BB Playbook

Sekce věnovaná jednotlivým telefonům s ostružinou ve znaku
Odpovědět
Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

BB Playbook

Příspěvek od lukas.manak »

Mate nekdo Playbook? Podelte se o rady, zkusenosti nebo zajimave odkazy... :-D
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

RE: BB Playbook

Příspěvek od Standa »

Tady je narváno teda :-)
Playbook mi především ukázal to, na co jsem s více než půlročním (spokojeném) soužití s Windows Phone zapomněl: co je to schopný a široce použitelný systém.
Přítomnost Flash v prohlížeči je úžasná: nad podporou nepodporou stránek nemusím přemýšlet, když Flash nechci, můžu ho vypnout. Pro ovečky je třeba připomenout, že ani spuštěné 720p flash video nemá žádný vliv na rychlost a stabilitu systému.
Konečně si také můžu v práci natáhnout okamžitě offline 100MB dokumentaci bez toho, abych to zpomaleně a nepohodlně posílal přes net. To samé multimédia: žádné zdlouhavé konverze a podpůrné programy, jakékoli video (h264, DivX, mov...) prostě přetáhnu a v momentě je hotovo. Videa jsou samozřejmně přehrávána bez jediného škobrtnutí.
Rychlost těchto akcí je taková, že mi umožňuje "neplánovat" - pokud si tři minuty před odchodem od PC vzpomenu, můžu připojit a ihned stáhnout, co potřebuju. S platformami, které se dnes považují za moderní, bych mohl na tento luxus zapomenout.
Dál drobnosti, jako zamknutí rotace displeje, plynulá regulace podsvětlení atd. přístupná na jeden klik z domácí obrazovky, aktivní ovládací okraje, zapínání a vypínání zařízení bez nutnosti použití hw tlačítka jsou velmi návykové. Po zkušenosti s PlayBookem a pokud se dočkáme BB10, téměř určitě přejdu na tuto platformu kompletně. Windows Phone je sice luxusní rychlý stabilní a perfektně vypadající systém, ale pohodlí a použitelnost QNX mě lákají. RIM mi totiž už podruhé v mém mobilním životě ukázal, že to, co ostatní neumí, on zvládá.
Otakar
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát led 20, 2012 20:17
Zařízení: Blackberry Torch

BB Playbook

Příspěvek od Otakar »

ahoj, já mám podobné zkušenosti ale...při otevírání souborů ve Wordu mi několikrát zamrzl, až to vypadalo, že přestal definitivně fungovat, bez známky života. Po přečtení zkušeností uživatelů jsem použil jednu radu a musel jsem provést hard reset horními tlačítky. Nicméně při každém otevření Wordu mi Playbook zamrzl, až jsem se naštval a dal ho do skříně....Možnost prohlížet a editovat soubory byla pro mne po mailovém řešení přes aplikaci Bridge druhou nejpodstatnější věcí. Bohužel jsem byl z toho zklamaný. BB pustili do světa polotovar a nyní se jim to vrací obrovským propadem akcií...Pokud máš jinou zkušenost, budu rád. Otakar
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1172
Registrován: ned kvě 22, 2011 21:54
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

RE: BB Playbook

Příspěvek od mberdych »

Souhlasim, Playbook je nedodelek. Mel jsem ho asi 3 mesice a dal ho pryc. Nektere veci jsou pekne, ale za radu bych jim nafackoval. Zrovna flash patri mezi ne, stranky nactene blbe, ruzne seto prekryva, pri spustenem flashi se stranka pri scrolovani viditelne zpomaluje a treba na idnes webu jsem pri snaze o scroling tolikrat flash reklamu omylem otevrel, ze jsem to vypnul a musim dat Applu zapravdu. Flash je zlo, ale vypnout to jde tak co uz. Tak ci tak, Playbook je polotovar, ktery s ohledem na vykon co to ma bez navic jeste podprumerne. Jak to glosoval kolega, co se v praci stara o BB servery. Pri primem porovnani s iPadem konstatoval, ze je Playbook nejakej zabrzdenej.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

BB Playbook

Příspěvek od Standa »

Jo, přátelé, je to o tom výběru (on/off) a selském rozumu - nedá se čekat, že zaflashovaná stránka pojede na zařízení typu tablet 100% plynule. To jsem nečekal ani já, fanoušek PlayBooku :-). Na prasácké stránce flash prostě vypnu a jedu spokojeně se stopro rychlostí dál. Naopak tam, kde je flash výhodou, tam si jej skvěle užívám - berličky, co znám z bezflashových mobilních OS mě na PB míjí.
Je to holt o přístupu, někdo nechce přemýšlet a prioritou je, bez dívání se kolem sebe, jít. A někdo se kouká a zajímá, kudy je to lepší, tím směrem skočí a bere si ze všech možností to lepší. Já vyznávám druhou cestu, proto je pro mě PlayBook výhodnější.
K flashi v prohlížeči mám ale i jednu stížnost - pokud chci posunout stránku a chytnu ji v místě, kde je flashový objekt, stránka se neposune, musím ji vzít v místě, kde flash není. To je velký prohřešek proti pohodlí a doufám, že 2.0 to změní.
Výtky ke kancelářským dokumentům chápu, tam není o čem. Já jsem si naštěstí před koupí všechno vyzkoušel v emulátoru a věděl jsem, do čeho jdu. Mé dokumenty zvládá bez problému. Kdyby nezvládal - nekoupím ho.

A zbržděný PlayBook? Pokud mě tablet umí přepínat mezi fejsbůkovým chatem, rozjetou 3d hrou a např. idnesem v prohlížeči jediným kraťoučkým pohybem za cca 0.5s a to samé zpět do hry (+ tlačítko resume), jsem spokojen a fakt větší rychlost nepotřebuju. Přiznám se, že toto jsem na iPadu nezkoušel, ale pochybuju, že by podobné akce zvládal znatelně rychleji a pohodlněji. Rád se ale nechám přesvědčit o opaku.
Odpovědět

Zpět na „BlackBerry telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti