WAP na WM6

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
BazzyQ1
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

WAP na WM6

Post by BazzyQ1 »

Hledal jsem ale nenašel jsem,pokud tu už takové vlákno je omlouvám se,ale jak dostanu na WM6 WAP? :???: Na WM03nějaká utilitka byla,ale tu nevím..Hmm..díky za rady.
A můžete k tomu hodit nějaký softwerek na registry na Kaisera. Jen ne ten co tu koluje (nenajde mi to-nefunkcní) myslím PHMREGEDIT..děkuju
charlie42
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Sony Ericsson XPERIA X10

Post by charlie42 »

Ba registry treba Total Commander, na wap bych to videl jako Internet Explorer ale s wapovym pristupovym bodem
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

pokud se chces dostat na wapovou verzi, tak se zadava v IE url ve tvaru wsp://urlserveru.cz/ , tedy napriklad wsp://live.vodafone.com atd...

Image

A jinak pro WM existuje i nekolik specialnich WAPovych prohlizecu:
WinWAP
Klondike WAP Browser
kober
nováček
nováček
Zařízení: ip7

Post by kober »

mam stejny problem jako tazatel, nevim jak to na WM6 nastavit (O2 WAP obecne) jsem bud uplne blby :) ale navody ktere jsem zatim nasek nefunguji
happytm
nováček
nováček

Post by happytm »

uplne stejnej problem mam
Michael Jaroň
nováček
nováček

Post by Michael Jaroň »

Mám také O2. Wap jako takový mě funguje. Po založení simkarty jsem na dotaz zda chci načíst nastavení operátora řekl že ano, a nastavilo se mě GPRS, WAP, MMS, proxy. Tento dotay se pak už zobrazil jen po tvrdém resetu. Co nejde jsou stránky operátora zdarma - wap.o2active.cz. Prošel jsem dvě prodejny s výsledkem, že to je věc HTC přístrojů s WM6. Je tam prý špatný internet prohlížeč, že při wapování jde na html stránky, kdežto tyhle konkrétní jsou starý dobrý WAP a telefon ho neumí. Tak snad nějaký specializovaný program na wap by pomohl...
Michael Jaroň
nováček
nováček

Post by Michael Jaroň »

Oprava předchozího: načíst nastavení operátora lze pomocí "Nastavení připojení".
Krota
přispěvatel
přispěvatel

Post by Krota »

Uz to nekdo vyresil ?
Michael Jaroň
nováček
nováček

Post by Michael Jaroň »

Napsal jsem na strankach O2 dotaz, tak jsem zvedav jestli me vubec odpovedi.
Krota
přispěvatel
přispěvatel

Post by Krota »

Ja jsem to resil, volal jsem na O2 datovou linku (mimochodem placenou) a tam jsme to davali cca 30 minut dohromady. Po ukonceni hovoru mi opravdu O2 active fungovalo, ale po cca 30 minutach mi prisel ucet na cca 600,-kc .......... takze na jejich O2 active ZDARMA zvysoka seru a uz jsem u Tmobilu a surf+ internet pres minioperu zdarma je super ....... takze O2 fuuuc.....
Michael Jaroň
nováček
nováček

Post by Michael Jaroň »

Takze O2 me napsal, nicmene s problemem nepomohl (treba jiny sw - web prohlizec by sel atd.).

Vážený pane,
reaguji na Vaši přiloženou korespondenci. Tento typ telefonu nemá klasický wapový prohlížeč - v telefonu je webový browser, kam je možné zadávat www stránky. Internetový prohlížeč Blazer® používá technologii s přihlášeným patentem na optimalizaci webové stránky pro váš telefon, při zadání wapové
stránky se však nemusí obsah korektně načíst.
V případě Vašich dalších dotazů se můžete obrátit na pracovníky Centra péče o zákazníka, kteří jsou Vám k dispozici 24 hodin denně na telefonních číslech *11 (zdarma pouze z mobilních telefonů O2) nebo 800 123456 (zdarma z pevné sítě a ostatních operátorů), případně na značkovou prodejnu:
http://www.cz.o2.com/mobile/cz/phones/s ... index.html.
S pozdravem
Centrum péče o zákazníka

