Nokia Lumia 520: Všeobecná diskuse
měl bych ještě neco ohledně nastavení MMS. všude čtu, že prostě na WP není možné používat MMS bez zapnutých dat. já mám připojení na týden tj. 50kč plus 5 za MMS, dost drahý zprávy. jde to udělat i bez placení mobilních dat. stačí v nastavení přístupových bodů vytvořit nový, nastavit ho dle svého operátora pouze pro mms, uložit pod názvem mms a hotovo. následně přepnout tenhle účet jako aktivní a zapnout mobilní data. žádný data telefon stahovat nebude, internet nepojede, nic se tudíž neplatí, ale mms lze příjímat i odesílat. vyzkoušeno. to byla první věc, co jsem na telefonu udělal. mám lumiu 520 druhým týdnem a jsem pořád nadšenej.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Skvělé, určitě to pomůže i uživatelům jiných WP telefonů. Nechceš založit fórum "tipy a triky pro uživatele WP" a postnout toto jako první příspěvek? Určitě doplníme i další.. Nebo založím já, až bude chvilka..
nějaká taková sbírka by se určitě hodila..
nějaká taková sbírka by se určitě hodila..
já jsem myslel, že už to tady někde bude, přišel jsem na to pár minut po vybalení
ale dneska jsem narazil na netu na tápání uživatelů WP ohledně nastavení MMS, tak jsem to napsal a čekal na ohlas. klidně to někam přesuňte a rozšiřte.
myslim ze za 130€ je toto fakt best buy
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jz3Q2Q7q0As[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lRMqBDrofbs[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jz3Q2Q7q0As[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lRMqBDrofbs[/youtube]
Tak už i na 520 mužete stahovat GDR3
pravě jsem stahl a nainstaloval a vše ok. Návod jak na to je v tematu věnovaném GDR3 na hlavní stránce.
-
stahovac00
- už mám dva příspěvky

- Zařízení: Nokia Lumia 520, Lumia 920
Zdravím,
mám jeden dotaz - koupil jsem telefon Nokia Lumia 520, až nyní jsem zjistil, že podle IMEI je určen pro prodej v Keňii. Tam ale ještě není uvolněna aktualizace Amber, tak čekám, až bude. Můj dotaz zní - zůstane mi v telefonu čeština po této aktualizaci?
mám jeden dotaz - koupil jsem telefon Nokia Lumia 520, až nyní jsem zjistil, že podle IMEI je určen pro prodej v Keňii. Tam ale ještě není uvolněna aktualizace Amber, tak čekám, až bude. Můj dotaz zní - zůstane mi v telefonu čeština po této aktualizaci?
-
Jakub Karásek
- redaktor

- Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
jj, zůstane Ti všechno jako předtím
Přeji dobrý večer,
nevíte jak nastavit aplikaci Endomondo aby sdilela vysledky na fb? nějak to nemužu v nastavení nikde najít a ani v nastaveni učtu na vebu endomonda nic jsem nenašel.V popisu aplikace píšou že to lze. Díky.
nevíte jak nastavit aplikaci Endomondo aby sdilela vysledky na fb? nějak to nemužu v nastavení nikde najít a ani v nastaveni učtu na vebu endomonda nic jsem nenašel.V popisu aplikace píšou že to lze. Díky.
-
Jakub Karásek
- redaktor

přihlašoval ses při prvním spuštění přes facebook nebo přes mail?
No na jejich oficialni stranky jsem se přihlasil přes fcb. A v telefonu o emailu nebo fcb ani nikde zmínka.
-
Jakub Karásek
- redaktor

Při prvním spuštění na telefonu by po Tobě mělo chtít Endomondo přihlášení s tím, že si vybereš, jestli se přihlasíš přes FB nebo přes email
Tak to si už nepamatuju.
odinstaluju a nainstaluju znova a uvidím. Díky
-
PetrCBR
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 520, iPhone 5, Huawei P9 Lite
Zdravim lidi. Jsem novy 'castecny' uzivatel L520 (muj primarni telefon je stale iPhone 4). Prosel jsem ruzne telefony (iPhone, android, S40, S60, Windows Mobile atd.), takze asi muzu srovnavat:
iPhone:
+ stabilita
+ rychlost
+ podpora
+ store
+ neztraci na hodnote
- nepouzitelny bluetooth pro prenos dat
- integrace facebook a twitter jen aby se nereklo
WP8:
+ stabilita
+ rychlost
+ integrace facebook a twitter (takhle to ma byt udelane, panove z Applu!)
+ navigace zdarma (neni to sice top, ale bohate staci)
- jedna hlasitost pro vse !? WTF !?
- implementace blokovani hovoru od Nokie mi pripada jako vtip
- bing klavesa? Nechapu proc napr. v prehledu aplikaci je jedna klavesa lupy na obrazovce a druha dotykova a kazda dela neco jineho !? WTF !?
Android:
+ moznosti customizace
+ pro hracicky jako sen
- pro nehracicky nocni mura
- windows mobile od googlu
- na slabsim HW dost pomale
iPhone:
+ stabilita
+ rychlost
+ podpora
+ store
+ neztraci na hodnote
- nepouzitelny bluetooth pro prenos dat
- integrace facebook a twitter jen aby se nereklo
WP8:
+ stabilita
+ rychlost
+ integrace facebook a twitter (takhle to ma byt udelane, panove z Applu!)
+ navigace zdarma (neni to sice top, ale bohate staci)
- jedna hlasitost pro vse !? WTF !?
- implementace blokovani hovoru od Nokie mi pripada jako vtip
- bing klavesa? Nechapu proc napr. v prehledu aplikaci je jedna klavesa lupy na obrazovce a druha dotykova a kazda dela neco jineho !? WTF !?
Android:
+ moznosti customizace
+ pro hracicky jako sen
- pro nehracicky nocni mura
- windows mobile od googlu
- na slabsim HW dost pomale
Jako mínus u WP 8 - považuješ blokování hovorů od Nokie ? Proč ? Dle mého funguje toto rozšíření naprosto v pořádku.
-
PetrCBR
- častý přispěvatel

