Gyrator - aplikace pro majitele HTC s pohybovým senzorem
Ahoj,
tak jsem si chtěla dát gyrator do svýho HDéčka tak jsem si stáhla z http://gyrator.brins0.net/?page=downloads a nainstalovala, pak jsem si ho chtěla zapnout a ono to na mě vychrlilo: že došlo k chybě, že potřebuju novější verzi NET Compact Framework 3.5 Redistributable, tak jsem si jí stáhla ale to nefugovalo protože jsem neměla Windows Installeru 2.0 která není vhodná pro pocket pc. Prosím mohli by mi sem někdo hodit odkaz pro ten program, aktuální verzi a potom ten Net compact framework abych mi fungoval gyrator?
Díky moc
tak jsem si chtěla dát gyrator do svýho HDéčka tak jsem si stáhla z http://gyrator.brins0.net/?page=downloads a nainstalovala, pak jsem si ho chtěla zapnout a ono to na mě vychrlilo: že došlo k chybě, že potřebuju novější verzi NET Compact Framework 3.5 Redistributable, tak jsem si jí stáhla ale to nefugovalo protože jsem neměla Windows Installeru 2.0 která není vhodná pro pocket pc. Prosím mohli by mi sem někdo hodit odkaz pro ten program, aktuální verzi a potom ten Net compact framework abych mi fungoval gyrator?
Díky moc
-
Milan Pištělka
- smartguru

- Zařízení: HTC HD2 Leo
zde je odkaz na stažení.cab souboru, který nainstaluje vše přímo v PDA. (myslím tedy .NET Framework 3.5)
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Zbytecne pouzivat Gyrator apod aplikace,kdyz HD to umi samo a v zakladu.Staci pridat dalsi aplikace jen do white listu v registrech.Je to navic to nejspolehlivejsi co muze byt.Uvedu nekolik prikladů.
Musi se vytvorit novy string(new string value) v HKEY_CURRENT_USER - Software - HTC - HTCSENSOR - Gsensor - WhiteList
Pro Adobe reader bude vypadat takto:
Name: Adobe Reader LE
String: Adobe Reader
Pro Internet Explorer takto:
Name: Internet Explorer
String: IExplore
Prikladam nahled jak muze takovy white list vypadat

dale prikladam cabik(abych vam usetril praci),ktery vam prida nejen namatkou mnou zminene aplikace do registru - white listu.Kdykoliv muzete z tohoto listu aplikace umazavat.
Je tam vetsina aplikaci a navic i podpora pro aplikace jako Total Commander,Resco Explorer,Google Maps atd...
Upozornuji ze napriklad u Diamond2,Touch HD(s oficialni romkou a i nekterymi neoficialnimi) pokud chcete plnou podporu dialeru v landscape,musite mit nainstalovany ten z Touch Pro 2.Defaultni Topaz dialer to neumi.
Prikladam odkaz na originalni Rhodium Dialer.Musite ho instalovat po soft resetu,kdy jste jeste nevstoupily do stareho dialeru nebo nezmacknuli talcitko sluchatka.Funguje od Xperie,Touch HD a na TD2 samozrejme take napric vsemi moznymi rom.
Dále pro otaceni Manily jeste upraveni registru
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila] -
new string value
kde name bude EnableLandscape
a string bude True

Pro mne je toto nej reseni,protoze do otaceni nezasahuje dalsi aplikace a je to maximalne spolehlive.
Musi se vytvorit novy string(new string value) v HKEY_CURRENT_USER - Software - HTC - HTCSENSOR - Gsensor - WhiteList
Pro Adobe reader bude vypadat takto:
Pro Internet Explorer takto:
Name: Internet Explorer
String: IExplore
Prikladam nahled jak muze takovy white list vypadat

