Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by Mahtiel »

Chtěla jsem prodat na mp.cz, nyní vykupují za 900 Kč, ale když jsem viděla prodejní cenu 1650 Kč, tak jsem se nestačila divit :D To ji raději prodám soukromně
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Zařízení: ---

Post by ManT »

Jo raději pres inzerát, nebo si ji nech jako záložní, jsem zvědav jak na ni bude w10m šlapat, pak se můžeš pochlubit.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Prodat, dokud to ještě jde.
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Post by Sandra »

Já jsem 520 prodávala někdy na podzim a právě do MP za 1000 Kč. Než čekat, jestli ji někdo koupí a handrkovat se, jestli stovku slevit nebo ne, jsem šla na jistotu. A že na ní vydělají přes 50%? To mi nevadí. Ale aby mi doma zůstala záložní cihlička, která by stejně nebyla v případě reklamace hlavního telefonu k ničemu, mi přišlo zbytečné.
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

imperator wrote:Anglicky viem aj ja skor o ten princíp - rok 2016 a ja nebudem mať telefón vo svojom jazyku ? :D zatiaľ prehodeniu na US odolávam ale láka ma ten Groove music - teda ide tam nakup hudby aj filmov ? Za hudba sa streamuje ako Spotify alebo stiahne lokalne?

ManT - myslím že ne to by bol aj vlk syty aj ovca cela :D:D
Jo noten jazyk naštve, nejhorší je zkoušet zadat navigaci přes cortanu, zaboha nemůžu chytit název ulic v angličtině :tlem:
Pokud máš US store tak můžeš nakupovat jak hudbu tak filmy.
Groove funguje podobně jako Spotify. Ale je tam pár rozdílů. Pokud koupíš hudbu přes store můžeš ji poslouchat v Groove online nebo ji stáhnout do offline. Dobrý je že to je spárovaný na účet takže to samý jde i na stolních windows.
Pokud máš předplatný můžeš samozřejmě poslouchat cokoliv jinak jen demo ukázky nebo koupený.
Hlavní rozdíl proti spotify je že Groove nemá žádný sdílený playlisty. Takže explore nabídka je omezuje na celá alba. není prostě nic jako playlist podle nálady, pokud si ho neuděláš sám. No a já rád právě poslouchám něco novýho nebo třeba podle té nálady.
Osobně čekám až bude mít Deezer UWP aplikaci a ruším Groove i Spotify a jdu na Deezer.
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Zařízení: ---

Post by ManT »

imperator wrote:Anglicky viem aj ja skor o ten princíp - rok 2016 a ja nebudem mať telefón vo svojom jazyku ? :D zatiaľ prehodeniu na US odolávam ale láka ma ten Groove music - teda ide tam nakup hudby aj filmov ? Za hudba sa streamuje ako Spotify alebo stiahne lokalne?

ManT - myslím že ne to by bol aj vlk syty aj ovca cela :D:D
Na stolních W10 je přepínač označen jako období klidu, tedy správně přeloženo quit hour a funguje, jenže na notebooku je mi to k ničemu, zaklapnu víko, přepne se do spánku a hotovo, na lumii by to bylo fajn v noci ale nepochopitelně je to vázané na cortanu která pro cz zatím není a není jisté že někdy vůbec bude....takhle je ten přepínač uplně na nic.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

imperator wrote:Anglicky viem aj ja skor o ten princíp - rok 2016 a ja nebudem mať telefón vo svojom jazyku ? :D
Ja som na tom skor opacne - rok 2016 a este stale sa musi vsetko lokalizovat? :D

Nedavno som kupoval auto a predajca sa mi "ospravedlnoval", ze UI infotaimentu je "iba" v CZ, ze nie je v SK. A ja ze "nacooooo". U mna doma/v praci je a bude vzdy vsetko v EN a nikto s tym nema problem.

Ale co sa telefonu tyka, tak UI mam sice v EN, ale region mam nastaveny na SK. Cortanu (quiet hours) ani nic z US region (hudba, filmy) by som aj tak nevyuzival.
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

Mě je jedno, jestli mám telefon EN nebo CZ, oba jazyky jsou moje mateřština, ale zlobí mě, že jsou některé funkce vázané na Cortanu, která v ČR nefunguje. Kdyby aspoň odstranili region lock a klidně ji nechali english only, ale hlavně ať funguje. Vím, že teď možná někoho naštvu, ale iOS má funkci nerušit v jakékoliv jazykové verzi a Android také a oba tyto systémy mají také hlasové asistenty. Siri v ČR nefunguje, OK Google ano, byť omezeně, ale ani na jedno z nich není (podle mého základní funkce) navázána, pouze u MS na Cortanu. Přitom když funguje budík nebo kalendář v jakémkoliv čase, musí fungovat i quiet hours, je to v zásadě stejná funkce - v zadaný čas něco udělá.
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

sandra - to ze ma apple aj android mod nerusit pre vsetky jazyky je plne logicke... neviem co to v MS zase predvadzaju ze normalna funkcia skoro ako synchronizovanie mailov a viazana na cortanu... dobre ze aj to na nu nenaviazali - ze musis hlasovo povedat nech ti syncne ucet :D

inak neviem ci si pametas / pametate... ale apple relativne nedavno mal cely itunes store a pod. locknuty na regiony a nedalo sa nakupovat ani s CZ/SK kreditkou a pod. teraz ma v podstate vsetko pristupne pre nase trhy tak ako US - rovnako to bola tusim google music (alebo ta uz funguje/nefunguje ?) a pod. a to nehovorim ani o tom ze snad to nie je ani rok dozadu co sony spustilo slovensky playstation store a MS tiez nemal dlho store pre SK atd atd atd... proste hruza

inak v podpise vidim zenfone 2 laser - takze novy telefon ?
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

imperator: ten region lock byl zrušený s vydáním iP 3GS, tedy v roce 2009, což bych řekla, že je slušné. Ale pravdou je, že se svým prvním iPhonem koupeným v US (a odblokovaným ani nevím jak, stálo mě to $20 USD) jsem měla i US Apple ID. S 3GS jsem si založila nový ID, už český. Dnes je všechno v US stejně přístupné i v ČR a na SVK. Osobně ty region lock nechápu, k čemu je to dobré...

