HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Locked
mvp
přispěvatel
přispěvatel

Post by mvp »

CorePlayer v HD2 prehrava korektne snad vsechny mozne kodeky ktere se bezne pouzivaji do rozliseni 1000 x XXX pri bitrate okolo 5000 kbps , jestli ti neco nejede hledej chybu jinde . Omnia ma certifikovany divx kodek , standardni WM nikoliv , takze prehravani avi je mozno pouze v Omniich (bez instalace dalsiho programu a kodeku)
rehy
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by rehy »

Hoši, já bych potřeboval nějak navést, core player jsem tam nenašel a ani nevím jak bych pak měl na videu nastavit otevření toho a toho videa v tom a tom programu opravdu se v tom ztrácím :grin: chtělo by to krok po kroku
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: IP4 16GB

Post by fido_cz »

CorePlayer si musis nainstalovat.
Termiks
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SGSII

Post by Termiks »

Core Player v zařízení není. Musíš si ho někde stáhnout. Mám pocit že do určité verze je to free program, ale novější jsou už placené.
Blahihtc
nováček
nováček
Zařízení: Htc Hd2 leo

Post by Blahihtc »

Tak mi to nedalo a musím reagovat na kardziho.
Tak nevím kolikátý máš stroj s wm ale wm je prostě o lazeňí a přizpůsobovaní k obrazu svému.
jestli chceš telefon pořid si nokii. Tam vše funguje jak si představuješ a na wm se raději už nedívej se po wm. Nechápu jak může někdo srovnávat e52 a Leo to prostě nejde. Kdo si pořídí zařízení s wm tak většinou už ví že si bude moc přizpůsobit co a jak chce proto taky ta spousta aplikací tweaků atd.A ke zmiňovanému problému s icq. Tak já používám pigeon od ty doby co mám hd2(nejen) a žádný problém nemám. Takže problém nebyl asi přímo v hd2 ale třeba v rom co tam byla. Nakonec všem kdo si chtějí poridit hd2 říkám dopředu že bude potřeba si ho přizpůsobit dle svého ale to jistě už víte když za něj ste ochotni zaplatit nemalou částku.Také se ještě vrátím k těm zmiňovaným překlepům - zase je to o nastavení a tím kdo zařízení používá. Nejsem žádný odborník ale nějaké to zařízení sem měl a většinou byla chyba tím že jsem neuměl a daným zařízením zacházet. Proto jsem vděčný za toto a jiná fora kde jsou ochotni poradit. Závěrem sem chtěl vyzvednout Hd2 jelikož je to po dlouhé době zařízení které běží na wm a vyhovuje skvěle. Tím samozřejmě nechci říct že jsou ostatní špatně to ne ale já stylus nerad používal tak proto mi toto vyhovuje. a zatím asi větší displej není nikde ani hw výbava proto jsem rád za Hd2 a Wm.
rehy
nováček
nováček

Post by rehy »

Díky všem za snahu už jsem to pořešil
priestcz
nováček
nováček

Post by priestcz »

Ahoj, jsem uplný nováček ve wm světě a řeším úplně základní problém. Koupil jsem si HD2 údajně v české lokalizaci. Při spuštění se mi objevila volba jazky, ale asi tak na 2 vteřiny. A teď mám telefon v angličtině. Ne že by se jednalo o nějakou pohromu, ale čeština by byla přeci jen příjemnější. Nemohu však dohledat v telefonu, kde se dá přepnout jazyk, našel jsem pouze nastavení regionu což evidentně není ono. Mohl by mi někdo poradit, je to nejspíš primitivní dotaz a tak se omlouvám :grin: .
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG G3

Post by prcek15 »

Hardreset.
trminek
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch PRO

Post by trminek »

A kdybys nevěděl jak na HardReset tak je v nastavení funkce ClearStorage. Bude to chtít napsat kód 1234 a pak jen čekat :-)
mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

Post by mirekp »

a před hr vyndat simku. měl jsem stejný problém a dokud simka nešla ven tak si tvrdošíjně furt bral en i když cz byla v nabídce při prvním spuštění. :grin:
Žabža
přispěvatel
přispěvatel

Post by Žabža »

Dnes jsem šel okolo stánku Apple, tak jsem si trochu osahal psaní na klávesnici. Zkoušel jsem vrtět prstem, posouvat ho a všelijak "prasit" psaní. Na HD2 bych měl nesmyslný blábol, na iPhone to byl normální text. Soudruzi z Tchajwanu nekde udělali chybu. A to jako kráva. To že na HD2 je psaní utrpení a já jsem samý překlep není vina kapacitního displeje, ale zpraseného testování a ladění v HTC.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Srovnání dvou přístrojů - HW klávesnice Nokia N900 vs softwarová HTC HD2.

