Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze
-
Wertigo
- smartguru

- Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1
Re: Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze
Jak nefunkční? Jako nepřesnou nebo vůbec nejde?
Vůvec nejde. Někdy se chytí ale ukazuje rozdíl i 500metrů.
Posláno 3x do autorizovaného servisu Nokia /Arvato ve Stochově/ . Vždy uděláno tovární nastavení a napsáno bez závad. Takže reklamace neuznána.
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
tak si pokud možno sehnat druhý mobil (jakýkoliv s gps), dát je vedle sebe a pořídit video, aby v servisu viděli rozdíl a rozhodně, pokud závada opravdu je, a nejedná se o to, že vyjdu z budovy ven a hned chci po mobilu správnou polohu, tak na odstranění trvat.
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
A používáš datové připojení nebo jen offline GPS? Fix offline GPS trvá déle (třeba i 10 minut).
Dal jsem tří Nokie vedle sebe vyfotil a poslal. Stejně stejná odpověď. Tovární nastavení a bez závad.Je nezajímá jiný nazor, než ten jejich.
Použito více SIM, datové připojení. Asi vadný modul GPS na základní desce. No servis má svůj názor. Hold žijeme tam kde žijeme.
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
Me to ukazuje, ale taky o 1km jinde. Da se to nejak zkalibrovat?
Je to asi slabina 830. U žádného jiného typu jsem to nezjistil a to jsem měl už 4. Známí co mají nokie také ne.
Asi ne chyba GPS modulu na základní descejaroslavii wrote:Me to ukazuje, ale taky o 1km jinde. Da se to nejak zkalibrovat?
No já tvrdím, že od té doby co to vzal Microsoft, nejsou ty telefony co dřív. Zlatá Nokia
- stm01
- častý přispěvatel

- Zařízení: Xiaomi Mi Mix 6GB/256GB
Tak jak to píšeš by si člověk myslel, že všechny zaměstnance z mobilní divize vyházel a najal nové. Já si myslím že do L930 minimálně to jsou telefony dlouhodobě připravované a MS zděděné/koupené. 
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
jo. na mojí bývalé L820 vše šlo dobře. Už jsem psal, že lituji koupě L830. Tuto L830 už jsem resetoval snad 5x. Vždycky nějaký problém, který nešel vyřešit normální cestou. Můj příští telefon je s novým Androidem. Android 5.0.2 už je dost dobře odladěnej. Na to, kolik jich sedí v Microsoftu, tak vylepšení je mizivé. I W10 bude mít spíše kosmetické úpravy. Koupím nějaký nový přístroj od LG nebo Sony s novým Androidem 5...
Tak ja mám na 830 problém tiež s navigáciou, keď je sú vypnuté dáta a wifi, tak sa absolútne gps nechytí, inak je to naozaj dobrý mobil
Také jsem se zatím vrátil k Nokii 820, Lumia 830 je velice pěkný mobil ale velice poruchový.
-
pogo8303
- smartmaniak

Jestli jste dodrželi zásadu funkce GPS - to je , počkat, až se provede GPS FIX, nezkoušíte GPS v budově nebo naopak oblopeni ze všech stran velmi vysokými budovami, nebo např. ve velmi hustém lese, tak prostě reklamujte - pár metrů je normál, ale 0,5km - 1km je chyba - dál už je to jen na vás, co si necháte líbit. Btw., kdyby tohle byla "vlastnost" L830, tak už je to dávno někde rozmáznuto, jako např. špatný multitouch na L535 atd...
Rik7:: když jsou vypnutá data a Wifi, nemá co pomoci telefonu k rychlejší fixaci, takže se musí spolehnout jen na GPS modul, až chytne satelity, což může být klidně 10min. jak psal maxxz.
Rik7:: když jsou vypnutá data a Wifi, nemá co pomoci telefonu k rychlejší fixaci, takže se musí spolehnout jen na GPS modul, až chytne satelity, což může být klidně 10min. jak psal maxxz.
No nemáš pravdu, data a Wifi zapnuty , mobil na volném prostranství, čekačka půl hodiny, a GPS mrtvápogo8303 wrote:Jestli jste dodrželi zásadu funkce GPS - to je , počkat, až se provede GPS FIX, nezkoušíte GPS v budově nebo naopak oblopeni ze všech stran velmi vysokými budovami, nebo např. ve velmi hustém lese, tak prostě reklamujte - pár metrů je normál, ale 0,5km - 1km je chyba - dál už je to jen na vás, co si necháte líbit. Btw., kdyby tohle byla "vlastnost" L830, tak už je to dávno někde rozmáznuto, jako např. špatný multitouch na L535 atd...
-
pogo8303
- smartmaniak

...by mě zajímalo v čem nemám pravdu
- psal jsem "jestli jste dodrželi........ potom reklamujte". Takže děláš vše správně, GPS nefunguje, trvat na svém a chtít funkční produkt.
Jedíné co je špičkové a bezchybné na Lumia 830, je foták a s tím spojené aplikace. Jinak průměr.
Ďakujem za radu, vyskúšam a napíšem, či pomohlo..ale na nokii 820 to fungovalo aj bez pripojenia na net, proste som zapol navigáciu a šlapala..inak 830 nemám čo vytknúť, stabilita, displej, spracovanie, fotoaparát, batéria, WP 8,1, to všetko je super