Lumia 800: Tlachání, flame, offtopic :)

Volná diskuze na libovolná témata...
silent64sk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, Transformer Pad TF300T, Galaxy Nexus

Nokia Lumia 800: Všeobecná diskuze

Post by silent64sk »

Koľko ľudí, toľko chutí. Mne napríklad profily nechýbajú, nikdy som ich nepoužíval, absencia flashu je pre mňa zatiaľ väčšie mínus. Ťažké je to takto zovšeobecňovať.
fredysz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by fredysz »

Standa: Flash ovsem neni jen o videu - to jde celkem slusne HW akcelerovat, ten je hlavne o dalsich prvcich webu, kde akcelerace pouzit nejde a prohlizeni takovy stranek je na Androidu nepouzitelne. Mel jsem tu cest s Galaxy SII a strankou s jedinou flashovou reklamou, ktera prakticky znemoznila se strankou normalne pracovat...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

A co ti branilo si flash vypnout..nic..stejna volba mohla byt i ve Windows Phone,ti to trpi uzkosti z flashe by si ho vypnuli..Ja jsem mel nekolik Android zarizeni,zminim posledni - Motorola Atrix ci SE Arc ani na jednom me nezpusoboval flash pomaly pohyb strankami ci jine zadrhavani..
fredysz
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by fredysz »

Ale ja to na mobilu neocekavam, a ani mi to nijak nechybi. Byla to proste jen zkouska jak to bezi... Pokud chci plnohodnotny web, tak na to mam notas. Na to moje obcasne kouknuti na stranky Flash opravdu nepotrebuju a popravde, kdyz tak uvazuju nejspis by mi nechybel jinde.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

To ze nechybi tobe,neznamena ze nechybi jinym..tudiz by mela byt volba..notes nemam vzdy u sebe a obcas se i potrebuju podivat na nejake konkretni video,ktere zrovna neni v HTML 5 ci na youtube.Navic na telefonu rychle zhlednu video a funguju dal.Zapinat kvuli tomu notes..
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

No switcher by bol fajn.
A je jasné, že nikomu chýba a niekomu nie.
Otázka je koľko je ktorých a či sa Microsoftu alebo Adobe oplatí na to vynakladať prostriedky, keď aj tak veľa webov stránke pre mobily optimalizuje (bezohľadu na to, či majú alebo nemajú flash).

Mobil je mobil.

Tablet je už vec iná. Tam je podľa mňa v dnešnej dobe ešte ten flash celkom potrebný, nakoľko na tablete sa dá predsalen plnohodontnejšie browsovať ako na mobile. Tu má isto Android miernu výhodu na iOS. Či vo W8 tabletoch flash bude alebo nie sa ešte nevie, aj keď osobne si myslím, že nie.

Mimochodom, ak by bol, tak by zrejme bol aj na WP8.
fredysz
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by fredysz »

To jestli bude Flash ve W8 tabletech se vi - pod Metrem urcite ne... http://computerworld.cz/software/window ... lash-43830" onclick="window.open(this.href);return false;
silent64sk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, Transformer Pad TF300T, Galaxy Nexus

Post by silent64sk »

Pokiaľ nebudú všetky weby riešiť videá cez html5, chýbať to vždy niekomu bude. To je fakt. Mne naopak príde dosť otravné mať na každé spravodajstvo aplikáciu zvlášť. Súhlasím ale s tým, že mobil je mobil a tam to až tak netreba. Na tabletoch by som flash už ale očakával, tam to komfort prehliadania výrazne znižuje. MS už sa nechal počuť, že IE v Metre flash podporovať nebude. Mne osobne sa veľmi pozdáva kompletná previazanosť platforiem, ktorá s tabletmi a Win8/WP8 príde. Myslím, že v tejto oblasti to bude mať Google do budúcnosti čoraz ťažšie aj s telefónmi, aj s tabletmi. Uvidíme, nič netrvá večne ;-)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

janac_marek wrote:Varím z vôd Desire HD, čo bol vo svojej dobe nie zlý prístroj a poukazujem na to, že ľudom ide len o pocit nebyť obmedzený.
Po flashi sa bažilo i v dobách WM (sám so tam mal flash player a 'hral' jednu flash hru) a to prosím pekne v dobách WM bol človek rád, že sa dalo browsovať (napríklad mne taký NetFront svižne nechodil a prvý dobrý browser na mojich mašinách bola Opera Mobile (i Mini))
To je právě tvá obrovská mýlka: nejde o pocit nebýt omezený, ale o realitu. Pořád nechápu, jak ty můžeš soudit technologii, pro kterou (dle svých vlastních slov) nemáš využití a její výkonnost soudíš podle svých postarších zkušeností (přesně jak jsem odhadl), ačkoli skutečnost je dnes úplně jiná.
fredysz wrote:Standa: Flash ovsem neni jen o videu - to jde celkem slusne HW akcelerovat, ten je hlavne o dalsich prvcich webu, kde akcelerace pouzit nejde a prohlizeni takovy stranek je na Androidu nepouzitelne.
Jo, jenže to je Android, já mluvím o BlackBerry PlayBooku. Navíc já jsem reagoval na janace_marka, který mluvil o sekaném videu, což PlayBook ve Flashi zvládá s prstem v nose (1080p) a zároveň můžu hrát NFS. Samozřejmě, že na webové stránce plné Flashe je pokles výkonu znát, ale jak píše htcjirka - pokud to přesáhne únosnou mez, jednoduše Flash vypnu. V klidu, bez emocí.
silent64sk wrote:Pokiaľ nebudú všetky weby riešiť videá cez html5, chýbať to vždy niekomu bude. To je fakt. Mne naopak príde dosť otravné mať na každé spravodajstvo aplikáciu zvlášť.
Jo, přesně o tom to je. Dokud Flash z webu nezmizí, bude ho pro plnohodnotné prohlížení potřeba. A když mi v PlayBooku fuguje téměř bezchybně, proč ho odsuzovat. Taky jsem nepřičichl k tomu, mít pro každý zpravodajský web zvlášť aplikaci. u iPadu se z toho samozřejmě dělá velké haló (jako se vším od Applu), takže jsem se těšil, ale žádné uživatelské wow se nedostavilo.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

silent64sk wrote:Pokiaľ nebudú všetky weby riešiť videá cez html5, chýbať to vždy niekomu bude. To je fakt. Mne naopak príde dosť otravné mať na každé spravodajstvo aplikáciu zvlášť. Súhlasím ale s tým, že mobil je mobil a tam to až tak netreba. Na tabletoch by som flash už ale očakával, tam to komfort prehliadania výrazne znižuje. MS už sa nechal počuť, že IE v Metre flash podporovať nebude. Mne osobne sa veľmi pozdáva kompletná previazanosť platforiem, ktorá s tabletmi a Win8/WP8 príde. Myslím, že v tejto oblasti to bude mať Google do budúcnosti čoraz ťažšie aj s telefónmi, aj s tabletmi. Uvidíme, nič netrvá večne ;-)
No ak na tabletoch s W8 nebude flash bude to celkom škoda. Na taký tablet (a keby konštrukcie Transformera) si robím zálusk.

Previazanosť sa páči aj mne, len dodám, že nejde len o W8 a WP8 ale aj XBOX. A ako moje vizionárske reči vravia, TV a auto je na rade.

Standa wrote:Pořád nechápu, jak ty můžeš soudit technologii, pro kterou (dle svých vlastních slov) nemáš využití a její výkonnost soudíš podle svých postarších zkušeností (přesně jak jsem odhadl), ačkoli skutečnost je dnes úplně jiná.
Dnes na každom mobile ide teda flash plynule?
Prepáč, neverím.
Flash mi vadil v dobe starého Firefoxu, ktorý s pár tabmi zahltil výkon.

Flash je fajn myšlienka, ale dnes to treba asi riešiť nejak inak. Nikdy žiaden prechod nie je plynulý a uznávam na tablete s Windows 8 mi flash určite na stránkach ako sme.sk chýbať bude.

PS: Sestra si kupuje Xperiu Ray. Veľmi som na to zvedavý :) . A aj na to, načo je v takom zariadení flash - ale možno budem milo prekvapený.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Když si přečteš pozorně to co jsem už psal, zjistíš odpovědi i na tyto své otázky. Dávej trochu pozor - děláš stejnou chybu jako vždycky: ptáš se několikrát dokola na to, co už bylo zodpovězeno.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

PS: Sestra si kupuje Xperiu Ray. Veľmi som na to zvedavý . A aj na to, načo je v takom zariadení flash - ale možno budem milo prekvapený.
Tak hlavne pravdive poreferuj i za cenu ztrapneni,protoze zrovna Xperia Ray je vhodna na test flash videa a dukaz toho,ze to prohlizec "nezakusuje" ci nijak nezpomaluje ci podobne tebou dokola hlasane bludy.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Mohl by to tady prosim nejaky mod promazat/presunout? V diskuzi o Lumii se opravdu nemusi resit, proc WP7 ma nebo nema Flash a podobne :roll:
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Ja som sa na nič nepýtal. To bola rečnícka otázka.
A playbook? Ok.

htcjirka:Ty rád útočíš, je ti to zrejme blízke.
Navyše ja narozdiel odteba pocit strapnenia necítim a ak je niečo FAKT beriem to ako FAKT a ak flash pôjde tak PôJDE. Čo by som mal zapierať?

