Veselý průvod zaměstnanců Microsoftu a oslava dokončení WP7

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Standa wrote:Hw tlačítka jsou paradox - ačkoli jsou to nejrychlejší a nejpohodlnější spouštěče čehokoli
jj stisk realneho tlacitka oproti virtualnimu je proste uplne neco jineho...

PS: Chapu, ze v otazkach "jaky OS vybrat" zni iPhone, sam bych o nem po poslednim fw mozna i uvazoval, kdyby mel aspon slot na karty a podporu mass storage... ALE proc tu nikdo nemluvi o Androidu? Co je na tomto OS podle vas tak spatneho, ze i nevydany WP7 je pro vas lepsi volba???
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Já ti řeknu proč z mého pohledu: nepoužitelný Word! Že Android nepodporuje .rtf bych přežil, ale ani QuickOffice ani WordToGo nepovažuji za reálně použitelné na psaní. Třeba v DTG je potřeba pro vyvolání klávesnice tří akcí!!! A já Word používám hodně, většina mých článků třeba je v posledních několika letech psána v PDA...třeba zde: http://www.palba.cz/...zde poslední: http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=4244...nebo na blogu.

Proto doufám ve WP7, že u něj bude Word použitelný +- podobně jako ve WM.

Dál mi u Androidu vadí systém upomínek (odložení jen o 5 minut), ale to jsem nakonec zjistil, že jde pro kalendář řešit externí aplikací. Ovšem i tak - upomínka zazní a v liště je ikona, já musím sjíždět lištou atd., je to prostě pomalejší, víc zasunuté...i když popravdě vlastně nevím, jak je toto řešeno u WP7.
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Mám-li mluvit za sebe, tak mám pořád (i ve verzi 2.2) z Androidu pocit nějaké nedodělanosti. Nepodložím to žádnými argumenty, je to jen můj osobní dojem získaný z několikadesítekminutového zkoušení.
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Slot na SD kartu strašne vadil aj mne. Ale keď som si skúšal spomenúť, kedy som vyberal kartu z Kaisera alebo z hocičoho iného, tak som si uvedomil, že mne ani nevadí tá nemožnosť vybrať tú kartu, ale vadí mi skôr to, že som obmedzovaný. Ale keďže kartu nevyberám, tak som sa s tým nejak zmieril. U iPhone toto treba urobiť v oveľa viacej oblastiach. S veľa vecami sa treba dokázať zmieriť.
Podľa mňa každý má ten prah tolerancie iný. Niektorým možno bude vyhovovať piata verzia, niektorým šiesta atď...
Jedno je ale isté, iPhone ani WP7 bez ústupkov asi nebude.
Mass storage by sa zišiel aj pre mňa, preto dúfam, že v ďalšej verzii OS tam dajú nejaké globálne úložiko, ktoré bude dostupné cez mass storage. Uvidíme.

Čo sa týka Androida, nerád by som sa vyjadroval. Tento systém som v ruke nemal a viem o ňom len z Internetu. Zatiaľ ma neoslovil.
Čižek (zo zive.cz) mimochodom celkom skritizoval ten ich market place (alebo ako sa to tam volá). Vraj lokálne sa toho veľa kúpiť nedá (toto ale samozrejme nie je jediným dôvodom).
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

Standa: tak někteří z nás musí občas zvednout zadek od počítače a někam jít, třeba na trénink. A nejsem si ani jist, na jakou otázku bych měl odpovědět?
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

All.Os wrote:mám pořád (i ve verzi 2.2) z Androidu pocit nějaké nedodělanosti. Nepodložím to žádnými argumenty, je to jen můj osobní dojem získaný z několikadesítekminutového zkoušení.
Mno pravda ja mam za sebou take par-minutove zkouseni, ale tento pocit nemam. Chtelo by to chvili s Androidem zit a testovat v realnem zivote :o) Osobne znam jenom dva lidi, co pred nim meli WM (programator a spravce site v MFO) a ti si jenom pochvaluji a nejen proto, ze nasli programky (popr. alternativu) na ty, co pouzivali na WM... pravda tedka si koupil sefik Galaxy S, tak pockam jeste na jeho nazor, ten vyuziva hlavne organizacni/pracovni funkce...

TO YAMATO:
A co treba ThinkFree Mobile?
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

To tady nikdo nepíše. Ale že tam jsou některé zápory, problémy, to prostě jsou. Není ve všem lepší, milánku, oprostě není. Třeba já jsem ti napsal několik jasných důvodů, proč je pro mě Android zatím velmi obtížně použitelný.

bkf1: neznám, zkusím, dík.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Ježiš, chlape, nebuď jak posedlej, jasně, tobě vyhovuje, tak ho chválíš, ale jak vidno, ne všem musí vyhovovat. Co je na tom tak nepochopitelného?

