[DOTAZ] Počasí - jaké používáte?

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Porovnanie aplikacii na predpoved pocasia (WP8, Lumia 820)

Post by Flynn »

Vyzkoušej ještě WeatherPro, která sice nemá největší dlaždici (mám ale WP7.8, tak mluvím o tomto případu), ale podle mě má dobré prostředí - nutno vyzkoušet http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 237de2db9e" onclick="window.open(this.href);return false;.
Dále, Weather Channel - jsou dvě dost odlišné verze, jedna je v katalogu Nokie, druhá pro ostatní telefony, nokiácká je zde http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 0c0886c7a1" onclick="window.open(this.href);return false;.
Barometer je trochu odlišná aplikace bez velké dlaždice, ale líbí se mi právě svou odlišností http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... bb8fa1c19d" onclick="window.open(this.href);return false;
Placená verze AAAWeather má dvě dlaždice vedle sebe (nebo 6 svislých pruhů) s možností zobrazení předpovědi pomocí křivky, v této verzi lze nastavovat interval aktualizací předpovědi. Spolu s Amazing Weather, Meteoservisem Pro a aplikací Bouřky, jsou tyto u mě nejpoužívanější a v současné době je mám na hlavní obrazovce.
Screen Capture11.jpg
Screen Capture11.jpg (26.39 KiB) Viewed 4608 times
Screen Capture21.jpg
Screen Capture21.jpg (31.38 KiB) Viewed 4608 times
hudyss
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Google Pixel 2

Post by hudyss »

A co Forecast nebo WeatherMaster?
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Trošku oleje přilejeme...

Testovat takovým způsobem spolehlivost či věrohodnost, nebo chcete-li přesnost, aplikace(í) pro sledování počasí je samozřejmě nesmysl. Jak poznamenal správně mimonut, už za pár hodin mohou být výsledky úplně odlišné. To souvisí ponejvíce se zdrojem dat (např. numerickým modelem), jež je za tou či onou aplikací skryt. Bohužel povětšinou jsou údaje "přebírány" z běžných zdrojů jako wether.com, accuweather apod. a od toho se i úspěšnost odvíjí.

Ve druhé fázi, záleží na preferencích uživatele. Tedy třeba na tom, zda mu jde spíš jen o "barvičky a obrázky" na displeji a nebo jsou pro něj meteo informace důležité i jinak. Někomu může stačit teplota a výhled na x dnů dopředu, jiný hold chce také informace o aktuálním počasí jako srážkový radar, blesky nebo synoptickou situaci.

O porovnání podobných meteo aplikací už bylo napsáno mnoho a ještě více a vášnivěji diskutováno. Klidně pokračujte. Jen nevím, jestli to má nějaký valný smysl. Ona totiž příroda nekoná podle výpočtů numerických modelů... 8-)
marios
nováček
nováček
Zařízení: lumia 820

Post by marios »

Flynn wrote:Vyzkoušej ještě WeatherPro, která sice nemá největší dlaždici (mám ale WP7.8, tak mluvím o tomto případu), ale podle mě má dobré prostředí - nutno vyzkoušet http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 237de2db9e" onclick="window.open(this.href);return false;.
Dále, Weather Channel - jsou dvě dost odlišné verze, jedna je v katalogu Nokie, druhá pro ostatní telefony, nokiácká je zde http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 0c0886c7a1" onclick="window.open(this.href);return false;.
Škoda že to Weather Pro sa nedá odskúšať. Weather Channel mám ten z tej Nokia kolekcie, páči sa mi viac ako pôvodný.
hudyss wrote:A co Forecast nebo WeatherMaster?
Skúšal som obe. Forecast hlásil úplne bludy a WeatherMaster my vytrvalo hlásil že som o 15 km dalej ako som sa v skutočnosti nachadzal :tlem:

