Stránka 1 z 1

Vypálení displeje S8 - kalibrace v servisu ?

Napsal: pát bře 20, 2020 2:40
od Louiss97
Dostala se mi to ruky synovcova S8+, má tam vypálenou nějakou aplikaci. Je mi jasné, že známé jsou dvě řešení - neřešit nebo vyměnit displej. Ale googlil jsem si ohledně toho víc a narazil jsem na zajímavé video nějakého Číňana, který prováděl kalibraci pomocí jiného Samsungu a krabice, kdy pomocí nějaké servisní aplikace skenuje foťákem vypálený telefon, který je zavřený v krabici. sonneries sms
Dává mi to smysl z důvodu podstaty vypálení - jde přece o nadměrné poškození některých pixelů - nedosahují už původního jasu. Pokud se telefonu řekne, kde vypálení je, může přece z podstaty OLED displeje přizpůsobit ostatní pixely (jejich jas) tomu vypálenému místu. Ztratí se tak vypálení, zároveň samozřejmě klesne maximální jas, ale to u dnešních telefonů s maximálním jasem 800 nitů a víc až tak vadit nemusí a prodlouží se tím životnost displeje.
Dělá to u nás někdo? Aplikace byla přímo od Samsungu, takže zřejmě jde o aplikaci pro servisní střediska. Nečekám od toho zázraky, ale třeba by to trochu pomohlo. Měnit displej u takhle staré herky mi nedává moc smysl.
samsunng sonneries: https://sonneriesgratuite.com/sonneries-samsung/

Re: Vypálení displeje S8 - kalibrace v servisu ?

Napsal: sob bře 21, 2020 19:58
od koumes
A to video je kde? link.

Re: Vypálení displeje S8 - kalibrace v servisu ?

Napsal: sob bře 21, 2020 20:29
od htcjirka
Tomuto uz nepomuzes, bolest vsech amoledu a zachrana je bud se s tim smirit anebo vymenit displej.