Nokia Lumia 1020: Všeobecná diskuze

Diskuzní fóra věnovaná modelům Lumia 1520, 1320 a fotomobilu 1020
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Jdi do žluté :-) Máme ji doma a je opravdu luxusní. Matný kryt se prakticky neupatlá.
Jinak po updatu Black se krápek urychlilo focení, aplikace Nokia Camera se spouští rychleji a a zaostření a vyfocení taky je o chlup rychlejší.
Chlapi v čem editujete Rawy ( DNG ) ? Adobe ? Případně kdy fotit fotku do RAW a pak ji edidtovat ? Myslím scény (krajiny ... ) ?
Dík.
mopadzi
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 1020

Post by mopadzi »

Mám 1020 od T-Mobile a stále se aktualizace Black nenabízí (mám Amber) RM-875_eu_netherlands_988. Vydržet nebo je problém jinde? Nemáte tip na lock SMS od určitých odesílatelů? na androidu jsem měl GO sms a nemělo to chybu. Díky za info.
mbelas
smartguru
smartguru

Post by mbelas »

No tak to je divné, že ještě nemáš Black , je již v celé EU dostupný :-)
Na krabici od mobilu máš napsáno telefon komorkowy ? Takže nějaká křížená distribuce Poland s holandským FW.... Ikždy já mám na krabici Cz/SK/Hu a v info telefonu je Hungary :-) Nevím divné. Zkusil bych vypnout zapnout , případně soft reset a pak kdyžtak hard reset a nebo ??? Či já vím .
GentlemanCZ
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020 / 800

Re: Nokia Lumia 1020: Všeobecná diskuze

Post by GentlemanCZ »

Pokud jde o RAW, myslím, že na jeho editaci dobře poslouží Zoner Photo Studio - perfektní český kus softwaru. A kdy fotit do RAW? No zejména tehdy, když chceš z fotky dostat víc, než je z ní schopna dostat automatika telefonu/fotoaparátu. Na běžné výcvaky to nemá cenu, ale pokud bys fotil nějaké náročnější scény s velkým kontrastem (západ slunce, např.), nebo třeba nějaké fotky pro pozdější tisk, vyplatí se o RAW uvažovat, jelikož později je možné dostat z něj třeba lepší projasnění stínů, méně šumu, atd.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

RAW (DNG) edituji zásadně v adobe lightroom, který je na míle daleko od zoneru a jeho cena není nikterak závratná, pokud ho člověk využije i jinak (samozřejmě se dá pořídit i za 0, ale rád jsem těch 3500,- zaplatil). Používám ho totiž na vyvolávání fotek z "velkého" foťáku a na katalogizaci.. Určitě doporučuji alespoň vyzkoušet
mmme
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7

Post by mmme »

mopadzi: jsme na tom stejně. taky mi ješte black nedošel.
Northimn
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 1020 White

Post by Northimn »

Žlutá - je moc křiklavá :) K obleku se nehodí.. promyslím tu bílou, ale vidím to na černou, škoda.
pepcok
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Lumia 1020

Post by pepcok »

GentlemanCZ wrote:Zahřívání při nabíjení je myslím normální. Otázka je, jak moc se zahřívá. Někteří píší o opravdovém žáru, to už asi normální nebude...
tak "žár" to zase nie je, ten telefón sa dá normálne držať, len je to po "všetkých tých androidoch" nezvyk. Asi to chvíľu ešte budem paranoidne sledovať a potom si na to zvyknem.. každopádne dík za odpovede :)
mbelas
smartguru
smartguru

Post by mbelas »

Northimn wrote:Žlutá - je moc křiklavá :) K obleku se nehodí.. promyslím tu bílou, ale vidím to na černou, škoda.
No ono na obrázcích vypadá křiklavě ale ve skutečnosti je decentní :-) Je pravda že k obleku bych volil bílou ;-) Ale po té žluté se za tebou každý otočí a bude koukat, bílý mobil je každá placka. Pokud jsi trošku extravagantní tak ti to nebude vadit.
Northimn
přispěvatel
přispěvatel

Post by Northimn »

Extravagantní jsem, ale v práci moc ne. Oproti černé L800 bude i ta bílá posun :) Takže teď se jen dočka telefonu, gripu atd.
mbelas
smartguru
smartguru

Post by mbelas »

