Nasdílejte vaše G/E/3G připojení

Zajímavé programy a aplikace pro Android
Odpovědět
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

Nasdílejte vaše G/E/3G připojení

Příspěvek od Luboš Klicpouch »

Pokud budete chtít nasdílet připojení GPRS, EDGE, nebo 3G z vašeho zařízení s Androidem, na kterém máte aplikován ROOT, není nic jednodužšího, než použít aplikaci Android Wifi Tether for ROOT user.

Aplikaci na Marketu nehledejte, pro její instalaci bude potřeba v nastavení -> Aplikace -> povolit "Neznámé zdroje", bez tohoto nastavení je možné instalovat aplikace pouze z Marketu.

Obrázek

Připojení se dá nasdílet po WiFi, nebo přes Bluetooth. Já jsem pro svoje potřeby testoval sdílení přes WIFI. Stačí zapnout program a kliknout do středu displeje - Press to start tethering -. Vypnutí sdílení bude myslím také jasné..

Ve spodní části displeje potom máte vidět trafic (pokud máte omezený datový tarif, hodí se vědět, kolik dat se odeslalo a přijalo)

Tether se vás zeptá na SU Request při startu i při konci sdílení. Povolte jej pomocí Always Allow.

ObrázekObrázek

V nastavení programu si můžete ještě nastavit, jak chcete aby se vaše wifi síť jmenovala (Change SSID), zda chcete použít WiFi Encryption - WEP 128 bit + nastavit WEP heslo a další nastavení týkající se WiFi sítí.

Pokud v nastavení povolíte Access-Control, každý přístroj, který se do vaší sítě bude chtít připojit, budete muset povolit, jinak nemá šanci. Toto je dobré například pokud sdílíte internet na veřejných místech pro více lidí a nechcete použít WEP kódování. Povolíte jen toho, koho chcete.

ObrázekObrázek

Pokud u druhého obrázku (HARRY-PC) vypnete "zaškrtávátko", HARRY-PC se nepřipojí.
Odpovědět

Zpět na „Aplikace a software“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů