Touch Pro2 od AT nabídne odlišnou hardwarovou klávesnici

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro2 (Rhodium) / T-Mobile MDA Vario V
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Touch Pro2 od AT nabídne odlišnou hardwarovou klávesnici

Post by Jiří Hrma »

Také americký operátor AT&T nabídne, podobně jako Sprint, vlastní brandovanou verzi komunikátoru HTC Touch Pro2. Hardwarová specifikace zůstane stejná, AT&T ale nabídne zcela odlišnou QWERTZ klávesnici. Ta nebude rozdělena do pěti řad, ale pouze do čtyř. Numerické klávesy se přesunuly do pravé části klávesnice, čímž se získal prostor pro zvětšení ostatních kláves.

Bleskovka

AT&T měl brandovaný Touch Pro2 uvést do prodeje už dnes (25. 5. 2009), ale tento termín se pravděpodobně nestihne a jeho zákazníci se dočkají až na začátku června. Prodávat se bude s Windows Mobile 6.1, ale v polovině srpna pro něj bude dostupný upgrade na Windows Mobile 6.5. Zdá se tedy, že srpen bude právě tím měsícem, kdy někteří výrobci uvolní aktualizace pro svá zařízení. Mimochodem, AT&T do své nabídky 24. srpna zařadí také brandovaný Diamond2, a to přímo s Windows Mobile 6.5.

Zdroj: Engadget.com
J85k2
nováček
nováček
Zařízení: HTC Artemis

Touch Pro2 od AT T nabídne odlišnou hardwarovou klávesnici

Post by J85k2 »

jo tak klávesnice od AT&T je hoooodně zajmavá...
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

Moc si nedokáži představit, jak se na tom píše. U klasiky jsem rád, že mám klávesy tak nějak symetricky mezi palci. Jelikož čísla píšu méně často než písmena, musel bych na AT&T Fortress jeden palec stále více natahovat... pak by byl delší :D

Každopádně AT&T má nějakou úchylku na numerické bloky. Netuší někdo proč?

PS: Ta klávesnice vypadá i jinak vyrobená. A také má Fortress jiný procesor. Že by rozdíl HTC Rhodium (Touch Pro2) vs HTC Barium (AT&T Fortress)?
Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S Plus

Post by Tonda512 »

Ten numerickej blok musí bejt děsnej :D Teď jsem si na Unim zkusil odpočítat podle počtu kláves, kdyby tam ten numerickej blok byl jak by se psalo a děs...to už by snad bylo lepší psát jen levým palcem :D
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Možná to chce vyzkoušet. Já jsem z Xperie zvyklý, že u horní řady kláves neustále narážím palcem do displeje. Jestli je na tom TP2 podobně, mohla by být klávka od AT&T řešením.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Touch Pro2 od AT&T nabídne odlišnou hardwarovou klávesnici

Post by Sir Andrew »

Dle mě blbost - nemám pravý palec o velikost třech kláves delší.
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

Standa wrote:Možná to chce vyzkoušet. Já jsem z Xperie zvyklý, že u horní řady kláves neustále narážím palcem do displeje. Jestli je na tom TP2 podobně, mohla by být klávka od AT&T řešením.
Když se dívám na fotky AT&T Fortress a HTC Touch Pro2, moc se ohledně tohohle nezměnilo. Klávesy končí stejně blízko od horního dílu přístroje. Jen tam není řada čísel ale řada písmen. Takže pokud někdo bude narážet prsty do vršku, bude se mu to stávat při psaní slov, místo při psaní čísel.

U TP s tím problém nemám, dokonce mi tam zbývá trochu místa takže ani poslepu se mi nestává, že bych se palcem trefoval do vrchního dílu mobilu. U TP2 díky zakulacení to asi tím spíše nebude problém.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Jo, ty tlačítka začínají asi stejně vysoko, ale vzhledem k tomu, že jich jsou jen čtyři řady, mají i větší rozměr (ze shora dolů) a nemusí se prst cpát až k displeji.
Taky jde o to, kdo jak píše. Jestli někdo používá bříška palců (jsem zvyklý z Uniho), píše se na X1 blbě. Ale pořád lepší než jen displej na Touch HD. A TP2 vypadá, že se na něm bude psát v každém případě líp.
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Taky máte ten pocit, že Touch Pro2 od AT&T je úplně první Windows Mobile zařízení s výsuvnou klávesnicí, která má samostatný NumPad?

Je těžké z obrázků předpovědět, na které verzi se bude psát lépe. Když si vezmu Xperii - opravdu se naráží prsty do hrany vrchní části a navíc jsou ještě tlačítka hodně podlouhlá. Zrovna dneska jsem si s ní hrál a hodně jsem o tom přemýšlel, proto se mi líbí téma brandovaného Pro2 s novou klávesnicí :-D.

Xperia: Tenká tlačítka, vrchní řada je blízko k vrchní části
Pro 2: Tenklá tlačítka, u vrchní části jsou jen čísla
AT&T 2: Velká tlačítka, vrchní řada je blízko k vrchní části - ale nevypadá to tak hrozně, protože tlačítka jsou větší

Zajímavé :-D. Došel jsem k tomu, že Touch Pro2 od AT&T má klávesnici řešenou nejlépe.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Vem si do ruky HTC Universal a uvidíme co budeš říkat :)
Tuším, že ty jsi ho měl, tak proč ho nezařadíš do srovnání?
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Ze by proto, že je Universál mrtvý? Porovnával jsem si aktuální zařízení, hlavně nový Pro 2 s jeho brandovanou verzí :wink:.
Post Reply

Return to “HTC Touch Pro2”