Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
ingi88
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note 3

Post by ingi88 »

No to myslím, že není potřeba - pokud je to do 14 dnů od koupě tak by to měli normálně vyměnit za nový kus hned. Nebo stačí neříkat nic, říct, že chceš využít 14 denní lhůty na vrácení zboží a nechat si vrátit peníze. Dle mých zkušeností se to ale jako reklamace nebere, rovnou se mění kus za kus, ale asi záleží od prodejce no. Spíš bych se vyvaroval slovíčka "reklamace" - raději říct vrátit a sám prodejce by se měl zeptat, zda chcete nový kus nebo peníze.

edit - tak jsem to ještě ověřil a prach pod sklíčkem displeje je výrobní vada, takže obchodník je povinen zboží vyměnit nebo opravit, dle toho jak si vybere zákazník a to dokonce až do 6ti měsíců od uzavření kupní smlouvy. Takže pokud to člověk nekupuje u nějakého pofiderního prodejce tak by to měla být bez problémů do 14ti dnů okamžitá výměna.
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by Cheetah007 »

Pri nakupu pres net samozrejme plati 14denni lhuta, pro vraceni bez udani duvodu, v kamenne prodejne je to individualni a zalezi na tom jak se k tomu postavi.
ingi88
nováček
nováček

Post by ingi88 »

Tak to samozřejmě :) proto vždy nejlepší varianta, pokud samozřejmě člověk tu možnost má - objednávka přes net + osobní odběr a na stejném místě i případná reklamace - pokud člověk objednává přes net a osobně odebírá, tak je to vždy nákup přes internet - podstatné je, jak byl obchod uzavřen, ne jak došlo k předání zboží a nic to na tom nezmění ani to, když si zákazník zboží rozbalí a vyzkouší přímo při odběru. :)
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cheetah007 »

V tom pripade beru zpet, ale nekolik lidi zde v tematu, uz to zminovalo.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Zajímavý názor, já měl Nokií téměř celou modelovou řadu od prvních 2110 a tak nepovedené telefony, co se konstrukce týká, snad neměl nikdo z konkurence. Nesedící kryty baterie, viklající části u vysouváků, vrzající konstrukce, prach pod krycím sklem displeje, nepovedený SW (jen modelu 6210 jsem měl díky swapu asi 5 vyměněných kusů). Nikdy už jsem Nokii nechtěl, Lumii jsem bral kvůli perfektním WP a nelituji, je to snad první konstrukčně podařený model.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Mám jednu z prvních 920 a krom prachu pod přední kamerkou (těsnění, co je v novějších už potěšené) je zpracovaním druhý nejlepší telefon, co jsem měl (první byla Omnia7). A to jsem těch zařízení taky vystřídal bambilión :-)
ingi88
nováček
nováček

Post by ingi88 »

Ano, taky souhlasím, Lumie jsou perfektní, ta moje současná je už 4. Nokie za poslední 3 měsíce - všechny byly konstrukčně velmi povedené bez jediné chyby, až tato je první, která má nějakou konstrukční či výrobní "vadu" -jsou tam tři smítka, spousta lidí by to neřešilo ale já jsem puntičkář a vadí mi to. Ale jak už jsem psal, já jsem na tohle fakt smolař, už jsem si zvykl a nedávám to Nokii či někomu za vinu :)
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cheetah007 »

Tak u telefonu s touhle cenovkou, by mi vadilo i jedine smitko, ci nejaka vada zpracovani a to nejak extra puntickar zase nejsem.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

Cheetah007 wrote:Tak u telefonu s touhle cenovkou, by mi vadilo i jedine smitko, ci nejaka vada zpracovani a to nejak extra puntickar zase nejsem.
Myslíš u telefonu s cenovkou 7k? Tak v téhle cenové kategorii jsou myslím u konkurence i horší konstrukční vady..
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

Souhlasím s -Pavlem-... V mobilních telefonech "jedu" už od začátků, měl jsem jich přes 700ks a musím říct, že v dávném věku Nokie, od dob 5110 to byla TOP značka. Jediná konkurence byl vlastně jen Ericsson a pak i Motorola. Ale taková 6110 a nebo 6150 a nebo 6210, to bylo to nejlepší co se dalo tehdy sehnat-používat. Perfektní konstrukce (na tu dobu špičkové plasty), super výdrž, přístroje byly vždy svižné a měli velký a přehledný displej... Já byl tedy spíš Ericssoňák ale Nokia byla v tobě fakt to nejlepší a taky to nejdražší...
Je třeba si uvědomit, že to bylo tenkrát, "mnogo let, tomu nazad"...
Dr.Y
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P9 Lite White

