Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Hubo
nováček
nováček
Zařízení: Samsung ATIV S

Post by Hubo »

Ja mám Samsung ATIV S a v sieti O2 som tento problém nemal. Neskôr som prešiel do Telekomu, kde som dostal ich novú uSIM kartu a po príchode GDR3 sa mi občasne objaví tento problém. Zatiaľ však vždy bola lokalita centrum Žiliny, inde nie. Z toho mi vyplíva, že Nokia s tým asi nič nemá. Skôr by som to videl na sieť Telekomu, ich uSIM karty, alebo niečo v GDR3. A keďže sa mi to deje iba v lokalite, kde Telekom priniesol LTE pokrytie (a to bolo v čase príchodu GDR3), tak by som aj GDR3 vylúčil a hľadal problém v sieti Telekomu. Podotýkam, že Samsung ATIV S nemá LTE.
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by murder »

Hubo máš pravdu, bohužel je problém v síti, problém mají i telefony s jiným OS. Jen to bohužel někteří nechtějí pochopit a snaží se všemožně dokázat, že to je telefonem. O to větší bude jejich zklamání až vymění telefon za jiný s LTE a bude to blbnout stále.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Hubo wrote:A keďže sa mi to deje iba v lokalite, kde Telekom priniesol LTE pokrytie (a to bolo v čase príchodu GDR3), tak by som aj GDR3 vylúčil a hľadal problém v sieti Telekomu.
Tak ono se to děje i tam, kde LTE vůbec není. Mně to doma skáče mezi 2G a 3G, LTE nikde na dohled. Takže buď udělali nějaký "UPGRADE" BTSky na ten šmejd Huhlavej nebo nějakou jinou změnu v konfiguraci.
vklaus
nováček
nováček
Zařízení: NOKIA Lumia 1020

Post by vklaus »

Já se jen krátce přidám s obdobnými problémy. Nemám signál, nejsem dostupný apod. Pořád jsem na stejném místě (možná to dělá i na jiném, to nevím). Nicméně - jakmile přehodím SIMku do 3 roky starého HTC (WP 7.8) nebo se dívám na tablet (Android 4.x) s druhou SIMkou, tak tam vždy signál je, žádné výpadky. Nikdy za celé 3 roky, resp. rok. A obě SIMky jsou T-Mobile. Už jsem měl 920 2x na reklamaci. Teď tam vyměnili snad úplně všechno a prd...

Takže chlapi - proč pořád tvrdíte, že to nesouvisí s daným mobilem a házíte to na operátory? Já se jich nechci zastávat, ale moje zkušenost říká přesný opak - 920 je vadná a protože jsem to před Blackem nezaznamenal (netvrdím, že to nebylo), tak je snad jasné, na co to ukazuje... Nebo je to kombinace operáror + BTS + mobil + SIMka + ???

Jinak mě přepnutí na 2G nepomáhá. Žádné hrátky s LTE, žádné další "ladění" systému, všechno mám ofiko. Prostě sít není a hotovo. Teď jsem telefon musel restartovat a síť naběhla. Ani HR nepomáhaly...

Takže co s tím? Kde to řešit a jak?
matiqos
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7/Microsoft Lumia 950

Post by matiqos »

ja by som to neprisudzoval konkretnemu mobilu (l920). Signal mi doma v byte vypadava na 3 mumiach - l710, l620, l920. Skor by som to hodil bud na plosne zly pouzity HW, alebo (a to skor) na nizku toleranciu na vykyvy v signale zo strany OS. V oblasti kde je na 100% 3g pokrytie sa mi to nestava, ale uz ked som niekde zasity tak vidno ako sa mi rychlo prepina 3G - H - E a potom to ide na 0 a som nedostupny... no po chvili to opat naskoci...

btw. s tymto som sa stretol aj na droide, ale tam uz singal nenabehol vobec az po restarte...
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

Petulinek wrote:
Hubo wrote:A keďže sa mi to deje iba v lokalite, kde Telekom priniesol LTE pokrytie (a to bolo v čase príchodu GDR3), tak by som aj GDR3 vylúčil a hľadal problém v sieti Telekomu.
Tak ono se to děje i tam, kde LTE vůbec není. Mně to doma skáče mezi 2G a 3G, LTE nikde na dohled. Takže buď udělali nějaký "UPGRADE" BTSky na ten šmejd Huhlavej nebo nějakou jinou změnu v konfiguraci.
keby to bolo u jedneho operatora a v jednej krajine, je to OK... Ale robi to Vodafone CZ a Telekom SK = dvaja rozny a v 2 krajinach.. T-mobile CZ som nezaregistroval nikde ci?! V Telefonice to nerobi lebo ocividne pouziva aj odlisnu topologiu siete aj v CZ aj v SK od tych dvoch a pravdepodobne rovnaku.. a to nevravim, ze ziadne LTE u nas nema. U vas tiez akokeby nemali nic - 3 flaky v Prahe a centrum Brna..

EDIT: Petulinek, spominal, ze to robilo aj v O2 CZ.. Takze to uz mame 3 operatorov..
Hlavne by sme si mali ujasnit to, tym co to zacali s aktualizaciou na Black, ci mame vsetci USIM..
vklaus
nováček
nováček

Post by vklaus »

Dělalo mi to s 3 roky starou klasickou SIMkou (oříznutou přímo v prodejně T-Mobilu - takže snad ji tím nepoškodili), tak i teď s úplně novou micro-SIM, opět vyměněnou přímo u T-M.

Nevíte někdo o nějakém prográmku, který by třeba každých 30 min testoval dostupnost sítě a logoval to nebo rovnou zobrazil "varování". Takhle to je dost o náhodě.
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Post by murder »

Prosím pro vyšší přehlednost diskutujte o tomto problému zde:

http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=136&t=35590" onclick="window.open(this.href);return false;

Nejedná se jen o problém L920.
mato289
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi Max

Post by mato289 »

Tak moja L920 cestuje na reklamáciu do arvato services k.s., Stochov-ČR..po recenziách sa môžem s displejom bez škrabanca a nedoničeným telom asi rozlúčiť :(
mirek90
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Luma 920 white

Post by mirek90 »

Tak píšu raport, psal jsem zde, že mi na lumii přestal fungovat probuzení double tap a náhled, výsledek z nokie, špinavý proximity sensor a upadlý koax kabel. Už šlape jak má :)
CageJ
smartmaniak
smartmaniak

Post by CageJ »

vklaus wrote:Dělalo mi to s 3 roky starou klasickou SIMkou (oříznutou přímo v prodejně T-Mobilu - takže snad ji tím nepoškodili), tak i teď s úplně novou micro-SIM, opět vyměněnou přímo u T-M.

Nevíte někdo o nějakém prográmku, který by třeba každých 30 min testoval dostupnost sítě a logoval to nebo rovnou zobrazil "varování". Takhle to je dost o náhodě.
Bola to USIM alebo nie? Mava 128kB pamat.. USIM daval u nas napr. Orange uz pri 3G...Telefonica nie ..
vklaus
nováček
nováček

Post by vklaus »

Nevím, co je USIM, myslel jsem že to je normální microSIM.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Bola to USIM alebo nie? Mava 128kB pamat.. USIM daval u nas napr. Orange uz pri 3G
Je vice druhu USIM.
Na LTE je potřeba novy typ USIM - LTE USIM a ma pamet od 512kb do 768kb
Ano uz drive existovaly USIM a to ve variante Contact USIM a ta ma pamet od 32 do 512Kb.S tou si na LTE neskrtnete.
Dále je i LTE NFC USIM,High-Capacity USIM atd..
vklaus
nováček
nováček

Post by vklaus »

Nevím, co to je, ale v T-M mi řekli, že to LTE podporuje. Když jsem ale četl jak je "nemožné" LTE rozchodit na 920, tak jsem to ani nezkoušel. Jo a jen FYI (diskuze je jinde, já vím), tak mi dnes vypadl signál 3x, resp. 2x už pak ani mobil SIM nerozpozná a nepomohl ani HR. Tak jsem ji dal opět do starého mobilu a jede tam 3G jak z praku a žádné výpadky... Kurňa fix!
CageJ
smartmaniak
smartmaniak

Post by CageJ »

vklaus wrote:Nevím, co je USIM, myslel jsem že to je normální microSIM.
no jednak ako pise Jirka ma vacsiu pamat a hlavne nove typy sifrovania a predpokladam aj podporu novych protokolov
CageJ
smartmaniak
smartmaniak

Post by CageJ »

skor presli z klasickeho kodeku AMR na HD kodek - EVRC-NW/AMR-WB
dredtatum
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by dredtatum »

Zdravím. Hele, zkoušel jsem poslat soubory pres NFC z Lumie 920 do Ativu S. Na obou telefonech jsem NFC zapl, nasel jsem si fotku, kterou chci poslat a chtělo to po me sparovani Bluetooth. Udělal sem to, dal sem, sdílet, nfc, na telefonu se ukázalo přiložte zařízení k sobe........ A nic [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH] Ma s tím někdo zkušenost?
CageJ
smartmaniak
smartmaniak

Post by CageJ »

yup

NFC je iba na parovanie, priamo sa posielat neda..
Na posielanie je stale BT..
Napr. na Androide potrebujes este Beam..
mceza

Post by mceza »

NFC může zaslat malá data. Vystačí si na výměnu klíčů pro spárování s Bluetooth, na výměnu vizitky, na výměnu krátké zprávy atd.
Pro přenos souborů ale není.
crisp
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 920

Post by crisp »

Ahoj, omlouvám se, vím, že to patří do jiné sekce, ale o pár řádků výš se to tu řešilo, tak se zeptám.

Mám micro-sim oříznutou O2 pracovníkem z normální sim (hodně stará sim, někdy okolo 2001 mi byla vydána) a jelikož ted víc volám tak mi přijde, že kvalita hovorů je nevalná, proto jsem se chtěl zeptat, jestli bych si pomohl, kdybych si nechal udělat novou opravdovou micro-sim.

Byl jsem v O2 a tam na mě koukali jak na blázna, že kvalita hovorů se sim-kartou nesouvisí, že ta má vliv jen na signál, tak bych se tady chtěl zeptat, jesli mám nárok na udělání tý nový micro-sim, jestli na tom můžu trvat, popřípadě co jim mám říct, aby mi bez řečí udělal opravdovou micro-sim.

Moc děkuju všem za odpověď.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”