Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
-
Rehor J Zacek
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520, iPhone5, iPad4 32
Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
Taky to právě hledám a nic...
Bohužel tuto volbu v Tebou naznačené části nemám. Já si právě vzpomínám, že jsem kdysi, když jsem poprvé telefon nastavoval jako nový, řešil i toto. A něco tam právě bylo. No ale teď procházím nabídku a nemůžu nic na tento styl najít.mimonaut wrote:v nastavení mobilní sítě / "pro omezené připojení přes WiFi" - zvolit nepoužívat mobilní data.
Dle mého tato volba zcela zakáže GSM data, pokud jsi připojen přes wifi
Mně se zdá, jakoby telefon neregistroval aktivní Wi-Fi a protože má zapnutá dat, tak si je prostě užívá. Ručně tedy musím vypnout data v nastavení MOBILNÍ SÍŤ. Jenže to je takové řešení o ničem.Rehor J Zacek wrote:Pokud si vzpomínal, už se to tu diskutovalo dříve, že bývá problém s kanály na routeru. Mně to dělá tobsamý na 1520, před tím také to samé na 920... Z toho vyvozuji, že to bude chyba ve WP...
Máš odkaz na ty kanály na routeru? Já se s tím zatím u ničeho/žádného zařízení nesetkal.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Nebo dany router.Tento problem se u mne jeste nikdy neprojevil.Z toho vyvozuji, že to bude chyba ve WP.
Toto nastaveni maji rom napr. pro Australii,ostatni vsak nikoliv.v nastavení mobilní sítě / "pro omezené připojení přes WiFi" - zvolit nepoužívat mobilní data.
Dle mého tato volba zcela zakáže GSM data, pokud jsi připojen přes wifi
Jestliže je telefon připojený k routeru, což naznačuje piktogram v horní liště hlavní obrazovky, pak nechápu, proč by měla do hry vstupovat mobilní data, resp. proč bych měl mít problém s routerem (což samozřejmě nemohu vyloučit, ač je to divné, protože obsluhuje několik zařízení a další telefon na něm jede skvěle).
Navíc - ve chvíli, kdy ručně mobilní data zakážu, vše jede bleskově, alespoň zatím to tak bylo. Předpokládám, že pokud by chyba byla na straně routeru, pak prodleva v načítaní naznačí jeho chybu, což se ale nestává.
//znovu a znovu zkouším Wi-Fi hned po obnově činnosti (aktivace zamčené obrazovky), hned jdu do STORE na web atp. a vše funguje okamžitě. Konkrétně položky ve STORE se načítají bleskově.
Na Wi-Fi mám možno fungovat i přes 5GHz síť, stav je tam stejný ... jak popsaná negativa s mobilními daty, tak pozitiva, pokud je zakážu a jsem jen na Wi-Fi.
Navíc - ve chvíli, kdy ručně mobilní data zakážu, vše jede bleskově, alespoň zatím to tak bylo. Předpokládám, že pokud by chyba byla na straně routeru, pak prodleva v načítaní naznačí jeho chybu, což se ale nestává.
//znovu a znovu zkouším Wi-Fi hned po obnově činnosti (aktivace zamčené obrazovky), hned jdu do STORE na web atp. a vše funguje okamžitě. Konkrétně položky ve STORE se načítají bleskově.
Na Wi-Fi mám možno fungovat i přes 5GHz síť, stav je tam stejný ... jak popsaná negativa s mobilními daty, tak pozitiva, pokud je zakážu a jsem jen na Wi-Fi.
-
htcjirka
- smartmaniak

