Pavel Koza z ce4you měl to štěstí, že si na několik hodin mohl vyzkoušet jeden z nejočekávanějších komunikátorů letošního podzimu, HTC Touch HD. Na serveru ce4you.cz si tak můžete přečíst jeho vesměs pozitivní, první dojmy, a aby toho nebylo málo, Pavel natočil i video s mluveným komentářem, tak se kochejte .
Je pěknej, to se musí uznat, displej je taky moc fajn - líbí se mi, jak TouchFLO 3D využívá větší část dipleje (teda zatím ne ve všech obrazovkách, ale počasí mluví za vše). Co se mi ale nelíbí, je jeho velikost - nikomu neberu jeho vkus, na mě osobně je ale moc velký.
Uz jsem si rikal, ze to vydrzim nejakou dobu s G900 a pak musi prijit nekdo, kdo udela nadhernou recenzi a opet me nalaka na dalsi zarizeni...
Musim rict, ze jedine, co tomu chybi jsou navigacni klavesy, predevsim stredovy a smerove prvky. K nezaplaceni pri poslouchani mp3 v auto (ikdyz na senzorovych tlacitkach by to bylo asi nanic)...
Je to fakt nádhera. Taky sem čekal, že bude větší, ale to srovnání s Diamondem nebo nedejbože ajajfounem ukázalo, že to vlastně žádná cihla neni.
Co se týče těch karet, tak to karty žere a předpokládám, že to bude pod zadním krytem stejně jako SIMka. Někomu to asi bude vadit, ale mě osobně vubec, protože i z Kaisera sem kartičku vyndaval snad jednou v životě.
Hodně lidí jistě uvítá 3,5mm konektor na klasický sluchátka a hlavně možnost poslouchat a nabíjet zároveň, to je první plus. Dále se obávám výdrže při takové velikosti displaye a díky bohu za světelný senzor, další velké plus. Funkce USB mass storage bych řekl je už teď nutnost. Zajímalo by mě, jak to je teda s TV out, zahraniční weby uvádějí, že ho má (bez kabelu v základním balení), ale na HTC o tom neni ani zmínka (ta jejich specifikace je značně ořezaná).
Co se týče mínusů, tak tam zatim vidím jeden jediný a to používání již trochu zastaralého procesoru (konkurence je už o 100MHz někde jinde), který HTC cpe už relativně dlouho dobu do všeho. Chtělo by to už něco svižnějšího, co by dokázalo držet krok s takovým rozlišením. Na videu je vidět, že to k plynulosti má daleko (bohužel musím uznat, že na ajajfoun to nemá), ale zároveň bylo poznamenáno, že to neni finální verze, tak se to snad zlepší, protože k čemu by byl velký display, když nebude odladěný software a člověk po stisku displaye musí čekat, zda se mu to povedlo nebo musí znovu a silněji.
IkE Blaster wrote:Musim rict, ze jedine, co tomu chybi jsou navigacni klavesy, predevsim stredovy a smerove prvky. K nezaplaceni pri poslouchani mp3 v auto (ikdyz na senzorovych tlacitkach by to bylo asi nanic)...
Přesně... jsem teď nucen uvažovat o novém pda a toto je díky displeji jediná alternativa. Ale absence hw tlačítek pro mp3 a chybějící dioda mě odrazují. Vzhledem k tomu, že je to jen stylové pda, bych byl schopen zbytek nedostatků překousnout, ale takhle bohužel ...
Já teda požaduju aby mi to přehrálo dvdrip film kterej má 700mb nebo seriály který maj nějakých 350mb na 40min. A to naprosto bez sekání, to mi stačí
btw... Oni jdou fakt upgradovat WM ? 5ka jde na 6,1ku a až vyjde wm7 tak touch hd upgradnu na wm 7 ? A jestli jo, tak oficiálně nebo zrušim záruku ?
anténou by u HTC byla určitě sluchátka, ale že umí TMC docela pochybuji. Třeba to bude umět nástupce HD nové HTC XD, viz http://wmpoweruser.com/?p=1292
Jo jo.. rok 2009 uzře spoustu překvapivých obratů... HTC XD už nebude nejen bez tlačítek, ale konečně zmizí i displej se všemi konektory, a lesk bude zvýšen o neuvěřitelných 57%! To vše zastřeší WM7 a TouchFlo4D SE, speciálně vyvinuto pro bezdisplejová pda nové generace.
P.S. ke každému novému Touch XD přibalen značkový gel na vlasy zdarma!
Touch Diamond ma multidotykovou cast s tlacitky pod displayem, vzdyt by slo pres upraveny soft a jinou dotykovou technologii to same udelat i s displayem, ne? Ja v tom nevidim problem... (asi EMR, to by me taky zajimalo, kdyz ma WM7 podporovat multidotyk, bude to stale reagovat na tlak?)
Jinak Stando, mluvis mi z duse, tohle je presne moje predstava PDA By to mohla byt tak 5'' placka o 1mm
Hledal sem ten stroj na zbozi.cz, nikde ho to nenašlo pod 14k (Kč), jenom tady: http://www.palmpc.cz/komunikator-htc-to ... rce=seznam
Tady je ani ne za 12k, to se mi zdá teda podezřelá cena, o víc jak 2k levněji než všude jinde, co si o tom myslíte? Já bych řek, že těch 14k jako startovní cena by tak odpovídalo za tohle zařízení...