Tipy a triky na HTC HD2

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od mike-biker » úte úno 02, 2010 22:22

Zde prosím přispívejte svými postřehy a zkušenostmi, jak co nejvíce vylepšit svůj HD2..

1) Pokud možno uveďte zdroj, nejraději odkaz.
2) Nezapomeňte se podělit o případnou vlastní zkušenost s danou aplikací či úpravou.
3) Diskuzi směřujte jinam, mělo by to tu být přehledné a ne jako na perském trhu! ;-)
4) Pokud najdete na foru duplicitní příspěvek či tip, přidejte ho sem, ať jsou pohromadě.
(Zároveň upozorněte moderátory SZ ať se původní smaže či upraví, aby nám fórum nebobtnalo a bylo přehledné.)


Hlavní balík z osvědčené dílny hochů s XDA-Developers!
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=583638

Je to psáno jednoduchou angličtinou, většina by tomu měla rozumět. Pokud někdo něco přeloží, tak to postupně upravíme a seřadíme. 8-)

http://www.wmmania.cz/forum/viewtopic.p ... 104#379104.
Zde převzaté z XDA a počeštěné. Děkujeme WMManii a Milanovi Pištělkovi. ;-)

jarsou
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 97
Registrován: pon lis 16, 2009 16:21
Zařízení: HTC HD2

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od jarsou » stř úno 03, 2010 15:21

Každopádně bych se vždy napřed podíval na

http://www.wmmania.cz/forum/viewtopic.p ... 793756f015" onclick="window.open(this.href);return false;

http://shadowork.net/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ce4you.cz/freeware/list.asp? ... b=&s=&fi=0" onclick="window.open(this.href);return false;

jestli už to tam není a pak psal sem.

Ale jinak je to prima nápad!!!!

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od mike-biker » stř úno 03, 2010 19:13

Děkuji, ale účelem je právě shromáždit to zde. Samozřejmě nejlépe je dávat sem na vlastní "kůži" vyzkoušené a popsané spolu s odkazy. Já jsem tam hodil odkaz na balík z XDA, ptz. je to nejucelenější a nejobsáhlejší fórum, kde je vše pohromadě. Pokud možno pls. z toho nedělejme jen odkazník, ale spíše i popišme konkrétní trik a tip. Když bude uživatel hledat na fóru výraz a budou zde jen odkazy, tak nic nenajde. :-( . Díky za tipy a nápady. Šup sem s tím! :grin:

Mauik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 133
Registrován: pát zář 18, 2009 16:40
Zařízení: HTC Touch Cruise (Polaris)/HTC HD2/Dell Streak

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od Mauik » ned úno 07, 2010 23:57

Tak ja pridam par svojich skusenosti s hudbou.
Sense prehravac je fajn, no je tam vecny problem s audio boosterom (zosilnovac zvuku), ktory sa po kazdom tracku vypne. Skusil som .cab z XDA, ktory prepise registre HKLM\Software\HTC\AudioManager_Eng\Config\enter_su spend zmenit 1 na 0. Nefungovalo to ale uplne. Doinstaloval som si SRS Wow HD - odporucam. Zvuk je vseobecne lepsi, len sa treba pohrat s nastaveniami. Ja mam 3D - 40%, center - 30%, focus - 60%, definition - 50%, trubass - 100%, trubass eq - 60Hz, input a output -1 dB. Pomohlo to trochu tak, ze aj s vypnutym audioboosterom v sense prehravaci to bolo pocuvatelnejsie.