Funguje, ale je docela nelogicke, ze jde nechat blokovat jen cisla a ne cely kontakt a navic jen cisla z historie. Stavajici reseni je opravu jen pro noveho uzivatele s jeho prvnim telefonem. Pokud uzivatel prechazi mezi systemy (napr. pouzival windows mobile, pak sel na android a nakonec na WP8), tak si vytvori jeden kontakt kde haze vsechny blokovane cisla a v systemu jen nastavi blokovani toho kontaktu (je to bezny postup) .... pak uz jen pridava cisla do daneho kontaktu a system ho automaticky blokuje.
-
PetrCBR
- častý přispěvatel

Re: Nokia Lumia 520: Všeobecná diskuse
Jeste jedno docela nepříjemné minus pro WM8 - často si nejsem ani trochu jisty co udělá tlačítko zpět. Ukončí aplikaci nebo se vrátí na nějaký předchozí screen v aplikaci? Jako uživatel jsem až příliš často nejistý v tom co telefon udělá.
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Tlačítko zpět tě vrátí na předchozí stránku a pokud už jsi na první, tak na poslední stránku předchozí aplikace atd.
Do předchozích aplikací můžeš tlačítko zpět déle podržet a zobrazí se seznam.
Do předchozích aplikací můžeš tlačítko zpět déle podržet a zobrazí se seznam.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
a není to úplně stejná práce? buď musíš přidat číslo ke kontaktu, nebo ho rovnou přidáš do seznamu blokovaných - prašť jak uhoďPetrCBR wrote:Funguje, ale je docela nelogicke, ze jde nechat blokovat jen cisla a ne cely kontakt a navic jen cisla z historie. Stavajici reseni je opravu jen pro noveho uzivatele s jeho prvnim telefonem. Pokud uzivatel prechazi mezi systemy (napr. pouzival windows mobile, pak sel na android a nakonec na WP8), tak si vytvori jeden kontakt kde haze vsechny blokovane cisla a v systemu jen nastavi blokovani toho kontaktu (je to bezny postup) .... pak uz jen pridava cisla do daneho kontaktu a system ho automaticky blokuje.
BTW prosím nedávej dva posty za sebou, když chceš něco doplnit, použij tlačítko "upravit" a vepiš to do toho předchozího. Díky
-
PetrCBR
- častý přispěvatel

No když přecházíš z jiného systému a mas už uložených 20 čísel které chces blokovat,musíš cekat az ti znova zavolají abys je mohl zablokovat. To není zrovna ideální,ne?
Edit: co hur, Nokia asi predpoklada ze nebudes blokovat cislo nektereho sveho kontaktu (ze nelze primo pridat cislo kontaktu), takze ani nelze blokovat cislo jinak nez z historie. Proste tenhle jejich system je pomerne k nicemu pokud uzivatel prechazi z jineho systemu a pouziva blokovani hovoru (resp. uzivatel nebude vubec rad ze musi cekat az mu ty otravne cisla znovu zavolaji). Samozrejme ze pridani noveho cisla uz nepredstavuje vetsi problem (jen ze to musis delat dvakrat ... prvni dat blokovat a pak priradit kontaktu).
Edit: co hur, Nokia asi predpoklada ze nebudes blokovat cislo nektereho sveho kontaktu (ze nelze primo pridat cislo kontaktu), takze ani nelze blokovat cislo jinak nez z historie. Proste tenhle jejich system je pomerne k nicemu pokud uzivatel prechazi z jineho systemu a pouziva blokovani hovoru (resp. uzivatel nebude vubec rad ze musi cekat az mu ty otravne cisla znovu zavolaji). Samozrejme ze pridani noveho cisla uz nepredstavuje vetsi problem (jen ze to musis delat dvakrat ... prvni dat blokovat a pak priradit kontaktu).
Nemusíš čekat než ti to číslo zavolá. Stačí ho jen vytočit a hned položit. Tím se ti ukáže v historii a tam ho můžeš zablokovat.
Nokia s WP není dokonalá, ale pořád je to to nej co můžeš mít
Nokia s WP není dokonalá, ale pořád je to to nej co můžeš mít