Systém Android se ještě letos dočká dvou nových aktualizací

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

První verze Androidu 1.0 obsahovala celkem dost chyb a nebyla úplně stabilní, ale s tím se dalo u nového operačního systému počítat. Poté přišel update na verzi 1.5 Cupcake, který přinesl několik zajímavých systémových vylepšení, zvýšení stability a rychlosti. Změny k lepšímu při aktualizaci nejvíce pocítili uživatelé komunikátoru T-Mobile G1, kterým konečně přibyla i česká lokalizace (a softwarová klávesnice).

Bleskovka
Android 2.0 "Donut" (koblížek) nabídne spoustu zajímavých funkcí

Android ale nespí a do konce roku bychom se měli dočkat dalších dvou nových verzí. Majoritní aktualizací bude v tomto případě Android 2.0 s kódovým názvem Donut, který by měl přinést spoustu revolučních funkcí, i když žádné bližší upřesnění zatím vydáno nebylo (ví se pouze o univerzálním vyhledávání, které nedávno představil třeba Apple v iPhone OS 3.0, API rozhraní pro převod hlasu na text či podpory pro rozpoznávání psaného textu). Druhý, minoritní build, potom přinese další drobná vylepšení, ale i v tomto případě zatím vývojáři detaily neodhalili.

Zdroj: AndroidCentral.com
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Desire

Post by Pavel Vlasák »

Abych rekl pravdu velke nadeje jsem Andridu nedaval, ale tohle zacina byt zajimave. Rychly vyvoj, zajimave funkce, vyrobci jej nasazuji. Jeste navigaci a neni co resit. Jen aby si kazdy moc nehral na svem pisecku.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Přesně tak, měl jsem hrozné pochybnosti, k tomu ten hype, Android Android Android a dlouho nic...ale teď to vypadá hodně zajímavě. Ještě kdyby tak měl normální display a stylus...no jo, já vím, že nebude :-(
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Pořád je to jen nedodělek bez pořádné komunity a programů třetích stran.

Zatím opravdu nemá cenu kupovat si ho. Člověk akorát dělá beta testera a ještě za to platí tisíce.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Ale fandit můžeme, současné WM chytly "komerční dech", což znamená omezování a odebírání funkcí, tak aspoň můžeme doufat v náhradu :-).
RedRose
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: MPx220; Nexus S; Xperia Z Ultra

Post by RedRose »

Náhradu?! No to jsi snad Stando nemyslel vážně...?! ;-)
tmatura
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Blackstone

Post by tmatura »

Docela jsem zvědavej na tu "spoustu revolučních funkcí" :-)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

RedRose: Víš co, už teď je Android průmyslově/technicky využitelný lépe, přece jen tam máš viditelný kernel, připojíš se na to přes ssh/telnet a dá se s tím dělat spousta věcí :) Když na OpenMoko vyšel i port různých serverů nebo jsem viděl i síťové (routovací) nadstavby. Prostě limitace je tam v zásadě velmi malá, jen uživatelsky. A můžeš změnit daleko více věcí než na WM

http://www.youtube.com/watch?v=f8yBHbwuKSU Budiž příkladem

Osobně si ale myslím, že Android by byl velice vhodný na navigace a klasická PDA (bez komunikační částí). Je rychlý a dobře modifikovatelný. Takové zařízení ve stylu HTC Shiftu (ikdyž tam by měly jet i klasické distribuce, že?) s Androidem by nebylo špatné.
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

Sir Andrew wrote:Pořád je to jen nedodělek bez pořádné komunity a programů třetích stran. Zatím opravdu nemá cenu kupovat si ho. Člověk akorát dělá beta testera a ještě za to platí tisíce.
Tak toto je genialni nesmysl... :wink:
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: BB Q10

Post by lukas.manak »

já tedy Androidu fandím jak se přehoupne přes kojenecké období tak o bude slušný systém, jeho vývoj se ubírá mílovými kroky tak jen tak dál.....
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

RedRose wrote:Náhradu?! No to jsi snad Stando nemyslel vážně...?! ;-)
Já nepíšu o náhradě, ale o doufání v náhradu :-). Windows Mobile v současné podobě pro mě samozřejmě náhradu nemá. Až se z něj, a z hardwaru pro něj vyrobeném, stane zařízení pro lidi, kteří právě přešli ze Series 40 nebo tetrisu 999 in 1, budu bohužel muset náhradu hledat.
RedRose
přispěvatel
přispěvatel

Post by RedRose »

Proti Androidu vcelku nic nemam a pokud mu vydrzi ten vyvoj tak mozna za rok bych mohl zacit pomalu uvazovat jako o druhem zarizeni. :-)
Jen mi tam vadi absence stylusu a to rozliseni je na dnesni pomery zoufale. Pokud se vyvine spravnym smerem tak to bude jen dobre ;-)
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Však je vidět ta podobnost - 320x480 kapacitní disp. Není vám to také povědomé? :lol:
Tím ale nereaguji na zoufalost- toto rozlišení je dostatečné, rozhodně ne zoufalé...)
RedRose
přispěvatel
přispěvatel

Post by RedRose »

pouzil jsem spatny vyraz. slovo "zoufale" asi fakt neni na miste a urcite mnohym dostacuje. iPhone jsem mel 10 dnu a nizke rozliseni opravdu nijak nevadi. otazka je ale proc nemit jemnejsi (neplest se slovem vetsi) rozliseni kdyz to dnes neni technicka prekazka? tak to bylo mysleno a pokud by se na to kazdy dival jako Waiet a mnozi dalsi, tak se od QVGA nikdy nikam neposuneme a ja mam pokrok a vyvoj rad...
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Omyl. Já říkám, že to není žalostné, ale osobně bych pod VGA asi nešel, jedině pokud by to byla jediná vada zařízení... (Já z uniho taky nemám kam přejít :grin: .)
RedRose
přispěvatel
přispěvatel

Post by RedRose »

V tom propade nevim k cemu patri to "omyl" na zacatku postu...?! Svoje tvrzeni jsem opravil a o "zalostnosti" uz nepsal (viz zminka o iPhone) a slovo "zoufale" bylo mysleno obrazne k moznostem dnesni doby... Uz je to doufam jasne... 8-)

Androidovi by VGA sluselo a sirokouhly byt nemusi :-) Navic rozliseni Half-VGA (HVGA 480x320) jsem nikdy moc nepochopil :roll:
heroman
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC Hero OS Android

Post by heroman »

RedRose wrote:Náhradu?! No to jsi snad Stando nemyslel vážně...?! ;-)
Myslím, že vůbec nevíš o čem je řeč :twisted: jenom si prostuduj kvalitu unixových systémů a budeš trochu opratrnější - to je věc, kterou bude za chvíli používat drtivá většina lidí - unix jede na iPhonu, ale s omezením, Android je neomezený a svobodný a v tom je jeho veliká šance. Už teď svižností a rychlostí přístupu vysoko předčí WM. Jediné co mi vadí, že ty přístroje jsou tak omezený - rychlost, baterie atd. OS je na dobré cestě :tlem:
Post Reply

Return to “HTC telefony”