Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

janac_marek wrote:Ten super citlivý displej spôsobuje občas to, že kliknete na displej aj keď ste neklikli a len mali ruku tesne tesne nad ním.
To mi robi/robil kazdy kapacitny displej, s ktorym som prisiel do kontaktu (Trophy, Omnia W, Nexus 7, iPhone 4).
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

To neni otazka mobilu, ale primo zarizeni v aute. Napr. navigace
Je to i otazka mobilu pro nektera,vetsinu HF.
Jirka. Nemám SK ani CZ. Takže síť je asi cellular. Nič ako advanced tam nemám. Ale rovno vonku mám call + sms. Tam mám reduced, ale SMS mi odošle s diakritikou.
V anglictine to je Network +(advanced settings) - SMS character set - full anebo reduced.
S "reduced" me to diakritiku neodesle.

Image

Image
Pak mi ale rekl ze specialne u tehle lumii ted delaji vyjimky a normalne je nechavaji reklamovat i kdyz by spravne nemeli. protoze vedi ze zkratka v cechach nejdou poridit.
U Lumii musi delat vyjimky ,protoze to naridila primo materska nokia,zadny ,ze by spravne nemeli,to je blaf a neinformovanost toho kdo ti to rikal..Nokia CR musi vzit kadou Lumii pokud je z evropske unie i to se zarucakem od sedeho vyrobce, a okonce i bez nej jen na zaklade emei.Neni to zadna jejich dobra vule,maji to narizeno.
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

No Network+ som tam naozaj nemal. Mal som tam len to call+sms ako som dal v screenshote. Dnes sa mi ponúkla nejaká aktualizácia a mám tam Network+ (call+sms sa zdal logickejší názov, ale to je jedno).

Každopádne mi to stále nejde. No nevadí. Snáď to doľadia. Snáď sa aj WhatsApp čoskoro na markete objaví.

Edit: Ide niekomu DLNA sharing alebo PlayTo?

PS akú máte verziu OS?
Ja mám OS version 8.0.9903 a nie 9905 :(

double post, používej editaci místo přidávání dalšího postu pls.. Mimonaut
Massik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 DS

Post by Massik »

htcjirka wrote:
To neni otazka mobilu, ale primo zarizeni v aute. Napr. navigace
Je to i otazka mobilu pro nektera,vetsinu HF.

Nevim, mam jen zkusenosti s HF od VW, Audi, Skoda, resp. s jejich navi, ktera funguje i jako HF. Ovladani v CZ. A je jedno, jestli je telefon v arabstine. Hlasem se ovlada dana HF.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Ano,tam je to ale jina situace u koncernovych vozu,tam je to primo diky podpore samotneho modulu bluetooth ,ktery to ma jiz v sobe,standardem to ale prave u jinych BT handsfree/modulu neni ..proto je to zalezitost i zejmena telefonu.

Ja mám OS version 8.0.9903 a nie 9905 :(
Nokie maji 9903,neni tam zadnej rozdil 9903/9905,rozdil asi jako u 8773/ 8779 taky zadny hmatatelny rozdil.Neni potreba smutnit.
Davedroid
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7

Post by Davedroid »

ahoj, tak jsem se rozhoupal k prechodu z SG3 na 920tku. Prosim, kde byete doporucili v Praze koupit cernou popr.bilou? Nebo pockat do ledna? Radeji bych zabehl hned zitra do kramu a koupil:-) Diky
Rehor J Zacek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1520, iPhone5, iPad4 32

Post by Rehor J Zacek »

V Praze nevím, ale koupil bych u Max-shopu na internetu. Sám ji mám odtud taky a krom bílé mají všechny barevné varianty...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

I se pro ni da zajet primo do Liberce co se tyce Max-Shop.Tam jsi z Prahy zachvilenku.
blodiac
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: nokia e6

Post by blodiac »

nevite jak se jmenuje ta appka ktera hlida jake appky stahuji nejvic data?
Jindřich Lukeš
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1520

Post by Jindřich Lukeš »

na WP žádná taková neexistuje. Nokia Čítače navíc pro WP8 nejsou zatím dostupné.
antarian
nováček
nováček
Zařízení: Galaxy S, Zopo C2 platinum, Lumia 920, Xiami Mi2s

Post by antarian »

Tak uz mam nokii 920 cervenou prave z toho buldoktelu nebo jak se to menuje :-)
tefon byl z polske distribuce - orange. po zapnuti polstina polsky navod. imei stitky sedeli takze v tom zadny problem.nebyl.

stal tam jrn 14650 a jeste k tomu davali nrjake vino ne uplne spatne... za 14 a pul bych to asi jinde nekoupil.

hehe uvidime az se s tim neco stane ale podle vseho muzu jit primo do nokia servisu, takze by problem nemel byt ani v tom.

tak ted uz konecne par postrehu k samotnemu telefonu.
musim rict ze jsem jeste nikd takovy problem s prechodem.na novou klavesnici. at chytnu jakejkoliv android, libovolne velikosti ... iphone ... tak pohoda... jak jsem zkusil psat s novou nokii tak se nemuzu trefit snad na jedinej cudlik a to psani je cca o 70 az 80 procent pomalejsi. nejvic mi asi vadi to ze jsou ty pismenka zbytecne moc vysoky a veliky a jsem zkratka zvyklej na mensi klavesnici na ktere se me paradoxne pise mnohem lepe uz jen proto ze ty vzdalenosti mezi jednotlivejma pismenama jsou vyrazne nizsi. tak snad si zvyknu:-))))

jinak telefon je krasnej :-) jen nevim proc kdyz ho vezmu do ruky tak mam o nej tak nejak strach ze ho upustim a obecne se mi drzi o poznani hure nez treba htc 8x ale je fakt ze to byl asi nejlepsi telefon kterej jsem kdy do ruky vzal...ale jen v te ergonomii:-) ve vsem ostatbim je lumia jednicka :-)))

kazdopadne jinak spokojenost ... obzvlast az si clovek na vsechno zvykne.

ps. mozna jedinej problemek nastal s tim ze mi lumia nerozpoznavala simku asi tak dve hodky po tom co jsem.ji prvne pustil. vylestil jsem ji, vyonul a zapnul a od te doby bez problemu
Rehor J Zacek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1520, iPhone5, iPad4 32

Post by Rehor J Zacek »

S tou klávesnicí Tě trošku chápu. Střídám čas od času i Samsung Galaxy Note II a jsem zvyklý na slide klávesnici, kde se píše tahem přes požadovaná písmenka + prediktivní slovník, ale po delší době zvykání se mi píše vynikajícně i na Lumii. Dokonce si troufám říct, že se mi na ní píše lépe než na iphonu, jehož klávesnici jsem považoval za špičkovou. Ale Lumia umí psát diakritiku stejně dobře jako iphone, navíc má ale velice schopný, promakaný prediktivní slovník, který se navíc velice dobře učí, takže jde opravdu jen o to si to nacvičit a je to velice efektivní... Přeju Ti, ať Tě Lumie nezklame, já jsem stále velmi spokojený...
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Niekto tu písal, že Xbox Music on cloud nefunguje ešte.

Práve som to ale otestoval a ide to ok. Na Xboxe som netestoval, ale medzi PC a mobilom to ide super.
Čo pridám do PC sa mi ukáže aj v telefóne a môžem dať download alebo streamovať.
Aj slovenské ako Horkýže Slíže a podobne som našiel. Problém je ale vtedy, ak nahrám album, ku ktorému nenájde match a tým pádom ho neviem pridať do zbierku Xbox My Music on cloud a tým pádom to na mobile nevidím. Toto by MS mohol spraviť.... ale asi nespraví.
Jindřich Lukeš
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Jindřich Lukeš »

Nokia Wireless Charging Stand DT-910 – Bezdrátová nabíječka pro Lumii 820 a 920

Podrobná recenze bezdrátové nabíječky pro Lumii 820 a 920.

Image

http://wmmania.cz/clanky/hardware/nokia ... a-820-920/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vitalish
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 800

Post by Vitalish »

htcjirka wrote:Poporuje,zatim jen anglictina,cestina chybi a bude v jednom z budoucich updatu.
takže v podstatě nefunguje a Nokia slibuje stejně jako u L800 :roll:
Jindřich Lukeš
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Jindřich Lukeš »

Toto není o Nokii ale o MS, který prostě CZ zatím nedoplnil
blodiac
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: nokia e6

Post by blodiac »

btw: Brodit už má držáky do auta pro L 920
http://www.sunnysoft.cz/zbozi/121PBR-51 ... ijeni.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Massik
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Massik »

Nevíte někdo, jak velkou paměť příchozích/odchozích hovorů má 920? Nebo jestli to lze nastavit? Nenašel jsem to. po určité době (2dny) už se mi neukládá nové volání. Ani nevím, kolik tam je uloženýcch hovorů, nechce se mi to počítat.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Poslední hovory by v historii měly být. Měly by mizet od konce.
Massik
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Massik »

hmm, tak to me asi mizi od zacatku :-(

a jeste poznamka. kdyz mam posledni prijaty/neprijaty hovor, mrknu na nej a mam ho v kontaktech s nekolika cisly, tak se nezobrazi, z ktereho cisla ten dotycny volal. Nebo jsem to prehledl?
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”