dale prikladam cabik(abych vam usetril praci),ktery vam prida nejen namatkou mnou zminene aplikace do registru - white listu.Kdykoliv muzete z tohoto listu aplikace umazavat.
Je tam vetsina aplikaci a navic i podpora pro aplikace jako Total Commander,Resco Explorer,Google Maps atd...
Upozornuji ze napriklad u Diamond2,Touch HD(s oficialni romkou a i nekterymi neoficialnimi) pokud chcete plnou podporu dialeru v landscape,musite mit nainstalovany ten z Touch Pro 2.Defaultni Topaz dialer to neumi.
Prikladam odkaz na originalni Rhodium Dialer.Musite ho instalovat po soft resetu,kdy jste jeste nevstoupily do stareho dialeru nebo nezmacknuli talcitko sluchatka.Funguje od Xperie,Touch HD a na TD2 samozrejme take napric vsemi moznymi rom.
new string value
a string bude True

Pro mne je toto nej reseni,protoze do otaceni nezasahuje dalsi aplikace a je to maximalne spolehlive.
- Attachments
-
- G-SensorWhite List.cab
- G-Senzor White List
- (135.59 KiB) Downloaded 757 times
-
Mezek
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC HD, HD2
Tak to je bomba, moc mě to pomohlo. Teď se taky pokusím ještě přida můj kalendář PocketInformant.htcjirka
Snad to půjde.
-
htcjirka
- smartmaniak

Pocket informant kalendar nepoouzivam,avsak pokusim se pro nej najit zkratku do whit listu,aby ti chodil tento externi soft.Jinak na aplikace,kterych uz je opravdu minimum,ke kterym nemam vytvorenou zkratku pouzivam zatim manualni otaceni pomoci tlacitka zpet.Pokusim se pokud cas dovoli tento seznam zkratek neustale rozsirovat.
Jinak po kazde uprave je potreba SR a ne vzdy se jmeno i samotny string jmenuje stejne.
Jinak po kazde uprave je potreba SR a ne vzdy se jmeno i samotny string jmenuje stejne.
-
Mezek
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC HD, HD2
No to je právě ono, nevím co zadat, zkoušel jsem všechny variace a bohužel nic. SR jsem udělal pokaždé. Pokut by jsi zjistil ty zkratky byl bych ti opravdu moc vděčen.....ne vzdy se jmeno i samotny string jmenuje stejne.
...htcjirka wrote:...
new string value
a string bude True
ak som správne pochopil tak stačí zmeniť hore uvedené a po otoční by sa mal prepnúť TF na Landscape?
chcel som aplikovať zmenu ale už to tak bolo, a TF sa neotáča iba pri vysunutí klávesnice :/
-
htcjirka
- smartmaniak

Pro Touch HD,TD2,Touch Pro 2 co se tyce manily tyto dve upravy registru
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila]
"EnableLandscape"="true"(string)-samozrejme bez uvozovek
a pridat manilu do GSensor white listu...
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\HTCSENSOR\GSensor\W hiteList]
"Manila"="Manila"(string) samozrejme bez uvozovek
a mit samozrejme nastavenou automatickou rotaci
SR a je to.Funguje na 100%,pokud ne mate nebo delate nekde chybu.
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila]
"EnableLandscape"="true"(string)-samozrejme bez uvozovek
a pridat manilu do GSensor white listu...
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\HTCSENSOR\GSensor\W hiteList]
"Manila"="Manila"(string) samozrejme bez uvozovek
a mit samozrejme nastavenou automatickou rotaci
SR a je to.Funguje na 100%,pokud ne mate nebo delate nekde chybu.
tak pro ty kterym se nedari upravit registry, je tu utilita G-Config, navod je jednoduchy jak ho pouzivat, zapnete program, klilk na add new aplikation , pak spustite dannou aplikaci ktera ma rotovat a pro potvrzeni a ulozeni staci zastrcit stylus a je hotovo , funguje i pro SensorSDK 4
Tak úprava reg sa mi nepodarila tak som nahodil Rhodium Dialer a G-SensorWhite List z hore uvedených linkoch. Rotácia funguje ale nedá sa fotiť, res mám HTC v zvislej polohe spustím fotoaparát preklopím zariadenie do vodorovnej polohy a obrazovka zčerná. :(
ta po odinštalácií toho whitelistu funguje foťák bez problémov, to by ešte chcelo doladiť 
-
htcjirka
- smartmaniak

