Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Uživatelský avatar
rybar73
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 134
Registrován: úte zář 22, 2009 9:53
Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7
Bydliště: Kopřivnice

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od rybar73 » úte dub 06, 2010 9:35

Zdravim, tak protoze TouchWiz me moc nenadchl ale mam rad graficke UI tak jsem podle navodu pro I8000 rozchodil prostredi z HD2 i na nasem drobeckovi B7610. Protoze to chtelo prolest par for a ponastavovat kde co tak jsem si rekl ze by se to mozna nekomu hodilo i tady :-)
Cerpal jsem predevsim z tohto Modaco fora

Zde je rar primo se SENSE + s malym navodem a utilitama
http://www.ulozto.cz/4471706/touch-senc ... nstall.rar" onclick="window.open(this.href);return false;

Klady zapory:
+ proste pekne UI
+ zda se mi to rychlejsi jak TF3D v1.3,nebo touchWiz
- pomalejsi jak titanium nebo SPB
- zere hodne RAM
- "nahodna" kolize v lendscape

Prostredi zere pomerne dost RAM takze doporucuju i nejakou tu LiteROM treba od Daskalose...treba zde

par sreenu:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

jestli bude zajem muzu se pokusit i o ilustracni video..

Katoga
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon úno 22, 2010 20:52
Zařízení: Samsung B7610

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od Katoga » úte dub 06, 2010 10:15

těch 40mega RAM volnejch (předposlední obrázek) je hned po startu, nebo po čase používání?
moje B7610 totiž po chvíli užívání má volnejch jen cca 20mega, takže jestli tohle Sense žere víc než TouchWiz, musel bych zkusit flashnout ROM, do čehož se mi moc nechce (musel bych nastudovat, ale hlavně pak zas všechno instalovat)

Uživatelský avatar
rybar73
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 134
Registrován: úte zář 22, 2009 9:53
Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7
Bydliště: Kopřivnice

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od rybar73 » úte dub 06, 2010 10:35

Tak obrazek je po startu,ale protoze obrazek je porizeny pres PocketController a ten si taky rad papne (bez zapojeni po startu se dostanu okolo 50MB), tak jsem to bral jako srovnatelny udaj jak po case pouzivani. Opravdu se pohybuju po case pouzivani kolem 40MB.
Nicmene zda se mi ze prostredi zere vice jak TouchWiz a duvod tvojeho zrani bych taky castecne pripisoval ROMce. Docetl jsem se ze prave od verze 23457(WM6.5) je zapracovane na sprave pameti a multitaskingu (konecne funguje i bez toho patchFixu).

Jeste dodam ze pri vyplem Sense mam free ram 72MB (abych to zamotal jeste vice tak se zaplym PocketControllerem asi 65MB).

Uživatelský avatar
tgregi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 76
Registrován: sob pro 26, 2009 22:19
Zařízení: Samsung omnia pro B7610

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od tgregi » stř dub 07, 2010 15:38

Katoga píše:těch 40mega RAM volnejch (předposlední obrázek) je hned po startu, nebo po čase používání?
moje B7610 totiž po chvíli užívání má volnejch jen cca 20mega, takže jestli tohle Sense žere víc než TouchWiz, musel bych zkusit flashnout ROM, do čehož se mi moc nechce (musel bych nastudovat, ale hlavně pak zas všechno instalovat)
staci si stahnout program octanus a obraz nbo te romky a zalohovat si data pres spb backup a nemusis nic pak zase instalovat...

rohlík
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: ned bře 21, 2010 17:30
Zařízení: OMNIA Pro b7610 / WM6.5CZ

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od rohlík » sob črc 17, 2010 22:47

Ahoj, nakopíroval jsem fonty ze složky "Fonts" do "Windows/Fonts" ale stále to zobrazuje čtverce,,,, musí se to ještě někde nastavit ?
díky...

Graveton
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: sob pro 12, 2009 13:21
Zařízení: Omnia Pro

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od Graveton » ned črc 18, 2010 17:36

Mě teda nejvíc se Sense zaujala tahle romka, osobně jsem ji nezkoušel, ale hned na první stránce je video a vypadá to, že Sense tam běhá krásně plynule.

CJMonty
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte říj 13, 2009 12:48
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610, LG Optimus Black
Bydliště: Brno

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od CJMonty » úte črc 20, 2010 9:47

Tak presne tu ROM co pises mam v telefonu uz asi tyden a musim rict ze je to pecka.

Pokud k ni mate nejake otazky tak se klidne ptejte.

Soukynek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: stř led 20, 2010 17:45
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od Soukynek » stř črc 21, 2010 18:18

Ahoj,
Konečně něco co mě zaujalo :-) A to opravdu dost!!!
Takže pár dotazů na CJMonty
- 1, Kterou z těch dvou ROM zvolit? Megalite, nebo Full?
- 2, Jde nějak zazálohovat sysém, kterej mám v mobilu aktuálně?
- 3, jak je to s flashnutím ve win vista 64 bit? Lze použít postup z Win XP?
- 4, Jakej je subjektivní pocit z rychlosti této ROMky - trhá se, netrhá, výdrž baterky, funkčnost GPS, foťáku, bluetooth, wifi, a podobně.
Děkuju moc za odpovědi!!!

-- stř črc 21, 2010 20:43 --

jo a ještě jak je to se znakama na český klávesnici?

CJMonty
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte říj 13, 2009 12:48
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610, LG Optimus Black
Bydliště: Brno

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od CJMonty » čtv črc 22, 2010 8:19

Ahoj, pokusim se odpovedet.

Jestli zvolit Full nebo MegaLite zalezi jak moc se dokazes obejit bez vestavenych Samsung aplikaci. Megalite ROM jsou vlastne jen WM bez jakychkoliv pridavnych aplikaci, s toho plyne ze mas vice volne RAM a vlastne i vic mista primo v pameti telefonu, ale na druhou stranu po flashnuti je telefon v posdate prazdnej a aby byl vubec pouzitelnej je potreba vse doinstalovat.

Zazalohovat system, presne nevim jak to chapat. Jestli myslis udelat si zalohu ROM na ktere prave bezis, tak jsou nejake postupy jak ji dumpnout, nezkousel jsem a udajne dump nejde pouzit k obnoveni bez dodatecnych uprav, treba me nekdo zkusenejsi doplni.
Ale muzu ti poratit fintu. Pokud budes flashovat pres octans zustava v MyStorage zaloha puvodniho systemu. Staci pak pouze zadat zmenu jazyka (jak MegaLite tak Full ROM jsou pouze v EN) telefon prodela HR a zavede zpet puvodni system. Ja uz takhle obnovoval 6.1 nekolikrat. Ale je dulezita ta zmena jazyka.

Flashuju na notebooku s Win Xp takze v tomhle neporadim, kazdopadne doporucuju procist tohle http://www.modaco.com/content/i8000-omn ... -on-i8000/

Rychlost je pecka, predem ale podotykam ze porovnavam s dalsimi resenimi se Sense. Kazdopadne vsechno funguje jak ma a hodne pomahaji tweaky ktere jsou popsany v threadu na Modacu.
Trhani se sem tam objevuje, napr. synchronizace pocasi, Facebook Tab, Zpravy hlavne kdyz mas u konkretniho kontaktu vice zprav. Jinak vsechno svisti jak po masle.
S funkcemi vseho ostatniho je to zavisle na tom co vse si v pripade MegaLite ROM nainstalujes. Neni v ni obsazeno vubec nic, jak uz jsem psal, a vse vcetne samsung settings, fotaku, radia,... je potreba dodatecne stahnout a nainstalovat.
Nutnosti jsou prave Samsung settings bez kterych nedokazes nakonfigurovat napriklad GPS. Po instalaci jede vse ok.
Baterka nejak extremne netrpi, nabijim vicemene porad v rozmezi 3dny - tyden podle toho jak moc telefon pouzivam.
K tomu aby Sense fungovalo poradne je potreba nainstalovat Sense messaging a Comm Manager, Sense messagign je aplikace pro zpravy a musim rict ze mi celkem prirostla k srdci, az na pomalejsi start je dost dobra, funguji i MMS a vuec se mi s ni prijemne pracuje.
Comm Manager je potreba prave k tomu aby fungovala Wifi a Bluetooth. Sice se obcas rozhodne ze fungovat nebude ale po restaru je vse ok. Stalo se mi to asi dvakrat za celou dobu.

