Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 8

Post by myscho »

Slovakia - Country variant - Coming soon, tak este stale cakame :)
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by CageJ »

cubic214 wrote:http://m.wpcentral.com/nokia-lumia-920- ... taly-first

U mna s cz/sk distribuciou zatial nic
ten neni aj na 820
tints
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 950

Post by tints »

Nokia slovensko tvrdi na fb ze by mal prist black uz zajtra https://www.facebook.com/nokia.slovensko" onclick="window.open(this.href);return false;
Tade
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Tade »

CZ Nokia to samé. Update bude zítra. L820, L920.
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

tints wrote:Nokia slovensko tvrdi na fb ze by mal prist black uz zajtra https://www.facebook.com/nokia.slovensko" onclick="window.open(this.href);return false;
sak vedenie je v Prahe no.. uz sme to riesili v Black.. pisali to najprv na twitter
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Post by Cheetah007 »

mceza wrote:Je to tak o měsíc či dva dříve, než jsem čekal. Že by se MS+Nokia poučili a zamakali na rychlosti updatů?
možná je konečně trklo že konkurence tu stále je a jede v "rozjetém pendolinu", ms+nokia zatím jedou "cityelefantem" ale zdá se že pracují na nových motorech a brzy "stařičké pendolino" doženou, zvláštní příměr ale lidi co znají poměry na dráze piochopí že pendolino je dnes už postarší....zadání bylo někdy v osmdesátých letech.
Začínám se o to trošku za s zajímat od doby co jsem dal 520 dál, protože přítelkyně má zálusk na něco nového a čeká jak se rozhoupe sony....no pokud sony udělá tel s WP a nějakou nadstavnou prostě vzhled překope (tedy androidí ikonk a pod tím WP nebo podobně) nebránil bych se, designově jsou X nadherné ale to jsem silně OT no.....
vklaus
nováček
nováček
Zařízení: NOKIA Lumia 1020

Post by vklaus »

Tak jak jsem sliboval, zde je výsledek reklamace 920 (vrzající kryt a lehce neostré fotky v pravé části) ze servisu v Praze u Anděla - http://servis.mp.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;. Vráceno asi po 6 dnech.

"Uvedená závada se při celodenním testování neprojevila. Vráceno bez opravy".

Nevím, jaký patlal to měl v ruce a co na tom celý den zkoumal. Píšu to sem, aby i ostatní věděli, jak může fungovat ZNAČKOVÝ servis Nokie. Navíc jsem se dozvěděl, že to vůbec nikam neposlali a že to řešil jen někdo místní. Skutečný servis je Arvato Services ve Stochově.

Ještě ukázka těch fotek (pokud jste to přehlédli v mém původním příspěvku).
http://temp.audrey.cz/lumia/Rozmazani.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://temp.audrey.cz/lumia/RozmazaniDetail.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. Na druhou stranu můžu být asi rád, že tam něco nepohnojili a nevrátili ještě v horším stavu :-)
vklaus
nováček
nováček
Zařízení: NOKIA Lumia 1020

Post by vklaus »

Cheetah007 wrote:no pokud sony udělá tel s WP a nějakou nadstavnou prostě vzhled překope (tedy androidí ikonk a pod tím WP nebo podobně) nebránil bych se, designově jsou X nadherné ale to jsem silně OT no.....
Jen ne androidí ikonky, jen ne žádné nadstavby. Věřím, že nic takového není a nikdy nebude možné!
main
nováček
nováček
Zařízení: Nokia 920

Post by main »

panove existuje nejaka aplikace na sledovani delky hovoru, kolik jsem celkove provolal, delka posledniho apod, vsak vite, jak na normalnich telefonech pred 10 lety :D
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Každý operátor na to má svůj web. Cena provolaných hovorů vůbec sledovat nejde, jenom zhruba, záleží na tarifu.
WP k tomu mají DataSense, ale musel by to podporovat operátor.
chytil123
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 920

Post by chytil123 »

Vím akorát, že Vodafone chystá aplikaci pro přehled jak jsi na tom s volnýma minutama atd. Pro ostatní platformy to samozřejmě dávno je (i aplikace různé jiné co toho umí milion), ale jen Vodafone to slibuje už minimálně půl roku od toho co mám Lumii a pořád nic. Nevím co je za problém naprogramovat něco pro WP pro takovou velkou společnost jako je Vodafone.
main
nováček
nováček

Post by main »

DataSense mam, ale ten sleduje jen data. Jde mi ciste o minuty volani, treba provolany za mesic, prijaty, volany a hlavne delka posledniho hovoru. Mela to prece kazda nokie uz od me prvni v roce 1999 - standartni schopnost telefonu.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak

Post by steelspace »

V roce 1999 měly PocketPC seriový port a dneska ho nemají. Dneska máme web a na webu má každý operátor informace o volání, takže by bylo zhola zbytečné tuto funkci duplikova v telefonu, který ani nemá možnost zjistit, kolik tenm hovor stál.
mceza

Post by mceza »

Cheetah007 wrote:možná je konečně trklo že konkurence tu stále je a jede v "rozjetém pendolinu", ms+nokia zatím jedou "cityelefantem" ale zdá se že pracují na nových motorech a brzy "stařičké pendolino" doženou, zvláštní příměr ale lidi co znají poměry na dráze piochopí že pendolino je dnes už postarší....zadání bylo někdy v osmdesátých letech.
Začínám se o to trošku za s zajímat od doby co jsem dal 520 dál, protože přítelkyně má zálusk na něco nového a čeká jak se rozhoupe sony....no pokud sony udělá tel s WP a nějakou nadstavnou prostě vzhled překope (tedy androidí ikonk a pod tím WP nebo podobně) nebránil bych se, designově jsou X nadherné ale to jsem silně OT no.....
Opět jsi zcela mimo.

Lumie českého zastoupení sice dostávají updaty pomalu, ale oproti obrovskému množství telefonů konkurence alespoň updaty dostávají. 920 je na trhu už skoro rok a půl. Za tu dobu dostala dva updaty od Microsoftu a jeden od Nokie. Oba přidaly spoustu funkcí. Ty Nokiácké navíc přidaly něco, co konkurence (ani u WP ani nikde jinde) nemá. Teď je na cestě GDR3+Black, který opět pozvedne funkčnost telefonu. A bude to třetí velká aktualizace.

O tom Pendolínu mluvíš dost z cesty.

Sony zprávu o přípravě WP telefonu dementovalo. A díkybohu není v Microsoftu nikdo takový idiot, aby se na WP dávaly nějaké Androidí ikonky. Kup přítelkyni Android a nepřemýšlej nad neuskutečnitelnými nesmysly.
main
nováček
nováček

Post by main »

steelspace wrote:V roce 1999 měly PocketPC seriový port a dneska ho nemají. Dneska máme web a na webu má každý operátor informace o volání, takže by bylo zhola zbytečné tuto funkci duplikova v telefonu, který ani nemá možnost zjistit, kolik tenm hovor stál.
jasne, srovnavat roky nema smysl, ale tenhle priklad mi prijde mimo a myslim, ze prosta informace o delce volani, naprosto patri do telefonu, bez nutnosti chozeni na web, staci jen cas, cena mi je ukradena. Pokud to uz mam svalovat na operatora, tak ma byt v telefonu apka od nej, kdyz neni tak takova malickost jako pocitac hovoru jako driv by tam mel byt od vyrobce systemu jako za starych casu. Je to skoda.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak

Post by steelspace »

Takových funkcí, které "by tam měly být" jsou stovky. Já si nedokážu vymyslet, k čemu by mi to bylo. (Mimochodem, v průběhu a po ukončení každého hovoru tam délka je).
finchcz
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)

Post by finchcz »

a proc bych mel kvuli prehledu volani lezt na web operatora? primarne to je porad telefon, cili predpokladam, ze bude mit nejakou statistiku o hovorech, sms atd. ale asi chapu, ze v cizine tohle moc neresi s jejich tarifama...
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Ja si myslim, ze pocitadla by mali byt vecou operatora formou nativnej aplikacie. Predpokladam, ze pocitadla kazdy riesi kvoli prehladu prevolanych minut/poslanych SMS. Ale naco mi bude pocitadlo ako funkcia OS, ked polovicu prevolanych cisel mam na cisla, kde sa mi neuplatnuje ziadny tarif a dalsiu porciu volani mam so zvyhodnenym tarifom? Ak by mal OS mat nejake pocitadlo, muselo by byt riadne nastavitelne (cisla zadarmo, zvyhodnene cisla, volania v slabsich prevadzakach, ...) a aj tak by to nemuselo vyhovovat kazdemu. Preto najelegantnejsie riesenie je nativna app od operatora. Skoda len, ze neviem o ziadnom SVK operatorovi, ktory by takuto appku na WP mal k dispozicii.
Filippo
přispěvatel
přispěvatel

Post by Filippo »

Dá se někde vypnout ten otravný zvuk při připojení telefonu do nabíječky?
finchcz
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)

Post by finchcz »

@Krayzie trosku OT. podporuji tohle WP vubec?
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”