HTC si patentovalo novou metodu pro zadávání znaků

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Tchajwanský gigant HTC si nechal patentovat zcela nový systém pro zadávání znaků u mobilních zařízení. Ten využívá nejen klasické klávesnice, ale také funkcí pohybového senzoru. Celé znění patentu vypadá na oko složitě, ale ve skutečnosti je princip velmi jednoduchý. Při psaní zmáčknete na zařízení klávesu, ke které bude vždy přiřazeno několik znaků abecedy (3 nebo 4). Pohybem telefonu do stran potom vyberete požadovaný znak.

Bleskovka

Nepřipadá mi, že by tento styl zadávání znaků byl rychlejší, než klasické psaní na běžné telefonní klávesnici, ale třeba to na praktické ukázce bude vypadat zcela jinak. Zatím ale není jasné, do jakých zařízení se HTC chystá tuto technologii integrovat, může jít o specialitu pouze pro platformu Android, ale stejně tak se s ní můžeme setkat u Windows Mobile.

Zdroj: WMPowerUser.com
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

Este je mozne ze to pouziju v mobile s vlastnym OS ktory vraj chystaju..
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

to zas bude zánětů zápěstí... :)
Marihuan
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SE Xperia Neo

Post by Marihuan »

No...upřímně, moc se mi to nezdá :-) Ale potěšující je to že se snaží přijít s něčím novým.
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: BB Q10

Post by lukas.manak »

hlavně bude hodně legrační když tak někdo bude psát SMS. To bude vypadat že má nějaký záchvat
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by Shooter »

Jo to bude vypadat fakt zajimave :). Ale souhlasim s Jirkou ohledne toho jak moc to bude prakticke... ikdyz mozna pokud se to nebude muset delat postupne jako zmacknout tlacitko a pak naklonit, ale primo naraz tudiz naklon a pritom tlacitko tak mozna to bude rychlejsi :). A pak jeste az to budes psat na primym slunci tak nevim jak snadno se bude kontrolovat text co clovek napsal v pripade nejakyho blbyho displaye :D. Spis bych ocenil nejakou jednoduchou aplikaci co naklanenim nasimuluje smerova tlacitka.
Matrick
nováček
nováček
Zařízení: OMNIA;MIOA501,A701;E-tenM700,iPAQrx3700

Post by Matrick »

No! Nevien, ale hojdat mobilon pri pisaní a este pri tom kontrolovat text...... to ocenia hlavne ludia so slabsim zaludkom :oops: .....Pred kazdym pisanim SMS kinedril, To fakt beriem. Ale ten napad s G-smerovými sipkami je viac ako geniálny!!!!!!! Predstav si, že si pocas pisania textu vsimnes, ze si na zaciatku riadku spravil xybu, tak len naklonis PDA a "prelejes" kurzor tam, kam potrebujes! Fantasticka predstava! .....Mohli by to mat aj ntb. :tlem:
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Jedno je ale jisté: člověk využívající pohybových senzorů bude vypadat duševně nemocen. Sám jsem se o tom přesvědčil, když jsem si programoval pohybová gesta do své aplikace a při testování mě uviděli známí... :-D
Outlook
nováček
nováček

Post by Outlook »

ot to: Shooter
taková aplikace existuje.... ale ted mi vypadlo jméno :( ...ha! Mám ju :) GPad - http://www.1800pocketpc.com/2009/01/01/ ... ch-hd.html Osobní zkušenosti s ní nemám, možná běží jen na HD, ale snad i tak pomohlo. Měj se hezky, s pozdravem O.
Matrick
nováček
nováček
Zařízení: OMNIA;MIOA501,A701;E-tenM700,iPAQrx3700

Post by Matrick »

Skusil som, ale na Omnii bohuzial neslape. Je naozaj len pre Touch HD -overené..... Aj tak ale dakujem :wink:
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Post by jozinzbazin »

Tak jsem se pokusil ten GPAD nainstalovat na Diamonda - nešlo to :twisted: Jinak prográmek by to mohl být fakt užitečný. Kdyby někdo věděl o něčem podobném, prosím o link.
JZB

edit//Tak jsem to rozchodil a zvykám si :-D Nejprve jsem to namapoval na ikonu na Today, což bylo nepraktické, tak jsem to nastavil na Po startu. Takže teď mi běží pořád. Něco trochu nepraktické, ale myslím, že to vychytám. Je to hrozně citlivé a rychlé, tak se s tím musí opatrně (jako se ženskou :tlem: )
JZB

Používej edit...Waiet
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Shooter »

Ja vim ze existuje... ale pokud je to co si myslim ze to je :) tak se mi to moc nezamlouvalo.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Souhlasim se Standou, jestli se to chytí, tak budou uživatelé vypadat jak kdyby měli Parkinsona, navíc si nemyslím, že je to praktický způsob psaní. Aspoň co se týče rychlosti.
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Shooter »

no kdyby stacilo naklonit telefon a pak zmacknout tlacitko tak by to zrovna nejpomalejsi byt nemuselo
Post Reply

Return to “Aplikace”