Původní zpráva *****************************************************

-----Original Message-----

Sent: Sunday, December 23, 2007 2:02 AM
To: O2 Active help
Subject: Problem se sluzbou

Sluzba u ktere se vyskytl problem: O2 Active

Popis problemu Dobry den.
GPRS i WAP obecne me na telefonu funguje. Nepodarilo se me nakonfigurovat pripojeni k wap.o2active.cz. Na vasi prodejne me bylo sdeleno ze se jedna o chybu telefonu (HTC s WM6) ktery udajne neumi ten "spravny" wap.
Jelikoz mate v nabidce i telefony HTC, tak me tato odpoved trochu prekvapila.
Je to tedy skutecne telefonem a tuto neplacenou sluzbu nelze nakonfigurovat?
Michael Jaroň
nováček
nováček

Post by Michael Jaroň »

Krota:

Pokud si pamatujes postup pro to O2, muzes ho sem prosim napsat?

Diky.
Michael Jaroň
nováček
nováček

Post by Michael Jaroň »

Kdyz jsem psal na O2, tak jsem asi byl zaslepen tim, ze jim vubec muzu napsat primo na strankach O2 active, ze jsem ani nenapsal ze to hlasi chybu s APN. Mozna by me pomohli vice, nez se stalo. Ale to je minulost...
Michael Jaroň
nováček
nováček

Post by Michael Jaroň »

Bratři a sestry, nesu vám roz(h)řešení...

Jde to!

V telefonu mám ohledně GPRS atd. nastavení, která se provedla automaticky po studeném restartu. Lze je také nastavit pomocí Start, Nastavení připojení.
Potom jít do Start, Nastavení, Připojení, GPRS a změnit u O2 WAP položku Připojuje se k = Zabezpečená síť WAP. Ale může být např. i Zaměstnání, ale popis se bude držet Zabezp. sítě WAP.
Dále v Připojení menu Nabídka, Upřesnit, nastavit Připojení k internetu = O2 Internet, a Připojení WAP = O2 WAP.
Dále do Proxy, změnit nastavení u stávající 02 HTTP WAP, Připojuje se z = Zabezpečená síť WAP, Připojuje se k = Síť WAP, Proxy= 160.218.160.218:9201, Typ = WAP, Jméno = O2, Heslo = wap.
V Internet Exploreru nastavit - Nabídka, Nástroje, Možnosti, Připojení následně: Automaticky zjišťovat nastavení = nezaškrtnuté, Vyberte síť = Síť WAP.

Pozor! Je potřeba před tím, než se budete chtít vrátit procházet internet (ne WAP O2), nastavit Vyberte síť na Internet, abyste to neměli účtované jako WAP!

A pak už máte přístup na O2 WAP přes http://wap.o2active.cz přístupný, nezkoušejte to jako wsp://wap.o2active.cz to nejde.

Na O2 WAPu si najeďte na stránce úplně dolu na Stránka zdarma, a tam na Používám připojení GPRS? Mělo by vám to říci že ano a že to tedy máte zadarmo.

Užijte ve zdraví.
Krota
přispěvatel
přispěvatel

Post by Krota »

Jaron: Me bylo zdeleno ze ta proxina uz neni nutna nastavovat, mel jsem to nastaveny:

Start/nasteveni/pripojeni/pripojeni - moje sit v praci/pridat Nazev-O2 wap,modem - Cellular Line gprs.... , dalsi , Nazev pristupoveho bodu - wap, dalsi, dokoncit

Pak se vratit zpatky do start/nastevini/pripojeni/pripojeni/zalozka Upresnit/vybrat site/moje sit v praci zvolit site ktere se automaticky pripojuji ......

Pak vam wao O2 active pobezi, ale NEBUDE ZADARMO i kdyz vam to na tech strankach budou psat, takovej malej detail ... jinak s tema Wapovejma prohlizecema je pravda ze WM6 ma v sobe jenom IE, ale kdyz si nainstalujete nejakej jinej, tak vysledek je stejnej, NEMATE TO ZADARMO.