Na Touch HD,TD2 a Touch Pro 2 chodi korektne a bezproblemu navic neni problem si aplikaci z registru-white listu a module name umazat( v tvem pripade pouze polozku camera),nemusi se mazat cely list 
-
idiver9088
- nováček

- Zařízení: HTC Touch HD
Tak jsem zkusil zadat key, akorat tohle jsem musel udelat nove "HTCSENSOR - Gsensor - WhiteList" - pac to tam nebylo a zkusil dat
nebo i (dle obrazku)
Name: Adobe Reader
a mne to nefachci...
what next ?
nebo i (dle obrazku)
Name: Adobe Reader
a mne to nefachci...
-
htcjirka
- smartmaniak

Adobe reader chodi bezproblemu,mas nekde neco spatne.Dulezite je mit i v AutoRotation hodnotu 1
-
idiver9088
- nováček

Obrazky a Opera se mi otaci bez zasahu samo ok. iGo 8.3.x.x zase ma vlastni nastaveni Landscape/Portrait, tohle tedy nepotrebuji vylepsovat.
V registrech nemam vubec key "AutoRotation", dal jsem to pod "GSensor" jako dword hodnotu "00000001", je to ok ?
Nebude chybka v tom ze u mne se to jmenuje "HKCU/Software/Adobe/AdobeReaderLE2.5"
Zkusil jsem
"AdobeReaderLE2.5 / Adobe Reader" nebo "AdobeReader LE 2.5 / Adobe Reader" .... a furt nic. Hmm.
upraveno 10.09.:
Tak jsem nakonec instaloval "G-SensorWhite List.cab" a funguje to. Zatim co jsem zjistil otaci TCommandera, AReader, Word i Excel. File Explorer nejak nechce ale to uz neresim, mam odfajknuto.
Rucni vkladani nevedlo k nicemu - kdo s tim ma problem at tam vrzne tento CAB a ma hotovo, pozdeji muze z registru vyhazet ty nepotrebne veci. Seznam prg ktere se maji vrtet do Landscape je tady
- HKCU\Software\HTC\HTCSENSOR\GSensor\ModuleName
- HKCU\Software\HTC\HTCSENSOR\GSensor\WhiteList
-- doplnění předchozího příspěvku (čtv zář 17, 2009 15:35) --
Nevím proč a kdy ale album mi přestal otáčet obrázky. Bylo mi třeba do toho vrtat ....
Prohlížení obrázků v albumu je bez ohledu na typ "na výšku/na šířku" je "na stojáka" a ve slideshow "na ležato".
Babo raď.
-- doplnění předchozího příspěvku (čtv zář 24, 2009 9:31) --
htcjirka mohl bys ses na to podívat ?
Ještě 1x: Album (zobrazeni nafoceneho nebo jineho obrazku) se OTÁČÍ ale jeho OBSAH ne.
T.j. ten title bar se objevi třeba v landscape, ale s pozicí zobrazeného img to nic neudělá.
Jak jsem psal dříve - Album zobrazuje všechno fixně v portrait a Slideshow zase v landscape.
V registrech nemam vubec key "AutoRotation", dal jsem to pod "GSensor" jako dword hodnotu "00000001", je to ok ?
Nebude chybka v tom ze u mne se to jmenuje "HKCU/Software/Adobe/AdobeReaderLE2.5"
Zkusil jsem
"AdobeReaderLE2.5 / Adobe Reader" nebo "AdobeReader LE 2.5 / Adobe Reader" .... a furt nic. Hmm.
upraveno 10.09.:
Tak jsem nakonec instaloval "G-SensorWhite List.cab" a funguje to. Zatim co jsem zjistil otaci TCommandera, AReader, Word i Excel. File Explorer nejak nechce ale to uz neresim, mam odfajknuto.
Rucni vkladani nevedlo k nicemu - kdo s tim ma problem at tam vrzne tento CAB a ma hotovo, pozdeji muze z registru vyhazet ty nepotrebne veci. Seznam prg ktere se maji vrtet do Landscape je tady
-- doplnění předchozího příspěvku (čtv zář 17, 2009 15:35) --
Nevím proč a kdy ale album mi přestal otáčet obrázky. Bylo mi třeba do toho vrtat ....
Prohlížení obrázků v albumu je bez ohledu na typ "na výšku/na šířku" je "na stojáka" a ve slideshow "na ležato".
Babo raď.
-- doplnění předchozího příspěvku (čtv zář 24, 2009 9:31) --
htcjirka mohl bys ses na to podívat ?
Ještě 1x: Album (zobrazeni nafoceneho nebo jineho obrazku) se OTÁČÍ ale jeho OBSAH ne.
T.j. ten title bar se objevi třeba v landscape, ale s pozicí zobrazeného img to nic neudělá.
Jak jsem psal dříve - Album zobrazuje všechno fixně v portrait a Slideshow zase v landscape.
to idiver9088: vyřešili jste to nějak s tím neobracením fotek ve fotoalbu po aktivaci výše zmíněného white listu?
-
idiver9088
- nováček

