Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
hotovyrado

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by hotovyrado »

U nastavení datového limitu záleží na kombinaci objenu dat a data obnovení. Já mám třeba FUP 5GB se začátkem každý první den v měsíci (Megafon.RU) a normálně jej tam nastavím, ale když jsem tam dal vodkafonních 1,5 GB tak mi to spadlo, musel jsem dát ne 1,5GB ale 1536 MB a začátek 2. den, ukazuje mi to 1,5GB od prvního
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Re: Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by veigy »

Ja mám telefon v EN jazyce, takže mi jdou i desetiny, ale v CZ mi to nešlo... Ale ten obnovovací den mi skáče furt, i když mam nastaveno neomezeno...
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

tak som si dal w10m na 830tku... animacie a tie prechody su rychlejsie ako 8.1 ale celkovo system dost onicom...a ak toto ma niekto v 950tke tak to je teda dobra slabota...ja by som taky telefon hned vratil... totalny nedorobok - v zasade funguje - ale kazda malickost pripomina iba jedno slovo nedorobok nedorobok nedorobok... s tymto bojovat proti 1,7%^podielu na trhu... tak to si moze dovolit len pan
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: lumia 930, lumia 925

Post by joeslovakia »

imperator mozes aspon napisat v com to je nedorobok? ja ako bezny pouzivatel nemam námietky. vies ak hovoris ze je to nedorobok tak aspon napis body v com je. ja ked telefon pouzivam tak mne vyhovuje. to co potrebujem mam. telefonovanie SMS internet maily.
hotovyrado

Post by hotovyrado »

joeslovakia > já jako technický nadšenec na jedné straně jsem plný entuziasmu z nového systému, ale na druhé mám oči otevřené bez růžových brýlí a i když se oprostím od toho, že na starší přístroje se zatím systém moc nehodí, tak koupit si za bezmála dvacku telefon, kde si nemohu dle libosti nastavit objem dat, tlačítka v notifikační roletce, vyzvánění u jednotlivých kontaktů, glance screen, Edge mi sežere baterku za pár desítek minut (přičemž narozdíl od desktopu zde volbu IE nemáš) a to jsem uvedl jen nejkřiklavější problémy.... tak sorry, ale telefon nikoliv bez udání důvodu, ale pěkně bych se Mrkvosoftu vyblil, vracím.... Naštěstí existuje vymazlený Denim a Lumia je 920 taky i dnes nadprůměrný přístroj, tak sleduji pouze s napůl útrpným a napůl jízlivým úsměvem zápolení Insiderů a tím - ano - nedodělkem....
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

Rado: Ale z čeho vycházíš, ze všechno z toho, co si vyjmenoval na 950 nefunguje? Až na to vyjdou první recenze, které to potvrdí, tak to bude prostor na kritiku, ale takhle?
hotovyrado

Post by hotovyrado »

problémy, co jsem vyjmenoval jsou ale obecného rázu v tomto buildu
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

Veigy: mam vf a chova se to uplne stejne, taky nastavím 10.uloží se 9... Jsem po nuceném HR, ale obnovoval jsem ze zálohy.
hotovyrado

Post by hotovyrado »

veigy > navíc my o těch problémech víme, a více či méně se nad ně dokážeme povznést... představ si ale, že si nové Lumie 550/950 koupí tuctový člověk z ulice jakože tohle nynější sestavení tam bude....
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

Edge ma spotrebu absolútne v poriadku. Mne občas príde,že tí čo sa tu sťažujete,píšete o nejakom úplne inom systéme.
U mna na 640 je všetko s čistým svedomím naozaj lepšie a rýchlejšie,ako na wp. Jediný problém mam s glance a notifikáciou vo forme obálky. Glance ma občas spozdenie,tj,notifikuje,aj po prečítaní správy,to ciselko zmizne až za par sekund..Ďalšia vytká je,že horná obálka nezmizne,ak správu prečítam pomocou stahovacej lišty ..Posledna je asi to,ze sa klávesnica nechce učiť..
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

Jo, já to chápu, ale nevíme na kolik jsou to problémy opravitelné FW... Navíc u většiny nových telefonů se v prvních dnech objeví nějakej závažnej problém. Tim samozřejmě neobhajuji MS, je to lajdáctví.

S roletkou problém nemám, Edge momentálně nemůžu moc hodnotit. Nemizející obálka notifikací mě štve. Glance je u nových telefonů řešen úplně jinak a na starých modelech se IHMO čeká na aktualizaci. A klávesnice je nejlepší na mobilech vůbec (to nejlepší z 8 a 8.1 + swipe) :)
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

hotovyrado wrote:problémy, co jsem vyjmenoval jsou ale obecného rázu v tomto buildu
Nejsou. Nekde na zahranicni diskuzi jsem cetl majitele L950, glance mu funguje, ja na L830 krome nemožnosti nastaveni detailniho pocasi (zakladni funguje) nemam problem, Sandra tady psala, ze ji nastaveni dat funguje, verim, ze u L950 si dali záležet a zbytek budou doladovat. Tim ale netvrdím, ze w10 neni nedodelek, jak mobilní tak pc verze ma jeste co dohánět, ale na odladenych přístrojích uz funguje relativne spolehlivě.
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