Prej ze zarizeni Kaiser jde jenom pristupovej bod internet a ne wap i kdyz ho v nastaveni mate nastavenej.

PS: Me proste prijde ze na to O2 zvysoka kasle a je mu to jedno. U t-mobile se vam i v programech ukaze klasickej jejich WAP, takze kde asi bude zakopanej pes ? V zarizeni, nebo v chuti neco vyresit od O2 ?!
Michael Jaroň
nováček
nováček

Post by Michael Jaroň »

No tak to jsem zvedavy na ucet...

Na ruznych i cizojazycnych forech se obdobnym problemem take zabyvali, s tim ze ten prohlizec posila popis toho co zvlada ale ty wapove brany identifikuji jako prvni http a pak uz vraci chybu, ze to musi prenastavit spravce tech proxy atd.

Nicmene, kdyz jsem nechal to moje nastaveni pro O2 wap a zkousel nejaky jiny server, kde jsem predpokladal ze budou jak http tak wap verze stejne stranky, tak skutecne server vratil wap stranku. Takze to s tim prohlizecem (Blazer, pokud tedy WM IE je Blazer) podle me spatne neni, koneckoncu me prijde ze je to snad temer nepsany standard.

Jinak k O2: ceny wap a internetu mohou byt u jineho operatora priznivejsi, to je pravda. A dalsi: na O2 active me treba jdou spatne mapy - jen maly obrazek, nelze se prihlasit do emailu Centrum protoze se nezobrazi policka pro zadani jmena a hesla, zpravy z tisku na iDnes vraci stabilne chybu, atd. No, i kdyz je to zadarmo (v cene toho co uz jim platim) mohlo to byt i lepsi...
Michael Jaroň
nováček
nováček

Post by Michael Jaroň »

Mam ted u ruky jen smarta, vy mate PPC, ale podle toho jak jste psal o modemu Cellular Line gprs, prijde me to jako ze jste mel nastaveny wap jako vytaceny CSD, ne GPRS. A vytaceny wap se u O2 nejakym zpusobem plati.
Krota
přispěvatel
přispěvatel

Post by Krota »

Ne ne nemel, i na jejich strankach O2 active se da vyzkouset GPRS, takze pripojeni bylo pres GPRS takze melo bejt zdarma.

No pak dej vedet jakej byl ucet.
Michael Jaroň
nováček
nováček

Post by Michael Jaroň »

Tak to bude asi na fakture pekna darda. Dam vedet.
Tomula
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SE Xperia Active, Samsung Galaxy Tab 10.1

O2 Active

Post by Tomula »

Ahoj. Já mám MDA Compact a mám to nastavené takto a šlape mi to dobře. Jen mi nejde stahovat, ale to není chyba nastavení, ale problém internetu exploreru a windows mobile obecně.

GPRS WAP MDA Compact
Start > Nastavení > Připojení > Připojení
Zvolte záložku Upřesnit a klikněte na volbu Vyberte sítě.
Klikněte na Nový

Zadejte název nastavení: Nastavení O2 WAP
Vyberte záložku Modem, klikněte na Nový
Zadejte název připojení: O2 WAP
Vyberte modem: GSM Modem (GPRS)
Další
Název přístupového bodu: wap
Další
Uživatel: Nevyplňuje se
Heslo: Nevyplňuje se
Doména: Nevyplňuje se
Klikněte na Dokončit

vyberte záložku Nastavení serveru proxy
zaškrtněte volbu Tato síť je připojena k internetu a Síť používá proxy k přístupu na Internet
vyberte Upřesnit
vyplňte HTTP Server: 160.218.160.218
Port: 8080

Pak už jen otevřete internet explorer a zadáte http://wap.o2active.cz/
Podle GPRS Monitoru jsem utratil už 1536Kč, takže je to určitě ZADARMO, protože můj kredit je asi jen 120 korun
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”