LG Optimus 2X: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonů od LG (G5, G4 a dalším…)
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

Post by Thompson »

Co jsem tam četl, tak problémy má jeden uživatel a jemu říkají že má asi něco s HW, protože těch restartů má zdaleka nejvíc.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Také přidám pár dojmů: problémy s restartováním jsem nezaznamenal, ale několikrát se mi stalo, že jsem zapnul fotoaparát a automaticky se vypnulo podsvícení displeje. Občas mi také při psaní zprávy nebo e-mailu trochu blbne čidlo podsvícení (tím, jak se čidlo zřejmě snaží nastavit optimální hodnotu podsvícení a každé cca 2 vteřiny se to mění, tak displej trochu "blikal", ale to lze zrušit nastavením vlastní hodnoty jasu a vypnutím senzoru). Co mi také vadí, je nízká výdrž. Včera cca před 19. hodinou jsem jej měl nabitý na 100%, večer jsem byl posedět s přáteli a vše, co se s telefonem dělalo, bylo prohlížení fotek a několik hovorů + něco málo netování a baterie je aktuálně na 20 %.

Dále se mi nelíbí nerovnoměrné podsvícení displeje, což je vidět, když je na obrazovce černá barva (u okrajů prosvíta) nebo při zapínání telefonu. Co mě naopak překvapilo, je GPS navigace. Fixace je téměř okamžitá i v hustší městské zástavbě a přesnost je také velmi dobrá (lepší jak u mého iPhone 4, testováno při běhání a kontrole zaznamenané trasy). Více v článku, který chystám. LG Optimus 2X je fajn, ale na rovinu - má své chyby a zas taková bomba to není. To, že je to dual-core je prima, ale Android stejně v současné verzi dvoujádrové procesory plně nepodporuje (až s příchodem 2.4). Hardwarové parametry jsou také prima, ale občas mám pocit, že optimalizace trochu pokulhává (sekání při odemykání telefonu, občas není plynulý přechod mezi plochami nebo listování v hlavním menu...).
izerS18
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 2X

Post by izerS18 »

Přidám také malé info o 2X.

Mě zas baterka překvapila. Nabil jsem ve čtvrtek na 100%, v pátek 70min hovoru, 25 sms, 1hod netu přes 3G, 2,5hod hudby a v pá večer baterka na 35%. Takže super pro mě, měl jsem strach, že to půjde do kytek.

A to že to od pátku do neděle vydrží a má 20%? To je chyba? Hm, chtít aby to vydrželo 3 dny je utopie. Ale bral bych to.

Podsvícení mám ručně, takže blikání displeje nemám.

Co tím "ne"plynulým přechodem myslíš? Toto jsem nezaznamenal a že listuji a přecházím skoro neustále teď.
Přecházím z I8910 HD a pro mě je 2X skok neskutečný, takže za mě jasné +. Pokud ale člověk má, měl Androida už (Samsung G S atd), věřím, že to taková bomba asi není.

Velice mě ještě těší displej. Velmi čitelný i venku.
Bruder
nováček
nováček
Zařízení: N95/Omnia8000/LG 2X

Post by Bruder »

No taky jsem tím překvapen. Celé dopoledne jsem listoval sem a tam zamykal tel ale trhaní nebo zpomalení jsem nezaznamenal. Oproti galaxy luxus :grin: .
Zatím jsem na vážnější problém nenarazil krom debilního připojení k PC kdy se musí vypnout ext SD karta. Snad existuje nebo bude v budoucnu lepší synchron s PC.
Mé poznatky:
rychlost - systému :-D
baterie vydrží 2 dny s normalním tel a emaily.
baterie vydrží 3hod pokud hrajete hry - můj syn si zahrál autíčka a to baterie letěla s výkomen důle :-(
Fotky a video - na tel super ( nejsem náročný) na focení mám Lumixe Dmc FZ 18 - spokojen
GPS- Ještě netestováno v praxi až teď v týdnu.
Připojení k Pc - za to bych zabíjel ale dá se to přežít
Display - super porovnával jsem s galaxy taky super :tlem:
Berte v úvahu že jsem přešel z Win 6.5 - jsem nadšen z rychlosti systému a tel mi ulehčuje a zpříjemňuje práci.

