Pre súčasné procesory je rozlíšenie 480x800 tak akurát a pre toto rozlíšenie je tých 3,8" fak optimum. Pri 528 MHz procesore sa na rýchlosť ešte nesťažujem, zvláda aj zmenšené video, čo mi stačí, sem tam ale musím čakať dlhšie, než by sa patrilo, ale ešte sa to dá.
Stačí sa na celú problematiku pozrieť z inej strany. Monitory k PC majú najčastejšie 90-100 dpi. Pozeráme na nich zhruba zo vzdialenosti 50 cm. Na PDA sa dívame z polovičnej vzdialenosti, takže by mali mať cca dvojnásobné rozlíšenie, čiže okolo 200 dpi. Konkrétne Touch HD s 3,8" displejom má 246 dpi, čo je viac, než postačujúce. U preberaného HTC Leo by to malo byť 217 dpi, čiže ešte stále silne v pohode. Pre porovnanie 2,8" QVGA displej má 143 dpi a každý so mnou určite súhlasí, že to je už dosť málo. Takže za hranicu od ktorej je obraz už pekný by sa dalo považovať rozlíšenie 200 dpi.
Z megapixelov sa u foťáku nedá vyčítať celkom nič! Mizerná optika a nekvalitný snímač sú mi nanič, keď chcem odfotiť napr. nejaký text. Stačí pozrieť na moju staršiu recenziu iPAQu 614c na stránke http://www.railweb.sk/Foto/ipaq614.html stačí len časť FOTOGRAFOVANIE. Tam sú pre zaujímavosť porovnané fotky z 3 Mpix Nokie N73 a 3 Mpix iPAQu. Viem, že HTC už dnes ponúka 5 Mpix, ale fotky vykazujú v podstate rovnaké vlastnosti. Rohy sú neostré, farby divné, zvýšená zrnitosť, pohybujúci objekt sa zdeformuje. Je tam porovnanie fotky časopisu a fotky vonku (trať). A tieto neduhy sú spôsobené mizernou optikou a mizerným snímačom. Tak nech popracujú na tomto a nech tam nestrkajú rovnako mizerný snímač s vyšším rozlíšením.
Kým som mal N73, bežné momentky som fotil mobilom. Odkedy mám PDA, musel som si kúpiť malý kompakt a vláčim ho už vyše roka všade so sebou (a hoci je to Sony s 10 Mpix, stále tá Nokia robila krajšie a kvalitnejšie fotky). Ak by bol záujem, viem pridať na porovnanie. (BTW, ak potrebujem niečo poriadne vyfotiť, beriem zrkadlovku, tú však nemám stále so sebou).
U výkonnejšieho procesora je pri bežných činnostiach vlastne jedno, že žerie 4x toľko ako slabší, ak to isté stihne spraviť za 4x kratší čas. Vtedy je konečná spotreba vlastne rovnaká. Ale ak si už človek pustí video, vtedy môže vyššia spotreba spôsobiť problémy. Jednak s výdržou baterky a potom si neviem dobre predstaviť, ako chcú zo zariadenia odviesť 4x toľko tepla? Veď pri zapnutej navigácii mám aj so súčasným 528 MHz procesorom spodok telefónu horúci a od toho sa hreje aj baterka, ktorá má tak po hodinke skoro 50 stupňov! Hoci zariadenie je na nabíjačke.
Ale inak dík za info o Snapdragonovi. Je to škoda, že použili iba 65 nm. Popravde ale dávam momentálne väčšie šance drakovi, ako Tegre od nVidie.