HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Procesor, grafický akcelerátor, Wi-Fi, fotoaparát, správa paměti, GPS navigace...
Odpovědět
koulou
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 126
Registrován: pon říj 20, 2008 14:27
Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: Petřvald

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od koulou » sob kvě 30, 2009 17:39

Dobrý den,
včera večer jsem zapl aplikaci foťáku, ale místo mnou požadovaného náhledu se mi zobravila pouze njaká errorová hláška, nevěnoval jsem tomu tedy další pozornost a udělal jsem softwarový restart a myslel jsem, že to bude v pohodě.
Dnes jsem chtěl opět fotit, ale už mi nenajela vůbec ani aplikace foťáku, tak jsem dal hard reset, ale nepomohlo to, aplikace foťáku pořád nefunguje, mohli byste mi prosím poradit co mám dělat, aby vše zase šlapalo, jak má? Děkuji.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od htcjirka » sob kvě 30, 2009 17:45

HR,oficialni rom,pokud i tak funguje s nejvetsi pravdepodobnosti HW problem a tudiz servis - VPS Data

koulou
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 126
Registrován: pon říj 20, 2008 14:27
Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: Petřvald

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od koulou » sob kvě 30, 2009 17:48

A co kdybych zkusil z mé současné Duttyho 3.3 na Dutyho 3.5?

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od htcjirka » sob kvě 30, 2009 17:56

Urcite muzes,zejmena kdyz se jedna o uvarenou rom,muze byt problem v ni.
U oficialni rom budes mit jistotu.

koulou
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 126
Registrován: pon říj 20, 2008 14:27
Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: Petřvald

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od koulou » úte čer 30, 2009 17:33

No tak tady po trochu delší pomlce napíši o jaký šlo problém.
Několikrát jsem zkusil hard restart a také jsem do HDčka dal originální ROM, nicméně nic nepomohl - foťák stále nefungoval.
Tak jsem to poslal do Tabora do servisu (musím říct, že to hoši opravili vážně rychle) a technik se k tomu vyjáfřil takto: bla bla bla zavada se projevila apod. ...závada byla odstraněna použitím nové základní desky.
Nevím, jestli se s tímto problémem setkal ještě někdo, třeba to byla nějaká špatná řada mainboardů, mám totiž hned nějakou tu první sérii asi, protože HDčko jsem si koupil hned první den, jak u nás bylo vloni v listopadu oficiálně dostupné.

mgoer
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: pon dub 20, 2009 21:26
Zařízení: iPhone 5S iPad mini

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od mgoer » úte čer 30, 2009 17:53

no ja mam tiez HDcko od kedy sa predava, sice som nemal problem s fotakom,ale mikrofonom , tiez mi vymenili zakladnu dosku, ale po dvoch tyzdnoch bol problem spat.. dufam, ze na tom nebudes podobne

koulou
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 126
Registrován: pon říj 20, 2008 14:27
Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: Petřvald

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od koulou » úte čer 30, 2009 21:56

Taky doufám, protože jsem tam dneska nahodil Duttyho R3 ROMku s WM 6.5 a trochu si natunil ikony atd
No v nejhoršim případě, při třech reklamacích se stejnou závadou bych žádal od prodejce vrácení plné částky za telefon.

idiver9088
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř čer 10, 2009 11:04
Zařízení: HTC Touch HD

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od idiver9088 » pon úno 01, 2010 11:30

Mně sice fotoaparát funguje, ale nechci zakládat nový thread, takže sem.
1. Kamera: Nejsem spokojen s rychlostí uzávěrky foťáku. V podstatě lze fotiť statické scény (krajinky), jakmile je na obraze něco co se hýbe mám to rozmazané.

