Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009 FIN

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
vidoq
nováček
nováček
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Post by vidoq »

narazil jsem na problem s operou, kdyz ji mam otevrenou a tapnu na horni liste na nazev okna,tak se opera minimalizuje a za 1s spadne...kdyz se mi uz nejak podari minimalizovat operu a otevrit kalendar k tomu, tak pro zmenu spadne kalendar...nevite nekdo co s tim?
a jeste jedna vec, pri prehravani mp3 dochazi v (ne)pravidelnych intervalech k zaseknuti prehravani na par desitek ms, prehravam z internal storage,dost to rusi a dela to jak u kratkych (+-3min) tak i u dlouhych (>100min) pisnicek :(
pevo
nováček
nováček

Post by pevo »

Ahoj,
mám těžkou 5 a zatím spokojen, ale dnes jsem pomocí tlačítka volume down vlezl do menu hlasitost-vibrace-tichý režim, zapnul jen vibrace a už to nešlo vrátit na zvonění. I když horní lišta ukazovala zvuk aktivní, telefon jen vibroval. Nepomohlo přenastavování ani potvrzování zvonění v nastavení, dokonce ani soft reset!!Musel jsem dát hard reset a teprve pak za cenu komplet nastavení telefonu to zase zvoní. Nechce se mi to zkoušet znova, vám to přehazování hlasitost-vibrace-tichý funguje normálně?
blackman_82
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Post by blackman_82 »

sfoorza wrote:jo tak to bude tim že jsem ho vypnul :) a ještě nejde nějak vrátit ta horní lišta z předchozí verze,více se mi líbilo když jsem mohl ukončit datový připojení i ty bubliny sms byli hezčí :)
Adow wrote:V Nastavení-Systém-Touchflo si můžeš zapnout zvětšený stav systému - pak se po klepnutí na title bar zobrazuje toto. Jinak by to podle mě mělo jít vypnout v registrech, ale nemám jak vyzkoušet.. Zkus si pohrát s tímhle a pak dej vědět co pomohlo/nepomohlo - přidám volbu do Advanced Configu.. NotificationManager.dll přepiš třeba na NotificationManager.bak a knihovna by se neměla načítat. UseDefaultUI bych zkusil přepnout na 1.

Code: Select all

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Services\NOTIFICATIONMANAGER]
"Dll"="NotificationManager.dll"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Shell\Notification\OEM]
"CustomUIDLL"="NotificationLayout.dll"
"UseDefaultUI"=dword:00000000
Me osobne stacilo zmenit jen tu priponu z dll na bak :wink:
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iP7

Post by Nolf »

Ahoj, používám program PIM backup ale pokud nahraji novou ROM tak nedokáže obnovit kompletně účty, jen zprávy do nich. Nevíte jiný program pro zálohu emailu ?
Lze nějak zmenšit písmo nejen v sms ? Mám dojem že je celkově o trochu větší než by mělo být.
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Desire

Post by Pavel Vlasák »

Pokud vím, tak jednoduchá, přenositelná a hlavně 100% funkční záloha nastavení emailových účtu neexistuje...
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Nolf »

tak to jsi mě uklidnil, obával jsem se že jsem jediný kdo ten program nemá a flashuje romku :)
Eržiku jsem zkusil hlavně kvůli zpoždění vyzvánění při příchozím hovoru a dokud jsem nenainstaloval S2U2 tak to šlo v pohodě. Pocketshield mi ze záhadných důvodů nenaběhl, tak zatím zůstanu bez zámku a použiju pouzdro Krusell.

Edit: tak jsem zjistil že příchozí sms nezapne displej :) protože nepřijímám více sms, hovorů atd nevyzkouším vše co potřebuji v krátké době. Je vůbec u Eržiky potřeba zámek displeje ? Probudí se při nějaké akci mimo hovoru ?

Edit: tak se probudí při události kalendáře :-(

Poradíte ?
Díky
Scopres
nováček
nováček
Zařízení: HTC Diamond

Post by Scopres »

Zdravím, používám eržiku lite a zatím musím říct že super a stabilní. Jediný zásadní problém který jsem objevil je Bluetooth.
Bluetooth jako takový mi fachčí, s PC se spárujeme, přenášení souborů přes OBEX funguje bezvadně, sdílení internetu taky, ale nejsem schopen připojit se přes activesync a to jak na WinXP tak na Vistach. V podporovaných službách tam je jen Stereo přenos ale active sync ne. Nevím co s tím, zkoušel jsem už všechno možný (vystoupit a nastoupit apod ...).
Any idea?
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

vidoq: Opera žere strašně moc RAM, ve verzi 5 byla použita jiná Opera, některým ale stále dělá problémy. Zkus jinou verzi- třeba to pomůže.
Co se týká sekání při přehrávání, tak s tím jsem se ještě nesetkal. Nicméně HTC na to nedávno vydalo fix - je na oficiálních stránkách HTC.

pevo: U mě hlasitost v pohodě, jen mi to blbne dohromady s iGO - po ukončení mi to iGO hodí na mute.

Nolf, unus: Nastavení emailu zálohovat jde - teda ne zálohovat, ale dá se zapsat do XML a ten následně pomocí UC při instalaci ROM nahrát do telefonu. V registrech to nikde není. Vytvoříš soubor s koncovkou xml a dáš ho do UC (tak jak CAB, ale tady bude XML: xxxxx.xml). Info od MS zde.

<wap-provisioningdoc>
	<characteristic type="EMAIL2">
		<characteristic type="{219c6b1a-3174-4297-ad51-80741cbce75b}">
			<parm name="SERVICETYPE" value="POP3"/>
			<parm name="SERVICENAME" value="Název účtu"/>
			<parm name="AUTHNAME" value="login"/> 
			<parm name="NAME" value="jméno"/>
			<parm name="AUTHSECRET"  value="heslo" /> 
			<parm name="INSERVER" value="server příchozí"/>
			<parm name="OUTSERVER" value="server odchozí"/>
			<parm name="REPLYADDR" value="celá adresa"/>
			<parm name="RETRIEVE" value="50000"/>
			<parm name="AUTHREQUIRED" value="1"/>
			<parm name="DOMAIN" value="" />
			<parm name="LINGER" value="120" />
			<parm name="KEEPMAX" value="-1" />
			<parm name="DWNDAY" value="7" />
		</characteristic>
	</characteristic>
<wap-provisioningdoc>

Význam nastavení:
SERVICETYPE - typ služby (POP3/IMAP4)
SERVICENAME - jméno účtu v outlooku
AUTHNAME - přihlašovací jméno
NAME - jméno zobrazené v mailu místo adresy (celé jméno)
AUTHSECRET - přihlašovací heslo 
INSERVER - server příchozí pošty
OUTSERVER - server odchozí pošty
REPLYADDR - adresa pro odpověď když někdo dostane mail od tebe
RETRIEVE - omezení velikosti dat při příjmu pošty v B
AUTHREQUIRED - 1, pokud SMTP server vyžaduje ověření, 0 pokud ne
DOMAIN - doména - to neměň, nevím na co slouží
LINGER - automatické stahování zpráv v minutách
KEEPMAX - jak dlouho se mají zprávy uchovávat (-1 = max)
DWNDAY - za kolik posledních dní se mají zprávy stahovat
Scopres: A zřídils sériový port pro BT?
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Adow wrote:Nolf, unus: Nastavení emailu zálohovat jde - teda ne zálohovat, ale dá se zapsat do XML a ten následně pomocí UC při istalaci ROM nahrád do telefonu. V registrech to nikde není. Vytvoříš soubor s koncovkou xml a dáš ho do UC (tak jak CAB, ale tady bude XML: xxxxx.xml).
Nebo můžete použít nějakou zálohovací aplikaci, já používám Sprite Backup a ten nastavení mailů zálohuje.
vidoq
nováček
nováček

Post by vidoq »

adow: kterou konkretne myslis? je jich tam osm :) s tou pameti je to spatne,mam porad zabranych ~80%, ani cleanRam to nedokaze nejak vyrazne srazit :( po HR to je neco pres 60%, holt asi je nutne obcas restartovat
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

Vyzkoušej, která pro tebe bude nejlepší. Proto je jich tam tolik :P
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Nolf »

jde po nahrání nové rom obnovit jen ty emaily ? Ne komplet zálohu ?
Myslím tak abych je nemusel vytvořit, jako pro PIM backup.
V PIM backup se zalohuji jen zpravy, v SPB backup zas komplet systém. A jeden malej dotaz, nevíte kde najdu zástupce zámku zařízení - devicelock ? Chtěl bych si ho přidat na softwarové tlačítko. V battery status jde dát jako ikona ale nenajdu toho zástupce.
Edit: Adow - tvoje rada je natolik fundovaná že nevim wo co go :grin: ten odkaz na MS - je to samozřejmě anglicky, což nezvládám a v odkazu na UC je tam několik programů - nevim který zkusit - pokud tomu vůbec správně rozumím (zas ta anglina) :cry:
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

Prostě si ten kód uprav na svoje hodnoty a máš to.. V prvním kódu je text, kterej uprav a ulož např. jako XML. Ve druhým kódu máš význam jednotlivejch tagů. To je jednoduchý, ne?
A jak to dát do UC najdeš v prvním příspěvku. Je tam odkaz na vzorový soubor pro UC. Přidáš tam řádek s tím XML.
Uznávám, nic pro lamy.. Ale taky nic složitýho - máš alespoň popis v tagů v češtině - to je to nejdůležitější :D.
PIM Backupem pak musíš zálohovat zprávy, ale nastavení schránky ti zůstane (a PIM Backup vloží maily do té schránky).
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Nolf »

poperu se s tím, jak budu mít čas - díky
jeden poznatek, v Eržice (jinde jsem to nezkoušel :wink: ) při standartním zámku, se po vytáhnutí stylusu odemkne Compact - super ne ? :grin:
Už stačí přidat zámek na nějaké větší tlačítko,zamknout při zhasnutí displeje to nejde ? Měl jsem dojem že mi to dříve šlo ale už nevím kde jsem to našel.
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

Ty, Adow, pocuvaj, ako si zmenim mapovanie horneho tlacidla na povodnu funkciu (vypnutie zariadenia)?

:-)

Ted tam je automaticky WkTask Launcher, zkousel jsem v ACT jenom vymazat cestu k souboru - u ostatnich tlacitek to tak funguje, ze kdyz to vymazu, vrati se puvodni funkce tlacitka - ale nejde to, porad se tam vraci WkTask Launcher...
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

Dělá to zástupce Long_power.lnk we Windows. Přejmenuj ho na něco jiného a po resetu by tam měla být původní funkce.
eisha
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC Touch Diamond

"Přeblikávání a zrnění" displeje po flashi Eržiky 5

Post by eisha »

Dobrý den, ahoj,

naflashoval jsem si na svůj diamond eržiku podle návodu. Všechno proběhlo bez problémů, ale hned po prvním startu přístroje začal display divně "přeblikávat" a "zrnět". Po chvíli to odeznělo a vše bylo ok... pak jsem na mobilu nechal automaticky nastavit připojení přes edge, což vyžadovalo restart... no a po restartu opět display zrněl. Chvíli přeblikával a zrněl a zase to odeznělo. Nemáte někdo podobnou zkušenost a nevíte, jak to odstranit? Za odpoveď předem díky :)
Scopres
nováček
nováček
Zařízení: HTC Diamond

Post by Scopres »

eisha:
mně se obraz vlnil, jako když se CRT monitor demagnetizuje. a Eržika mi tuhla (nejen ona). Pak jsem použil jiný HARD-SPL než je všude udávaný jako doporučený (byla to starší verze) a jako když utne - stabilita obrazu a eržiky perfektní. Bohužel si už nepamatuju jaká verze to byla, ale na forum.XDA-developers.com je tenhle problém popsaný (vlnění obrazu) a je tam někde i ten odkaz na starší verzi.
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

Ahoj Adowe,

rád bych se tě zeptal, jestli připravuješ v6, nebo zatím není důvod = není co výrazného zlepšit/změnit oproti v5?

Jsem s v5 spokojený, tak se jen tak ze zvědavosti ptám.

Díky.
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

Bude V6 postavená na buildu 21046 s ovladači z ROM 2.07. Mám to v telefonu a vypadá to stabilně. Programově moc změn není - nic mě nenapadá.. Chtěl bych tam dát černej telefon a pár podobných graf. vychytávek. Kdy vyjde zatím nevím - momentálně na ni nemám moc čas.
Popravdě - jsem docela rád, že V5 jede jak má a není na ní nutno nic zásadního opravovat...
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”