Označení více položek (souborů)?

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Snažím se přijít na to, jak mají ve Windows Mobile 6.5 vyřešené označování souborů (třeba tahem stylusu). Ve starších verzích WM (bez podpory kinetického skrolování) stačilo potřebné soubory/složky označit pomocí stylusu, pokud jste tedy chtěli označit položky jdoucí za sebou bez vynechání jiných - to samé fungovalo například i pro SMS zprávy (když jste nepoužívali chat-mode).
screen nalevo - označení položek<br />screen napravo - tady už mám smůlu a více položek neoznačím
screen nalevo - označení položek
screen napravo - tady už mám smůlu a více položek neoznačím
wm65_select.jpg (47.68 KiB) Viewed 5262 times
Pro demonstraci, spustím si ve WM 6.5 správce souborů a otevřu složku, ve které je jen několik položek a na pravém okraji se tedy nezobrazuje skrolovací lišta. Tyto položky mohu bezpečně stylusem označit. Jakmile si ale otevřu složku, kde je vícero položek (a kde se zobrazí i skrolovací lišta), tak mám smůlu a nic označovat nemůžu, protože tahem stylusu/prstu dojde k posouvání obsahu (přes kontextovou nabídku je k dispozici pouze volba "Select all"). Trochu mi tahle "featura" vadí. Například u SMS stále používám klasický režim zobrazení (sms-chat mi nesedí), a když si chci označit více zpráv, abych je mohl odstranit, tak to nejde, protože se mi opět posouvá obraz (u zpráv to však jde alespoň přes kontextovou nabídku).

U File manageru se to dá fixnout výměnou za Total Commander, ale ona je tahle vlastnost integrovaná v celém prostředí OS a mě by docela zajímalo, zda to jde nějak vyřešit, protože si myslím, že na tohle asi vývojáři trochu zapomněli.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Bohužel, taky jsem to nějakou dobu zkoumal, ale vypadá to že to nejde, nepomůže ani tweak pro WM6.1, ani nahradit přímo v ROMce celý rozhraní za to z WM6.1, a na xda-developers nic
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 2X

Post by KVARK »

Řešení zatím nejspíš neexistuje. Kdo však používá TCMR (jak už jste napsal) tak je v klidu. Třeba se na ten problém podívá MS u svých 6.5.1. Já osobně nevidím důvod používat File Explorer. :?: Víc mě však trápí, že stejná věc platí i o ručním přesouváním souborů. Když chcete nějaký např. obrázek "vzít" a hodit jej do složky ve stejném okně, tak opět to jde jen pokud není v onom okně posuvník. A na tohle je i Total krátkej. Doufám, že autoři vydají nějakou optimalizovanou verzi na 6.5ky ...
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

Toto mi tiez vadi a tiez som nikde nic nenasie ako to vyriesit:-(

TC pouzivam,ale ked chcem v rychlosti nieco pokukat otvorit a nechce sa mi tahat stylus,tak na prst je lepsie urobenyFile expl.
Inak ked skrolujem v total cmd, tak je hrozne,ze sa to posuva aj do prava a lava. Do prava pochopim,ked je zobrazeny posuvna lista dole,ale preco sa to posuva aj dolava mimo zobrazenia?
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by KVARK »

Celé je to podělané tím kinetickým scrollováním. Neříkám že je to nic, v některých nabídkách velice pomáhá uživatelské přívětivosti, ale cpát to všude.... Autoři Totalu by měli prostě zareagovat na nová Wokna.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

KVARK: Na fóru si tykáme ;-) jinak já jsem to na File Exploreru jen demonstroval, více mi to vadí třeba u SMS zpráv.
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by KVARK »

Jiří Hrma : To beru ... kámo :tlem:
Jinak o SMS na WM se rači rozepisovat nebudu. Sprosťárny až po desáté, ne? :grin:
spermosh
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC One X+

Post by spermosh »

osobne pouzivam hlavne Resco Explorer a zde to jde
v SMS to dokaze nastvat, je zde pouze moznost si kliknout v kontextove nabidce na Select Messages - Several, ale neni to moc elegantni reseni
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by KVARK »

Resco Explorer jsem také chvíli používal. Vše krásně optimalizováno na prsty, přehledné, praktické.... Jenom odesílání souborů přes BT byla tragédie. Někdy se nedokázal připojit, jindy se objevila chybová hláška a když už jsem ho něco přinutil odeslat, tak rychlostí 10x pomalejší než podporuje BT 2.0 A jelikož tuhle funkci používám dost často, Resco musel pryč.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Hm, zrovna na BT je to to nejspolehlivější, co jsem kdy v PDA měl... Sice o cca 5kB/s pomalejší, ale vždy fungoval
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by KVARK »

IkE Blaster : To je divný. Zkoušel jsem přitom úplně tu poslední verzi a nikdy to nevytáhlo víc jak 20kB/s (rychlost BT 1.0)
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond

Post by matelkoxxl »

ja tiez pouzivam normalne zobrazenie sms,nie chat mod a da sa tam v pohode vyberat ktore spravy xces.len treba kliknut na menu a select messages...
vid screeny -

Image

Image

Image
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

mattelkoxl: jj, o tomhle vím, to tady psal už výše spermosh.
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy S i9000

Post by mcm59 »

Vzpomeňte si jak se ovládají Win. na PC bez myši jenom klávesnicí.
Držíte Shift + šipka (nahoru nebo dolu), případně Ctrl +A pro všechno.
U WM bez HW klávesnice je to stíženo tím, že musíte aktivovat Shift na SW kl. a kdo má ještě směrové klávsy nebo D-pad ap. tak nahoru nebo dolu. Kdo nemá, tak na SW kl. mačkat Shift-šipka-Shift-šipka-Shift-šipka... ale to už je opravdu pakárna. Tady by snad pomohl jenom Multi-Touch.
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

Moc dikes,jak jednoduche na xperii:)
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7

Post by Radek Hübl »

záleží na ROMce, nyní testuji Miri_WM65_23017_V1.1_Premium_Manila2.5 a zde to šlape jako na klasických voknech 6.1 ;-)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

MAO: U neoficiálních ROM ano, ale ten problém se týká finální/oficiální verze WM6.5.
mcm59
přispěvatel
přispěvatel

Post by mcm59 »

Někde jsem si okopíroval toto, ale nemám na čem vyzkoušet. Tak to otestujte a dejte vědět

Cannot select multiple files in File Explorer

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Gestures\Touch]
"Disabled"=dword:1
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

Tohle ti zablokuje kinetické skrolovaní by Microsoft. Skrolování by TouchFlo bude stále v provozu.
mcm59
přispěvatel
přispěvatel

Post by mcm59 »

A ve FileExploreru jde vybrat více položek?
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”