Windows Phone a synchronizace s Outlookem přes kabel

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Dale ji ma Symbian a nove MeeGo,ktere rozhodne neni mrtvym systemem.Presne tak cisty Android tuto moznost nema ,ale diky nekterym vyrobcum a jejich SW ji po vybaleni z krabice umi.Lepsi kdyz funkci dany telefon umi ten kdo nechce to nepouziva nez kdyz ji neumi a maji ostatni smulu.Kabel rozhodne neni archaicky.
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

dwbmb: u zařízení typu smartphone se počítá s tím, že uživatel bude mít datový tarif. Je smůla, že naši čeští "vydřiduši" nám to účtují takovým způsobem, že se radši bez toho obejdeme a vyčítáme tak nakonec samotnému OS chybějící funkci. Se kterou on počítá v režii roku 2011 a 3G bezdrátových sítí.
Snad se tato situace brzy změní.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Datovy tarif na to nema vliv,ja ho napriklad mam neomezeny a stejne take jako jini preferuji kabel.Datovy tarif s tim nema nic spolecneho.
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

htcjirka: Komentoval jsem jen toto:
Proč bych měl platit někomu za datový paušál jen proto, abych měl údaje aktuální, když přece máme dráty?
Přišlo mi, že někdo nechápe k čemu jsou data na smartphonech dobrý. Ono uživatelé, kteří si koupí svůj první smartphone se asi dost často všemu diví...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

vyčítáme tak nakonec samotnému OS chybějící funkci. Se kterou on počítá v režii roku 2011 a 3G bezdrátových sítí
Ja reagoval na toto..
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

Celý ten můj příspěvek byl sarkasmus, kdyby si náhodou někdo nevšiml :)
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

htcjirka wrote:Datovy tarif na to nema vliv,ja ho napriklad mam neomezeny a stejne take jako jini preferuji kabel.Datovy tarif s tim nema nic spolecneho.
Ty mi chces nahovorit, ze kalendar, maily a kontakty na vsetkych zariadeniach (predpokladam, ze nemas len telefon a jedno PC/NB) medzi sebou synchronizujes kablom?
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

htcjirka: Politika Applu a Microsoftu pro Windows Phone a Windows 8 je více Americká. Lidé tu hodně dlouho nepochopí, že by se nemělo warezit. Jsme tu všechno zvyklý krást... ostatně takové mínění je i o celé ČR. Měli bychom tu mít takové zákony, která by nám to znemožňovali a zároveň zákony, které by umožnili příchodu Zune Marketplce Music, Netflix, HuluPlus, a tak dále... jinak furt budeme pozadu.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

No kabel a outlook nema nic spolecneho s warezem..navic proti tomu sa jsem velice vyszeny,kradeni aplikaci.
Takze to co jsi napsal je jedna velka demagogie.
Navic stale protlacovani "americanismu" neni nic lepsiho.Nekterei lide ziji stale v dojmu,ze co je "americke" je lepsi apod.To uz davno neplati.
Ty mi chces nahovorit, ze kalendar, maily a kontakty na vsetkych zariadeniach (predpokladam, ze nemas len telefon a jedno PC/NB) medzi sebou synchronizujes kablom?
Samozrejme a nestydim se za to stejne jako spousta kolegu v praci ;-) Kabel rozhodne nepatri do doby kamenne.Uz i soudruzi z nemecka co vyvinuli diagnostiku na vozy preferovali bezdratove pripojeni k vozum,casem zjistuji a zjistili ze kabel je kabel a vraci se preference kabelu.Online je az nouzovka.
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

:htcjirka Vytrháváš si věci z kontextu. To se nedělá. A ještě než začneš hledat na předchozí stránce mojí citaci, tak tě upozorním, že jsem citoval proto, že vidím český styl uvažování. Nic víc nic míň. díky.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Nevytrhavam,reaguji presne na to co pises.Je jedno jestli to napises na zacatku vety ci na konci,dulezity je vysledek a demagogie ,ktera pak vyzni ,ze kabel pouzivaji warezaci nebo ti co nemaji datovy tarif,co je nesmysl.
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

htcjirka wrote:
Samozrejme a nestydim se za to stejne jako spousta kolegu v praci ;-)
Ono asi není ani za co se stydět, mě by spíš šlo o to, že takové rutinní věci mě po čase přestanou bavit a přijde mi jednodušší, když se to všechno děje pěkně bezdrátově, třeba jednou za hodinku, a hlavně když to funguje a nepřemaže všechny kontaky v telefonu, když synchronizuji mezi více počítači. (To mi jednou ActiveSync udělal. Ještě že jsem tehdy měl zálohu.)

Argument s Outlookem mi přijde zajímavý, něco ve smyslu "hodně lidí má Outlook (a potažmo celé Officy) nelegální, tak ať si nezvykají, že jim s tím něco bude fungovat." Současné řešení ale diskriminuje ty, co mají Outlook legálně.
Krayzie
smartguru
smartguru

Post by Krayzie »

htcjirka wrote:Samozrejme a nestydim se za to stejne jako spousta kolegu v praci ;-)
Modelova situacia: Si niekde v terene a do telefonu si nahodis zopar kontaktov, TODOs, a pod. Prides domov, vytiahnes kabel a do domaceho PC/NB zosynchronizujes, potom prides do prace a cely postup zopakujes s pracovnym PC/NB? Ak ano, tak ta trochu lutujem (uprimne). Ovela jednoduchsie mi pride si tie veci do telefonu nahodit a vsetko ostatne nechat na automaticky OTA sync. Potom pridem do prace/domov a vsetko uz na mna pekne caka.

Samozrejme, ze kabel je vzdy to nejlepsie. Preto som to doma s WiFi v podstate vzdal (mam ju len ako nudzovku) a spravil si predpripravu na 10 Gb LAN (zatial realne iba 1Gb kvoli aktivnym prvkom). Ale bavime sa tu o par bytoch (textove informacie) a tam nevidim dovod si zivot zbytocne komplikovat. Pokial sa ale bavime o synchronizacii velko objemovych suborov, tak tam je kabel jednoznacne prinosom, lenze na to synchronizacia s Outlookom nesluzi.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

Hoši, nechcete toho nechat? Stejně to nikam nevede. Kabel nejde a zřejmě nepůjde. Proč, to nevíme. Pokud to někomu vadí tak, že by si kvůli tomu WP telefon nekoupil, ať si ho nekupuje. Tečka.
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

Like that!
Krayzie
smartguru
smartguru

Post by Krayzie »

Suhlasim s Vlasta W, kazdy si predsa vybera zariadenie podla vlastnych potrieb.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Samozrejme,tady nikdo ani nevnucoval jine zarizeni ani jiny OS,reagoval jsem stejne jako ostatni na nazev tematu,ktery je jasny.
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Na začiatku mi bolo trocha ľúto, že WP7 nie je tak rozšírený.

Trocha som to chápal. Design nemusí sadnúť každému (aj keď osobne si myslím, že drvivú väčšinu z nich by časom po používaní k sebe Metro pripútalo jak na mobiloch, tak na tabletoch). Ďalej som chápal priveľké obmedzenia.
Dnes s Mangom WP7.5 umožňuje ďaleko viac ako iOS (a o tom sa snáď nikto neháda, to nie je dohad, to je proste fakt). Umožňuje Live Tiles co iOS nebude mať ani vo verzii 5, je prepojený s rôznymi službami a to transparentne, umožňuje beh aplikácií ak to user povolí aj na pozadí. Povedzme, źe Android je otvorenejší a niekomu to môže vyhovovať.
Lenže toto je z mjho pohľadu práve slabina Androidu. Tak extrémna roztrieštenosť a nekompatibilita, že sa to až nedá používať (a to nevravím o úbohej podpore Exchange v závislosti od výrobcu mobilu).

Teraz, keď sa WP7 rozširuje, sa objavujú aj tu (ako aj u iných platformách) 15 ročné deti, ktoré nechápu ani len tie najzákladnejšie prinsípy :( .
osso
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x

Post by osso »

Musim si rypnut aj ja :-) neviem naco by mi bol kabel na synchronizaciu cez pc, pokial mas vo firme exchange, co vetsina normalnych korporacii ma, mal by ti fungovat active sync a tiez outlookanywhere ked mas tie dve sluzby povolene neni dovod pre nejake kabely alebo nieco podobne mam doma pc na nom outlook, synchronizujem vsetko cez outlook anywhere, kontakty, kalendar atd. mam wp7 s active sync synchronizujem s exchange tiez vsetko, som vo firemnej sieti synchronizujem outlook s exchange, vsetko je na jednom mieste a je to secure, cez SSL. :)
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”