Dalsi pokus bol prehravac Nitrogen. Je fajn, ale nejako mi nesadol. Uz som aj zabudol preco :)

Potom som skusil S2P (v0.73beta) prehravac a ostal som pri nom. Nema ekvalizer ale vystup je velmi prijemny (mozno pomohol aj SRS?). Jeho hlasitost ale nezvysuje aj systemovu hlasitost. Takze ak ju v systeme mate na 50%, tak v S2P je to 100%. Treba preto mat systemovu aspon na 80% a v playeri si ju uz nastavovat podle libosti. Menu je prehladne, vsetko je fingerfriendly ale pomalsie nez v sense.
A dnes som nasiel dokonale jednoduche riesenie problemu s audio boosterom na XDA. Je to v tom hlavnom vlakne s tipmi, bod 25. Pri nastaveni boostera netreba potvrdit tlacidlom done (hotovo) ale stlacit hardverove tlacidlo home (domcek) a vybavene :grin: Pol hodinu som porovnaval rozne zanre v sense prehravaci a v S2P a je to nerozhodny suboj. Raz je jeden o milimeter lepsi, pri inom songu zas druhy :)

p.s.: kvoli HD2 som predal svoj Microsoft Zune, ktory ma zvukovy vystup na velmi vysokej urovni a bal som sa, ako to bude s HD2. Teraz mozem povedat, ze je to v pohode a HD2 vie byt s vhodnymi nastaveniami a sluchadlami plnohodnotnym a kvalitnym prenosnym hudobnym prehravacom. Vyssi sum, trochu ostrejsie nizke frekvencie ale stredy a vysky rovnake. (subjektivny nazor)
p.p.s.: vsetko co som napisal plati pri pouziti kvalitnych sluchadiel. Ja konkretne pouzivam uzavrete AKG K24P

lnadeb
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 02, 2008 17:44
Zařízení: HTC Touch HD

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od lnadeb » ned úno 14, 2010 8:29

25 zástupců na úvodní obrazovce:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=624728" onclick="window.open(this.href);return false;

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od Milan Pištělka » ned úno 14, 2010 9:08

Dávám trumf - 75 zástupců a ještě něco navíc. :-)
K vidění a stažení zde.
Edit:
Zvědavost mi nedala a z důvodů čistě studijních jsem si nainstaloval ROMku se Sense a vyzkoušel jsem tuto úpravu.
Jakkoliv se mi Sense nelíbí, tak tato úprava ho posouvá k daleko větší použitelnosti. Velmi dobrá práce od dovedy na XDA jménem Co0kieMonster.

lnadeb
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 02, 2008 17:44
Zařízení: HTC Touch HD

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od lnadeb » ned úno 14, 2010 10:45

Jen doplním, že kdo chce využít plných 75 zástupců, musí si v registrech tuto možnost povolit. Po instalaci cab je výchozí počet zástupců 4x4, tedy 3x16=48.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od mike-biker » ned úno 14, 2010 11:57

Tímto si postupně prošel Spb Shell, kdy je v současné době možnost instalace v postatě nejméně 6 ploch pro ikonky. Ale v praxi jsem to ani nepoužil, zatím jsem si vystačil s úpravou na 20ks. ;-) .

Slavek69
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: ned srp 17, 2008 9:16

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od Slavek69 » pon úno 15, 2010 7:25

Stránky

http://www.wmmania.cz/forum/viewtopic.p ... 104#379104" onclick="window.open(this.href);return false;.

nejedou. Co se tam děje?

hudyss
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 421
Registrován: pát led 19, 2007 17:07
Zařízení: Google Pixel 2

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od hudyss » pon úno 15, 2010 8:08

meni tvar webovek, tak jsou chvili nedostupny. ale na hlavni strance bylo jestli chces new nebo old a slo tam prejit.

Uživatelský avatar
Majesty
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 101
Registrován: pon lis 30, 2009 10:11
Zařízení: Nokie řady N --> HTC HD2
Bydliště: pod Blaníkem

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od Majesty » úte úno 16, 2010 10:52

Hned na hlavní stránce je vlákno pro úpravy HD2 rozděleno na dva příspěvky a vše normálně funkční. K nalezené zde: http://wmmania.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
A nebo takhle: 1.část a 2.část

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2090
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od YAMATO » stř úno 17, 2010 20:20

Možná to někomu pomůže: v JBlendu v HD2 jsou stránky v Opeře mini zobrazeny s až extrémně velkým písmem, na display se skoro nic nevejde. Toto jde změnit úpravou registrů: HKCU-Software-JBlend-VM_Font_Size1 (2 a 3).