Ano, nový telefon, zatím se seznamuju, ale musím říct, že zatím celkem spokojenost (i když nad některými překlady jen nevěřícně kroutím hlavou, ale to je v té Asus nadstavbě, třeba uvolnění paměti je přeloženo jako "Zdarma" (v originále "Free"). Každopádně už jsem si zprovoznila nahrávání hovorů a mám nastavené a funkční quiet hours neboli nerušit :-) Jinak je víceméně stejně rychlý jako L830 a konečně zase jednou mám power button nahoře a ne na boku a napájení dole :-D A co mě překvapilo, že funguje nejen probuzení poklepem, ale i uspání poklepem :-)
A paměťovou kartu stačilo jen přendat a exFAT funguje i nadále, rychlost karty vypadá, že je stejná (resp. stejně jako ve WM10 mě neomezuje a i nahrávka videa ve fullHD je plynulá).
Radek Jahoda
smartguru
smartguru

Post by Radek Jahoda »

Apple i Google měli docela dlouho region lock na hudbu a filmy. Aplikace a hry nakupovat šly ale hudba ne.
To si nikdo nepamatuje jak Google vydal ten Unlimited music nebo jak se to jmenuje a nešlo to z ČR objednat? Já mám díky tomu pořád v play store ceny v dolarech. To bylo někdy 2013/2014 což není tak dlouho.
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

Google nevím, ale hudbu na iTunes jsem si začala kupovat s iPhonem a s 3GS jsem si začala kupovat s českým ID. Co se týče filmů, tam mi je to jedno, nemám takhle zakoupený jediný film, protože nevyhovují mým požadavků, což je anglická a česká zvuková stopa + české titulky a to all in one. Samozřejmostí je fullHD. A to iTunes nenabízí.
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Re: Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by KoumiCZ »

Trochu jste se vymkli tématu. Nemyslíte?
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

Radek jahoda : V akej zložke v onedrive je streamovana hudba ? V music ? Podporuje aj priečinky resp podpriecinky ? Groove ju pri zmene rýchlo nacita/syncuje ?
Radek Jahoda
smartguru
smartguru

Post by Radek Jahoda »

Jo já to mám ve složce Music. A samozřejmě ju mám rozdělenů do podsložek, ještě od časů Winampu to dělám protože najít nějaký MP3 tagy byl problém.
Na to načítání nedokážu odpovědět, vždycky to musím nechat zapnutý po hard reset, těch pár giga to synchronizuje cca hodinu.
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB

Post by Pišta Hufnágl »

Mně ten přepínač s půlměsícem otevře prohlížeč a na gůglu vyhledá "{searchTerms}". ;oI
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB

Post by Pišta Hufnágl »

A mimochodem - zdá se mi to, nebo je v .107 Edge zase o něco pomalejší? A třeba pohybovat se zde na fóru je v něm teď docela utrpení. Přepínání na další stranu reaguje až na x-té kliknutí, načítá se to tak pomalu že by bylo rychlejší si ty jedničky a nuly opisovat na papírek...
A opravdu není jiná možnost jak se dostat k Oblíbeným položkám rychleji než na čtyři kliknutí? Když to předtím šlo na jedno? A to tlačítko záložek, to je co? Resp. na co? A podle jakého klíče se to tam ukládá/neukládá? A proč nefunguje vpřed/vzad pomocí gesta doleva/doprava? Zase úřadoval nějakej tatar? Co na to Jan Tleskač?
flemo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 Black

Post by flemo »

Krayzie wrote:
imperator wrote:Anglicky viem aj ja skor o ten princíp - rok 2016 a ja nebudem mať telefón vo svojom jazyku ? :D
Ja som na tom skor opacne - rok 2016 a este stale sa musi vsetko lokalizovat? :D

Nedavno som kupoval auto a predajca sa mi "ospravedlnoval", ze UI infotaimentu je "iba" v CZ, ze nie je v SK. A ja ze "nacooooo". U mna doma/v praci je a bude vzdy vsetko v EN a nikto s tym nema problem.
Jedna dost podstatna funkcia audiosystemu v aute sa bez lokalizacie IMHO nezaobide - hlasove vytacanie. Vsetko ostatne nech si nechaju kludne v anglictine, ale mena musi rozoznat po slovensky/cesky.
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

Hufnagl : K obľúbeným sa dostaneš na 2 kliky - 3 bodky a oblubene
Zoznam odkazov ti predčíta stranku a potom si ju môžeš citat niekde kde nemáš internet (čiže ulozenie stranky na disk)
Fórum mi ide rýchlo rovnako aj klikanie na odkazy - žiadny problem

Nefungujú gesta a bohužiaľ ani sync otvorených tabov medzi pc a telefonom
Radek Jahoda
smartguru
smartguru

Post by Radek Jahoda »

Gesta nefungují, mají prý být až v redstone.
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”