A k tomu rozlozeni klavesnice. To je otazka CSC a ne PDA casti. Cili pokud budes flashovat pouze PDA cast mel bys byt vykrytej a znaky na klavesnici by mely zustat jak jsou ted ;-)

Snad staci :) Klidne se ptej dal, rad poradim ;-)

Soukynek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: stř led 20, 2010 17:45
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od Soukynek » čtv črc 22, 2010 8:41

CJMonty:
No tak toto je vyčerpávající odpověď a zase mě to nakoplo o trochu blíže k nové ROM :-)
Akorát ještě k tomu flashnutí. stáhnu určitě full, protože jsem línej jak vepř hledat a doinstalovávat :-)
A k flashi - v octans vyberu PDA a soubor *.nb0, pak Detect a start downloading?! (jestli jsem to teda správně pochopil)
Pak po dokončení pro jistotu HR. A pak už normálně fungovat. A kdyby náhodou něco ,tak změna jazyku na češtinu a mám z5 origo ROMku...
Ještě jednou díky !!!!!

CJMonty
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte říj 13, 2009 12:48
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610, LG Optimus Black
Bydliště: Brno

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od CJMonty » čtv črc 22, 2010 9:14

U jo tak full bude mozna lepsi pokud te nebavi hledat vsude mozne kde co je:) Me to prave bavi a takze si s tim hraju:)

K flashi vice mene mas pravdu, vybrat .nb0 soubor v octans, vypnout telefon, dat detect, pripojit telefon k pc, telefon se detekuje, dat start, 10 minut bude behat progress bar, pak to nechat nabootovat nic nedelat pockat az se sam restartne(nenastavovat displej proste to nechat, muze to trvat az 5 minut ;-) ) a pak uz vesele fungujes.
Jo jeste jedna vec, Octans ti bude psat po nabootovani telefonu wait for booting completely. Ve chvili kdy jsi nechal telefon samostatne restartovat a uz jsi ve WM tak to muzes odpojit, uz to nic nedela ;-)

HR delat nemusis je to fakt prazdny... spis si tim pridelas praci.

Zmenou jazyka se ti vrati puvodni ROM ktera tam byla od vyrobce popripade po ofiko update pres NPS.

Tak preju hodne stesti pri flashi a dej vedet jak jsi spokojenej jo a doporucuju udelat level2 co popisuje daskalos v threadu na modacu. Jinak je to pomalejsi ;-)

Soukynek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: stř led 20, 2010 17:45
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od Soukynek » čtv črc 22, 2010 9:31

Na Diamondu jsem kdysi dávnovždycky po flashi dělal HR, přišlo mě to lepší a všude to doporučovali, tak proto se ptám :-)
Jinak co se týče toho hledání a tak - spíš na to nemám moc času - sem v práci a takhle je to jednodušší :-)
Odpoledne na to vlítnu - musím si zazálohovat spoustu věcí ,tak pro jistotu...

CJMonty
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte říj 13, 2009 12:48
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610, LG Optimus Black
Bydliště: Brno

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od CJMonty » čtv črc 22, 2010 9:40

Ja HR po zadnym flashi na Omnii Pro nedelal a jede to vyborne ;-)

Jo to znam... vsak ja tim taky travim spoustu volnyho casu. Obcas mam pocit ze mi ten telefon zena hodi z okna a me posle expres za nim :)

Soukynek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: stř led 20, 2010 17:45
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od Soukynek » čtv črc 22, 2010 9:48

No právě Aby to tak nedopadlo i u mě :-D

-- čtv črc 22, 2010 12:08 --

Tak mě to nedalo a dal sem se do úprav...
Zálohoval sem data v SPB Backup a šel sem na to...
Na první pohled všechno vypadá perfektně - jen se drobátko trhá a zaboha nemůžu přelouskat jak provést level 1 a 2 z momdaca :-( (sem němčinář a Španělštinář a angličtina jen základy) Mohl bys mě poradit s tímhle? Kde co odklikat?
Jinak díky za Tvoje odpovědi - jen díky nim probehl upgrade :-)

-- čtv črc 22, 2010 12:50 --

Joj, tak to bude masakr...
Zatím se v tom moc nevyznám, trochu se to trhá, ale hlavně nemůžu najít nastavení USB připojení - Active Sync, Přenos dat... To bude boj...