A na záver k pánovi hujerovi. Súhlasím, že ten výsledok nemuí byť vždy presný. Tieto aplikácie som skúšal 3 dni. Ide teda čisto o moje SUBJEKTÍVNE pocity z daných aplikácií. Ako sa hovorí na Slovensku, 100 ľudí - 100 chutí.
Verte mi, že Vaša aplikácia Meteoservis sa u mňa radí do TOP 5 SK/CZ aplikácií pre WP8. Na Lumii 900 som ju používal, avšak po chirurgickom ošetrení očí už začínam preferovať čo najväčšie dlaždice, čo Meteoservis nevie a je mi toho úprimne ľúto. Tak napríklad ja osobne nepotrebujem radarové predpovede, synoptické správy či blesky a iné vymoženosti. Mne stači povedzme raz za 30 min aktualizovana dlazdica s predpovedou. Ale ako ste už správne naznačil, každý chce niečo iné čo je absolútne pochopiteľné. Opakujem, cením si Vašu prácu a ak do Meteoservisu pridáte podporu najväčších dlaždíc, budem túto aplikáciu znovu rád používať :) Zatiaľ však pravdepodobne budem používať alternatívny Weather channel ktorý spĺňa (aj ked nie všetky) moje požiadavky. Ďakujem za pochopenie a prajem Vám aj Vášmu tímu veľa spokojných zákazníkov a chuti do práce :)
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Samozřejmě, každého věc. Jen mě zaráží, a přijde mi trochu divné, že bazíruješ na velké dlaždici (kvůli očím jak jsi psal), ale na oné wide dlaždici vlastně text větší zobrazen nebývá. Ta dlaždice je jenom wide, tedy širší a tedy např. teplota je zobrazena většinou stejným fontem (rozumněj velikostí písma) jako na klasické dlaždici. Většina uživatelů totiž od velké dlaždice čeká spíše víc informací "na jednom místě" a nikoliv větší zobrazení stejných údajů. Naopak, na velké dlaždici často bývá "nasračkováno" hafo informací a často menším fotem apod. Z tohoto pohledu je tedy pro mne stěží pochopitelné, proč tak lpíš na široké dlaždici, když ta klasická často zobrazuje základní informace čitelněji?

PS. Můj příspěvek samozřejmě neměl nic společného s tím, že jsem také autorem meteo-aplikace. Prostě jsem měl jen potřebu se k tomu tématu vyjádřit bez jakýchkoliv postranních úmyslů...
marios
nováček
nováček

Post by marios »

Asi to bude sila zvyku, ale tie veľké dlazdice mi sedia viac :D a vlastne to je jedno, aj tak sa vždy pozriem von oknom predtým ako idem von :)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Možná jedna z nejhezčích aplikací na počasí s bohatými možnostmi nastavení a zobrazováním dat. Rád bych také řekl, že je jednou z nejlepších, ale to až po hlubším otestování. Kdysi nebyla nic moc, ale hodně se zlepšila a je vidět, že autoři na ní neustále pracují. Velká dlaždice je samozřejmostí (viz screeny na store) a vše funguje i na WP7.8. Cena 21 Kč není tak zlá, trial je na 5 dní. V ostré verzi je navíc možnost uložit až 6 oblastí pro předpověď. http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 2ecf6a5320" onclick="window.open(this.href);return false;
marios
nováček
nováček

Post by marios »

to weather to-go vyzera vyborne, skusim :)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Jaké počasí?

Post by Flynn »

AAA Weather dnes aktualizována pro WP7.8 - široká a překlápěcí dlaždice. Na přední straně je totéž, co bylo na dvou dlaždicích původně, zadní strana ukazuje předpověď na týden v podobné grafické úpravě.
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

Jaké počasí?

Post by karelchadim »

Weather Flow v akci (Red Stripe Deals) za 21 Kč
streethawk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920 black, Nokia Lumia 820 white

Jaké počasí?

Post by streethawk »

Tiež som kúpil Weather Flow za 0.99EUR, pohodička, vyzerá to výborne, navyše vo WP8 sa dá nastaviť i na zamykaciu obrazovku, keď nepočítam Československý Meteoservis, tak asi najlepšie počasie pre WP... :wink:
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Jaké počasí?