Ja nie som Android fan, źe si potrebujem uspôsobovať realitu.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

http://windowsphonesk.wordpress.com/201 ... cakavania/" onclick="window.open(this.href);return false;

Fakt som veľmi zvedavý na vývoj cien Lumií 800, hlavne bazárových o pol roka.
Zatiaľ to vyzerá veľmi dobre. Uvidíme čo prinesú ďalšie mesiace.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

a ak flash pôjde tak PôJDE. Čo by som mal zapierať?
Vyjde konecne najevo to,ze tebou zminovane duvody,ktere cpes nejen sem,ale i do diskuzi pod clanky o nepotrebnosti flashe z duvodu pomalosti a sekani prohlizece jsou mylne a zavadejici..jak uz psal Standa veci je ti potreba opakovat nekolikrat..protoze rychle zapominas.Az bude plna podpora HTML5 o čemž se uz mluvi sakra dlouho pak at flash zmizi,dosud se ale tak nestalo.Uz pred rokem tu par podobnych jedincu vykrikovalo,pockej za rok,HTML5 ovladne web..dokud tu nebude plna podpora webu HTML5 flash bude potreba, aby clovek neměl půl prohližeč..
Fakt som veľmi zvedavý na vývoj cien Lumií 800, hlavne bazárových o pol roka.
Propadne se jako kazda tuctovka,neni nicim vyjimecna,ze by to mel byt kult,ktery si bude drzet cenu.Tak naivni snad ani nejsi..velice rad se k tomuto tematu konkretne s tebou a tvou pameti 4.srpna vratim ;-)
Zapis si hlavne do kalendare a radne sesynchronizuj.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Už fakt prestante s tým flashom, je to trápne.
Akonáhle budem mať to zariadenie v ruke, založím topic (alebo prispejem do existujúceho) v Android sekcii.
Ak to pôjde, budem milo prekvapený, nemám dôvod zavádzať. Lenže ja viem, že to nepôjde (pretože mám skúsenosť od kamaráta s Ray, ale takto to bude aspoň z prvej ruky) a samozrejme natočím video.

A už fakt nediskutujem o flasi v tomto topicu. Je to fakt trápne ako stále potrebuje niekto vyťahovať flash v každej WP diskusii.

A s tým tvojím predpovedaním predajov a cien..... smekám. Chcel by som tiež vedieť veštiť.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Lenže ja viem, že to nepôjde
Ty uz vis ani by jsi to mel v ruce (Xperia Ray - flash),ja narozdil od tebe ano..takze nevarim z vody jako ty,ktery uz vi predem.. :roll:
S tim,ze pujde cena dolu a budou Lumii plne bazary je logicke,na to nepotrebujes vestit ,ale pouzit obcas i mozek.Ten telefon neni nicim vyjimecny,proc by si mel oproti ostatnim nejak dlouhodobe drzet cenu.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

A koľko percent videí ti ide?
Bože. Čítaj. Daj si sme.sk. Kamarát to má.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Slibil jsi ze to natocis,tak nam to sekani natoc a nevykrucuj se kamarad to ma :roll: Napred uhybas, ze mozna budes prijemne prekvapen a najednou vytasis kamarada :tlem:
To je jak jedna pani povidala,stejne jak diskuze s plnohodnotnym multitaskingem :tlem:
Bud objektivni Marek.Uz v tom docela plaves :roll:
Jakou mel kamarad verzi playeru?Presnou verzi?
Nenarazil jsem na stranku na ktere bych si nepustil video v odpovidajici kvalite.
Cekam nejen ja do tydne to video v sekci Android nijak falsovane.Takze tam bude videt i restart telefonu..jsou i lidicky, ze umi dobre podvadet a na pozadi spusti hafo veci ,aby co nejvice vytizili procesor.Jak te znam z diskuzi,jsi schopny vseho pro uhajeni tveho nazoru.Jako odborny IT predpokladam ,ze budes pripojeny na odpovidajici internetove siti s odpovidajici rychlosti.Tam by jsi mohl take podvadet..
+ Můžu udělat ještě vylet za Standou natočíme PB a multitasking, tam se take ztracis a hodne si odporujes a potrebujes take utvrdit dukazove nejlepe videem.
Post Reply

Return to “Off Topic”