Trhání videa pořízeného telefonem

Téma věnované výkonnému komunikátoru HTC Desire HD se systémem Android
koulou
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Post by koulou »

Zdravím všechny uživatele HTC Desire HD,
zakládám tento nový topic, ve kterém bych se chtěl věnovat problémům s trháním videa na HTC Desire HD a jejích řešením.

O co jde? Mám DHD s paměťovou kartou, která k němu byla v balení, tedy 8GB MicroSDHC Class 2 od Samsungu a natočené video je ukládá rovnou na paměťovou kartu. Zatím jsem zkoušel natáčet pouze v nejvyšších rozlišeních, tedy 800x480 a 1280x720 a po několika sekundách nahrávání se začne video trhat. Trhá se tedy při natáčení v telefonu a potom samozřejmě také, když si jej přesenunu na disk počítače a chci si jej v PC přehrát. :-(

Je to dost nepříjemné, protože takové trhané video je prakticky nepoužitelné :-( Kde je tedy chyba? Pevně věřím, že není v telefonu, ale na paměťové kartě, že pomalá karta prostě a jednoduše nestačí tak rychle ukládat velký datový tok, kterým bezpochyby 720p video je... Kartu chci stejně prodat, protože kapacita 8GB mi nepostačuje a potřebuju něco většího, 16 nebo 32GB.

Je trochu blbé, že se video trhá při nahrávání na kartu, která je originálně dodávaná s telefonem. Jde v DHD nastavit třeba nahrávání na interní paměť, které je zde 1,5GB? A popřípadě jakou jinou kartu si koupit, aby k těmto problémům už nedocházelo? Asi budu muset sáhnout po nějaké rychlejší 16GB, chtěl bych však spíše 32GB, jenže ty se na našem, co jsem viděl, vyskytují většinou v Class 2. Nebo se pletu a šlo by pořídit i rychlou 32ku?

Díky za odpovědí, rady a poznámky na mé všetečné dotazy... :)
dusjan
nováček
nováček
Zařízení: htc Desire

Re: Trhání videa pořízeného telefonem

Post by dusjan »

Vyzkoušej nastavit typ kódování na h264.
petrher
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire HD

Post by petrher »

Je to kartou. Class2 nestačí na hd. Někdo psal , že class 4 funguje a ta se snad 32 gb prodává .
kostohris
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Motorola D160+Desire HD

Post by kostohris »

Class 2 je naprosto nedostacujici na HD, Class 4 je hodne na hranici a obcas taky trha, mimimum pro plynule nahravani je CL6.

Send from my Motorola D160
semacik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC DESIRE HD

Post by semacik »

ja som tiez toto riesiel .. vo vseobecnej diskusii.. a ano ta class 2 je pomala... hodil som tam zatial 8GB Kingston class 4 ktory sa mi doma povaloval zo stareho telefonu .. ta class 2 je tam len kvoli 2om veciam , aby sa telefon lepsie predaval a aby ten 230 stranovy manual nemuseli tlačit tak ho šupli tam ... a samsung sa potreboval zbavit class 2 tak to htc predal za dobru cenu . :D video mi uz neseka v HD ... ale tiež sa chystam na 16 GB , skusal som kamaratovu NOKIA micro SD 32 GB , je sice class 4 ale ma ovela vacsiu rychlost ako tie lacnejsie 32 GB class 4 karty...
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Pistolník »

2 dusjan: Kde nastavím typ kódování? Už jsem se zde ptal, kde se dá změnit ukládaný formát. 3 gp je naprd.
semacik
přispěvatel
přispěvatel

Post by semacik »

ten typ ukladaneho formatu ma tiez dost zaujima, ci sa da nejak prestavit to 3gp..
martasbas
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 950 Black

Post by martasbas »

V rychlosti karty to není. Video natočené DHDéčkem má datový tok něco málo přez 0.8MB/s a karta je class 2, tudíž ukládá minimálně 2MB/s. Takže je úplně zbytečné kupovat jinou ,pokud nechcem jen větší paměť. Měl sem před tímto telefonem Samsung i8910HD a tam taky video takhle trhalo (mělo stejný datový tok jako DHD) i když tam se ukládalo do paměti telefonu, a to trhání pak odstranil nový firmware od Hyperx. To je takový ladič symbianu. Takže si musíme počkat na opravu od Googlu.
kostohris
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Motorola D160+Desire HD

Post by kostohris »

Pouziva se kodek H.264, 3GP je pouze kontejner, ktery dnes prehraje jakykoliv player. Jinak kontejner zmenit nejde.

Send from my Nokia 5110
semacik
přispěvatel
přispěvatel

Post by semacik »

martasbas : takže tvrdíš že klamam a video mi trhá , áno ?
martasbas
přispěvatel
přispěvatel

Post by martasbas »

To neříkám, ale já mám taky tu původní kartu co tam byla a video mi netrhá, tak co? A ty parametry toho videa takový jsou, to jsou fakta.
semacik
přispěvatel
přispěvatel

Post by semacik »

ale ake rozlisenie videa mas nastavene ??? ani mne to pri sirokouhlo,(800x480) nesekalo az ked som dal HD(1280x720)...
martasbas
přispěvatel
přispěvatel

Post by martasbas »

Samozřejmě se bavíme o 720p.
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Pistolník »

S tím přehráním 3gp ve všem to není až tak pravda. Ani WMP s kodeky ALLin1 to neumí. Není to ideální obal.
martasbas
přispěvatel
přispěvatel

Post by martasbas »

No tak WMP mi to zrovna přehraje úplně bez problémů, ale mám Windows 7 ultimate tak možná proto. Ale televize přez USB mi to nepřehraje.
semacik
přispěvatel
přispěvatel

Post by semacik »

nechapem poslednej vete... skus mi prosim ta vysvetlil .. prehravas nejak videa na tv ? mas tv s DLNA alebo si nejak sikovne to obišiel ?
martasbas
přispěvatel
přispěvatel

Post by martasbas »

Mám televizi s USB vstupem a schopností přehrávat filmy. Takže připojím do televize přez USB třeba flešku nebo externí disk a skoro stejně jako na PC mi na televizi naskočí obsah. Vyberu film a koukám. Umí to i mkv ,tedy filmy ve full HD . Když připojím přez USB tenhle telefon tak se mi otevře paměťová karta a já si můžu přehrát co jsem natočil, jenže právě to 3gp ta televize neumí, vím že umí MP4 ,to mi natáčel předchozí Samsung i8910HD ,tam sem si to pouštěl.
skybee
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Touch HD1, Desire HD

Post by skybee »

semacik wrote:martasbas : takže tvrdíš že klamam a video mi trhá , áno ?
Netvrdíme, že "klameš". Ale bohužel musím říct, že class 4 (která se mi doma povalovala) u mého DHD problem nevyřešila a trhá se to vesele dál. Class 6 už se mi doma nepovaluje ..musel bych ji koupit (což neni uplně zadarmo) a udělat to jen tak na zkoušku ..tolik penez zase nemám. Takže myslíte, že je to ve FW ?
majk660
nováček
nováček

Post by majk660 »

vypada to, ze to budou muset kluci androidaci jeste vyladit.... mam v mem DHD 16GB class 10 a seka se to uplne nadherne, takze video je nepouzitelne.... :cry:
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by Bobanovicz »

Ono to nebude Androidem. Na DHD se mi 720p video trhalo taky, na Streakovi ne.
Post Reply

Return to “HTC Desire HD”