CJMonty
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte říj 13, 2009 12:48
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610, LG Optimus Black
Bydliště: Brno

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od CJMonty » čtv črc 22, 2010 12:42

Neni problem:)

Tak nejdriv ten active sync: vlez do Samsung settings-> general -> USB connection a tam zmenit na AS.

Level 1 spociva v:
- nastavit v Samsung settings-> power and performace -> performance Auto (uz nastaveno pri prvnim startu)
- (Dobrovolne) vypnpout my location v nastaveni sense. Doporucuju dela to binec pri synchronizaci pocasi a hlavne se neda synchronizovat jinak nez pres GPRS/EDGE/3G.
- Vypnout Weather Animation na uvodni strance. Na uvodni stance menu-> Home wall paper-> animated wallpaper a vybrat co chces. Da se opetovne zapnout nastavenim wheather wallpaper.
- (Dobrovolne) vypnout taby Weather, People a Documents Tab. Osobne je vsechny krome documents tau pouzivam... v jejich vypnuti vidim spis usporu RAM nez nejakej zasadni vliv na celkovou rychlost.
- (dobrovolne) vypnuti Tabu ktere nepouzivas.
Taby se vypinaji v sense settings -> personalise ->home screen tabs a tam si vyklikas co chces pouzivat za taby.

Pak nasleduje level 2
Ten spociva v nastaveni Samsung settings-> power and performace -> performance High
Vsechno co se delalo v level 1 muze ale nemusi byt nastaveno.
a pak pokud se v tom chces trochu vice rejpat tak spustit advanced config-> rozkliknout zalozku performances-> a nastavit v ni vse co jde na hodnotu ktera ma v zavorce uvedeno advised.
Zezere to trochu RAMky navic ale vrele doporucuju, bez toho to neni uplne ono a celkem se to sem tam zasekne.

Level 3 je pro kazdodeni pouziti celkem nepouzitelnej, protoze pri pripojeni k jakemukoliv zdroji napajeni telefon zamrzne, pri spusteni fotaku taky tak, a pri vypinani tez, nebudu ho tady prepisovat ;-)

Snad ti to pomuze.

Soukynek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: stř led 20, 2010 17:45
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od Soukynek » čtv črc 22, 2010 13:08

No tak sem vyhořel na Samsung settings. Nemůžu ho najít. v 6.1 to bylo ztlačení tlačítka a pak už jen nastavení, tady ať koukám jak koukám (ikonka windows vlevo dole, zmíněné tlačítko, settings) tak nevidím :-(

CJMonty
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte říj 13, 2009 12:48
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610, LG Optimus Black
Bydliště: Brno

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od CJMonty » čtv črc 22, 2010 13:25

clovece nevim jak je to ve full ROM ale podle me by to melo byt ve start-> samsung settings ikonka ozubenyho kola s modrym pruhem...

Soukynek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: stř led 20, 2010 17:45
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od Soukynek » čtv črc 22, 2010 13:27

No tak přesně to ve full chybí...
Já sem si říkal, že nemůžu bejt tak blbej!!! :-)
Ale co teď?

CJMonty
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte říj 13, 2009 12:48
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610, LG Optimus Black
Bydliště: Brno

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od CJMonty » čtv črc 22, 2010 13:33

Hod mi mail do SZ a ja ti poslu instalacku... nez bych to zase na MoDaCu nasel tak by byl vecer ;-)

Tak jsem to nasel

http://www.megaupload.com/?d=7JTDTEMG

Soukynek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: stř led 20, 2010 17:45
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610

Touch Sense 2.5 pro Samsung OmniaPro

Příspěvek od Soukynek » čtv črc 22, 2010 13:38

Už sem to našel :-)
http://www.modaco.com/content/b7610-omn ... on-thread/" onclick="window.open(this.href);return false;
třetí odpověď.
Teď ot jen narvat do mobilu a nainstalovat ;-)

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host