Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Daidalos » pon pro 14, 2009 16:54

Zajímavé,asi to bude neofiko.Nebo ofiko ale pro jinou zemi,stejně jako to mám já ;-)

chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: pon pro 14, 2009 16:32
Zařízení: B7610

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od chipoun » pon pro 14, 2009 19:12

Nemohlo by to být pro Slovensko? Neexistuje už pro ně? Měl jsem tam totiž všude nastaveno místní nastavení pro slovensko.

Jinak to, že nejde odinstalovat ty programy mě celkem žere, Google maps sem smazal a nainstaloval znovu (akorát nezvládá diakritiku, ale to už se tu myslím někde řešilo, tak to snad vyřeším, kdyžtak poraďte jestli můžete, děkuju :-)...). Ale opera 9.5 je přímo ve složce windows a nechce se nechat dát smazat. Tak nevím co s ní. To, že bych tam měl dvě opery se mi moc nelíbí. I kdybych smazal zástupce, tak jen to, že vím že tam je mi celkem vadí. tak kdyby taky někdo věděl, tak prosím o radu :-)

Vojtěch
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř pro 09, 2009 23:09
Zařízení: Samsung OmniaPRO B7610

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Vojtěch » úte pro 15, 2009 2:07

to chipoun:
chipoun píše:od prodejce. Řekl, že to není problém a nahrál to tam. Koupil jsme to na digipartner.cz
Mám také Omnii Pro B7610 s WM 6.5 nahraným už od prodejce a mám bohužel velký problém s připojením na inernet přes Wifi. V nastavení Wifi se mi po zadání klíče podaří zařízení jednoduše přiojit k bezdrátové síti, ale poté když jdu do prohlížeče (Opera i Explorer) tak nefunguje (hlásí: Chyba - Problém s připojením). Vůbec nerozpozná, že jsem připojený přes Wifi a snaží se připojovat přes GPRS nebo Wap. :-( Podle informací od uživatelů s WM 6.1 zde na fóru se jim vše udělalo automaticky a nemuseli nic nastavovat. Domnívám se, jestli to nemůže být problém WM 6.5, protože Wifi připojení mám snad nastavené správně a prohlížeč také. Mohl by si to prosím vyzkoušet na své Omnii s WM 6.5, zda ti to funguje? Případně mi nějak poradit? Díky moc.
PS: Vypnutí Touchwiz jsem bohužel také nenašel. :-(

chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: pon pro 14, 2009 16:32
Zařízení: B7610

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od chipoun » úte pro 15, 2009 8:05

Tak to ti neporadím. Wifi mi funguje parádně od začátku a nikdy nebyl problém. Když se připojím na síť wifi (zkoušel jsme nezabezpečenou i svoji doma zabezpečenou WPA-PSK, tak potom opera jede normálně přes to a když se nepřipojím, tak se začne využívat GPRS.

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Daidalos » úte pro 15, 2009 8:27

Jdi do Nastavení/Připojení/Připojení prohlížeče a zjisti zda-li máš nastaveno automaticky zjištovat.Případné jdi ještě do nastavení Opery/Připojení a to samé..

Vojtěch
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř pro 09, 2009 23:09
Zařízení: Samsung OmniaPRO B7610

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Vojtěch » úte pro 15, 2009 9:21

Daidalos píše:Jdi do Nastavení/Připojení/Připojení prohlížeče a zjisti zda-li máš nastaveno automaticky zjištovat.Případné jdi ještě do nastavení Opery/Připojení a to samé..
Obojí mám nastaveno na "zjišťovat automaticky" ale bohužel pořád nic :-( :-( :-( V Nastavení/Připojení/Připojení prohlížeče jsem to ale zapínal až teď a od té doby mi v Opeře vyskakuje jiná chybová hláška, teď je to "Nelze nalézt vzdálený server", ředtím mi to hlásilo "Chyba - Problém s připojením". Domnívám se, že bezdrátová síť je v pořádku, protože na notebuku a na mé stará N95 se přes Wifi připojím v pohodě. Nenapadá Vás čím by to mohlo být? Budu vděčný za jakýkoliv nápad, už sem z toho fakt zoufalý :-( Děkuju moc.

VSA
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pon říj 12, 2009 18:24
Zařízení: HTC Desire Z
Bydliště: Hradec Kralove
Kontaktovat uživatele:

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od VSA » úte pro 15, 2009 9:32

"Touchwiz zatím vypnout nejde."
A tohle vam ve WM6.5 nejde ? Ja to tam mam. Settings - System - Samsung TouchWiz On/Off

"Cestina ve Facebooku a GoogleMaps"
zde je hloupe, ze si program nastavuje jazykovou mutaci sam, dle nastaveni v Regional Settings. Mozna by to slo nejak preprat. Tak alespon korektni cestinu jak uz zde na foru nekdo psal, lze zajistit nakopirovanim fontu Arial a Verdana.ttf z WinXP do PDA adresar "\Windows" a (mozna i do \Windows\fonts). Po restartu to je OK.

Vojtěch
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř pro 09, 2009 23:09
Zařízení: Samsung OmniaPRO B7610

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Vojtěch » úte pro 15, 2009 9:41

to VSA:

"Touchwiz zatím vypnout nejde."
A tohle vam ve WM6.5 nejde ? Ja to tam mam. Settings - System - Samsung TouchWiz On/Off

Tahle volba ve WM 6.5 nikde není :-(

-- úte pro 15, 2009 9:45 --

nebo alespoň v mých WM 6.5... :???:

-- úte pro 15, 2009 10:05 --

to VSA: Vy tu volbu máte ve WM 6.5 nebo máte 6.1? Případně kde jste dostal k Vaší verzi WM 6.5, protože bych si TouchWiz vypnul rád...

