Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
API WP8.1 přebírá model z RT. Podle mě jsou WP 8.1 ertéčka (samozřejmě s nějakými telefon-specifickými vlastnostmi).
mne sa paci hlinikova 925 :D-Pavel- wrote:CageJ: že se nestydíš, takový mazák a nezná parametry 920 a 925.Za sebe doporučím 920 pro parametry co napsal mceza. Jediné malé mínus je váha, jinak nedherný IPS displej, větší paměť a sakra dobrá věcička - bezdrátové nabíjení. Co bych vyměnil tak to je design 925 a strčil do to těla 920.
Jinak i 920 je pohledná.
Jasně, že se vyplatí. Není lepší volby s takovou cenou.
no, obavy su akurat z horsieho signalu a udajne horsieho fotaka.. (ruzovy nadych)
Tak jo, vezme 920 ... vsak za tu cenu :D ...
Tak jo, vezme 920 ... vsak za tu cenu :D ...
- Carlosso
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 930
Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
Pavle co ti vadí na AMOLED displejích? 
-
pavlik.mracek
- nováček

- Zařízení: Nokia Lumia 920
Ahoj všichni, mám už asi půl roku Lumii 920 a tento problém jsem měl už na začátku, ale počítal jsem s tím, že snad vymizí.
Jenže to se nestalo a naopak se mi zdá, že je to čím dál horší... takže, o co jde:
Displej telefonu občas bliká
Netuším čím to je způsobeno, ale zajímavé na tom je například to, že ráno displej ukazuje úplně krásně a ani neblikne.
Až tak po přibližně 10ti zapnutí a vypnutí obrazovky začne problikávat - ale ne úplně vždy.
Děje se něco takového i vám? Setkali jste se s tím někdy? A nevíte, jak by to šlo (vzhledem k mým neblahým zkušenostem se servisy Nokie) vyřešit jinak než reklamací?
Jenže to se nestalo a naopak se mi zdá, že je to čím dál horší... takže, o co jde:
Displej telefonu občas bliká
Netuším čím to je způsobeno, ale zajímavé na tom je například to, že ráno displej ukazuje úplně krásně a ani neblikne.
Až tak po přibližně 10ti zapnutí a vypnutí obrazovky začne problikávat - ale ne úplně vždy.
Děje se něco takového i vám? Setkali jste se s tím někdy? A nevíte, jak by to šlo (vzhledem k mým neblahým zkušenostem se servisy Nokie) vyřešit jinak než reklamací?
- Carlosso
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 930
Tak jasný, jen jsem se ptal ;) Mě naopak vyhovuje, fleky mi nevadí protože nejsou při normálním používání vidět, ale naopak se bojim toho vypalování...
Vcera vecer som si vsimol blikanie. Nepomohlo vypnut/zapnut display ani zmenit backlight. Po case sa to ale umudrilo. Rozmyslam nad reklamaciou.. Hm...
Nemůže být to blikání spojeno s aktuálním nastavení jasu (ať ručně, či spíše při aktivní automatice)? Anebo také využitím v místnosti s umělým světlem?
-
pavlik.mracek
- nováček

- Zařízení: Nokia Lumia 920
Taky mě to napadlo, protože displej bliká jsem když jsem na světle, nejvíce na opravdovém, ale občas i na umělém.
Ale ráno, nebo večer když zhasnu, to ani neblikne.
A jas jsem samozřejmě zkoušel nastavit napevno třeba na nejnižší, ale blikání bohužel taky nepřestalo.
Koukal jsem na různá zahraniční fóra a docela se to tam řeší, ale nikdo na nic nepřišel.. to jsem z toho jelen
Ale ráno, nebo večer když zhasnu, to ani neblikne.
A jas jsem samozřejmě zkoušel nastavit napevno třeba na nejnižší, ale blikání bohužel taky nepřestalo.
Koukal jsem na různá zahraniční fóra a docela se to tam řeší, ale nikdo na nic nepřišel.. to jsem z toho jelen
Může se , čistě laicky, jednat o jakési zviditelnění frekvence svitu displeje. Každé světlo má nějakou frekvenci „kmitu“ a pak se tato zviditelní při určitém nasvícení světlem s kontrastní frekvencí. Ono vrnění jsem zaznamenal taky. Například pod umělým světlem některých „spořivek“.
Např. dříve u 100Hz TV se tyto schválně na prodejnách dávaly do blízkosti 50Hz, přičemž se nasvítily zářivkami. Neblikání 100Hz, resp. kmit 50Hz se dramaticky zvýraznil. Zákazník pak raději volil 100Hz variantu. Nutno dodat, že správně, protože 100Hz CRT opravdu daleko méně zatěžovaly lidský zrak.
Např. dříve u 100Hz TV se tyto schválně na prodejnách dávaly do blízkosti 50Hz, přičemž se nasvítily zářivkami. Neblikání 100Hz, resp. kmit 50Hz se dramaticky zvýraznil. Zákazník pak raději volil 100Hz variantu. Nutno dodat, že správně, protože 100Hz CRT opravdu daleko méně zatěžovaly lidský zrak.
Mne to blikalo, ked bol mobil v uplnej tme. Takze okolitym svetlom to nebolo. Ale stalo sa mi to zatial iba raz.
-
HonzaTesak
- nováček

