Asus Zenfone 2 (ZE551ML) - stoji za to v roce 2016?

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
Odpovědět
N3o21
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: ned úno 11, 2007 22:49
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Asus Zenfone 2 (ZE551ML) - stoji za to v roce 2016?

Příspěvek od N3o21 »

Ahoj,

rozhodl sem se prejit na novy telefon. Moc moznosti nez adnroid uz dneska neni, a HW klavesnice se taky uplne moc nevyrabi (momentalne mam BB Classic). Tedy padla volba na Androidi telefon, aby s tim byla nejaka sranda (WP sem vyskrtl, protoze podpora je bohuzel jaka je).

Moje pozadavky byly:
- Samozrejme telefon ktery zvladne zastat zakladni funkce jako kalendar, volani, poznamky, hlavne psani (primarne komunikuji pres IM a maily, proto doposud ta preference klavesnice)
- At to ma dostatek vykonu na nejakou tu hru (bezne app dneska zvladne snad cokoli), pripadne vyzkouseni VR s nejakym cinskym headsetem (tady mam starosti o ten vykon)
- Idealne slot na SD karty (je fajn kdyz si muzu rozsirit uloziste pro multimedialni data, navic se na ni dobre zalohuje pri pripadnem prehravani ROMek)
- Co nejlepe vymenitelnou baterku az ta stara doslouzi (sroubovani apod nevadi. Co ale fakt nechci je lepenec, ktery se musi zahrivat a po znovusestaveni - i odbornym autorizovanym servisem - uz nikdy neni jako driv) - na coz dojel treba Honor 8
- Idealne nesklenena zada - nejlepe kovova, ale dostatecne odolny polykarbonat staci - stejne to prekreju nejakym krytem a jedna zranitelna strana telefonu chytajici otisky staci
- fajn by byla dobra podpora ze strany komunit typu XDA developers (abych mohl i v budoucnu nainstalovat novejsi android, idealne AOSP)

Naopak jedno mi je:
- Kvalita fotaku - je fajn kdyz tam naky je, ale nezlobil bych se ani kdyby uplne chybel. Pouzivam max na rychle ofoceni nejake poznamky, kdyz sem liny si to zapisovat do mobilu :) Na vyrobu fotek mam neco mnohem lepsiho nez mobil...
- LTE - nepouzivam. Prvni co na telefonu delam je, ze LTE vypnu a necham zaple jen 2G/GSM. Vyrazne to prodlouzi zivotnost baterie (obvykle na dvojnasobek, co je moje zkusenost). Na IM a maily staci rychlost na GPRS, a kdyz si poustim nake video, nebo zvuky do usi, tak mam vzdycky k dispozici Wifi (a nebo pousti z lokalniho uloziste)
- Velikost displeje - nevadi mi ani velky ani maly. Oba maji sve vyhody. Posledni dobou sem si velke docela oblibil a sem s nimi smiren

Puvodne sem vybral jako kandidata OnePlus 3, presto, ze nedisponuje slotem na pametovku. Pomer cena funkce tam byly dobre.
Nasledne sem ale objevil takovy maly zazrak v podobe Asus Zenfone 2 (model ZE551ML, 4GB RAM, 64 GB FLASH storage), ktery mi prijde ze ma tak nejak vsechno, navic ma slot na pametovou kartu, a bonusem je super cena (cca polovina oproti OnePlus 3).

Otazka ale je, zda stoji za koupi tento telefon i dnes. Je to precijen uz rok a pul stary model. A starosti mam hlavne s jeho vykonem kdyz budu chtit vyzkouset treba nejakou tu VR app. Jinak se zda splnuje vsechno na jednicku.
Super je cena. Vysel by me na 6500 Kc
OnePlus 3 stoji minimalne 11 000 Kc, a nejde ted koupit, a nova verze ma zdrazovat. Ne ze bych nebyl schopny to dat, ale kdyz vidim ten Zenfone, mam pocit ze je to plytvani.

Nasel sem si porovnani vykonu na zaklade Antutu testu a to vychazi nasledne:
Zenfone 2: 47 300
OnePlus 3: 143 000

Rozdil ve vykonu dle synt testu tedy teoreticky trojnasobny. Ale projevi se to i na pouzivani v realu?
Jumbo78
moderátor
moderátor
Příspěvky: 704
Registrován: ned led 16, 2011 10:49
Zařízení: iPhone 7+ 256 GB
Bydliště: Jindřichov ve Slezsku

Re: Asus Zenfone 2 (ZE551ML) - stoji za to v roce 2016?

Příspěvek od Jumbo78 »

Antutu je k ničemu...
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Asus Zenfone 2 (ZE551ML) - stoji za to v roce 2016?

Příspěvek od JirkaTom »

S tím Zenfone 2 opatrně, podívat se na CZC, kolik jich tam mají vrácených. Může to být známka problémů... Navíc v tom je Atom procesor, který se pro mobily přestal používat...
M.BoBo
smartguru
smartguru
Příspěvky: 504
Registrován: stř pro 17, 2008 13:18
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Asus Zenfone 2 (ZE551ML) - stoji za to v roce 2016?

Příspěvek od M.BoBo »

Já bych do toho nešel právě z důvodu použitého chipsetu od Intelu, který je s mnohými aplikacemi nekompatibilní. Nezaplatíš z něj například prostřednictvím virtuálních platebních karet (HCE), atd.
Odpovědět

Zpět na „Jaké zařízení si mám koupit?“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 57 hostů