Nevyřešil.
Tak v nejlbližších dnech udělám HR, vše naistaluji zpátky - kromě toho otáčecího CABu - a zkontroluji otáčení albumu.
Jak jsem psal iGo lze nastavit interne do landscape, Adobe Reader taky, takže budu se pokoušet pouze o otočení Opery
(víc nepotřebuji) a to jen ručně - editací registrů +okamžitá kontrola autorotation albumu a jakmile se cosi zmrší jdu o krok zpátky. Tož tak.
Jinak z toho CAbu se dá vykopírovat ten XML kde je napsané co kam do registru vkládá. (_setup.xml)
Tak v nejlbližších dnech udělám HR, vše naistaluji zpátky - kromě toho otáčecího CABu - a zkontroluji otáčení albumu.
Jak jsem psal iGo lze nastavit interne do landscape, Adobe Reader taky, takže budu se pokoušet pouze o otočení Opery
(víc nepotřebuji) a to jen ručně - editací registrů +okamžitá kontrola autorotation albumu a jakmile se cosi zmrší jdu o krok zpátky. Tož tak.
Jinak z toho CAbu se dá vykopírovat ten XML kde je napsané co kam do registru vkládá. (_setup.xml)
Zkoušl jsem v těchto registrech:
vymazávat jednu aplikaci za druhou, až mi jich tam zbylo jen pár - Google Maps, Adobe Reader, Opera atd. Ale album v TouchFlo fotky pořád nepřevracelo. Tak jsem ten whiteList odstranil. Škoda
vymazávat jednu aplikaci za druhou, až mi jich tam zbylo jen pár - Google Maps, Adobe Reader, Opera atd. Ale album v TouchFlo fotky pořád nepřevracelo. Tak jsem ten whiteList odstranil. Škoda
-
idiver9088
- nováček

Jsem po HR - album se vesele otáčí. Pak všechnz appl naistalovány zpět - album se vesele otáčí.
Záloha registrů provedena a ted budu zkouset zadat RUCNE pouze tu Operu.
Záloha registrů provedena a ted budu zkouset zadat RUCNE pouze tu Operu.
Já bych potřeboval asi hlavně podporu landscape režimu při psaní textu (sms a email). Když jsem měl nainstalovaný ten whitelist, tak to fungovalo.