Nokia Lumia 800: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
matko882
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by matko882 »

Note ma displej uzasny.....celkovo to je vyborny smartphone....ale velkost mi zacala dost vadit....inak by som nemenil....chcem nieco take akurat....kvalitna konstrukcia a dobry displej...sviznejsi system...preto Lumia vs Iphone...na iOS je ovela viac hier a blbosti ale nato si nejako nepotrpim hrajem minimalne....na WP je super prehravac...a tie integrovane socialne siete su prepracovane.....jedine coho sa troska bojim je displej...nic ine...ako pozeram penTile ma aj Desire ten som vlastnil len tam to bol asi iba ked sa vyrabal s Amoledom....
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

tak se neboj, jediny koho jsem zažil, že by si na to stěžoval je janac_marek. jinak všichni displej chválí :)
GentlemanCZ
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020 / 800

Post by GentlemanCZ »

Po více než měsíčním používání jsem napsal vlastní recenzi, či spíše postřehy z používání Lumie 800 a její srovnání s mým předchozím telefonem HTC HD2. Tak pokud by to někoho zajímalo, tak článek je zde:

http://www.premysl-vavrousek.cz/845058- ... zivani.php
crisp
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 920

Post by crisp »

Ahoj prosím vás lidi, mám takovej hloupej dotaz, z nápovědy Zune nejsem moc moudrej a je to poprvý co s něčím takovým dělám... je Zune udělaný tak, že provádí při nastavený automatický synchornizaci změny výhradně v telefonu dle stavu v PC? Jde mi o to, že když mám třeba v telefonu hudbu a smažu jí přímo v telefonu, tak aby se mi ale nesmazala i v PC, ale když jí smažu v pc, tak se klidně může smazat i v telefonu...na mysli mám sledované složky samozřejmě. Potřeboval bych prostě takovou jednosměrnou synchronizaci výhradně podle stavu v pc....
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Jediny janac_marek, ktory je tu dokonca obvinovany niekedy z neobjektivnosti a prilisneho vychvalovania Lumie 800 :-D
Az mi je to smiesne.

Ale vazne, k tvojim poziadavkom.... Toho displeja sa neboj. Nie je to vec, kvoli ktorej by som Lumiu zahodil, ale Retina to nie je. Sak co ti budem rozpravat. Mas Note, pozri sa na to a uvidis.
Ako som napisal, keby si mam vybrat medzi pentile s clearblack a bez pentile a bez clierblack, vyberiem si mobil s pentile a clearblack.
Preco?
Pretoze ClearBlack je fakt prinosom. To, ze cierna je absolutne cierna je jedna vec a druha vec je ta viditelnost na Slnku.
Zopakujem to znova. Na ziadnom inom dotykovom displeji, ktory mi dodnes presiel pod rukami, som nemal taku dobru viditelnost.
Take HD7..... je zrkadlo. Doslova.
matko882
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by matko882 »

ja osobne ziadny raster ani nic na Note nevidim
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Tak nebudes ani na Lumii ;)
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Nokia Lumia 800: Všeobecná diskuze

Post by mberdych »

Na Lumii vidim pri normalnim pohledu, na Note jen hodne zblizka, temer vubec. Dokud neuvidis, nebudes vedet.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Presne tak,ja mam doma take vice zarizeni a jak to mas s cim srovnat,je ta pentile matice proste videt..
Me display u Lumiie oproti Nokii N8 co mam doma prijde naprosto luxusni.
Tak tam je to logicke,jeste aby ne..
matko882
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by matko882 »

V poslednej dobe som zte blade...htc desire....evo 3d...teraz Note....da sa to s niecim s tychtoporovnat? Inak diky moc za pomoc vsetkym :-)
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Post by mberdych »

Budes si to muset nekde prohlidnout. To se takhke neda, ale obavam se, ze po Notu to bude sakra rozdil.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Napr. EVO 3D nema pentile,ale zase ma hrozne podani barev..snad jedno z nejhorsich vubec.
I HTC Titan pri sve velikosti 4,7" nema videt rastr jako Lumia..kluci z wmmania to i potvrzuji(viz níže citace a celý článek)..
Jak Lumii 800/N9 tak HTC Titan mam a pokud je dam vedle sebe a je to na prvni pohled videt a to nemusim na displeje koukat nejak zblizka.

Jinak si dovolim citaci ze clanku wmmania..

"Rastr („jemnost“ zobrazení)
Samotná technologie zobrazení a její rastr je velice důležitým ukazatelem „kvality displeje“. Viditelnost rastru je často diskutovaným tématem. V mnoha případech se rastr a jeho viditelnost zmiňuje pouze v závislosti na velikosti uhlopříčky displeje. Tato souvislost je sice důležitá, ale jak si dále ukážeme, ne zcela rozhodující. Obecně ale platí, že čím větší je rozměr displeje a čím menší je rozlišení, tím více je rastr (jednotlivé obrazové body) viditelný. Nejvíce kritiky (neoprávněné) si v tomto směru zasloužil HTC Titan, který disponuje na uhlopříčce 4,7“ rozlišením „pouze“ 800x480 bodů. V praxi se ale ukazuje, že jemnost displeje je na první pohled podstatně větší než u zařízení Samsung s SAMOLED displejem a podstatně menší úhlopříčkou."

http://wmmania.cz/clanky/recenze/velky- ... s-samoled/" onclick="window.open(this.href);return false;
matko882
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by matko882 »

Tak fakt budem musiet niekde vyzkusat ale neviem kde....neviete niekde v Bratislave maju Lumiu vystavenu a ochotne ju ukazu alebo niekto z vas by sa nestretol...nechcem ist naslepo a hned vymenit mobil

Ked vsak pozeram to porovnanie displejov neni to take hrozne jasne je vidiet raster ale zasa je to foto dost zblizka...Iphone displejom vyhrava co ked mna viac laka WP
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Ale ako som písal, zas sa nestresuj z toho.
Jednoducho každý čakal neviditelné pixeli pri tej uhlopriečke, podobne ako u Retiny.

Ten displej je v bežnej prevádzke úplne v pohode. Zameraj sa na pozitíva - ClearBlack. Takú čiernu som ešte nikde nevidel. Niekedy nevieš, kde končí displej :).

Ten displej je kvalitovo medzi Retina a medzi starým iPhone 3Gs.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

iP4 displej vede v jediném a tím je jemnost. Ostatní paramtetry jako jas, kontrast, podání černé barvy a pozorovací úhel jsou dle mého na lumii800 lepší.
matko882
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by matko882 »

Ved na 3GS neni zly displej...mne sa normalny zda aj na Wildfire S....ale keby to na byt ako Galaxy Mini tak to by som vazne nechcel :-D stresujem lebo za posledne dva mesiace som vystriedal dva mobily a teraz sa chystam kupit 3 a chcem uz konecne nieco co budem mat normalnejsiu dobu

Napr. tu neni nejako vidiet raster ale jasne to je video ale je to HD a dost detailne:
http://www.youtube.com/watch?v=e-ktwtEO ... ata_player" onclick="window.open(this.href);return false;
matko882
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by matko882 »

htcjirka wrote:Presne tak,ja mam doma take vice zarizeni a jak to mas s cim srovnat,je ta pentile matice proste videt..
Me display u Lumiie oproti Nokii N8 co mam doma prijde naprosto luxusni.
Tak tam je to logicke,jeste aby ne..
Tak vravite ze N8 je na tom horsie?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

No samozrejme ,ze N8 je na tom hure,uz jen diky rozliseni 360 × 640..
Kalash
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800 černá

Post by Kalash »

matko882 - mám Lumii 15 dní, přecházel jsem z HTC TOUCH PRO 2. Displej bych neřešil - hodně si na tom čtu (ebook, net), koukám na videa (youtube).. a asi mám horší oči, protože rastr vidím až z hodně blízka. V pondělí si schválně lumii položím vedle nového iphone a podívám se na to. Ale na telefon se většinou koukám ze vzdálenosti větší než 2cm.

Baterka - Ráno ho v 8 vytáhnu, celý den je zapnuté 3G (synchro ca 1-2x za hodinu), doma po 17hod zapnu wifi, hraju si na marketplace, ca 2 hodiny si čtu (bílé pozadí, černý text, displej svítí nepřetržitě). Dokonce jsem měl zapnuté zjišťování polohy. A o půlnoci mívám 10-20%.

Ještě sehnat dobrou apikaci na geocaching, a bude to dokonalý telefon :) Načas
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

matko882 wrote:Ved na 3GS neni zly displej...
Takže ti poviem jedno. Displej na Nokia Lumie 800 je geniálny :)
Pretože 3Gs je hnus a Nokia je na tom oveľa lepšie. Ak si spokojný s tým, čo je na 3Gs, nie je dôvod sa Nokie obávať v tomto smere.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”