Jak nastavit velikost písma v editoru, kde je naopak až extrémně malé, se mi bohužel zjistt nepodařilo.

maxtreme
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 11, 2007 14:50

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od maxtreme » stř úno 17, 2010 23:27

Zdravím sháním 2 caby které mi daji na hlavní obrazovku 4 ikony misto 3 a cab který mi dá pozadí na všechny záložky a aby ty 2 caby spolu slapaly, zatím mi spolecne nefunguji :-( diky..

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od Milan Pištělka » čtv úno 18, 2010 0:09

to maxtreme, ale i všichni:
zkuste toto a na pozadí rázem zapomenete :-)

maxtreme
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 11, 2007 14:50

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od maxtreme » čtv úno 18, 2010 0:48

Ano presne tohle jsem mel ale i tak bych k tomu chtel jeste to pozadi na vsech zalozkach :-)

Kolda.o
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 222
Registrován: stř črc 16, 2008 8:42
Zařízení: SE T68i + Xperia Z + Xperia Tablet S
Bydliště: kousek od Roudnice nad Labem a castecne Praha
Kontaktovat uživatele:

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od Kolda.o » pon úno 22, 2010 12:39

TOHLE nefunguje?

dada09
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: úte srp 11, 2009 18:59
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Tábor

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od dada09 » pon úno 22, 2010 17:42

maxtreme píše:Ano presne tohle jsem mel ale i tak bych k tomu chtel jeste to pozadi na vsech zalozkach :-)
Dneska jsem vyzkoušel http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=636887 a funguje mi to s Manilou 2011 a s Co0kie's Home Tab.

KatkaB
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pon úno 22, 2010 18:20
Zařízení: HTC EVO 3D

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od KatkaB » pon úno 22, 2010 18:28

Pokud někdo používá ROM s počešťenou Manilou a novými záložkami Dokumenty a Reader v Sense, zde: http://kyou.cz/forum/viewtopic.php?f=3&t=4&p=19#p19 (#52) je ke stažení upravená čeština i pro tyto záložky.

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2090
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od YAMATO » úte úno 23, 2010 23:38

Na Javu rozhodně doporučuji některý z emulátorů od Esmertecu, čili Jbed. Na výběr zde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=407667 Osobně používám 20081203.2.1. Používám Javu jen na Operu mini...a rozdíl mezi těmito emulátory je hodně znát! JBlend totiž nepodporuje některé funkce u OM 5, např. stahuje jen přes defaultní prohlížeč, nejde uložit stránky. Jeho jedinou výhodou je pro mě nonfullscreen zobrazení a možnost nastavit si velikost písma dle libosti. Jinak ovšem vede Jbed...a kdyby někdo zjistil, jak ho dostat do nonfullscreen a/či maličko zvětšit písmo, tak má u mě flašku :wink:

Uživatelský avatar
lookass
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 140
Registrován: stř úno 24, 2010 21:39
Zařízení: HTC EVO 3D, origo ROM
Bydliště: ČB, Praha
Kontaktovat uživatele:

Tipy a triky na HTC HD2

Příspěvek od lookass » ned úno 28, 2010 22:08

zdary, máte zkušenosti s těmito úpravami?? Abych to tam zbytečně nedával a nerozhodilo mi to něco dalšího... :smile:
28. Aktivace všech úprav pro úsporu energie
29. Aktivace všech úprav pro zvýšení výkonu
http://wmmania.cz/clanky/upravy/hd2-upr ... aeef6a4d64" onclick="window.open(this.href);return false;
dík

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů