Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
Ja mám Samsung ATIV S a v sieti O2 som tento problém nemal. Neskôr som prešiel do Telekomu, kde som dostal ich novú uSIM kartu a po príchode GDR3 sa mi občasne objaví tento problém. Zatiaľ však vždy bola lokalita centrum Žiliny, inde nie. Z toho mi vyplíva, že Nokia s tým asi nič nemá. Skôr by som to videl na sieť Telekomu, ich uSIM karty, alebo niečo v GDR3. A keďže sa mi to deje iba v lokalite, kde Telekom priniesol LTE pokrytie (a to bolo v čase príchodu GDR3), tak by som aj GDR3 vylúčil a hľadal problém v sieti Telekomu. Podotýkam, že Samsung ATIV S nemá LTE.
Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
Hubo máš pravdu, bohužel je problém v síti, problém mají i telefony s jiným OS. Jen to bohužel někteří nechtějí pochopit a snaží se všemožně dokázat, že to je telefonem. O to větší bude jejich zklamání až vymění telefon za jiný s LTE a bude to blbnout stále.
Tak ono se to děje i tam, kde LTE vůbec není. Mně to doma skáče mezi 2G a 3G, LTE nikde na dohled. Takže buď udělali nějaký "UPGRADE" BTSky na ten šmejd Huhlavej nebo nějakou jinou změnu v konfiguraci.Hubo wrote:A keďže sa mi to deje iba v lokalite, kde Telekom priniesol LTE pokrytie (a to bolo v čase príchodu GDR3), tak by som aj GDR3 vylúčil a hľadal problém v sieti Telekomu.
-
vklaus
- nováček

- Zařízení: NOKIA Lumia 1020
Já se jen krátce přidám s obdobnými problémy. Nemám signál, nejsem dostupný apod. Pořád jsem na stejném místě (možná to dělá i na jiném, to nevím). Nicméně - jakmile přehodím SIMku do 3 roky starého HTC (WP 7.8) nebo se dívám na tablet (Android 4.x) s druhou SIMkou, tak tam vždy signál je, žádné výpadky. Nikdy za celé 3 roky, resp. rok. A obě SIMky jsou T-Mobile. Už jsem měl 920 2x na reklamaci. Teď tam vyměnili snad úplně všechno a prd...
Takže chlapi - proč pořád tvrdíte, že to nesouvisí s daným mobilem a házíte to na operátory? Já se jich nechci zastávat, ale moje zkušenost říká přesný opak - 920 je vadná a protože jsem to před Blackem nezaznamenal (netvrdím, že to nebylo), tak je snad jasné, na co to ukazuje... Nebo je to kombinace operáror + BTS + mobil + SIMka + ???
Jinak mě přepnutí na 2G nepomáhá. Žádné hrátky s LTE, žádné další "ladění" systému, všechno mám ofiko. Prostě sít není a hotovo. Teď jsem telefon musel restartovat a síť naběhla. Ani HR nepomáhaly...
Takže co s tím? Kde to řešit a jak?
Takže chlapi - proč pořád tvrdíte, že to nesouvisí s daným mobilem a házíte to na operátory? Já se jich nechci zastávat, ale moje zkušenost říká přesný opak - 920 je vadná a protože jsem to před Blackem nezaznamenal (netvrdím, že to nebylo), tak je snad jasné, na co to ukazuje... Nebo je to kombinace operáror + BTS + mobil + SIMka + ???
Jinak mě přepnutí na 2G nepomáhá. Žádné hrátky s LTE, žádné další "ladění" systému, všechno mám ofiko. Prostě sít není a hotovo. Teď jsem telefon musel restartovat a síť naběhla. Ani HR nepomáhaly...
Takže co s tím? Kde to řešit a jak?
-
matiqos
- častý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 7/Microsoft Lumia 950
ja by som to neprisudzoval konkretnemu mobilu (l920). Signal mi doma v byte vypadava na 3 mumiach - l710, l620, l920. Skor by som to hodil bud na plosne zly pouzity HW, alebo (a to skor) na nizku toleranciu na vykyvy v signale zo strany OS. V oblasti kde je na 100% 3g pokrytie sa mi to nestava, ale uz ked som niekde zasity tak vidno ako sa mi rychlo prepina 3G - H - E a potom to ide na 0 a som nedostupny... no po chvili to opat naskoci...
btw. s tymto som sa stretol aj na droide, ale tam uz singal nenabehol vobec az po restarte...
btw. s tymto som sa stretol aj na droide, ale tam uz singal nenabehol vobec az po restarte...
keby to bolo u jedneho operatora a v jednej krajine, je to OK... Ale robi to Vodafone CZ a Telekom SK = dvaja rozny a v 2 krajinach.. T-mobile CZ som nezaregistroval nikde ci?! V Telefonice to nerobi lebo ocividne pouziva aj odlisnu topologiu siete aj v CZ aj v SK od tych dvoch a pravdepodobne rovnaku.. a to nevravim, ze ziadne LTE u nas nema. U vas tiez akokeby nemali nic - 3 flaky v Prahe a centrum Brna..Petulinek wrote:Tak ono se to děje i tam, kde LTE vůbec není. Mně to doma skáče mezi 2G a 3G, LTE nikde na dohled. Takže buď udělali nějaký "UPGRADE" BTSky na ten šmejd Huhlavej nebo nějakou jinou změnu v konfiguraci.Hubo wrote:A keďže sa mi to deje iba v lokalite, kde Telekom priniesol LTE pokrytie (a to bolo v čase príchodu GDR3), tak by som aj GDR3 vylúčil a hľadal problém v sieti Telekomu.
EDIT: Petulinek, spominal, ze to robilo aj v O2 CZ.. Takze to uz mame 3 operatorov..
Hlavne by sme si mali ujasnit to, tym co to zacali s aktualizaciou na Black, ci mame vsetci USIM..
-
vklaus
- nováček

Dělalo mi to s 3 roky starou klasickou SIMkou (oříznutou přímo v prodejně T-Mobilu - takže snad ji tím nepoškodili), tak i teď s úplně novou micro-SIM, opět vyměněnou přímo u T-M.
Nevíte někdo o nějakém prográmku, který by třeba každých 30 min testoval dostupnost sítě a logoval to nebo rovnou zobrazil "varování". Takhle to je dost o náhodě.
Nevíte někdo o nějakém prográmku, který by třeba každých 30 min testoval dostupnost sítě a logoval to nebo rovnou zobrazil "varování". Takhle to je dost o náhodě.
Prosím pro vyšší přehlednost diskutujte o tomto problému zde:
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=136&t=35590" onclick="window.open(this.href);return false;
Nejedná se jen o problém L920.
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=136&t=35590" onclick="window.open(this.href);return false;
Nejedná se jen o problém L920.
- mato289
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi Max
Tak moja L920 cestuje na reklamáciu do arvato services k.s., Stochov-ČR..po recenziách sa môžem s displejom bez škrabanca a nedoničeným telom asi rozlúčiť :(
Tak píšu raport, psal jsem zde, že mi na lumii přestal fungovat probuzení double tap a náhled, výsledek z nokie, špinavý proximity sensor a upadlý koax kabel. Už šlape jak má 
Bola to USIM alebo nie? Mava 128kB pamat.. USIM daval u nas napr. Orange uz pri 3G...Telefonica nie ..vklaus wrote:Dělalo mi to s 3 roky starou klasickou SIMkou (oříznutou přímo v prodejně T-Mobilu - takže snad ji tím nepoškodili), tak i teď s úplně novou micro-SIM, opět vyměněnou přímo u T-M.
-
vklaus
- nováček

Nevím, co je USIM, myslel jsem že to je normální microSIM.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Je vice druhu USIM.Bola to USIM alebo nie? Mava 128kB pamat.. USIM daval u nas napr. Orange uz pri 3G
Na LTE je potřeba novy typ USIM - LTE USIM a ma pamet od 512kb do 768kb
Ano uz drive existovaly USIM a to ve variante Contact USIM a ta ma pamet od 32 do 512Kb.S tou si na LTE neskrtnete.
Dále je i LTE NFC USIM,High-Capacity USIM atd..
-
vklaus
- nováček

Nevím, co to je, ale v T-M mi řekli, že to LTE podporuje. Když jsem ale četl jak je "nemožné" LTE rozchodit na 920, tak jsem to ani nezkoušel. Jo a jen FYI (diskuze je jinde, já vím), tak mi dnes vypadl signál 3x, resp. 2x už pak ani mobil SIM nerozpozná a nepomohl ani HR. Tak jsem ji dal opět do starého mobilu a jede tam 3G jak z praku a žádné výpadky... Kurňa fix!
no jednak ako pise Jirka ma vacsiu pamat a hlavne nove typy sifrovania a predpokladam aj podporu novych protokolovvklaus wrote:Nevím, co je USIM, myslel jsem že to je normální microSIM.
skor presli z klasickeho kodeku AMR na HD kodek - EVRC-NW/AMR-WB
Zdravím. Hele, zkoušel jsem poslat soubory pres NFC z Lumie 920 do Ativu S. Na obou telefonech jsem NFC zapl, nasel jsem si fotku, kterou chci poslat a chtělo to po me sparovani Bluetooth. Udělal sem to, dal sem, sdílet, nfc, na telefonu se ukázalo přiložte zařízení k sobe........ A nic [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH] Ma s tím někdo zkušenost?
yup
NFC je iba na parovanie, priamo sa posielat neda..
Na posielanie je stale BT..
Napr. na Androide potrebujes este Beam..
NFC je iba na parovanie, priamo sa posielat neda..
Na posielanie je stale BT..
Napr. na Androide potrebujes este Beam..
-
mceza
NFC může zaslat malá data. Vystačí si na výměnu klíčů pro spárování s Bluetooth, na výměnu vizitky, na výměnu krátké zprávy atd.
Pro přenos souborů ale není.
Pro přenos souborů ale není.
-
crisp
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 920
Ahoj, omlouvám se, vím, že to patří do jiné sekce, ale o pár řádků výš se to tu řešilo, tak se zeptám.
Mám micro-sim oříznutou O2 pracovníkem z normální sim (hodně stará sim, někdy okolo 2001 mi byla vydána) a jelikož ted víc volám tak mi přijde, že kvalita hovorů je nevalná, proto jsem se chtěl zeptat, jestli bych si pomohl, kdybych si nechal udělat novou opravdovou micro-sim.
Byl jsem v O2 a tam na mě koukali jak na blázna, že kvalita hovorů se sim-kartou nesouvisí, že ta má vliv jen na signál, tak bych se tady chtěl zeptat, jesli mám nárok na udělání tý nový micro-sim, jestli na tom můžu trvat, popřípadě co jim mám říct, aby mi bez řečí udělal opravdovou micro-sim.
Moc děkuju všem za odpověď.
Mám micro-sim oříznutou O2 pracovníkem z normální sim (hodně stará sim, někdy okolo 2001 mi byla vydána) a jelikož ted víc volám tak mi přijde, že kvalita hovorů je nevalná, proto jsem se chtěl zeptat, jestli bych si pomohl, kdybych si nechal udělat novou opravdovou micro-sim.
Byl jsem v O2 a tam na mě koukali jak na blázna, že kvalita hovorů se sim-kartou nesouvisí, že ta má vliv jen na signál, tak bych se tady chtěl zeptat, jesli mám nárok na udělání tý nový micro-sim, jestli na tom můžu trvat, popřípadě co jim mám říct, aby mi bez řečí udělal opravdovou micro-sim.
Moc děkuju všem za odpověď.