Dvoufázové ověřování Windows Phone

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
bigt
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5X, Nvidia Shield K1, Acer 1810TZ

Post by bigt »

Sorry jestli to tu je (zadal jsem do vyhledávání a nic), ale zajímalo by mě, když si zapnu dvoustupňové ověřování u MS účtu, tak jestli jde do WinPhone telefonu zadat nějakým jiným způsobem nové heslo, než tím, že udělám obnovu továrního nastavení...?
Daniel Stiegler
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, 920, 928, 650

Post by Daniel Stiegler »

U Windows Phone 8 bylo zapotřebí jiné heslo, které bylo generované na webu. U Windows Phone 8.1 je situace jiná, pokud má uživatel aktivované dvoufázové ověřování, systém jej vyzve k zadání vygenerovaného jednorázového kódu. Zde je pak mnoho možností jak kód generovat, nebo si jej nechat zaslat. Buď přes aplikaci nebo mailem, nebo hovorem. Aplikace a hovor s automatem jsou nejrychlejšími možnosti.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Zvláštní, já si to teď zapnul a na WP8.1 to jede bez potřeby měnit, zadávat heslo. Zkoušel jsem i restart telefonu... V několika aplikacích, které využívají OneDrive jsem zadával generované heslo, ale přímo v systému, mailu, nikoliv a funguje...
Daniel Stiegler
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, 920, 928, 650

Post by Daniel Stiegler »

Petulinek: při přihlášení do OneDrive systém přejede do webového formuláře OneDrive.com, kde vyžaduje další stupeň autorizace. Alespoň u mě to tak je, platí to i pro Skype.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”