Prohlédněte si další zajímavou úpravu panelů z WM 6.5

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Na fóru Xda-developers se objevila další neoficiální verze Windows Mobile 6.5 ROM pro komunikátor HTC Touch HD, která využívá sestavení 21232. Autoři ROM rovněž přidali vlastní úpravu pro Titanium plugin na obrazovce Dnes, který podle mého názoru vypadá opravdu velmi dobře. Jednotlivé položky jsou o něco větší a především jim nechybí zajímavá grafika a pěkné pozadí, ostatně přesvědčte se sami z přiloženého videa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Al6hrV9bOB8[/youtube]

Windows Mobile 6.5 zatím ještě nejsou na trhu, ale už teď pro ně existuje několik desítek zajímavých modifikací, a to nejen pro Titanium plugin, ale i pro novou podobu nabídky Start. Do začátku tedy mají velmi dobře našlápnuto.

Bleskovka

Zdroj: PocketNow.com
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

KONECNE!!! jeste ze mame xda-devels kteri si vsimli ze v 21. stoleti udelat HLAVNI nabidku ciste textovou je prasarna nejvetsiho kalibru a musi se to dat do poradku... akorat na Comm Manager zapomneli :???: mno nic neni dokonale :)
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Ano, my z 21. století jsme o to inteligentnější, že potřebujeme obrázky...
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

nikdo nerika ze je potrebujeme ale je to prece o nejake graficke urovni ne? to uz bysme se rovnou mohli vratit k monochromaticke grafice (mno to vlastne udelalo uz LG a HTC... a Samsung taky do toho spad z pocatku iDebilizace ale nastesti se z toho probral)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Já jsem pro dobrou grafiku i s obrázky, ale nesmí to spadnout do extrému ala TouchFLO. Mít obrázek přes půl displeje už je moc špatné... :-)
Grafika z úvodního příspěvku už je pro mě na hranici snesitelnosti, ale pořád je ještě vidět, že v Microsoftu mají do kýče TouchFLO daleko.
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Tak já jsem taky pro drobnou a kvalitní grafiku, ono to může v lepším přispívat k přehlednosti.
Ale 2. příspěvek pro mě vyzněl hloupě...
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Zkousel jsem popularni ROM pro Diamond BsB 6.5E a i kdyz se mi to docela libilo, tak TF3D je podle me mnohem ergonomictejsi v pristupu k jednotlivym polozkam a celkove prehlednejsi a pohodlnejsi na ovladani.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Standa wrote:Já jsem pro dobrou grafiku i s obrázky, ale nesmí to spadnout do extrému ala TouchFLO. Mít obrázek přes půl displeje už je moc špatné... :-)
Grafika z úvodního příspěvku už je pro mě na hranici snesitelnosti, ale pořád je ještě vidět, že v Microsoftu mají do kýče TouchFLO daleko.
Tak to se tyka graficke urovne grafika, ktery tvori cely design. Obrazek/ikona pres pul displeje neni dobre to je pravda ale na druhou stranu ciste textove menu je zas druhy extrem. Drtiva vetsina situaci se da graficky resit velice dobre zalezi na opet grafikovi... Kdyz zhodnotim grafickou uroven WM6.5 tak si myslim ze se to celkem povedlo (ke vcelimu ulu bych mel vyhrady... klasika je proste klasika) ale co se tyce Today Screenu tak to hodnotim jako katastrofalni selhani :smt087 Absolutne negraficke reseni... napsat par polozek pod sebou a to je vse... pusobi to silene konceptove a kdyz jsem to poprve videl, tak jsem si taky myslel, ze to je jen koncept... pokud jde o to aby byla videt tapeta tak bych to resil napr. monochromatickymi (bilymi) ikonkami ktere by byly dane do pruhlednosti a k nim cisilko ktere by do pruhlednosti dane nebylo aby bylo maximalne citelne... to je jen uvaha urcite by se dalo vymyslet daleko lepsi reseni vlastne skoro vsechno by bylo lepsi nez tohle :???:
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

Na druhu stranu ich chapem v tej jednoduchej grafike,lebo keby vytvorili nejaku peknu grafiku,zase by sa to pacilo len niekomu a bol by nuteny nahodit si nejaku themu. Takto postavili zaklad a davaju priestor sikovnym ludom na vytvorenie tematiek.
Ani SPB shell nebude nikto pouzivat v zakladnom motive,ale prisposobi si to kazdy podla svojej chuti.

Takze si myslim,ze je to skor zamer,nez neschopnost grafika. Proste vytvorit zakladny system a nech si ho kazdy prisposoby.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

bkf1: to máš pravdu. Samotný text i TouchFLO jsou oba extrémy. A ani jeden není dobrý :-).
Co se týče samotné grafiky, bez přihlédnutí k čemukoli jinému (např. ergonomie), hodně se mi líbí i WM6.5 i TouchFLO. i ty animace a přechody jsou fakt pěkné. Pokud ale přihlédnu k tomu, že to mám i používat, je tragédie na světě. On to dobře napsal jeden člověk na fóru o XDA Flame - z WM6.5 jsem se vrátil zpět na WM6.1, protože 6.5 jsou pěkné, ale všechno trvá déle. A to ne kvůli výkonu, ale kvůli pokulhávající ergonomii. Podobně je to s TouchFLO.
Takže já jsem všema deseti pro grafické řešení, ale ergonomie a použitelnost nesmí jít ani o stupínek níž.
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

Aj ked uz touch flo nepouzivam,tak je urcite funkcnejsie nez today wm6,5 Chvilu som sa vyzival v nastavovani a upravovani poloziek v today 6,5,ale zase som skoncil u WAD2.
Martanek
nováček
nováček
Zařízení: Palm Tréo 650,Nokia E66, Omnia Pro (B7610)

Post by Martanek »

Kdesi nahoře jsem četl "upřednostňuji drobnou grafiku" ... no, to je sice pěkný, i mně se líbí, ale rád bych pořídil pořádný funkční zařízení i svému taťkovi, ale co myslíte, že mi na můj TyTN řekl? "Pěkný, a nový oči bys neměl, abych si mohl prohlídnout co tam vlastně je???" - podotýkám, že na to hleděl jak S tak BEZ brýlí. Prostě a jednoduše - standardní fonty používaná v menu a dalších systémových věcech, kde nejdou "normálně" zvětšit, jsou pro něj nepoužitelná. Proto Doufám, že alespň trochu větší text na WM 6.5 přečte, ale i tak je mu to k prdu, když zbytek bude pořád stejný ... a furt, proč nedá dopustit na svou N-kii řady 2xxx. Pokud máte někdo nápad jak toto řešit, tak mi pls pište jak uznáte za vhodný, protože to fakt neumím řešit i když jsem se snažil .... :roll: :-( Díky :wink:
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Tak tady mě napadá jen QVGA a 3.6'' display... Jako většině lidí ty písma přijdou akorát, pochybuji, že se písma ve zbytku systému budou zvětšovat. To musí mít potom problém i s PC.
Post Reply

Return to “Aplikace”