Resolution: 5M Quality Fine, ukládám na Storage Card
Image properties: Contrast,Saturation a Sharpness mam vše na +3
Flicker adjustment : Auto


2. Video: Nátáčet můžu zas jen nehýbající se scény, i přenos záběru musí být pomalý jinak je to rozmazané.


Resolution mam na CIF (nevim cotoje) nastaven formát MPEG4 a ukládám na Storage Card
Image properties: Contrast,Saturation a Sharpness mam vše na +3
Flicker adjustment : Auto


Mám zvětšenou "DesiredMemory" v 'HKEY_CURRENT_USER/Software/HTC/Taskmanager/Lite' na 8192.


MŮŽU TO JEŠTĚ NĚJAK VYLEPŠIT ?

LordMirdas
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 08, 2008 8:43
Zařízení: HTC Touch HD

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od LordMirdas » pon úno 08, 2010 15:50

Jooo kamarade me to funguje uplne stejne a ostatnim myslim taky. Jako fotak nebo dokonce kamera je na tom HD čko skoro k nicemu. Ja s tim ale vetsinou fotim hlavne dokumenty oteviraci doby na vsech moznejch obchodech lekarnach a ordinacich kam chodim a na to mi to staci, ale kdyz si chci natocit mladyho na treningu abych doma zene ukazal jak mu to slo tak to je bida po obrazovce beha rozmazanej panacek na kterym neni skoro poznat ze je to nas syn:DD

idiver9088
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř čer 10, 2009 11:04
Zařízení: HTC Touch HD

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od idiver9088 » úte úno 09, 2010 14:49

A v čem může býti ten pes zakopanej?
Je to otázka HW?, aplikace foťák/kamera? nebo ROM?, co myslíte, páni myslitelé.
Přece jen podřadnější mobily umí snímat foto/video s lepšími výsledky.

mrako
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte led 05, 2010 20:39
Zařízení: SE K700i

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od mrako » pon úno 22, 2010 21:56

Ahoj. Nenašel jsem na fóru jestli se řešil již podobný problém. Foťák zdá se funguje. Akorát mám problém s tím, že se mi nezobrazuje lišta na zoom při focení a natáčení videa když vlezu do toho rychlýho menu (Tak jak by se tam normálně měla objevit - viz video http://www.youtube.com/watch?v=wLyNHI0m ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;)
Taky nemůžu zoomovat uložené obrázky tím krouživým pohybem. Netuším jestli je to problém softwaru nebo hardwaru. Přístroj jsem zakoupil použitý, byly tam windows 6.5. Teď mi tam kamarád nahrál nejnovější anglickou verzi. V obou to nefungovalo a nefunguje. Neřešil někdo podobný problém? Taky se mi ještě stává že po nafocení obrázku když si ho jdu prohlédnout a pak zpátky fotit, tak mám černo na displeji, nic nevidím. Musím pak ťuknout například na to menu a pak mi displej teprve zobrazuje. Díky moc

idiver9088
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř čer 10, 2009 11:04
Zařízení: HTC Touch HD

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od idiver9088 » úte úno 23, 2010 15:45

Pokud máš HD (ne HD2) pak ta ROMka WM 6.5 není origoš a viděl bych problém tam. Vrzni tam originální ROM a bude fungovat jak má. Z tohoto důvodů já nezkouším "cooked" ROMky, pač dříve nebo později najdeš něco co nefunguje a nemám čas neustále zálohovat, flashovat, instalovat...
Někdy ale může porušit funkci aplikace instalace čehosi jiného, mně např. přestal otáčet HTCAlbum displej - a bylo to ke vzteku zrovna po instalaci tweaku pro otáčení jiných aplikací.

mrako
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte led 05, 2010 20:39
Zařízení: SE K700i

HTC Touch HD - nefungující fotoaparát

Příspěvek od mrako » stř úno 24, 2010 22:46

Jo mám HD. Mě se taky zdá že to bude spíš software. Ale že by se mi to teď chtělo řešit, to se mi moc nechce... Každopádně díky.

Odpovědět

Zpět na „Hardware a výkon“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti