HTC Pyramid: Další dvoujádrový Android s velkým displejem

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
KO_Godot
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by KO_Godot »

GreenArrow wrote:Dell streak neměl problém vydržet dva dny,do večera vydrží určitě ať s ním děláš cokoliv
Dell Streak možná, ale u HTC je to trochu otázka... Desire celodenní geocaching nevydržel.

-- doplnění předchozího příspěvku (ned úno 06, 2011 21:25) --
IkE Blaster wrote:Jojo, je to o 2.3% pomalejší a hned je podle mnoha lidí nevýkonný a zastaralý. Víte o výrazně výkonnější platformě v podobné ceně (je možné že existuje, moc to nesleduji, ale mám pocit, že momentálně není)? Jak jste sami napsali, tak ta Tegra 2 je rychlejší pouze o daná 2%, tudíž tudy cesta nevede.
Mně osobně by o trochu nižší výkon určitě nevadil. Ostatně, vybíral jsem mezi Desirem a Galaxy S a víme, který je ten hardwarově výkonnější. Jenže jsem nakonec vybral HTC kvůli Sense, kvalitnějšímu zpracování a tak, jeho páky jsou prostě zas někde trochu jinde a mně osobně to vyhovuje. Jestli bude Pyramid o 2% méně výkonný než nějaký třeba Samsung s Tegrou, tak mě to zas tak netankuje a jasná volba je pro mě HTC.
Augustus
nováček
nováček
Zařízení: HTC 7 Mozart

Post by Augustus »

Argument, že mobilní hry nejsou dostatečně atraktivní pro progamery je opravdu hodně mimo, jejich představa o hraní je diametrálně odlišná oproti 99% běžné populace. Na mobilu mi dávají smysl věci jako Angry Birds, Fruit Ninja či Flight Control a ne regulerní FPS či simulátory náročné na grafický výkon.

Takže řešit, jestli má či nemá mobil Tegru 2 je z mého pohledu zbytečné. Raději by se, stejně jako před časem u stolních počítačů, mohli výrobci přestat honit za papírovým výkonem a místo toho zapracovat na nižší spotřebě, aby telefon vydržel třeba týden a ne stěží dva dny. Pro mě je prostě 1GHz Snapdragon naprosto dostačující a jestli ho někdo považuje za pomalý a zastaralý, tak je to jeho věc.
Starbuck
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD, SG Note

Post by Starbuck »

Souhlasím s Augustem! Pokud se budu rozhodovat mezi dvěma přístroji, určitě nebudou rozhodovat 2% výkonu. Na druhou stranu musím souhlasit taky s tím, že přicházet s přístrojem řekněme skorostejného výkonu o půl roku později než konkurence je při dnešní rychlosti vývoje dost pozdě.

A souhlasím i s tím druhým - spotřeba energie/výdrž baterie! To je to, na co by se měli výrobci víc soustředit. Je pěkné, že přístroj toho umí hodně a dostatečně rychlý, ale pokud musím neustále sledovat stav baterie a obávat se toho, jestli budu schopen přijmout další hovor, tak je to špatné. A takto nikdy nebudu využívat telefon naplno, protože když to potřebuju (mimo dosah zdroje - pro to je foun primárně určený) tak se obávám o dostatek energie, a když su u zdroje, tak tam mám většinou po ruce praktičtější nástroje.
KO_Godot
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by KO_Godot »

To je pravda s tou výdrží. Když se výrobci čipů chlubí, že to 1,2 GHz dvoujádro má o trochu menší spotřebu než loňské 1 GHz jednojádro, tak proč nevyrobí taky 1 GHz jednojádro tou novou technologií? Nemělo by snad poloviční spotřebu? A co displeje? Nestálo by za zvážení zaexperimentovat, jak jsou na tom které technologie se spotřebou? Někdy možná i dát trochu stranou to, že někde je černější černá nebo o trochu věrnější barvy? Já osobně se rád smířím s o trochu míň věrnými barvami, pokud ten displej sežere polovinu energie.
Starbuck
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD, SG Note

Post by Starbuck »

Spíš než věrnost barev mě zajímá čitelnost displeje třeba i na sluníčku. Jsem hodně v terénu a tak je to pro mě dost důležité. Ohledně výdrže jsou dvě cesty - snižování spotřeby přístrojů a zvyšování kapacity baterií (a pak ještě třetí - optimalizace sw pro snížení spotřeby). Snad se v budoucnu objeví nové technologie na výrobu baterií, které podstatně zvednou jejich kapacitu. Nepochopím, jak může výrobce nacpat do 4,3" přístoje baterku s kapacitou 1250mAh!
Post Reply

Return to “Operační systém Android”