Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
ingi88
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note 3

Post by ingi88 »

Já se připojím k Pavlovi a taky musím L920 pochválit. Ačkoliv mám s koupí své problémy, které nemá smysl dále rozebírat, důvod proč nejdu do ničeho jiného je jednoduchý - skvělý telefon, po téhle zkušenosti už pro mě nic jiného než WP v kombinaci s telefonem od Nokie nemá smysl. (snad jen BB v krajním případě)

Hlavní klady?
Design a zpracování, Foťák, Systém, Cena je momentálně obrovské +, SW podpora Nokie, Live Tiles (neuvěřitelně návyková věc), Displej, vybavenost telefonu (NFC, bezdrátové nab.), Outlook, Office 365, provázanost se sociálními sítěmi, Skydrive One Note a celkově provázání telefonu s PC, kalendář a další spousta drobností, které jsou z mého osobního pohledu spíše kladem, ale jinde jsou považovány za zápor - např. váha, některé SW prvky - jednotná hlasitost, žádné kraviny s milionem melodií ke každémmu uprdnutí telefonu, glance, double tap a další...

Zápory?
Těžko hledat, osobně jsem ale nenašel nic, co by mě výrazněji limitovalo, snad bych jen trochu vylepšil Internet Explorer a taky GG2 toho dle mého moc nevydrží, ale to je prostě marketing... (že něco má android či iOS a WP ne neberu za zápor, každému systému něco schází)

Takže za sebe můžu také jen a jen doporučit i přes své komplikace :wink:
chytil123
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 920

Post by chytil123 »

Taky jsem s 920kou spokojen. :-) super konstrukce, miluju žlutou a foťák bomba. S WP jsem nejdřív bojoval jelikož jsem byl vždy androiďák, ale nakonec spokojenos...jediné co mi na WP opravdu vadí je FB a YT. FB sice teď po aktualizaci lehký krok k lepšímu, ale stále na míle daleko od FB aplikace pro android...a o YT se ani nezmiňuju, sice vím že za to může konkurenční boj s Googlem, ale to nic nemění na tom, že mě jako koncového uživatele nezajímá nějakej boj, já chci funkční aplikaci.

EDIT: Ještě mi velmi chybí offline jízdní řády...to bylo super na Androidu, teď mám smůlu.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

MetroTube, MyTube, Supertube.. :-)
mato289
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi Max

Post by mato289 »

ja používam na youtube aplikáciu YouTube HD, dajú sa tam aj sledovať videá offline a je bezplatná..jediné mínus je že je v angličtine, no myslím, že v dnešnej dobe to nie je problém
chytil123
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by chytil123 »

Jj vím o tom, používám myTube. :-) ale osobně se mi moc nelíbí a není to ono prostě...radši bych oficiální YT apklikaci
aliax
nováček
nováček
Zařízení: Nokia LUMIA 920

Post by aliax »

Ahoj. Jsem zde nový, míval jsem android až do verze 2,4, podpora byla taková jaká byla a tak jsem si vypomáhal Odinem. Vrátil jsem se k symbianu a teď mám Lumii 920. Nemyslím si, že fórum pročítají jen nespokojení. Mám druhou devět set dvacítku (první vrzala po 10 dnech provozu) a jsem spokojený. Hledám poučení a tak pročítám chlapci vaše příspěvky. Díky za ně.
finchcz
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)

Post by finchcz »

zopakuji dotaz kolegy...
Dr.Y wrote:Jaky vliv na spotrebu a samotny IPS displej ma vyuzivani funkce zobrazeni hodin pri zamknutem telefonu?
a taky jeden pridam. jak probiha aktualizace live tiles? treba kdyz se rano vzbudim, tak tile pro svatky porad ukazuje svatek pro predchozi den, tile baterie taky neni uplne presna atd. diky
ingi88
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note 3

Post by ingi88 »

Pokud je glance zapnutý na IPS, žere baterku - tím myslím zapnutý nonstop - interval, případně náhled je k baterce mnohem šetrnější - osobně jsem měl vždy zapnutý náhled, víc myslím není potřeba, ale záleží na konkrétním uživateli. U Amoledu by to nemělo být tak drastické...

Aktualizace tiles probíhají dle nastavení aplikace, mělo by u ní jít nastavit, jak často má aktualizovat. Konkrétně u svátků nevím jak to je, ale myslím, že jí musíš povolit běh na pozadí aby k aktualizaci došlo, jinak se aktualizuje asi jen při otevření aplikace. Samo ale i tak aktualizace nemusí proběhnout, pak bych to viděl na chybu aplikace a zkusil bych jinou, na store jich je myslím několik...

