uvolnění paměti

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
mystif
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

uvolnění paměti

Post by mystif »

Ahoj, mám problém s pamětí telefonu. Dnes jsem zkoušel instalovat nový hofix na sms a vyhodilo mi to hlášku že není dostatek paměti a že nemůže být instalace dokoncena. Nevíte kde můžu co smazat abych to nějak nepo***l? Když jsem telefon restartoval, tak se mi začal hodně sekat a pořád to hlásí málo paměti a že nebude moct být spuštěn žádný program. Dokonce mi nejde vlézt ani do samotných SMS ... help prosím
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

uvolnění paměti

Post by Petulinek »

Odinstaluj něco programů co máš ve vnitřní paměti tel., vyčisti cache Opery, IE, Google Maps, pročisti dokumenty...
jarysek120
přispěvatel
přispěvatel

uvolnění paměti

Post by jarysek120 »

jojo taky se mi to stalo dneska tak sem odinstaloval par programku co sem mel na founu a nainstaloval je na sd a uz mi to slo...
mystif
nováček
nováček

uvolnění paměti

Post by mystif »

Jak zjistím co je na rom a co SD kartě? Když to chci odstrnovat přes metodu odebrat programy? Nebo je jiný způsob?

Díky
koumes
moderátor
moderátor
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom

uvolnění paměti

Post by koumes »

Co máš gde instalované zjistíš nejlíp přes TC v Prog.Files.A na čištění použij Clear Temp.
ClearTemp-v1.2.3.CAB
(52.23 KiB) Downloaded 848 times
A z názvu už vyplívá,na jaké čištění to je :twisted:
mystif
nováček
nováček

uvolnění paměti

Post by mystif »

Ten program čistí jne dočasné soubory nebo smaže celý program? Abych si tam ještě něco nevymáznul :-))
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

uvolnění paměti

Post by Franky52 »

Velmi dobrý program na dokonalou odinstalaci programů je SK Tools. Kromě jiného ti pomůže i zjistit, kam si i programy nainstaloval,vyčistí PDA a mnohé jiné funkce, včetně převodu programů z vnitřní paměti na kartu se současnou změnou zápisu v registrech. Takže si nejen uvolníš vnitřní paměť, ale program poběží bez problému dále na kartě...
Meggy
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, DELL STREAK

uvolnění paměti

Post by Meggy »

Vyzkoušel jsem ClearTemp a uvolnito mi to přs 10MB, takže hotfix proběhl v pořádku...bohužel smsky zmrvil ještě víc než byli...v mobilshellu nefungují už vůbec
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

uvolnění paměti

Post by Franky52 »

Opravdu nechápu, jak někdo může mít u HTC HD2 problém s pamětí. To snad ani není možné. Udělej HR a nainstaluj pozorně vše znovu a používej i instalaci na kartu všude, kde je to možné. Pak budeš mít místa možná i na rozdávání.
dark_hood
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

uvolnění paměti

Post by dark_hood »

s romkou cleanEX si mozet dovolit app a hry instalovat kludne do pamati telefonu. storage ma cez 290MB :wink:
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

uvolnění paměti

Post by jacek »

dark_hood wrote:s romkou cleanEX si mozet dovolit app a hry instalovat kludne do pamati telefonu. storage ma cez 290MB :wink:
nezbývá než souhlasit :tlem:
Meggy
přispěvatel
přispěvatel

uvolnění paměti

Post by Meggy »

telefon jsem dostal už nainstalovaný s hromadou aplikací a nerad bych o ně přišel, proto nechci dělat HR
až bude nová rom a vin v cz tak proč ne...ale dělat HR každou chvíli se mi nechce, vhledem k tomu, že jsem začátečník s HTC i s win v mobu

ale třeba by byl někdo ochotný mě přes ICQ poradit co a jak
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

uvolnění paměti

Post by Franky52 »

Vždyť nová ROMka s češtinou vyšla před pár dny...
marek_proksa
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: LG G3, note 8.0

uvolnění paměti

Post by marek_proksa »

taky jsem vypozoroval že mi ubyva paměti postupně v telefonu, čistil jsem pravidelně programem clear temp a pořad ubyvalo trocha, tak jsem si včera koupil SKtools a po prvním vyčištění mi přibylo 12G paměti, je možný takovýto rozdíl mezi dvěmi "čistícími"programy? z programu mam trocha respekt, přijde mi že při neuváženém použití může způsobit více škody než užitku...anglicky sice umim slušně, ale předsa jenom některým věcem nerozumím...se chci zeptat jestli program obsahuje i něco čím se vyčistí RAM, něco jako clean RAM, nemůžu to tam nikde najít, pod jakým názvem se to ukryva :tlem: ? a co tak nejvíc z programu používáte? díky moc
Meggy
přispěvatel
přispěvatel

uvolnění paměti

Post by Meggy »

Franky52 - to jo, ale ne ofiko na HTC.cz

marek_proksa - mohl by jsi mě poradit jak na ten program, mám z něj hoooodně velkej respect a anglicky umím velmi málo
marek_proksa
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: LG G3, note 8.0

uvolnění paměti

Post by marek_proksa »

to meggy
-no tady je pravě trocha problem, ne s angličtinou, spíš že pak nerozumim tomu technicky,co konkretně ktera funkce provede, jestli chapeš jak to myslim...počítače a podobné věci není obor co mně živí :tlem: zatím používám funkci clean, optimize...a tak nějak se v tom programu snažím zorientovat, čemu nerozumím, do toho se nehrnu...právě proto jsem se tady ptal lidí ktery mají s programem zkušenost, které fce používat...

a nová ROM na strankach sunnysoft/htc je oficialní i s češtinou
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

uvolnění paměti

Post by Franky52 »

2meggy: a ty jsi na této stránce viděl nějaké "nové oficiální ROmky"? Myslím si, že si je oficiálně stahuješ ze sunnysoftu. Jo a pokud máš SK Tools, tak po instalaci se ti objeví i ikonky pro rychlé vyčištění - Autoclean a FreUpRAM. Jejich spuštění je bezpečné, netřeba se obávat. V samotném programu pak spustit cleanup a prvních šest položek spustit a dát vše vyčistit. Tady se také, podle mého, nemůže nic stát.
Meggy
přispěvatel
přispěvatel

uvolnění paměti

Post by Meggy »

Franky52
Jistě, na HTC je ke stažení verze ROM:1.48.479.1. proto je mi divné, že tam nedali tu 1.66.

Každopádně je to už jedno, protože se mi foun po instalaci HDTweakCZ trochu připosr** :( takže mě nic jiného než HR asi nezbývá. Tak se při té příležitosti pokusím dát 1.66 + CZ. Snad nic nevyvedu. jen mi mrzí, že přijdu o všechny programy a nastavení mobillshellu.

Nevíte jestli se toto nedá komplet zazálohovat a případně jak?
dark_hood
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

uvolnění paměti

Post by dark_hood »

myslim, ze je podstatne lepsie programy nainstalovat postupne manualne do cistej rom, ako vytvart ich zalohu a potom ju obnovovat
Franky52
přispěvatel
přispěvatel

uvolnění paměti

Post by Franky52 »

2meggy: A proč si to tam instaloval? Je to vůbec pro HTC HD2? Na zálohování je dobrý SPB Backup, ale opravdu je nejlepší po instalaci nové ROM začít vše od počátku.
Poznámka: Mám tam taky 1.66. ale od té doby vzpomínám i na 1.43,která mi šlapala lépe...
Post Reply

Return to “HTC HD2”