, nebo většinou kupujete něco jiného?

4) Nabíječka do auta - koupím si tu obyčejnou od HTC co je u Sunnysoftu. Ovšem díval jsem se na držáky na okno a nejsem z toho moc chytrý, co se hodí. TP2 je přecejenom cihla téměř 200g. Ikdyž nechci malovat čerta na zeď, byl bych nerad, aby mě mobil profackoval při nějakém karambolu :-)

5) TomTom Navigator 7, nebo iGo 8?

6) Všimnul jsem si, že se obraz otočí do horizontální orientace až při vysunutí klávesnice. Jde toto nějak nastavit? Mám na mysli případ, kdy jsem líná lemra a nevysunu klávesnici, ale otočím mobil do horizontální orientace. Nebo jde toto jen u některých aplikací?

7) Jak nejjednodušší cestou dostat všechny kontakty z Nokie do TP2? Vyexportovat skrze PC Suite od Nokie, a pak to HTC bude umět načíst?

8) Nevím jestli znáte ten pocit, ale už se zatraceně nemůžu dočkat :)

Díky moc,
-pekr-

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od carnero » pon čer 01, 2009 10:24

2) Zdá se mi, že fólie (ta přibalená) s kontrastem a jasem displeje překvapivě nic neudělala. Místy se mi zdá, že naopak čitelnost zlepšila.
3) Používám to přibalené a zdá se mi v pohodě. Ale pouzdro u prvního TP se velmi rychle rozpadlo a jelikož to u TP2 je ze stejného materiálu, čekal bych že nákup nového pouzdra bude dřív nebo později nutností. Pokud to nechceš nosit přímo v kapse.
5) iGo 8, IMHO :)
6) Třeba aplikace Gyrator (free, někde na netu) se postará aby se displej otáčel ve všech aplikacích (nebo jen ve vybraných, jak uživatel chce) podle toho, jak je otočený mobil.
8) Známe... jako malé děti před Vánocema :D

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od MINICOOPER » pon čer 01, 2009 10:26

Nevvim zda je to jenom muj problem, coz neocekavam, ale samovolne se mi nekolikrat za den spusti wifi. Mate nekdo podobny problem? je to neprijemny vzhledem k narocnosti na baterii. Dnes od rana do 11 hodin se mi to stalo uz 3x, rozhodne to je asi SW problem.....

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od carnero » pon čer 01, 2009 10:37

U mě se to nestává. WiFi je zapnutá nebo vypnutá podle toho, co zvolím v CommMgr a samovolně se to nemění.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od Jiří Hrma » pon čer 01, 2009 10:39

Mě se to s WiFi také nestává, měl jsem spíše problém, že se mi asi na tři pokusy nějak nechtěla uložit s heslem domácí síť, ale pak to zmizelo.

zedník_Laďa
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon čer 01, 2009 17:51
Zařízení: Acer N35 (zatím) + Nokia N95

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od zedník_Laďa » pon čer 01, 2009 18:07

Jestli můžu, ještě jednou k signalizačním diodám na zmeškané hovory a sms. Zmeškané hovory oznamují jen ty diody? Není zde možnost zobrazovat zmeškané události třeba na spořiči obrazovky?

Taky by mě zajímalo nastavení zapínáni GPRS. Na HTC TyTN II se mi vždy GPRS zapínalo automaticky bez ptaní kdykoliv nějaký soft potřeboval stáhnout data, třeba aktualizace počasí. V česku s tím nemám problém, ale v zahraničí dokáže připojení přes roming vyvětrat šrajtofli. Jeví se mi jednoduší zakázat připojení přes GPRS, než vypínat všechny potencionální aplikace, které by se mohly připojovat automaticky na net, a které mi standardně běží na pozadí.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Pro2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host