A můžete k tomu hodit nějaký softwerek na registry na Kaisera. Jen ne ten co tu koluje (nenajde mi to-nefunkcní) myslím PHMREGEDIT..děkuju
WAP na WM6
WAP na WM6
Hledal jsem ale nenašel jsem,pokud tu už takové vlákno je omlouvám se,ale jak dostanu na WM6 WAP?
Na WM03nějaká utilitka byla,ale tu nevím..Hmm..díky za rady.
A můžete k tomu hodit nějaký softwerek na registry na Kaisera. Jen ne ten co tu koluje (nenajde mi to-nefunkcní) myslím PHMREGEDIT..děkuju
pokud se chces dostat na wapovou verzi, tak se zadava v IE url ve tvaru wsp://urlserveru.cz/ , tedy napriklad wsp://live.vodafone.com atd...

A jinak pro WM existuje i nekolik specialnich WAPovych prohlizecu:
WinWAP
Klondike WAP Browser

A jinak pro WM existuje i nekolik specialnich WAPovych prohlizecu:
WinWAP
Klondike WAP Browser
-
Michael Jaroň
- nováček

Mám také O2. Wap jako takový mě funguje. Po založení simkarty jsem na dotaz zda chci načíst nastavení operátora řekl že ano, a nastavilo se mě GPRS, WAP, MMS, proxy. Tento dotay se pak už zobrazil jen po tvrdém resetu. Co nejde jsou stránky operátora zdarma - wap.o2active.cz. Prošel jsem dvě prodejny s výsledkem, že to je věc HTC přístrojů s WM6. Je tam prý špatný internet prohlížeč, že při wapování jde na html stránky, kdežto tyhle konkrétní jsou starý dobrý WAP a telefon ho neumí. Tak snad nějaký specializovaný program na wap by pomohl...
-
Michael Jaroň
- nováček

-
Michael Jaroň
- nováček

Ja jsem to resil, volal jsem na O2 datovou linku (mimochodem placenou) a tam jsme to davali cca 30 minut dohromady. Po ukonceni hovoru mi opravdu O2 active fungovalo, ale po cca 30 minutach mi prisel ucet na cca 600,-kc .......... takze na jejich O2 active ZDARMA zvysoka seru a uz jsem u Tmobilu a surf+ internet pres minioperu zdarma je super ....... takze O2 fuuuc.....
-
Michael Jaroň
- nováček

Takze O2 me napsal, nicmene s problemem nepomohl (treba jiny sw - web prohlizec by sel atd.).
Vážený pane,
reaguji na Vaši přiloženou korespondenci. Tento typ telefonu nemá klasický wapový prohlížeč - v telefonu je webový browser, kam je možné zadávat www stránky. Internetový prohlížeč Blazer® používá technologii s přihlášeným patentem na optimalizaci webové stránky pro váš telefon, při zadání wapové
stránky se však nemusí obsah korektně načíst.
V případě Vašich dalších dotazů se můžete obrátit na pracovníky Centra péče o zákazníka, kteří jsou Vám k dispozici 24 hodin denně na telefonních číslech *11 (zdarma pouze z mobilních telefonů O2) nebo 800 123456 (zdarma z pevné sítě a ostatních operátorů), případně na značkovou prodejnu:
http://www.cz.o2.com/mobile/cz/phones/s ... index.html.
S pozdravem
Centrum péče o zákazníka
Původní zpráva *****************************************************
-----Original Message-----
Sent: Sunday, December 23, 2007 2:02 AM
To: O2 Active help
Subject: Problem se sluzbou
Sluzba u ktere se vyskytl problem: O2 Active
Popis problemu Dobry den.
GPRS i WAP obecne me na telefonu funguje. Nepodarilo se me nakonfigurovat pripojeni k wap.o2active.cz. Na vasi prodejne me bylo sdeleno ze se jedna o chybu telefonu (HTC s WM6) ktery udajne neumi ten "spravny" wap.
Jelikoz mate v nabidce i telefony HTC, tak me tato odpoved trochu prekvapila.
Je to tedy skutecne telefonem a tuto neplacenou sluzbu nelze nakonfigurovat?
Vážený pane,
reaguji na Vaši přiloženou korespondenci. Tento typ telefonu nemá klasický wapový prohlížeč - v telefonu je webový browser, kam je možné zadávat www stránky. Internetový prohlížeč Blazer® používá technologii s přihlášeným patentem na optimalizaci webové stránky pro váš telefon, při zadání wapové
stránky se však nemusí obsah korektně načíst.
V případě Vašich dalších dotazů se můžete obrátit na pracovníky Centra péče o zákazníka, kteří jsou Vám k dispozici 24 hodin denně na telefonních číslech *11 (zdarma pouze z mobilních telefonů O2) nebo 800 123456 (zdarma z pevné sítě a ostatních operátorů), případně na značkovou prodejnu:
http://www.cz.o2.com/mobile/cz/phones/s ... index.html.
S pozdravem
Centrum péče o zákazníka
Původní zpráva *****************************************************
-----Original Message-----
Sent: Sunday, December 23, 2007 2:02 AM
To: O2 Active help
Subject: Problem se sluzbou
Sluzba u ktere se vyskytl problem: O2 Active
Popis problemu Dobry den.
GPRS i WAP obecne me na telefonu funguje. Nepodarilo se me nakonfigurovat pripojeni k wap.o2active.cz. Na vasi prodejne me bylo sdeleno ze se jedna o chybu telefonu (HTC s WM6) ktery udajne neumi ten "spravny" wap.
Jelikoz mate v nabidce i telefony HTC, tak me tato odpoved trochu prekvapila.
Je to tedy skutecne telefonem a tuto neplacenou sluzbu nelze nakonfigurovat?
-
Michael Jaroň
- nováček

-
Michael Jaroň
- nováček

-
Michael Jaroň
- nováček

Bratři a sestry, nesu vám roz(h)řešení...
Jde to!
V telefonu mám ohledně GPRS atd. nastavení, která se provedla automaticky po studeném restartu. Lze je také nastavit pomocí Start, Nastavení připojení.
Potom jít do Start, Nastavení, Připojení, GPRS a změnit u O2 WAP položku Připojuje se k = Zabezpečená síť WAP. Ale může být např. i Zaměstnání, ale popis se bude držet Zabezp. sítě WAP.
Dále v Připojení menu Nabídka, Upřesnit, nastavit Připojení k internetu = O2 Internet, a Připojení WAP = O2 WAP.
Dále do Proxy, změnit nastavení u stávající 02 HTTP WAP, Připojuje se z = Zabezpečená síť WAP, Připojuje se k = Síť WAP, Proxy= 160.218.160.218:9201, Typ = WAP, Jméno = O2, Heslo = wap.
V Internet Exploreru nastavit - Nabídka, Nástroje, Možnosti, Připojení následně: Automaticky zjišťovat nastavení = nezaškrtnuté, Vyberte síť = Síť WAP.
Pozor! Je potřeba před tím, než se budete chtít vrátit procházet internet (ne WAP O2), nastavit Vyberte síť na Internet, abyste to neměli účtované jako WAP!
A pak už máte přístup na O2 WAP přes http://wap.o2active.cz přístupný, nezkoušejte to jako wsp://wap.o2active.cz to nejde.
Na O2 WAPu si najeďte na stránce úplně dolu na Stránka zdarma, a tam na Používám připojení GPRS? Mělo by vám to říci že ano a že to tedy máte zadarmo.
Užijte ve zdraví.
Jde to!
V telefonu mám ohledně GPRS atd. nastavení, která se provedla automaticky po studeném restartu. Lze je také nastavit pomocí Start, Nastavení připojení.
Potom jít do Start, Nastavení, Připojení, GPRS a změnit u O2 WAP položku Připojuje se k = Zabezpečená síť WAP. Ale může být např. i Zaměstnání, ale popis se bude držet Zabezp. sítě WAP.
Dále v Připojení menu Nabídka, Upřesnit, nastavit Připojení k internetu = O2 Internet, a Připojení WAP = O2 WAP.
Dále do Proxy, změnit nastavení u stávající 02 HTTP WAP, Připojuje se z = Zabezpečená síť WAP, Připojuje se k = Síť WAP, Proxy= 160.218.160.218:9201, Typ = WAP, Jméno = O2, Heslo = wap.
V Internet Exploreru nastavit - Nabídka, Nástroje, Možnosti, Připojení následně: Automaticky zjišťovat nastavení = nezaškrtnuté, Vyberte síť = Síť WAP.
Pozor! Je potřeba před tím, než se budete chtít vrátit procházet internet (ne WAP O2), nastavit Vyberte síť na Internet, abyste to neměli účtované jako WAP!
A pak už máte přístup na O2 WAP přes http://wap.o2active.cz přístupný, nezkoušejte to jako wsp://wap.o2active.cz to nejde.
Na O2 WAPu si najeďte na stránce úplně dolu na Stránka zdarma, a tam na Používám připojení GPRS? Mělo by vám to říci že ano a že to tedy máte zadarmo.
Užijte ve zdraví.
Jaron: Me bylo zdeleno ze ta proxina uz neni nutna nastavovat, mel jsem to nastaveny:
Start/nasteveni/pripojeni/pripojeni - moje sit v praci/pridat Nazev-O2 wap,modem - Cellular Line gprs.... , dalsi , Nazev pristupoveho bodu - wap, dalsi, dokoncit
Pak se vratit zpatky do start/nastevini/pripojeni/pripojeni/zalozka Upresnit/vybrat site/moje sit v praci zvolit site ktere se automaticky pripojuji ......
Pak vam wao O2 active pobezi, ale NEBUDE ZADARMO i kdyz vam to na tech strankach budou psat, takovej malej detail ... jinak s tema Wapovejma prohlizecema je pravda ze WM6 ma v sobe jenom IE, ale kdyz si nainstalujete nejakej jinej, tak vysledek je stejnej, NEMATE TO ZADARMO.
Prej ze zarizeni Kaiser jde jenom pristupovej bod internet a ne wap i kdyz ho v nastaveni mate nastavenej.
PS: Me proste prijde ze na to O2 zvysoka kasle a je mu to jedno. U t-mobile se vam i v programech ukaze klasickej jejich WAP, takze kde asi bude zakopanej pes ? V zarizeni, nebo v chuti neco vyresit od O2 ?!
Start/nasteveni/pripojeni/pripojeni - moje sit v praci/pridat Nazev-O2 wap,modem - Cellular Line gprs.... , dalsi , Nazev pristupoveho bodu - wap, dalsi, dokoncit
Pak se vratit zpatky do start/nastevini/pripojeni/pripojeni/zalozka Upresnit/vybrat site/moje sit v praci zvolit site ktere se automaticky pripojuji ......
Pak vam wao O2 active pobezi, ale NEBUDE ZADARMO i kdyz vam to na tech strankach budou psat, takovej malej detail ... jinak s tema Wapovejma prohlizecema je pravda ze WM6 ma v sobe jenom IE, ale kdyz si nainstalujete nejakej jinej, tak vysledek je stejnej, NEMATE TO ZADARMO.
Prej ze zarizeni Kaiser jde jenom pristupovej bod internet a ne wap i kdyz ho v nastaveni mate nastavenej.
PS: Me proste prijde ze na to O2 zvysoka kasle a je mu to jedno. U t-mobile se vam i v programech ukaze klasickej jejich WAP, takze kde asi bude zakopanej pes ? V zarizeni, nebo v chuti neco vyresit od O2 ?!
-
Michael Jaroň
- nováček