- Zařízení: Lumia 900, Lumia 920
Dobrý den, potřeboval bych 2 rady.
Na Lumii 920 mi baterie klesla až pod úroveň, kdy se dá opět dobít pomocí nabíječky. Jaké jsou vaše metody na dobití úplně vybité baterie?
Dále bych potřeboval vědět, jak přeinstaluju OS. Při zapnutí to dříve jen zavibrovalo, rozsvítil se displej a pak se telefon vypl. Takže poté co se mi podaří nabít baterii budu potřebovat přehrát OS.
Děkuji za vaše rady.
Na Lumii 920 mi baterie klesla až pod úroveň, kdy se dá opět dobít pomocí nabíječky. Jaké jsou vaše metody na dobití úplně vybité baterie?
Dále bych potřeboval vědět, jak přeinstaluju OS. Při zapnutí to dříve jen zavibrovalo, rozsvítil se displej a pak se telefon vypl. Takže poté co se mi podaří nabít baterii budu potřebovat přehrát OS.
Děkuji za vaše rady.
-
PetrCBR
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 520, iPhone 5, Huawei P9 Lite
Pripoj na nabijecku a nech lezet nekolik hodin ... driv nebo pozdeji se zacne nabijet a spusti se.
-
HonzaTesak
- nováček

Díky... No a co s tim OS? To je evidentně vadný.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Zadny OS neni potreba preinstalovavat.. 
-
HonzaTesak
- nováček

Dle čeho soudíte? Baterka byla dostatečně plná na to, aby se OS nastartoval.
-
htcjirka
- smartmaniak

Evidentne ne,dostal jste ji pod urcitou hranici ,kdy se telefon vypne.Spise muze byt vadna samotna baterie ci ji rychle vyzdimala nejaka bezici aplikace.Pro klid duse muzete udelat obnovu do tovarniho nastaveni,az se vam telefon nabije.A dale takto nevybijet baterii az do mrte,nicite ji tim a to vyrazne.
-
HonzaTesak
- nováček

Takhle: asi mícháme 2 problémy do sebe.. Problém s OS nastal dříve než problém s baterií. Když mi nešel mobil spustit, byla baterie z větší části nabitá. Pak jsem se mobilu nevěnoval a cca po měsíci se baterie zcela vybila.. Pak už jsem to ani nemohl zkoušet spustit.
-
htcjirka
- smartmaniak

Ano to spise poukazuje na vadnou baterii ci konektor na desce,nez samotnu OS.Opravami telefonu nejen nokii vcetne dnesnich Lumii se zabyvam jiz nejake roky.
-
Lord de Wolf
- přispěvatel

- Zařízení: HTC 8X (DEAD)/ Lumia 920 Black + Nokia 100
Špatná zpráva - přítelkyni - L520 to včera hodilo hlášku "nelze se připojit". Tzn. bude to chyba vlastního OS.spellshaper wrote:HR nepomohl, to bylo první, co jsme zkoušeli. Doufal jsem, že by mohl pomoci NSU, ale to tu taky někdo psal že nepomohlo. Takže pokud se to někomu podaří nějak odstranit, dejte vědět!!! Jinak asi čekat na opravu od Nokie, je ale divné, že to nedělá všem...Lord de Wolf wrote:Zdravím, mám ofiko O2 distribuci L920 a stejnojmenného operátora a potýkám se s obdobným problémem. Zaznamenal jsem, že nejčastěji se mi to stane, když mám telefon spojený přes BT s Parrotem v autě.
Nezkoušel někdo HR nebo jaký je způsob tento probléme eliminovat?
Jestli to u kolegy souviselo s BT to nevím, ale myslím, že ho nepoužívá.