ThinkFree Mobile nezkusím, páč vytváření dokumentů je jen v placené versi.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Tohle fakt nemá cenu, čteš ale nechápeš.
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Image
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Nastav si mě jako nepřítele :lol:
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

JackalJackal wrote:Smrt WM je nevyhnutelná a přijde brzo. :wink:
Brzo? Ja som v tom, že už nastala.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Ale jen ať říká, je to pravda :-).

uni wrote:Standa: tak někteří z nás musí občas zvednout zadek od počítače a někam jít, třeba na trénink. A nejsem si ani jist, na jakou otázku bych měl odpovědět?
Ale jistě, pro tebe všechno... je pravda, že jsem tu otázku napsal dost nevýraznou formou... ;-)
Standa wrote:...mluvím zkrátka ještě o takovém WM, jaké jsi dostal ve WM telefonu např. v roce 2006. To, co jsi dostal od prodejce. A proti tomu stavím to, co dostaneš od druhého prodejce, v tomto případě telefon od Apple. Chápeš tuto výchozí pozici? Protože o ty dvě mi jde. Absolutně mě, jako zákazníka, nezajímá, co se děje se softwarem předtím, jde mi o to, co dostanu já. Teď prosím o jednoduchou odpověď, buď "ano", a můžeme přejít dál, nebo "ne" a můžeme to zabalit a nedělat tu bordel.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Ale jo, nastala, o tom pochyby nejsou.

Mimochodem, sehnal jsem - nebudu říkat jak a kde - ten ThinkFree Mobile...sice to nejde v portaci zaktivovat (???), ale funguje to, dokument jde vytvořit a...no a nevypadá to nejhůř, oproti DocumentToGo a QuickOffice to nabízí podstatně více funkcí, které jsou (a to je důležité!) mnohem rychleji přístupné. Tohle už bych bral jako použitelnou náhradu za PocketWord.

Vidíš vidíš, JaskalJaskale, kdybys mi tohle ukázal, to by byl panečku argument pro Android. A on mi to poradil ještě fanatičtější WMholik než jsem já :lol:

EDIT: umí to .rtf!!! Bohužel je to strašně pomalý, načítá to několikrát pomaleji než PocketWord, ale musím připustit, že to umí nejspíš vše, co potřebuji za nutné.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Už mit to nedá - co na tom formátu RTF vidíš? :lol:
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Prostě je to u nás takový standard.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

YAMATO wrote:A on mi to poradil ještě fanatičtější WMholik než jsem já :lol:
Ja se rozhodne nemuzu oznacovat za fanatika :wink: Vidim pozitiva i negativa a to je velky rozdil oproti fanatikum, kteri vidi jen pozitiva. Pravda u WP7 nevidim jedine pro me podstatne pozitivum i kdyz jsem se opravdu snazil nejake najit... mozna tak jedine podpora her v moderni grafice, ale pro me jako prilezitostneho hrace to neni podstatna vyhoda navic dnes je toto pro kazdy mobilni OS povinnost.

BTW Zacinas nam hodne "_interfacovatet", zkus mene agresivity ;o) Zahrej si treba dráčky, to te sklidni :o) Jinak jsem ale rad, ze se mi podarilo najit ti nejakou aspon trochu pouzitelnou alternativu na ten Word ;o) Jsem to nasel tak, ze jsem dal do Google "word android" a uz tam byl odkaz na svetandroida.cz :o)
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Já ti dám "_interfacovatet" :lol:

Agresivní...neřekl bych. Prostě už mě nebaví to neustálé vychvalování Androidu. Až příliš to připomíná někdejší iPhone mánii, která se už docela zklidnila. Teď jsou uživatelé Androidu novými mesiáši a evangelisty toho pravého OS. Rychlý, nezasekávající se, přehledný...to jsou ty samé argumenty. Divné je, že se mi HD2 s zaostalým WM taky neseká, je rychlý (srovnatelně s Androidem na stejném HW), osobně mi připadá přehledný...a hlavně umí to, co potřebuji. Android zatím prostě ne...

WP7...ani tady si nejsem zas až tak jistý. Líbí se mi...ale jak to bude s funkcemi pro mě potřebnými je z velké části stále záhada.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

YAMATO wrote:Prostě už mě nebaví to neustálé vychvalování Androidu. Až příliš to připomíná někdejší iPhone mánii
Ja jsem si teda zadneho fanatickeho vychvalovani Androidu nevsiml ani tady ani na jinych diskuzich spise mi pripada, ze uzivatele Androidu jsou hodne podobni uzivatelum WM - vidi pozitiva i negativa. Nechapu, kde jsi ziskal takovou predstavu :smt103
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Čtu to často (JackalJackal také myšlen, i když občas :wink: )...nejen tady samozřejmě...rychlý, svižný, přehledný, nezasekávající se atd. atd. Android. Měl jsem půjčený Nexus, Desire a GalaxyS...a nemůžu potrvrdit, že by cokoli z toho byla automatická vlastnost Androidu. Když výrobce chce, tak zmrví vše. Hlavně GalaxyS mi přišel vyloženě jako nablýskaný prd, samý lag, rychlost jak kde a jak kdy, i zásek občas byl. Desire mi nepřišlo lepší ani horší než HD2. Nexus - tam je vidět, že jde o čistý nezprasený Android, tam jsem měl chvílema nutkání ho začít shánět...a kdyby byl nějaký Nexus HD, tak asi vezmu Androida na milost.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”