Post by Dr.Y »

Tak se me problem se samovybijenim zacal tykat taky, ale jeste pred vice jak tydnem bylo vse v pohode. Mam zakazane vsechny aplikace na pozadi, vypnute gps, wifi, bluethoot, zadne live tile a presto baterka pres noc klesa o vice jak 20%. Zadne nove aplikace od te doby co bylo vse v pohode jsem neinstaloval. Je nejake reseni mimo tovarniho nastaveni? :smile:
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

Je to zvláštní, vypadá to na chybu firmware.. mě baterka "zlobila" asi tři dny a nějak se to samo zase zlepšilo. Těch pár dní jsem při minimálním vytížení taktak vydržel od rána do večera a najednou mám večer půl baterky nabité.. Jediné, co mne napadá je facebook app, protože jsem přímo v app vypnul notifikace (které stejně nefungovaly), ale nepamatuji se, jestli to bylo v tom samém období..
Dr.Y
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P9 Lite White

Post by Dr.Y »

Facebook appku jsem dnes uz odinstaloval, integrovany Fb nepouzivam. Ale jak rikam, donedavna jsem tu app facebook mel a baterka si pres noc brala max do 8%, vetsinou ale pod 5% a kdyz jsen nabil na 100%, tak nekdy i tech 100% rano zustalo.
Deaktivovaný účet (01.2014)

Post by Deaktivovaný účet (01.2014) »

Cau hosi,
mam problem.
Uz se to tu asi resilo, ale nedari se mi pripojit ke skolni wi-fi (WPA2 podnikova), kazdy student ma svuj account s heslem.
Hlasi mi to "NELZE SE PRIHLASIT."
Nevite, co s tou autentizaci?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

-Pavel- wrote:
Cheetah007 wrote:Tak prach pod sklickem displeje je u 920ky pomerne beznym jevem, vzhledem k tomu za kolik se zacala prodavat a stale prodava, to meni pro vyrobce dobra vizitka, reklamaci by meli uznat a bez reci vymenit kus za kus, jen clovek musi pocitat se zakonnou 30denni lhutou pro vyrizeni reklamace, tohle opravdu nas....nastve.
To není pravda. Prach pod displejem není poměrně běžný jev. Nikde o tomto jevu nečtu a pokud je, nevymyká se v prodejních číslej z jinými značkami. Zrovna model 920 je mimořádně kvalitní telefon, co je velmi kvalitně zpracován. Nelze posuzovat problém několika lidí za globální problém dané značky. Není to jinak, než u ostatních značek. :)

Presne tak,vubec to neni bezny ani standardni jev.Cheetah007 rad komnetuje pristroje,ktere nikdy neuzival a z doslechu casto upleta nesmysly.Jinak uz pri koupi se chce na pristroj zamerit a poradne si prohlednout,neexistuje totiz zadna znacka telefonu,ktera by mela vsechny vyrobene telefony bez vad.Ja to tak udelal u obou Lumii 920, ktere uz mam 10 mesicu a obe dodnes ani jednou na reklamaci,ani jedna nevrze ci jine problemy,zadny prach apod.
VitoAMG
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 950 XL DS

Post by VitoAMG »

Prosím o radu, mam Lumii 920, v tabletu používám Office 365 a Outlook 2007 pro příjem pošty kde mam připojené emailové adresy, všechno mi funguje správně, ale pokud v telefonu příjmu email a chci ho někomu přeposlat tak, že chci u přeposílaného emailu něco doplnit, popř. upravit, tak mi to v telefonu nedovolí udělat žádnou úpravu v přeposílaném emailu. Poradíte mi co dělám špatně, nebo co mám špatně nastavené? Děkuji.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

Bohužel, toto je takový neduh.. přeposílaná zpráva nejde nijak upravit.. Nechápu proč, ale je to tak.
Sice to často nepotřebuji, ale už mne to taky zarazilo. Vyřešil jsem tak, že jsem si zkopíroval při přeposílání mail do schránky, přeposlání stornoval a obsah schránky vložil do nového mailu, kde už to upravit samosebou jde.. :(
sssugi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by sssugi »

zdravim dnes som si bol menit kartu v O2 a prisiel som na zaujmavy problem...nikde v menu som nenasiel moznost ako vypnut PIN kod...hladal som zle alebo sa to fakt neda?
mceza

Post by mceza »

Ale dá, jen je to shované - Telefon (jako ta aplikace) -> Nastavení -> Zabezpečení SIM karty.
sssugi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by sssugi »

super velka vdaka nenapadlo ma pozriet sa aj tam :)
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”