VSA
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pon říj 12, 2009 18:24
Zařízení: HTC Desire Z
Bydliště: Hradec Kralove
Kontaktovat uživatele:

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od VSA » úte pro 15, 2009 10:08

Nejprve vypni v nastaveni obrazovky "Today" polozku Samsung WidgetPlus. A pak znova prolez to nastaveni.
Ja tam mam nainstalovan SpbMobileShell3 a firmware tedy OS WM6.5 PDA B7610NXXIK2, CSC B7610XENIK4.

T-ba
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř zář 30, 2009 12:57
Zařízení: DHD

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od T-ba » úte pro 15, 2009 10:42

Mám stejnou ROM, ale tuto volbu opravdu nemohu najít.

Vojtěch
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř pro 09, 2009 23:09
Zařízení: Samsung OmniaPRO B7610

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Vojtěch » úte pro 15, 2009 10:42

Tu volbu v nastavení bohužel i po vypnutí Samsung WidgetPlus fakt nemám nebo sem úplně slepej... Mám firmawe WM 6.5 Professional PDA: B7610NXXIJ3, CSC: B7610O2CIH1, nejde mi tedy vypnout Touchwiz a mám výše uvedenej problém s připojením na internet přes Wifi :-( Nemohl by si mi, prosím, poradit kde by se dala sehnat tvoje verze firmware. Doufám, že by mohla odstranit moje problémy. Děkuju za trpělivost...

VSA
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pon říj 12, 2009 18:24
Zařízení: HTC Desire Z
Bydliště: Hradec Kralove
Kontaktovat uživatele:

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od VSA » úte pro 15, 2009 10:57

Viz. str. 9 tohoto vlakna.

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Daidalos » úte pro 15, 2009 11:52

Dneska jsem zkusil SPB mobile a jsme příjemně překvapen.Používal jsem 2 kovou verzi a ta byla k ničemu.Ale 3.5 je oprvadu dobrá a hned jsem Touchwiz vypnul...
V 6.5 tu co jsem mél Touchwiz vypnout nelze..

Tazz1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 210
Registrován: pon bře 12, 2007 9:55
Kontaktovat uživatele:

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Tazz1 » úte pro 15, 2009 13:26

no kdyz uz jsme u toho, tak maly offtopic...nevite co znamena v Opere, kdyz (ne)zaskrtnu Opera Turbo ?

petagigi
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: sob lis 14, 2009 13:28
Zařízení: Samsung i8000 + Samsung B7610

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od petagigi » úte pro 15, 2009 13:35

Daidalos píše:Dneska jsem zkusil SPB mobile a jsme příjemně překvapen.Používal jsem 2 kovou verzi a ta byla k ničemu.Ale 3.5 je oprvadu dobrá a hned jsem Touchwiz vypnul...
V 6.5 tu co jsem mél Touchwiz vypnout nelze..
Se máš zeptat, bych ti to řekl hned :-) Akorat by to chtělo vymakat zastupce pro čtení SMS a mailů, protože Samsung má svoje threadovaný vlastní SMS se skinem, kdežto SPB ukazuje ty Windowsácký i s počtem nově příchozích zpráv, což u Samsungáckého vidět není. To je snad jediná věc, která mi v nastavení vadí, jinak je to OK.

-- úte pro 15, 2009 13:37 --

Já mu to sem pastnu :-)
Opera Turbo Mode is a new feature in Opera 10 Browser that allows a page to load much faster by compressing the image. When this mode is enabled, Opera’s servers will compress the images and other graphic elements from a webpage and send them to your browser, resulting in a faster load time. It is suitable for those users who are using a slow internet connection, such as dial-up or are using a crowded Wi-Fi connection.

Tazz1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 210
Registrován: pon bře 12, 2007 9:55
Kontaktovat uživatele:

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Tazz1 » úte pro 15, 2009 13:44

thank you very much ;-)

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Daidalos » úte pro 15, 2009 21:22

Jinak vy co tam máte tu 6.5 máte taky problém v kameře s těmi barvami?
Podle uživatelů z Modaca je to u všech 6.5 ROM tak by mne zajímalo co tam s tim ty paka v Samsungu dělali :???:

T-ba
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř zář 30, 2009 12:57
Zařízení: DHD

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od T-ba » stř pro 16, 2009 19:21

U verze ROM 6.5 se mi zdá celkově horší barevné rozlišení displeje(jakoby nižší počet barev), takže i u foťáku - tam je to vidět nejvíc. Naštěstí fotky jsou ok.

petagigi
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: sob lis 14, 2009 13:28
Zařízení: Samsung i8000 + Samsung B7610

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od petagigi » čtv pro 17, 2009 13:46

Jelikoz mam i8000 a b7610, tak muzete porovnavat ;-)
Oba stroje nastaveny uplne stejne...muzete juknout, hned prvni vec...co stroj to jinak velka fotka...mozna je to tim ruzovym nadechem....
http://www.volny.cz/gp2/mobil/001_i8000.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.volny.cz/gp2/mobil/001_b7610.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Daidalos » čtv pro 17, 2009 17:10

Ty z 7610 mi příjdou horší :-(

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů