jelikož jsem zjistil, že se baterka moc vybijí a mobil přehřívá kvůli modemu, dal jsem modem KI4. Ten funguje na Cyanogenu 10.1.3 (4.2.2) bez problémů. Pak jsem se dočetl, že pomůže zrychlit i kernel, jelikož jsem ho nikdy neměnil, byl tam asi ten od samsungu. Nejoblíbenější kernel s podporou pro Aosp/Aopk ROM, jako je CM byl nějakej Siyah kernel, který si lidi chválí. Tak jsem ho zkusil ale po nainstalování páté verze prostě při startu naběhlo Galaxy S2, pak takový logo jing jang a pak se vypnul. Tak jsem flashnul jakýsi Dorimanx V9 který mi telefon zachránil. Přijde mi celkově rychlejší, ve hrách mám o 5 FPS + a baterka se od přehrátí modemu nezlepšila, spíš možná i zhoršila. Ale to je docela detail. Nejhlavnější problém je, že když ho zamknu a podíám se na něj třeba o 5 minut déle, trvá rozsvícení displeje až 5s a to třeba zase zhasne a je celej seklej. Taky se dost často, když jsem v nějaké aplikaci (asi) vypne launcher a po stisknutí tlačítka home dlouho trvá návrat a pak teprve začnou doskakovat ikonky. Nevíte, čím to je, jak to opravit, protože tenhle kernel docela vyhovuje, popř. doporučíte jiný funkční kernel s podporou cyanogenu jelly bean 4.2.2. Děkuji moc za trpělivost.
SHRNUTO: 1) jak vyřešit problém s pozdním rozsvěcením displeje
2) pokud jedině jiným kernelem, ať podporuje CM10 (CM11 zatím nechci) a máte na něj dobré reakce, třeba i vlastním použitím (nejlépe rovnou odkaz ke stažení pro CWM, děkuji)