Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Diskuze o zajímavém zařízení Dell Streak
xtonda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7

Post by xtonda »

Jen pár krátkých postřehů po deseti dnech používání.

Dost mi chybí obdoba ActiveSync aplikace pro PC, která umožňuje z PC proházet filesystém, synchronizovat PDA s Outlookem nebo přímo s Exchange, snadno instalovat aplikace a zpřístupňuje pro PDA síťovou konektivitu PC.

Co mě hodně zklamalo je Bluetooth, jediné co to umí je přijmout vizitku či soubor (Object push) a připojit sluchátko. Když vezmu že to, co už dlouhá léta zvládají SE hloupé telefony stejně jako WM PDAčka minimálně od verze WM2003, je pro Android ve verzi 2.2 po dvou letech od vydání první verze problém, tak je to docela slabota.

EDIT: edit sem smazal, protože sem to dával jako samostatný post a tohle "smart ass" fórum to sloučilo
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Hele, nejsou doufám problémy s BT sluchátky? Včetně hudebních stereo?
xtonda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7

Post by xtonda »

Třeba SE dumbphony umjí přes bluetooth poskytnout připojení k Internetu a to jak přes DUN (od jakživa) tak přes PAN NAP (taky už pěkně dlouho) profil. iPAQ se zase k tomu neuměl připojit, Streak neumí ani jedno. SE dumbphone i iPAQ podporují OBEX File Transfer, u Streaka sem na to musel doinstalovat aplikaci. Teď du zkusit připojit HP Bluetooth klávesnici. Sluchátka jsou IMHO jediné co to umí, taky můžu zkusit, ale mám jen obyčejné handsfree, ne A2DP.
HanysR
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Re: Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů

Post by HanysR »

A2DP umí samozřejmě parádně. Píšu že používám Sony Ericsson MW-600 a je to ve spojení s PowerAmp excelentní. Posílání souborů atd mi funguje. Já si někdy říkám proč přechází někteří z WM když ho chválí do nebes. Já si s tím užil fakt hodně a pokud tomu člověk fakt hodně neobětoval tak to byla slabota. Dnes už na to nemám moc čas a už vůbec ne nervy. Já jsem prostě spokojen, každé zařízení má pro a proti. Wlan tethering je lepší než BT.
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Z Ultra, BB 9800

Post by aeon101 »

Pridam tez svuj nazor pro Jackala. Po vybaleni (pokud tam bude 1.6) se maximalne mrkni na horni listu a co vse umi (to je ted s odstupem casu jedine, co mi porad chybi) a rovno jdi do OTA updatu na nejnovejsi build. Po 5 mesicich pouzivani je u me pouze jediny nedostatek, a to absence rSAP (vim, ze moc androidu to neumi, ale treba Galaxy S jo).
Jsem rad, ze se nam rodinka rozrusta (vidim, ze uz I Yamato prihlizi..:-)).
Jo a Jackale- Pokud za 2 mesice neskocis do nejake jine masinky, doporucuji na navigaci objednat original Dell Car Dock Kit (ziskas ti I navic jeden kabel, ktery se ti bude neskutecne hodit...)

Dan
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by Bobanovicz »

Chybejici synchronizacni aplikace je problem Androidu, sice kazdy vyrobce nabizi nejake sve reseni, ale zadne nefunguje tak jak ma.
Toto jsem taky resil po prechodu z WM a synchronizaci ted pouzivam tak, ze zadne pripojovani k PC neni potreba. V telefonu exchange na Hotmail a na PC pres Outlook Connector taky na Hotmail a mam jak v telefonu tak v PC vsechno stejne, jeste by Android mohl konecne na Exchange podporovat ukoly a bylo by to idealni. Hotmail take neprasi obrazky u kontaktu jako to dela Gmail.
Jinak na prochazeni souboroveho systemu prece staci pripojit se kabelem k PC a telefon mas jako dalsi diskovou jednotku.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Už jsem prakticky rozhodnutý a po neděli objednávám :-)
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by aeon101 »

Vzdy si preji, abych u neceho zustal aspon rok, ale jeste se mi to nepovedlo..:-), nejdyl to byla N900, pred tim o neco min HD2 a ted se musim priznat, ze me uz trochu svrbi ruce...ale ackoliv sleduji deni na vsech frontach velice peclive a denne, a neni informace ktera by me minula, neda se podle me nic lepsiho momentalne koupit. Karty muze zamichat nove MeeGo, ale to by musela mit N9 HW minimalne se 4,3 palcovym displejem (po Streaku se uz hloubeji klesnout neda..:-)). Takze muj cil je jinak dockat se Streaku 2 aka Opus One, ktery by mohl byt kolem dubna ci kvetna...

Dan
nandro
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy NOTE 3,NOTE 10.1 a Samsung ATIV PC.

Post by nandro »

Zdravím všechny majitele a prosím o zodpovězení dotazu jestli má Streak kvalitní systémový reproduktor? Je to blbost,ale potrpím si na kvalitní vyzvánění.Desire HD a vůbec všechny HTC mají taková chrastítka,Galaxy TAB už je kvalitní,i Galaxy S,tak jestli může někdo srovnat.A ještě dotazzda někdo nezkoušel rychlost Dellu pomoci Linpack for android?Děkuji všem ;-)
Tom077
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Dell Streak Black

Post by Tom077 »

Hanys: JJ v práci jsem byl,ale mám možnost kouknou na internet .... tak jsem sondoval situaci,co tu nového .... a začíná sse to rozrůstat o YAMATA a Jackala a mě :-)

Jackal: nechám si poradit od místních ;-) ... a jak píšeš,než nabiju do plna,omrknu 1.6 a hned nahodím 2.2. Jinak z příslušenství určitě budu brát ten Dell Car Dock Kit a přemýšlím,jestli koupit ještě náhradní nabíječku nebo dokovací stanici ... ale to má zatím čas.
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by aeon101 »

To nandro: Jelikoz jsem Galaxy S vlastnil necele 2 mesice, muzu ti odpovedet, ze zvukovy vystup je v pohode a je srovnatelny s tim, co popisujes. Jak na vyzvaneni, tak prehravani hudby, streamu ci videa. V tomto bud v klidu.

Dan
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Přesně jak píše Dan, prakticky není kam přejít i když ruce svrbí. Takže to je taková výhoda. Jo a Opus One? Tak do toho asi taky půjdu :-D na to se fakt těším hodně. Pod pět palců asi fakt těžko... systémový reproduktor je fakt celkem solidní, Desire HD je katastrofa - kvalita reproduktoru asi jako u Sovětského GameBoye jak vlk chytal vejce :-D
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by aeon101 »

To tom007: Tu druhou nabijecku prakticky sezenes koupi Car Dock Kitu v podobe kabliku, co je v baleni. Takze mas postarano o nabijeni v aute + zasuvka + PC.

Dan
nandro
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy NOTE 3,NOTE 10.1 a Samsung ATIV PC.

Post by nandro »

Děkuji Ti ;-) Ještě jeden neznalý dotaz,má vlastně Streak s froyem českou lokalizaci? :roll:
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Jasně, jen si bude muset dokoupit USB nabiječ do 230V ale to stojí pár Kč
Lokalizace samozřejmě ano!
Tom077
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tom077 »

Dane: díky ... to mi nedošlo ... díky!!! Aspoň zbydou peníze na něco jiného ;-)
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Neboj, já bych ti druhou nabíječku koupit nedovolil ;-) stačí chlopi číst, tohle jsem tu už totiž řešil ;-)
Tom077
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tom077 »

Hanys:jasně jedna bude v balení u Streaka no a kablíkem z Car kitu můžu nabíjet v autě a přes PC ... ale určitě ještě dokoupím i druhý USB nabíječ .... díval jsem se cena +/- 100Kč
Já jsem věděl Hanys,že mě nenecháš ... ty jsi na mě už připraveny,co?? :-D :-D
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Tak tak, někdo na tebe Tome musí dohlídnout :-) já bych to taky koupil ten držák ale furt si tak sakra říkám jak dlouho mi Streak vydrží. Jsem něco jako Dan. Zas tak často navigaci nepoužívám, cestu do práce a zpět znám dobře :-)
Tom077
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tom077 »

Hanys: ty budeš taková moje Androidí máma :-D :-D :-D

A ještě se zeptám .... synchronizace s PC .... pro Android 1.6 bylo prý Dell PC Suite,ale ve verzi 2.2 prý už spolu nekomunikují .... teď je prý nějaký Dell Nero Sync???? Je to tak?? Používáte???
Post Reply

Return to “Dell Streak”