Jinak nevím, možná záleží na konkrétním uživateli jak má nastavena data, osobně jsem měl vždy zapnuté mobilní data (ani si moc dobře nedovedu představit, že by to měl někdo jinak) + vypnutí wifi po uzamčení obrazovky.
mceza

Post by mceza »

upřesním příspěvek od ingi88:

Aktualizace Live Tile je možná v intervalu 30 minut. Pokud se ti tile neaktualizuje, zkontroluj nastavení dané aplikace (může tam být vypnutá) případně je třeba ji povolit v nastavení aplikací běžících na pozadí.
finchcz
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)

Post by finchcz »

beh na pozadi samozrejme povolen je, v aplikaci zadne nastaveni neni. i tak diky za odpovedi, GDR3 ma udajne vylepsovat prave aktualizace live tiles, tak uvidim. zatim to neni nic kritickeho...

edit// tak lepsi aktualizace live tiles ma byt az ve WP 8.1
sssugi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by sssugi »

este doplnim ze aplikaciu meniny musis spustit aspon raz za dva tyzdne inak live tile prestane fungovat :)
chytil123
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by chytil123 »

Mě se zdá že nic není úplně live...vše má zpoždění jakoby se to aktualizovalo náhodně...viz % baterky, které se aktualizují jednou za čas jak se tomu zachce. Takže by mě taky zajímalo jak to doopravdy funguje.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

30 minut (nebo spuštění aplikace) je odpověď na tvou otázku.
aliax
nováček
nováček

Post by aliax »

Dnes ráno mě potěšila aktualizace Nokii, týká se rychlého přehledu a Facebooku. V rychlém přehledu mi přibyla volba náhled. Takže mobil nezobrazuje hodiny, pouze když ho probudíte mávnutím (v úrovni loga Nokia), zobrazí se mi možná tak na 10 vteřin.
Ale tohle se asi ví, pro mne ale "emerika" - taky to šetří. :-)
mceza

Post by mceza »

Ano, měl si starou verzi Glance Screen. Ta současná tu je již hodně dlouho ;)
Dr.Y
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P9 Lite White

Post by Dr.Y »

stejne dokud glance neumi notifilace, tak mi tato funkce pripada trochu zbytecna
aliax
nováček
nováček

Post by aliax »

:???: Napadá mě otázka, mám telefon asi 6 dní a proč se aktualizuje ze store per partes? Je to asi už 18. aktualizace ... .
otas83
nováček
nováček
Zařízení: L920

Post by otas83 »

Ahoj vcera sem pokoupil L920 ale v WM se pekelne stracim potreboval bych par rad na zacatek k nastaveni founu.
1)Jak nastavit vyzvaneni mp3 + mp3 na sms +mp3 na budik(to tovarni peklo se neda poslouchat)
2)Hlasitost,tady me to hlava nebere jak to pls funguje?Myslim hlasitost budiku,vyzvaneni,hlasitost pri hovoru (to je jednotne pro vse??)
3)Co to je to Glance?Probuzeni mavnutim taky nechapu jak nastavit
Tot je prozatim vse diky za odpovedi O.
Koudy69
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Sony xperia z1c

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by Koudy69 »

Tak to si ze me delas srandu. A co trocha snahy treba dat google. Mel jsem ten samy problem a vse nasel na googlu.

1) nastavit vyzvaneni jde jen musis tu mp3 dat do slozky vyzvaneni pres pc tam dej aji zvuk budiku. U sms notifikace mas na vyber jen ty zakladni.

2) ano hlasitost je jednotna.

3) mavnutim mas nahled hledej v nastaveni. Probuzeni jde poklepat na displej taky v nastaveni.

A priste si to laskave prvne zkus najit na internetu. Zabralo by ti to ten sami cas, jak tady napsat prispevek
mato289
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi Max

Post by mato289 »

1. pre vlastné zvonenie odporúčam stiahnuť si aplikáciu Ringtone Maker, tak si požadované nastavíš, vlastné zvonenie na SMS,MMS atď bude dostupné až v aktualizácii GDR3- bittersweet shimmer
2.hlasitosť je všade jednotná, má sa to zmeniť v ďalšej aktualizácii buď v GDR3/WP 8.1 (nie som si istý, kde presne), čo som si všimol ja je, že budík zvoní stále rovnako, jednotná hlasitosť ho nijako neovplyvňuje..
3.glance screen- t.j. rýchly prehľad umožnuje zobrazovať čas na "vypnutom displeji"..v dalšej aktualizácii (GDR3-bittersweet shimmer) sa k nemu pridá aj možnosť zobrazenia notifikácií..
-na prebudenie mávnutím(resp. prebudenie nahledu mávnutím), je potreba nastaviť "náhled" v aplikacii náhled(aplikácia musí byť aktualizovaná)
-dobule tap to wake up-prebudenie 2klikom sa nastavuje v system-dotykové ovládanie-je tam klasický prepínačik ako u wifi..

ešte jedna dosť podstatná otázka, más nainštalovaný GDR2-Amber update a spolu s ním aj aktualizované všetky systémove aplikácie?

EDIT: Koudy69 ma predbehol
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”