V jedné recenzi jsem četl, že na HD2 se píše rychleji než na N900 a něco na tom je :)

Image
fojťan
nováček
nováček
Zařízení: telefon

Post by fojťan »

Blahihtc wrote:Tak mi to nedalo a musím reagovat na kardziho.
Tak nevím kolikátý máš stroj s wm ale wm je prostě o lazeňí a přizpůsobovaní k obrazu svému.
jestli chceš telefon pořid si nokii. Tam vše funguje jak si představuješ a na wm se raději už nedívej se po wm. Nechápu jak může někdo srovnávat e52 a Leo to prostě nejde. Kdo si pořídí zařízení s wm tak většinou už ví že si bude moc přizpůsobit co a jak chce proto taky ta spousta aplikací tweaků atd.A ke zmiňovanému problému s icq. Tak já používám pigeon od ty doby co mám hd2(nejen) a žádný problém nemám. Takže problém nebyl asi přímo v hd2 ale třeba v rom co tam byla. Nakonec všem kdo si chtějí poridit hd2 říkám dopředu že bude potřeba si ho přizpůsobit dle svého ale to jistě už víte když za něj ste ochotni zaplatit nemalou částku.Také se ještě vrátím k těm zmiňovaným překlepům - zase je to o nastavení a tím kdo zařízení používá. Nejsem žádný odborník ale nějaké to zařízení sem měl a většinou byla chyba tím že jsem neuměl a daným zařízením zacházet. Proto jsem vděčný za toto a jiná fora kde jsou ochotni poradit. Závěrem sem chtěl vyzvednout Hd2 jelikož je to po dlouhé době zařízení které běží na wm a vyhovuje skvěle. Tím samozřejmě nechci říct že jsou ostatní špatně to ne ale já stylus nerad používal tak proto mi toto vyhovuje. a zatím asi větší displej není nikde ani hw výbava proto jsem rád za Hd2 a Wm.
tohle pro me nejsou argumenty. vec, ktera nefunguje, nebo kterou musis ladit, aby fungovala, je vec k nicemu. tim spis pokud se jedna o mobilni telefon a organizator, ktery vyuzivas denno denne.

cim dal tim vice pochybuji o vyhodach WM jakozto systemu pro pracovni (tzn. rychly, prakticky a jednoduchy) telefon. dotykovy displej, prostredi sense a ja nevim co jeste by naopak melo praci s telefonem zlehcovat a zprijemnovat, a nikoliv ztezovat.

pokud jsou vsechny wm zarizeni tohoto razeni, tak je symbian (v kombinaci s nokii) snad opravdu nejlepsi reseni pro spolehlivy stroj na kazdodenni noseni a praci.
M.O.
nováček
nováček

Post by M.O. »

Souhlasím. Mám HD2, po úvodním nadšení musím neustále něco řešit, telefon se sem tam zasekne, je pomalý a celkově mě Leo neuvěřitelně zklamal. Není mi deset, abych byl nadšený z HW čísel. Je pěkné, že má telefon 1GHz procesor, ale co na tom, když je daleko pomalejší, než všemi tady odborníky zatracovaný iPhone. Volit znovu, kam investuju cca 15.000,-, jednoznačně volím iPhone či podobné zařízení, ale hlavně se oblouku vyhnu WM!
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Jenže to není chyba WM ale výrobce, že na trh hodí neodladěné zařízení! WM jsou skvělý systém a s kvalitně odladěnou ROM jsou vysoce stabilní.

Už bych si ani omylem nekoupil nové zařízení, raději pár měsíců počkám, až bude odladěno. To samé se děje i u úplně blbých přístrojů bez OS, ostatně i ten veleslavný iPhone měl zpočátku plno bugů. Výrobci prostě už nějakou odladěnost dávno neřeší, hodí na trh nedodělky a pak to teprv dolaďují...zažíval jsem to u SE, zažívám to u HTC, dělá to Nokia a další.
Majesty
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokie řady N --> HTC HD2

Post by Majesty »

