Video: Prohlídka operačního systému Windows Mobile 6.5

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Vývoj operačního systému Windows Mobile 6.5 byl včera dokončen, i když původně se spekulovalo o tom, že bude finální verze představena už 11. května, to se ale nakonec nestalo. Microsoft při této příležitosti publikoval zhruba 12 minut dlouhé video, ve kterém Dale Coffing a Chris DeHerrera nové funkce systému Windows Mobile 6.5 prezentují. Pokud SmartManii sledujete pravidelně, bude pro vás video spíše opakováním již dříve známých faktů. V prezentaci si lze prohlédnout nový plugin obrazovky Dnes, upravenou nabídku Start, vylepšené kontextové nabídky, nový Internet Explorer a napojení na službu My Phone.

Image

Video si můžete prohlédnout zde, pro přehrání je nutné mít v počítači nainstalovaný Microsoft Silverlight.

Zdroj: WMPowerUser
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

vzdycky kdyz vidim ten novej ciste textovej Today tak se mi otevira kudla v kapse :twisted: hruza hruzostrasna :???:
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Zajímavý. Uživatelé, kterým vyhovují velké touch nabídky, budou určitě spokojení.
Mně se z předváděných 'features' zalíbila nejvíc možnost synchronizace dat nejen s počítačem, ale i s internetovým serverem. Myslím, že tam používal SkyDrive. To je určitě velmi praktická funkce, zvlášť když někdo cestuje nebo je pracovně vytížený. Už u sebe nemusí tahat notebook aby na něj zálohoval důležitá data pomocí WMDC, ale stačí si sednout na pár minut do nejbližší kavárny a přenést je do své schránky na internetu, odkud pak budou pro něj kdykoliv dostupná.
Lakva
nováček
nováček

Post by Lakva »

Vypadá to pěkně, ten textovej modul (titanium) lze vypnout, takže ten mi tam asi dlouho strašit nebude.
Je sice hezkej a asi praktickej, ale raději bych viděl a měl na jeden nebo dva tapy jiné věci...

Co mě hodně zklamalo je spouštění programů. Oni opravdu zrušili pěkně učesanou plástev ale nechali rozmístění ikon. Takže místo šestiúhelníků (který se někomu nelíbily, ale mě to osobně přišlo fakt pěkný, konečně něco novýho) tam nechali tenhle zmatek s posunutým prostředním sloupcem... No, Qmenu zůstane v akci protože i když není finger-friendly, tak je to 100x lepší než tohle :-(

Hlavně by mě zajímalo, jestli nějak vylepšili třeba správu kontaktů a podobně. Jestli něco udělali s těma titěrnejma ovládacíma prvkama, na který člověk nakonec stajně narazil když potřeboval třeba změnit řazení kontaktu... To jsem zatím nikde neviděl.
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

Vypada to zaujimavo.. ale obavam sa ze na moj telefon a ani na vacsinu sucastnych modelov sa oficialneho updatu nedockame.. (okrem HTC modelov niektorych). Este ze mame XDA-dev :tlem:
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 Leo

Post by Milan Pištělka »

to Lakva
úprava počtu ikon a hexagonů se řeší zde
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

Len ma prekvapilo preco je ten posuvnik tak zbytocne siroky,ked pri ziadnej polozke neni dostatocne vyuzity. wm6.5 co mam v uvarenej rom,tak je tensi,aspon vidim 5 poloziek namiesto troch a v portail 9! Nastastie sa cele today da poprerabat a dat si tam co potrebujem.
v polozke kalendar mi to ukazuje 7 pripomienok+meniny dnes a zajtra,ale zase musim listovat.
Mamut
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HP iPAQ 614c, WM6.5

Post by Mamut »

radospol: sirku posuvniku si preci muzes nastavit jak chces(treba SK tools)

lakva: pokud si s tim trochu vyhrajes tak v titaniu se daji panely pridavat,odebirat, menit jejich poradi a stejne tak vytvaret panely vlastni - takze tohle bych jako problem nevidel
A co se tyce kontaktu - je v nich pouzito klasicke zvetsene mistni menu(jako vsude v 6.5) a jednotlive kontakty maji mezi sebou pridanou nekolik pixelu velkou mezeru takze neni problem je vybrat prstem
Nechapu ten komentar ohledne hexagonu? Vzdyt zustaly zachovany, poue tam nejsou ty sestiuhelniky na pozadi zobrazene, ale rozmisteni je stejne. O par postu vys je navod jak ty hexagony zobrazit
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

mno jsem zvedav do jake miry je to editovatelne kazdopadne na tom stravim nejakej cas nez tomu dam nejakou grafickou uroven... bohuzel jsem grafik takze mi vadi sebemensi blbost :P
skejpa
přispěvatel
přispěvatel

Post by skejpa »

jen abych se mel na co tesit :-) jak jsou na tom kontakty ve WM 6.5 ? ted kdyz dam kontakty a chci si to pomoci prstu v Touch Pro posunout tak se to vzdycky scrollne o 3 pismena dolu (coz je celkem hodne kontaktu ;-) ) a ja bych pritom potreboval jen o kousek... je to tam nejak reseny ?
Mamut
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HP iPAQ 614c, WM6.5

Post by Mamut »

Jo muzes posunou i o 1 kontakt
skejpa
přispěvatel
přispěvatel

Post by skejpa »

o jeden muzu i ted :-) ale treba o 8 je problem :-)
Post Reply

Return to “Aplikace”