veigy wrote:Rado: Ale z čeho vycházíš, ze všechno z toho, co si vyjmenoval na 950 nefunguje? Až na to vyjdou první recenze, které to potvrdí, tak to bude prostor na kritiku, ale takhle?
mne stacilo ze som prelistoval forum windows central - tam uz ludia maju davno lumia a teda to nie... niekomu zmizli poznamky z onenote, camera appka nie je dorobena, nejake dlhe nacitavanie videii z galerie ci fotiek a tak dalej a tak dalej... keby tam boli 2-3 bugy tak ok...ale je to tam plne forum takisto jak aj tu co ludia maju problemy...ten system je totozny...FW mozno upravil nejake preblikavanie obrazovky a tak...ale veci ktore vyzeraju a su cisto softveroveho razu tam proste su... nazory na dizajn sa lisia...od jedneho ze vyzera ako zariadenie z budcnosti po druheho ze nic tak lacneho v ruke nemal...zvukovy vystup je zevraj obycajny alebo priemerny...(zaujimal by ma este teda vystup na sluchadla) balenie tiez nic moc... no neviem... k bielej lumii cierny kablik a cierna nabijacka ala cinanko...

pametam si ked som rozbaloval 920tku... nechapem preco mozno to bolo len u mna...ale to vybalovanie...krasny "zahnuty" displej po krajoch...vsetko v bielom, sluchatka, kablik nabijacka (inak tiez pekna taky ten kruzok) a to som kupoval za 360 co je vtip... rovnako 830 posobi ovela lepsie... ono takto sa to da predavat ako jeden zo samsungov...ale ako vlajkova lod tahajuca 1,7% podiel nahor...je to vtip a nedorobok...to sa teda s applom neda zrovnavat a to niesom nijaky fanda...sice tam clovek zaplati viac...ale niektore veci niesu o peniazoch...napr balenie prislusenstvo ci dizajn...

no a plus... ako mam mat pocit "stabilneho" systemu ked sa nieco len opravuje a opravuje a opravuje a opravuje uz polroka sa opravuje a vyzera ze sa bude minimalne rok
Stevik
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card

Post by Stevik »

Zajimave, ted se mi nainstalovaly ty stare "visici" aplikace ve Store. L820.

Nevim, co se vsechno zmenilo, ale adi to pred tim ukazovalo Denim.
wp_ss_20151120_00011.png
(117.3 KiB) Downloaded 244 times
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

Pár poznámek k W10M TP:

1. NIKDO v tuto chvíli neví, kdy MS řekne: Toto už je ostrá verze W10M.
2. NIKDO neví, kdy a jak se bude ladit FW pro staré Lumie a kdy bude FW k dispozici v balíčku s W10M.
3. Dosud uvolněné TP verze W10M nemají vůbec nic společného s nějakými řadami Lumií...
4. V jakém stádiu je FW + W10M pro nové Lumie 950(XL) nikdo neví, takže nelze vyslovit jakékoli doměnky...
5. Preview verze operačního systému je vždycky v určité míře nedodělek. Analogie s auty: ověřovací série...

Za mě je poslední build (na Lumii 1320) opět pokrok oproti minulému (i když ne bombastický). Vše běhá svižně
aplikace nepadají (to samé i v minulém buildu) a je to použitelné. Na hlavní mobil to ale zatím nedám...
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

1.Na 950tke nie je prehlasena za final ?
2.To nema nic s presahmi textu, zlou kamera app, edge bez gest a tak dalej
4.Zatial to vyzera tak ze na 950 beha rychlejsie nez napr na 930 cize odstranili debug mod alebo nejake skladovanie informacii a dat
5.no preview ano ale toto je to co najdete v 950tke po vybaleni...
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

imperator: ten můj příspěvek byla nepřímá reakce na "hotovyrado".... ne na tebe...
joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: lumia 930, lumia 925

Post by joeslovakia »

momentalne to testujem na lumii 925 a nemam problem ani so spotrebou dat a ani s aplikaciou HERE. ta mi ide. mam otvorene oci ale take problemy co tu vypisujete vôbec nemam. lumiu 930 mam na reklamacke kvôli mikrofonu ale predchodzie buildy boli tiez v pohode. nemal som problemy co tu vypisujete.
hotovyrado

Post by hotovyrado »

JirkaTom > sorry, ale nynější sestavení je to, se kterým se L950 bude prodávat... A taky jsem podotkl, že neřeším W10M v tomhle stadiu na starších telefonech, prostě ty chyby tam jsou objektivně v softwarové rovině, nikoliv v návaznosti na FW toho onoho modelu. Jak jsem psal výše: ano, nadšení a entuziasmus z nového OS je jednoznačně oprávněný, stejně tak je ale nutno si ponechat racionálně-kritický náhled bez růžových brýlí....

joeslovakia > opravdu si můžeš v notifikační roletce nastavit tlačítka dle libosti? Opravdu si můžeš dle libosti nakonfigurovat Glance, nebo třeba objem dat (zkus 1,5GB se začátkem 1.) ? Opravdu si můžeš ke každému kontaktu vybrat svou vlastní vyzváněcí melodii? Sorry, ale to nejsou funkce nikterak nadstandardní, ale naprosto triviální
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

ja si tie 4 v notifikacnej rolete vybrat mozem - fail je ze ked si vyberam co si tam dam...tak sa ten sltpec zvacsuje zmensuje a scrolluje donekonecna - toto nie je predsa FW problem snad nie ? proste ono to funguje ale na kazdom kroku vidno nedodelek.
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”