-- doplnění předchozího příspěvku (ned dub 03, 2011 18:09) --

Jinak kdo Má doma Galaxy S nebo HTC jsou to vyhozené peníze - i když ta rychlost je znát.
Kdo přechází z jiné platformy tak doporučuji. - ale raději si jej vyzkoušejte.
No mě LG překvapilo.
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Omnia W

Post by rulezzzor »

ja prechazim z htc desire hd :D tech chyb tam bylo na me moc...SW je ale nej
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

izerS18: já jsem ale nepsal od pátku do neděle, psal jsem od včerejšího večera do dnešního dopoledne. Dva dny by byly parádní, ale tak rychlý úbytek během pár hodin mně nepříjemně překvapil. Co se týče problikávání a plynulosti při odemykání a listování mezi plochami, natočím to na video. Ale rozhodně nejsem jediný, co jsem koukal v jiných diskuzích (třeba na androidforum.cz), tak si na to pár lidí stěžovalo.

edit: rozdělil jsem toto téma - věci týkající se měření výkonu a benchmarků pište sem, ať je tu větší pořádek.
noodles222
nováček
nováček
Zařízení: omnia

Post by noodles222 »

táák, teto týpek niečo našiel, a znie to zaujímavo::

http://android.modaco.com/content/lg-op ... -is-jerky/" onclick="window.open(this.href);return false;
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by rulezzzor »

jak resite microSD kartu? ma uz nekdo reseni?
noodles222
nováček
nováček
Zařízení: omnia

Post by noodles222 »

Tak som flashol tu novu romku od Paula z Modaco serveru s opravou chyby od LG.. Páááni, až teraz sa tento telefon moze označiť ako rýýýýýýchlik!!! LG to uplne odsralo! odporučam..
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

noodles222: Mohu poprosit o podrobnější dojmy k té neoficiální ROM? Co přesně se zlepšilo? Díky moc :)
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by rulezzzor »

noodles222 wrote:Tak som flashol tu novu romku od Paula z Modaco serveru s opravou chyby od LG.. Páááni, až teraz sa tento telefon moze označiť ako rýýýýýýchlik!!! LG to uplne odsralo! odporučam..
co konkretne? vim jen ze uz i format z ext3 na ext4 prinese moc.

resi nekdo co s interni pameti? resp nastavovat aplikace aby stahovali na ext.sd?
PykaTux
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Samsung Galaxy Spica

Post by PykaTux »

Je tam nějaký chyba, která by měla být jen u vývojových vzorků. Normálně se řeší formou zápisu v souboru build.prop, ale LG na to šlo poněkud jinak.

viz. příslušné téma na fóru MoDaCo - http://android.modaco.com/content/lg-op ... -is-jerky/" onclick="window.open(this.href);return false;
Robot_Honza
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG P500 a LG P990 / Samsung Galaxy S 2

Post by Robot_Honza »

Tak mi dneska dorazil. :) Spokojenost. Víkend na hraní :) Dle smailíků je asi poznat, že mám radost... :tlem:
izerS18
přispěvatel
přispěvatel

Post by izerS18 »

Tak si ho uží.
Týden již ho mám a nadšení. Jen přemýšlím, jak to sklíčko čočky upravit, aby foto nemělo takový mlhavý nádech...
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by rulezzzor »

Hlavne ze fotky z toho lezou krasny a ne fialovyyy;))))))) uz nechci videt htc....
laco73
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: , LG G2, Miix 2 8" 3G

Post by laco73 »

Ak si kupim HDMI kabel k LG X2 a prepojim to s
monitorom v akom rozliseni sa mi zobrazia internetove stranky a nahrane filmy? V rozliseni ako ma X2, alebo ako ma moj monitor 1920x1080 ?
Ak v povodnom 480x800, tak je to pre mna zla sprava.
izerS18
přispěvatel
přispěvatel

Post by izerS18 »

rulezzzor wrote:Hlavne ze fotky z toho lezou krasny a ne fialovyyy;))))))) uz nechci videt htc....
Foto je výborné, jen občas nádech do bíla kvůli krytu..
laco73 wrote:......
Dle všech videí na internetu budeš mít rozlišení dle TV-Monitoru.

Sunnysoft bude dávat majitelům 2X, kteří koupili tel do 31.3, HDMImicro gratis kolem 15.4. Takže si počkej a nebo věř videím na netu :wink:
Balrog
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone :)

Post by Balrog »

Má cenu přejít na LG Optimus 2x když mám Nexus S?Myslím výkonově je to velký rozdíl?jak jste spokojený s krytem a celkým zpracováním LG?Na Nexusu S nevím co čekat od toho plasťáku po pár měsících používání?Díky
kartan
nováček
nováček
Zařízení: HTC Legend

Post by kartan »

Stal jsem se hrdým majitelem LG Optimus 2x.Hrdost mě přešla. Protože jak jsem pospíchal,tak jsem koupil s angličtinou,bez návodu a teď jsem vedle.Stahují se mě spousty obrazových příloh,neumím to vypnout a když je smažu, jsou tam skoro hned znovu.Neporadí někdo, kde získat český návod a jak do telefonu nahrát české menu?Díky za odpověď.K
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC One M8

Post by jerry_stolarik »

A kdyz jdes do nastaveni tak si tam nemuzes zmenit jazyk na cestinu.....?
Post Reply

Return to “LG telefony”