V zakladu je to nastaveno tak,ze ikdyz je pripojen telefon k wifi a nahodou netecou chvili pres router data nebo je nema,telefon automaticky pouzije datove pripojeni operatora.V australskych rom je navic polozka na zakazani takoveho chovani,proc to neni ve vesech rom,je zahadou.
Navic uz z minulosti je dokazano ,ze na to ma vliv dany typ routeru,jeho nastaveni apod.Jsou routery s kterymi se to stava,jsou routery s kterymi nikdy.
Navic uz z minulosti je dokazano ,ze na to ma vliv dany typ routeru,jeho nastaveni apod.Jsou routery s kterymi se to stava,jsou routery s kterymi nikdy.
htcjirka OK - díky. Router mám TP-Link WDR-4300. Nastavit si ho umím, pokud mi někdo řekne, co pomůže k lepšímu spojení s founem.
No a jak píšeš. Nechápu, proč i jiné ROM neobsahují možnost nastavení/zakázání fungování dat, když ...
Jako - žít se s tím dá, ale nebaví mě pořád zapínat a vypínat data, když nejsem na Wi-Fi.
No a jak píšeš. Nechápu, proč i jiné ROM neobsahují možnost nastavení/zakázání fungování dat, když ...
Jako - žít se s tím dá, ale nebaví mě pořád zapínat a vypínat data, když nejsem na Wi-Fi.
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Mám WDR-3500 a nemám s wifi/daty problém, jak na Lumii 520 s 2.4GHz sítí, tak na 620 a 5GHz sítí. Teda používám OpenWRT, ale ani s defaultním FW nebyl problém.
Já tam mám oficiální software, ovšem ten nejnovější. Ale jak píšu - na jiných zařízeních problém není.
Jako zásadní nedostatek a jádro problému vidím v nemožnosti zakázat mobilní data, jako to lze v australské ROM. Mám pořád takový pocit, že když jsem měl telefon zcela nový, tak tam zmíněná varianta byla. Pak přišlo GDR2...GDR3 a teď nic.
Jako zásadní nedostatek a jádro problému vidím v nemožnosti zakázat mobilní data, jako to lze v australské ROM. Mám pořád takový pocit, že když jsem měl telefon zcela nový, tak tam zmíněná varianta byla. Pak přišlo GDR2...GDR3 a teď nic.
Ne, to není ono. Mobilní data totálně vypnout jdou. Nám jde o deaktivaci při současném napojení na Wi-Fi. Foun je připojen na Wi-Fi, tedy musí je upřednostnit a nesmí využít data. Alespoň takto to chápu já.
Ano, samozřejmě.
Dalo by se k tomuto automatickému zapnutí a vypnutí alespoň využít NFC nálepek? Nebo to WP nedokáže díky restrikcím? Jde mi o skutečnou automatiku, ne, že mi to vyhodí Wi-Fi setting a já si to dodělám růčo.
Dalo by se k tomuto automatickému zapnutí a vypnutí alespoň využít NFC nálepek? Nebo to WP nedokáže díky restrikcím? Jde mi o skutečnou automatiku, ne, že mi to vyhodí Wi-Fi setting a já si to dodělám růčo.
Chtěl bych se zeptat na něco o stahování přes wifi. Chci si do mobilu stáhnout hru a má asi 970 MB, připojenej jsem přes wifi, stáhne se asi polovina, pak to přestane stahovat a napíše to, že je nutný zásah uživatele. Pak mi to dá volbu opakovat nebo zrušit a dám opakovat a stahuje to od začátku. Zkoušel jsem to asi 5x a pořád to samé, displej jsem nechal pořád rozsvícený, aby se nevypínal, hledal jsem na netu a nenašel jsem podobný problém. Nevíte v čem je chyba?
-
htcjirka
- smartmaniak

Neni potreba nechavat rozsviceny displej,staci nastavit,aby se wifi nevypinala pri zhasnutem displeji + najdi si stabilnejsi pripojeni wifi,je to na to haklive.
Problém bývá, pokud děláš update, někdy to nejde a je třeba původní hru odinstalovat a nainstalovat již updatovanou verzi. Případně může být v telefonu málo volného místa, na 970MB hru potřebuješ minimálně 2GB ale spíš více volného místa
Já to právě zkoušel ať u vypnutýho displeje, tak u zapnutýho. Aktualizaci hry nedělám, nahrávám ji poprvé. Místa v telefonu mám asi 22GB, tak tím to nebude. Ale že to přestane skoro pořád v jednom místě, na stolním počítači mi internet nepadá a wifi se mi zdá v pořádku.
Tak jsem to zkusil znova 2x a pořád to samé. http://img24.eu/images/swt1gwan.png" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Rehor J Zacek
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520, iPhone5, iPad4 32
Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
A máš teda možnost to zkusit na jiné wifi?
- Carlosso
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 930
Nebo to stáhni v pc, přetáhni do mobilu a nainstaluj z .xap souboru ;)
BTW máš aktuální firmware?Třeba to taky hraje svou roli, ale tuto hlášku teda vidím poprvé...Zkus zkontrolovat aktualizace v mobilu.
BTW máš aktuální firmware?Třeba to taky hraje svou roli, ale tuto hlášku teda vidím poprvé...Zkus zkontrolovat aktualizace v mobilu.
-
htcjirka
- smartmaniak

To lze jen u WP zarizeni s pametovou kartou,nikoliv u telefonu pouze s pevnou pameti.přetáhni do mobilu a nainstaluj z .xap souboru ;)
- Carlosso
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 930
Nejde jo?Aha tak to jsem nevěděl, 920 jsem měl ale tam jsem tenhle problém nikdy neřešil takže jsem to ani nezkoušel (:
Jinou wifi zatím zkusit nemohu. Aktualizaci telefonu mám. Je mi divné, že se to zastavuje pořád na stejném místě. To podle mě nebude wifinou a padáním, to by byla moc veliká náhoda