Post by Flynn »

A já jsem si ji nejprve vyzkoušel. A jestliže mi má na dlaždici ukazovat hodinovou předpověď, měly by tyto hodinové intervaly ukazovat alespoň něco aktuálnějšího nežli teplotu, o 10 stupňů nižší, než je ta skutečná (zobrazená také na dlaždici). Jestliže ve 12:30 je na dlaždici 29 st., neměla by být předpověď na 13:00 a další hodiny až do 17:00, pouhých 19 st. V tom případě odsuzuji aplikaci k zařazení do kategorie hraček, neb jako taková je mi k ničemu.
Z toho je vidět, že všechny aplikace na počasí si pouze hrají s obrázky a různými volbami a pokud nelze aktualizovat denní předpověď každou hodinu, neměla by tam taková volba vůbec být. V tomto směru je pro mě Meteoservis seriózní aplikací.
bigt
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5X, Nvidia Shield K1, Acer 1810TZ

Jaké počasí?

Post by bigt »

Jediná aplikace co používám, je normální počasí od Nokie a funguje jak má. Co se teplot týká, tak jsou dosti přesné.
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Jaké počasí?

Post by Cheetah007 »

Za mě Meteoservis i v Lite verzi na dlaždici zobrazuje přehledně vše potřebné a také Weather View, taktéž dobrá aplikace, na dlaždici méně udajů, zase ale na pozadí s teplotou obrázek oblohy super moc pěkné. :wink:

Počasí od Nokia či R.vargy což je totéž také dobré.
František Šafr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Xiaomi Mi 8

Jaké počasí?

Post by František Šafr »

Ony jsou vlastně všechny aplikace dobré, ale osobně preferuji "Meteoservis". Jak psal Cheetah007, tak i v Lite verzi nenabízí nic omezujícího, ale po koupi klasické verze oceňuji především otáčející dlaždici, kde na jedné straně máte teplotu a na druhé meteoradar, takže není nutné instalovat další aplikaci pro déšť či bouřky. Weather Flow je graficky velmi povedená, ale jinak toho příliš mnoho nenabízí.
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Jaké počasí?

Post by Cheetah007 »

Jasná a souhlas s tím co jsi napsal, s tím rozdílem že já tu otáčející se dlaždici nějak nemusím...jde to asi vypnout.
Je fajn že i plné verze jdou jen jako trial vyzkoušet, tohle mě třeba na AppStore u iOS celkem štvalo, jdna bomba hra od iD Softu, předpočítaná střílečka a nmeěla očesanou lite s pár levely verzi nic....člověk ani neví jaké to je dokud nevyzkouší.
hujer
smartguru
smartguru

Jaké počasí?

Post by hujer »

To, jestli lze aplikaci vyzkoušet (a jakým způsobem) je v režii daného vývojáře. Každý má tu možnost a je jen na něm, zda to umožní či nikoliv apod. Osobně zastávám názor, že je to pro koncového uživatele lepší. Tak nekupuje "zajíce v pytli" ale něco o čem už ví jak funguje, jestli dobře, jestli mu vyhovuje. Proto je možno můj Meteoservis i jeho Pro edici předem vyzkoušet nehledě na to, že má k dispozici i Lite edici - s minimem funkcí ale zdarma. Osobně mě nemožnost si aplikaci ozkoušet od dalšího nákupu z 99% odrazuje.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Jaké počasí?

Post by Flynn »

Toť zajímavá otázka. Osobně jsem pro to, že když chce někdo upgradeovat na dražší variantu, mělo by to být jen za doplatek. To by bylo velmi seriózní a také lákavé pro mnohé zákazníky.
hujer
smartguru
smartguru

Jaké počasí?

Post by hujer »

Flynn wrote:Toť zajímavá otázka. Osobně jsem pro to, že když chce někdo upgradeovat na dražší variantu, mělo by to být jen za doplatek. To by bylo velmi seriózní a také lákavé pro mnohé zákazníky.
Moje vyjádření najdete v tomto threadu: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 99#p291599" onclick="window.open(this.href);return false;
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Jaké počasí?

Post by Cheetah007 »

Hujer
Palec nahoru a bod pro tebe :)
Post Reply

Return to “Aplikace a software”