No tak to jsem zvedavy na ucet...
Na ruznych i cizojazycnych forech se obdobnym problemem take zabyvali, s tim ze ten prohlizec posila popis toho co zvlada ale ty wapove brany identifikuji jako prvni http a pak uz vraci chybu, ze to musi prenastavit spravce tech proxy atd.
Nicmene, kdyz jsem nechal to moje nastaveni pro O2 wap a zkousel nejaky jiny server, kde jsem predpokladal ze budou jak http tak wap verze stejne stranky, tak skutecne server vratil wap stranku. Takze to s tim prohlizecem (Blazer, pokud tedy WM IE je Blazer) podle me spatne neni, koneckoncu me prijde ze je to snad temer nepsany standard.
Jinak k O2: ceny wap a internetu mohou byt u jineho operatora priznivejsi, to je pravda. A dalsi: na O2 active me treba jdou spatne mapy - jen maly obrazek, nelze se prihlasit do emailu Centrum protoze se nezobrazi policka pro zadani jmena a hesla, zpravy z tisku na iDnes vraci stabilne chybu, atd. No, i kdyz je to zadarmo (v cene toho co uz jim platim) mohlo to byt i lepsi...
Na ruznych i cizojazycnych forech se obdobnym problemem take zabyvali, s tim ze ten prohlizec posila popis toho co zvlada ale ty wapove brany identifikuji jako prvni http a pak uz vraci chybu, ze to musi prenastavit spravce tech proxy atd.
Nicmene, kdyz jsem nechal to moje nastaveni pro O2 wap a zkousel nejaky jiny server, kde jsem predpokladal ze budou jak http tak wap verze stejne stranky, tak skutecne server vratil wap stranku. Takze to s tim prohlizecem (Blazer, pokud tedy WM IE je Blazer) podle me spatne neni, koneckoncu me prijde ze je to snad temer nepsany standard.
Jinak k O2: ceny wap a internetu mohou byt u jineho operatora priznivejsi, to je pravda. A dalsi: na O2 active me treba jdou spatne mapy - jen maly obrazek, nelze se prihlasit do emailu Centrum protoze se nezobrazi policka pro zadani jmena a hesla, zpravy z tisku na iDnes vraci stabilne chybu, atd. No, i kdyz je to zadarmo (v cene toho co uz jim platim) mohlo to byt i lepsi...
-
Michael Jaroň
- nováček

-
Michael Jaroň
- nováček

-
Tomula
- přispěvatel

- Zařízení: SE Xperia Active, Samsung Galaxy Tab 10.1
O2 Active
Ahoj. Já mám MDA Compact a mám to nastavené takto a šlape mi to dobře. Jen mi nejde stahovat, ale to není chyba nastavení, ale problém internetu exploreru a windows mobile obecně.
GPRS WAP MDA Compact
Start > Nastavení > Připojení > Připojení
Zvolte záložku Upřesnit a klikněte na volbu Vyberte sítě.
Klikněte na Nový
Zadejte název nastavení: Nastavení O2 WAP
Vyberte záložku Modem, klikněte na Nový
Zadejte název připojení: O2 WAP
Vyberte modem: GSM Modem (GPRS)
Další
Název přístupového bodu: wap
Další
Uživatel: Nevyplňuje se
Heslo: Nevyplňuje se
Doména: Nevyplňuje se
Klikněte na Dokončit
vyberte záložku Nastavení serveru proxy
zaškrtněte volbu Tato síť je připojena k internetu a Síť používá proxy k přístupu na Internet
vyberte Upřesnit
vyplňte HTTP Server: 160.218.160.218
Port: 8080
Pak už jen otevřete internet explorer a zadáte http://wap.o2active.cz/
Podle GPRS Monitoru jsem utratil už 1536Kč, takže je to určitě ZADARMO, protože můj kredit je asi jen 120 korun
GPRS WAP MDA Compact
Start > Nastavení > Připojení > Připojení
Zvolte záložku Upřesnit a klikněte na volbu Vyberte sítě.
Klikněte na Nový
Zadejte název nastavení: Nastavení O2 WAP
Vyberte záložku Modem, klikněte na Nový
Zadejte název připojení: O2 WAP
Vyberte modem: GSM Modem (GPRS)
Další
Název přístupového bodu: wap
Další
Uživatel: Nevyplňuje se
Heslo: Nevyplňuje se
Doména: Nevyplňuje se
Klikněte na Dokončit
vyberte záložku Nastavení serveru proxy
zaškrtněte volbu Tato síť je připojena k internetu a Síť používá proxy k přístupu na Internet
vyberte Upřesnit
vyplňte HTTP Server: 160.218.160.218
Port: 8080
Pak už jen otevřete internet explorer a zadáte http://wap.o2active.cz/
Podle GPRS Monitoru jsem utratil už 1536Kč, takže je to určitě ZADARMO, protože můj kredit je asi jen 120 korun