Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti
a vysla teda ta nova ofiko rom?
-
HADES
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Omnia Pro
OMG to snad není možné, proč se tu sakra všichni ptají na věci, které jsem tu psal já a jiní o jednu-dvě stránky zpět? Děláte z tohoto threadu hodně neřehledný maglajz. Zamyslete se nad sebou (jr_bva, tgregi a další)
Sepsal by někdo takový přehled proč jít na WM 6.5 a nezůstat na starší 6.1 aneb co je na ROM s WM 6.5 pro OP lepší/horší než doposud s WM 6.1?
Možná kdyby ses nevztekal a prečetl si co jsem psal, tak jsem psal ze NECHCI neoficialní ROM. Mohlo byt hned o dva příspěvky míň.HADES wrote:OMG to snad není možné, proč se tu sakra všichni ptají na věci, které jsem tu psal já a jiní o jednu-dvě stránky zpět? Děláte z tohoto threadu hodně neřehledný maglajz. Zamyslete se nad sebou (jr_bva, tgregi a další)
-
HADES
- častý přispěvatel

Ale já jsem četl cos napsal a shodou okolností právě já jsem přišel na to, že je přes NPS oficiání romka už dostupná, takže pokud TY bys četl, co píšu, tak tu mohlo být o několik příspěvků míň.
Popravdě, tvůj příspěvek a celé tohle forum jsem našel až poté, co jsem telefon aktualizoval...... ale nechme toho, nesnáším flame.
muzu se teda zeptat, mam NPS 1.4.0 IK1 z toho odkazu co tu nekde byl, nevite teda nekdo jakou romku to umoznuje aktualizovat - jestli tu poskozenou starou, nebo uz to fixli? je tu trochu zmatek v tom kdo tu co pise a jak je to casove aktualni, takze jaka je tedka situace pokud to nekdo vi?
Včera, tj. 21.1.2010 se pomocí NPS stáhla nefunkční verze. Samsung na hotlinu mlčí a tvrdí, že v ČR se přes NPS aktualizovat nedá a můj dotaz směrovali na servisní středisko. Z toho usuzuju, že se zatím nic neopravilo. Trošku doufám, že by někdo dal vědět.3000HP wrote:muzu se teda zeptat, mam NPS 1.4.0 IK1 z toho odkazu co tu nekde byl, nevite teda nekdo jakou romku to umoznuje aktualizovat - jestli tu poskozenou starou, nebo uz to fixli? je tu trochu zmatek v tom kdo tu co pise a jak je to casove aktualni, takze jaka je tedka situace pokud to nekdo vi?
-
HADES
- častý přispěvatel

Já jsem tu ROMku flashnul přes NPS, ale jak už jsem psal, nefungoval telefonní modul. Kdybych ale nezazmatkoval a dal tam rovnou přes Octans Phone ROM, která je dostupná na Modacu, tak si troufám vrdit že by to fungovalo. Nyní tam mám WinMobile 6.5 Pro CE OS 5.2.21868(sestaveni 21868.5.0.69) CZ kterou sem dával matrosk na stránce 17. A s Phone ROM z Modaca funguje perfektně. Jestli někoho zajímá co v ní (ne)funguje tak se ptejte. Zatím jsem si všiml funkčního automatického podsvícení - diplej už nezezelená. Dál jsem to nezkoumal
Přesně tohle jsem psal včera na chatu ale to jsem myslel více méně s humorem. Psal jsem, že pokud tam někdo zavolá tak nakonec popřou, že vydali nějaký update pro ČR.
Ale co alepsoň je zábava, i když taky bych rád věděl jaká je momentální situace.
Edit: Škoda, že nevím jestli je flashování pod win7 opravdu možné s tím návodem na modaco nebo jeslti to třeba funguje jen při správné konstelaci hvězd. :D Nevíte alespoň někdo kdo zkoušel flashovat přes octan's ve win 7 kde přesně se objeví ta chyba, nebo jinými slovy kdy poznám, že to flashnout nejde (kdybych věděl toto tak bych si mohl sám vyzkoušet jestli to půjde nebo ne ještě před flashnutím, tedy pokud se ta chyba neobjeví právě při flashování)
Edit: Škoda, že nevím jestli je flashování pod win7 opravdu možné s tím návodem na modaco nebo jeslti to třeba funguje jen při správné konstelaci hvězd. :D Nevíte alespoň někdo kdo zkoušel flashovat přes octan's ve win 7 kde přesně se objeví ta chyba, nebo jinými slovy kdy poznám, že to flashnout nejde (kdybych věděl toto tak bych si mohl sám vyzkoušet jestli to půjde nebo ne ještě před flashnutím, tedy pokud se ta chyba neobjeví právě při flashování)
-
rybar73
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7
No tak ja bych se toho moc nebal
Podle me jde jen o ovladace aby te Octans rozpoznal...
No to sice jo ale Octanc's je amatérská aplikace a tam se může stát cokoli a rozhdně bych se jen tak do britexu nedostal.
Edit: Ještě by mě zajímalo když se narve CSC do Octanu tak co jste zvolili za ten konkrétní soubor jsou tam rovnou tři csc a to:
.....CIL2
.....IIL2
.....UIL2
Octans použiji pouze pokud to bude nutné ale chci mít jistotu, že ho v tom případě budu moci vůbec použít. Prozatím to vypadá tak (po tom návodu z modaco), že dám detect připojím vyplá telefon vypíše se mi "OnDeviceChange \\?\USB#VID_04E8&PID_6619#5&d93f265&0&1#{25dbce51-6c8f-4a72-8a6d-b54c2b4fc835}" ale nemohu kliknout na Start downloading což docela nechápu proč, prozatím jsem do Octanc dal jen Phone a CSC ale myslel jsem, že stačí dát libovolnou položku a ta se flashne.
P.s. Zatrhávali jste něco nebo nastavovali v Octan's ?
Edit: Ještě by mě zajímalo když se narve CSC do Octanu tak co jste zvolili za ten konkrétní soubor jsou tam rovnou tři csc a to:
.....CIL2
.....IIL2
.....UIL2
Octans použiji pouze pokud to bude nutné ale chci mít jistotu, že ho v tom případě budu moci vůbec použít. Prozatím to vypadá tak (po tom návodu z modaco), že dám detect připojím vyplá telefon vypíše se mi "OnDeviceChange \\?\USB#VID_04E8&PID_6619#5&d93f265&0&1#{25dbce51-6c8f-4a72-8a6d-b54c2b4fc835}" ale nemohu kliknout na Start downloading což docela nechápu proč, prozatím jsem do Octanc dal jen Phone a CSC ale myslel jsem, že stačí dát libovolnou položku a ta se flashne.
P.s. Zatrhávali jste něco nebo nastavovali v Octan's ?
-
HADES
- častý přispěvatel