Jasný chápu pokud chodíš v kvádru do práce tak asi :-) Jako já dostal firemní L820 v černé a u toho byl kryt k bezdrátovému nabíjení žlutý, ale nakonec jsem ho prodal , neboť někde na jednání vytáhnout žlutý mobil tak nevím. Taky chodím v kvádru do práce. Už máš objednaný? Je pravda, že cena se stále celkem drží. Já L1020 kupoval 16.10.2013 v CZC za +- 16tis a o moc to nespadlo. Neberu v potaz šedivky, do těch jsem nechtěl jít z důvodu toho , že pokud dám tolik za mobil tak ať......O gripu jsem uvažoval také, ale nakonec jsem koupil malý stativek +-350kč a stačí maximálně. Grip bych asi nevyužil naplno, fotím dost a hlavně rád.
Simon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II

Post by Simon »

Mne by sa napríklad páčila L1020 aj v takej Cyan, farbe ako mám L900ku. Vcelku ma mrzí že Nokia od týchto farieb tak nejak upustila.
zvalo
nováček
nováček
Zařízení: Nokia

Post by zvalo »

Biela nema chybu :) cista elegancia. A nespini sa co je super. Aj ked pracujem v kancli nie pri sustruhu ;)
Northimn
přispěvatel
přispěvatel

Post by Northimn »

Objednáno... šel jsem do šedivky, protože nevidím důvod, proč ne :) Jenom proč ano - cena. Grip jsem si koupil spíš kvůli dodatečné baterce, dost často běhám po světě jen s GPS. Dost často lítám a rád si čtu (L800 mi 11 hodin čtení nezvládla). A ano, chodím v kvádru a ta žlutá by byla o chloupek moc :) A na bílou si třeba udělám vlastní polep, ať není tak fádní :)
mbelas
smartguru
smartguru

Post by mbelas »

Jinak ke koupi gratuluji a vítej mezi majiteli L1020. Ať slouží a šlape.
No žlutá je žlutá. Přítelkyně měla bílo-ružovou L710, poté bílou L900, pak červenou L920 a nyní žlutou L1020 a ta žlutá je fakt nejlepší - nejhezčí :-)
Červená L920 se patlala jak prase, to bylo pořád pořád umacané, otisky, fuj. Ale ten matný kryt na L1020 je mnohem mnohem lepší. Ta matná úprava nebude se časem loupat ? To už zacházím daleko.
xciba
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Post by xciba »

Ahoj lidi, mam lumii 1020 asi 3 mesice a nedavno jsem si vsiml, ze mam osoupany kryt u hornich rohu na zadech telefonu. Telefon je bez jedineho skrabance, predpokladam ze se to vylestilo v kapse, ma to nekdo taky?
Jedna se o zlutou variantu.. :evil:
mbelas
smartguru
smartguru

Post by mbelas »

No tak tohle zatím nepozoruji. Mám z toho obavy ale máme obal jednoduchý a rohy drží.
Jako vadu tohle asi nelze brát, uhrajou to na opotřebení během používání.

Jak jste spokojení / nespojení s updatem BLACK ?

Za sebe mohu říct, že max.spokojenost. Fotky výrazně lepší , baterka šla o něco málo nahoru při stejném využití. Batery managment teďka opravdu funguje jak má. Mobil se vypne při 4% (u FW Amber šel do 0% ....) baterky. Výdrž tipuji tak o 10% navíc. Při klidovém režimu skoro % nemizí , ale jakmile se začne fotit, natáčet a hrát s mobilem tak to sakra letí dolu.
Uvidíme časem ale za mě jednoznačný přínos + . Rychlost telefonu je +- stejná , možná sem tam nějaká animace rychlejší.
xciba
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Post by xciba »

Pravda konecne ty procenta dolu neleti, to byl asi nejvetsi otres z prechodu z jablka :tlem: pred aktualizaci jsem mel asi 5 procent za hodinu a ted 1.3... :)
Je mi to jasny bude to proste bezne opotrebeni, prave toho jsem se na te matne bal a vzdy jsem mel telefony v top stavu, pouzdra ani folie nepouzivam, max to na bezdratove nabijeni :)
a jsem celkem spokojeny jakozto "fotograf" z rawu, i kdyz toho sumu tam leze opravdu prekvapive hodne.. :tlem:
zvalo
nováček
nováček
Zařízení: Nokia

Post by zvalo »

S vydrzou som doteraz nemal problem (okrem hrania Asphalt8) no teraz nemile prekvapenie pri toceni videa, 2x 8 minutovy zaznam a takmer 50% dole :(
Northimn
přispěvatel
přispěvatel

Post by Northimn »

Jak řešíte synchronizaci? Já si celkem zvykl na Zune, píchnu mob do kompu a automaticky mi to sesynchronizuje fotky, obrázky atd. Aplikace Windows phone je ale ořezaná. A nenašel jsem možnost nastavit vlastní složku hudby na synchro, jen systémovou, ale to se pak projeví i v systému.. Zune umělo spravovat knihovny nezávisle. Máte trik?
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 1520/1320 a 1020”