Označení více položek (souborů)?
Snažím se přijít na to, jak mají ve Windows Mobile 6.5 vyřešené označování souborů (třeba tahem stylusu). Ve starších verzích WM (bez podpory kinetického skrolování) stačilo potřebné soubory/složky označit pomocí stylusu, pokud jste tedy chtěli označit položky jdoucí za sebou bez vynechání jiných - to samé fungovalo například i pro SMS zprávy (když jste nepoužívali chat-mode).
Pro demonstraci, spustím si ve WM 6.5 správce souborů a otevřu složku, ve které je jen několik položek a na pravém okraji se tedy nezobrazuje skrolovací lišta. Tyto položky mohu bezpečně stylusem označit. Jakmile si ale otevřu složku, kde je vícero položek (a kde se zobrazí i skrolovací lišta), tak mám smůlu a nic označovat nemůžu, protože tahem stylusu/prstu dojde k posouvání obsahu (přes kontextovou nabídku je k dispozici pouze volba "Select all"). Trochu mi tahle "featura" vadí. Například u SMS stále používám klasický režim zobrazení (sms-chat mi nesedí), a když si chci označit více zpráv, abych je mohl odstranit, tak to nejde, protože se mi opět posouvá obraz (u zpráv to však jde alespoň přes kontextovou nabídku).
U File manageru se to dá fixnout výměnou za Total Commander, ale ona je tahle vlastnost integrovaná v celém prostředí OS a mě by docela zajímalo, zda to jde nějak vyřešit, protože si myslím, že na tohle asi vývojáři trochu zapomněli.
Pro demonstraci, spustím si ve WM 6.5 správce souborů a otevřu složku, ve které je jen několik položek a na pravém okraji se tedy nezobrazuje skrolovací lišta. Tyto položky mohu bezpečně stylusem označit. Jakmile si ale otevřu složku, kde je vícero položek (a kde se zobrazí i skrolovací lišta), tak mám smůlu a nic označovat nemůžu, protože tahem stylusu/prstu dojde k posouvání obsahu (přes kontextovou nabídku je k dispozici pouze volba "Select all"). Trochu mi tahle "featura" vadí. Například u SMS stále používám klasický režim zobrazení (sms-chat mi nesedí), a když si chci označit více zpráv, abych je mohl odstranit, tak to nejde, protože se mi opět posouvá obraz (u zpráv to však jde alespoň přes kontextovou nabídku).
U File manageru se to dá fixnout výměnou za Total Commander, ale ona je tahle vlastnost integrovaná v celém prostředí OS a mě by docela zajímalo, zda to jde nějak vyřešit, protože si myslím, že na tohle asi vývojáři trochu zapomněli.
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bohužel, taky jsem to nějakou dobu zkoumal, ale vypadá to že to nejde, nepomůže ani tweak pro WM6.1, ani nahradit přímo v ROMce celý rozhraní za to z WM6.1, a na xda-developers nic
Řešení zatím nejspíš neexistuje. Kdo však používá TCMR (jak už jste napsal) tak je v klidu. Třeba se na ten problém podívá MS u svých 6.5.1. Já osobně nevidím důvod používat File Explorer.
Víc mě však trápí, že stejná věc platí i o ručním přesouváním souborů. Když chcete nějaký např. obrázek "vzít" a hodit jej do složky ve stejném okně, tak opět to jde jen pokud není v onom okně posuvník. A na tohle je i Total krátkej. Doufám, že autoři vydají nějakou optimalizovanou verzi na 6.5ky ...
Toto mi tiez vadi a tiez som nikde nic nenasie ako to vyriesit:-(
TC pouzivam,ale ked chcem v rychlosti nieco pokukat otvorit a nechce sa mi tahat stylus,tak na prst je lepsie urobenyFile expl.
Inak ked skrolujem v total cmd, tak je hrozne,ze sa to posuva aj do prava a lava. Do prava pochopim,ked je zobrazeny posuvna lista dole,ale preco sa to posuva aj dolava mimo zobrazenia?
TC pouzivam,ale ked chcem v rychlosti nieco pokukat otvorit a nechce sa mi tahat stylus,tak na prst je lepsie urobenyFile expl.
Inak ked skrolujem v total cmd, tak je hrozne,ze sa to posuva aj do prava a lava. Do prava pochopim,ked je zobrazeny posuvna lista dole,ale preco sa to posuva aj dolava mimo zobrazenia?
Celé je to podělané tím kinetickým scrollováním. Neříkám že je to nic, v některých nabídkách velice pomáhá uživatelské přívětivosti, ale cpát to všude.... Autoři Totalu by měli prostě zareagovat na nová Wokna.
KVARK: Na fóru si tykáme
jinak já jsem to na File Exploreru jen demonstroval, více mi to vadí třeba u SMS zpráv.
Jiří Hrma : To beru ... kámo
Jinak o SMS na WM se rači rozepisovat nebudu. Sprosťárny až po desáté, ne?
Jinak o SMS na WM se rači rozepisovat nebudu. Sprosťárny až po desáté, ne?
-
spermosh
- smartstar