Co se Symbianu týká, je to taky problém. Zařízení musí splňovat stále větší požadavky nás uživatelů a vývoj bohužel nejde tak kupředu, navíc to taky stojí peníze. Dneska se výrobcům vyplatí vyhodit přístroj s chybama a ty následně řešit záplatama a podobnýma vychytávkama. Za tu dobu co by investovali do vývoje lepšího systému, mnohonásobně vydělají na zisku. Já měl N95 a byl neustálý problém se zamrzáním. Když fungovala, byl to snad nejrychlejší symbianový telefon. Jenže to bylo málokdy. Pořád dokola zamrzání, samovolné restarty při používání gps, icq klient se nedal použít vůbec, pořád to padalo. Donekonečna nahrávání nových verzí softů a pořád stejný výsledek. Pak N85, stabilita podstatně lepší, ale ne výborná. Sem tam zamrzne a nebo se tváří jako že funguje, všechno maká, ale nejde zavolat a ostatním se hlásí jako nedostupný. Samovolné restarty už neřeším. Chtěl jsem opět změnu a naštěstí jsem dostal možnost, než jsem vyhodil peníze, vyzkoušet si N97. Co to je za krumpl, to jsem neviděl. Škoda plácání slov. Takže Symbian žádná velká sláva neni. A to mám Nokie už od prvního modelu 7650 jen se Symbianem a nedal jsem na něj dopustit. Takže změna na WM bude i celkem vítaná a myslím, že to snad nebude tak hrozný.
M.O.
nováček
nováček

Post by M.O. »

Ale prosímTě, celé to zobecňuješ. WM jsou od věky věků špatný systém, doufal jsem, myslel jsem si, spolehál jsem na to, že HTC "změnilo" zastaralé, otřesné WM v něco nového a částečně se tak samozřejmě i stalo, ale pořád to jsou WM, kde trvá spoustu času, než docílíš toho, aby to byl stabilní systém, který Ti vyhovuje.
Telefon beru jako pracovní nástroj, používám ho 25 hodin denně, chci, aby byl spolehlivý. S HTC Leo mi to moc nevychází, nemám čas řešit, proč se telefon zasekl, čím je to způsobeno, který údaj v registru mám upravit, proč se spuštění více, jak 3 programů extrémně zpomalí, proč musím 3x týdně vytáhnout baterku, aby se telefon "odsekl" apod.. Od telefonu očekávám, že bude non-stop fungovat v pořádku a bez kdejakých mých náročných zásahů. Toto HTC Leo, potažmo WM, neumí.
fojťan
nováček
nováček
Zařízení: telefon

Post by fojťan »

jeste se zeptam na jednu vec: jak jsou na tom se stabilitou uzivatele systemu bez cestiny, tzn. v puvodni anglicke mutaci? totiz jde mi o to, zda neni vetsina problemu zpusobena prave upravou jazyka.

-- doplnění předchozího příspěvku (stř pro 02, 2009 21:59) --
M.O. wrote:Ale prosímTě, celé to zobecňuješ. WM jsou od věky věků špatný systém, doufal jsem, myslel jsem si, spolehál jsem na to, že HTC "změnilo" zastaralé, otřesné WM v něco nového a částečně se tak samozřejmě i stalo, ale pořád to jsou WM, kde trvá spoustu času, než docílíš toho, aby to byl stabilní systém, který Ti vyhovuje.
Telefon beru jako pracovní nástroj, používám ho 25 hodin denně, chci, aby byl spolehlivý. S HTC Leo mi to moc nevychází, nemám čas řešit, proč se telefon zasekl, čím je to způsobeno, který údaj v registru mám upravit, proč se spuštění více, jak 3 programů extrémně zpomalí, proč musím 3x týdně vytáhnout baterku, aby se telefon "odsekl" apod.. Od telefonu očekávám, že bude non-stop fungovat v pořádku a bez kdejakých mých náročných zásahů. Toto HTC Leo, potažmo WM, neumí.
moje slova.
Trapper John
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, hp ipaq 214

Post by Trapper John »

M.O. wrote:Souhlasím. Mám HD2, po úvodním nadšení musím neustále něco řešit, telefon se sem tam zasekne, je pomalý a celkově mě Leo neuvěřitelně zklamal. Není mi deset, abych byl nadšený z HW čísel. Je pěkné, že má telefon 1GHz procesor, ale co na tom, když je daleko pomalejší, než všemi tady odborníky zatracovaný iPhone. Volit znovu, kam investuju cca 15.000,-, jednoznačně volím iPhone či podobné zařízení, ale hlavně se oblouku vyhnu WM!
tak nevim, ale me sena hd2 pise dobre a mam ho rychly a kdo chce hloupy iphone at si ho dalsi hlupak klidne koupi
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Tak pak nevím, co dělám špatně, že na svém HD (1) neznám zamrzání, samovolné restarty a pod...systém je perfektně stabilní, dostatečně rychlý, bez bugů. Až je mi trapné takhle o WM psát, ale prostě je to tak :lol:
Locked

Return to “HTC HD2”