- Zařízení: HTC One X+
osobne pouzivam hlavne Resco Explorer a zde to jde
v SMS to dokaze nastvat, je zde pouze moznost si kliknout v kontextove nabidce na Select Messages - Several, ale neni to moc elegantni reseni
v SMS to dokaze nastvat, je zde pouze moznost si kliknout v kontextove nabidce na Select Messages - Several, ale neni to moc elegantni reseni
Resco Explorer jsem také chvíli používal. Vše krásně optimalizováno na prsty, přehledné, praktické.... Jenom odesílání souborů přes BT byla tragédie. Někdy se nedokázal připojit, jindy se objevila chybová hláška a když už jsem ho něco přinutil odeslat, tak rychlostí 10x pomalejší než podporuje BT 2.0 A jelikož tuhle funkci používám dost často, Resco musel pryč.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Hm, zrovna na BT je to to nejspolehlivější, co jsem kdy v PDA měl... Sice o cca 5kB/s pomalejší, ale vždy fungoval
IkE Blaster : To je divný. Zkoušel jsem přitom úplně tu poslední verzi a nikdy to nevytáhlo víc jak 20kB/s (rychlost BT 1.0)
-
matelkoxxl
- smartguru

- Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
ja tiez pouzivam normalne zobrazenie sms,nie chat mod a da sa tam v pohode vyberat ktore spravy xces.len treba kliknut na menu a select messages...
vid screeny -

vid screeny -

mattelkoxl: jj, o tomhle vím, to tady psal už výše spermosh.
Vzpomeňte si jak se ovládají Win. na PC bez myši jenom klávesnicí.
Držíte Shift + šipka (nahoru nebo dolu), případně Ctrl +A pro všechno.
U WM bez HW klávesnice je to stíženo tím, že musíte aktivovat Shift na SW kl. a kdo má ještě směrové klávsy nebo D-pad ap. tak nahoru nebo dolu. Kdo nemá, tak na SW kl. mačkat Shift-šipka-Shift-šipka-Shift-šipka... ale to už je opravdu pakárna. Tady by snad pomohl jenom Multi-Touch.
Držíte Shift + šipka (nahoru nebo dolu), případně Ctrl +A pro všechno.
U WM bez HW klávesnice je to stíženo tím, že musíte aktivovat Shift na SW kl. a kdo má ještě směrové klávsy nebo D-pad ap. tak nahoru nebo dolu. Kdo nemá, tak na SW kl. mačkat Shift-šipka-Shift-šipka-Shift-šipka... ale to už je opravdu pakárna. Tady by snad pomohl jenom Multi-Touch.
Moc dikes,jak jednoduche na xperii:)
-
Radek Hübl
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
záleží na ROMce, nyní testuji Miri_WM65_23017_V1.1_Premium_Manila2.5 a zde to šlape jako na klasických voknech 6.1 
MAO: U neoficiálních ROM ano, ale ten problém se týká finální/oficiální verze WM6.5.
Někde jsem si okopíroval toto, ale nemám na čem vyzkoušet. Tak to otestujte a dejte vědět
Cannot select multiple files in File Explorer
[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Gestures\Touch]
"Disabled"=dword:1
Cannot select multiple files in File Explorer
[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Gestures\Touch]
"Disabled"=dword:1
Tohle ti zablokuje kinetické skrolovaní by Microsoft. Skrolování by TouchFlo bude stále v provozu.
A ve FileExploreru jde vybrat více položek?