mas moznost pouzit virtualni stroj, treba VirtualPC od Microsoftu? Z virtualnich XP by to snad mohlo fungovat
Možnost mám ale nechce se mi do toho virtuální PC dokáže parádně zasvinit PC, osobně používám VmWare kvůli projektům ale jelikož mám čerstvě po formátu tak se momentálně instalovat virtuální PC nechce, toto beru jako nejzašší věc. Ani není řečeno, že to zatím nejde jelikož žádné chyby mi Octan neháže, to mi dělalo s novým ovládačem ale když jsem tam dal starší, ten z XP, tak to chybu nedělá akorát nemůžu dát start download a já nevím proč. 
-
Docent
- přispěvatel

- Zařízení: Dell AXIM X51v, Vodafone 845
Á, vidím, že zde máme odborníky na slovo vzaté... Ještě nějaká moudrost by nebylavirtuální PC dokáže parádně zasvinit PC
Pokud k tomu nemáš víc co říct, tak se nevyjadřuj děkuji. Znám případy kdy po odinstalování virtuálního stroje byla narušena funkčnost některých zařízení PC nebo se systém zpomalil, jestli to byla náhoda nevím každopádně se to nestalo jednomu člověku ale více lidem. Já sám problémy nepocítil ale nemám náladu opět formátovat a dokud nepotřebuji virtuální stroj tak jej prostě neinstaluji, až bude potřeba, tka ej to věc jiná. Nehledě na to, například taková virtuální sítovka od VmWare se mi pere s VLC streamingem, který běží v síti rozesílaný multiplexem, takže mě něpřesvědčuj o své pravedě, nedělej ze mě vola a nevyvolávej zbytečný flamy, když nemáš co říci k danému tématu. Děkuji.
P.s. Budu nesmírně spokojen když další podobný příspěvek nebude následovat.
Jinak Octan se mi už podařilo konečně rozjet takže půjdu na ten update z NSP a popřípadě flashnu phone.
P.s. Budu nesmírně spokojen když další podobný příspěvek nebude následovat.
Jinak Octan se mi už podařilo konečně rozjet takže půjdu na ten update z NSP a popřípadě flashnu phone.
Par stranok dozadu som daval dumpnutu romku zo svojej masinky. NPS IH2_5 ani 1.4.0.IK1 mi update neponuka. Pripajal som lolofon sice v linuxe cez VirtualBox, ale myslim, ze na NB by bol vysledok rovnaky
Jo neboj, o dumpu vím. Ale to že by software dokázal rohodit systém je samozřejmé ale to dokáže software na libovolném systému, který dovolí aplikaci měnit konfigurační soubory nebo zasahovat do jiných systémových souborů. (to, že většina unixových systému to má vyřešené přes sudo není argument jelikož windows má UAC)
Je samozrejme, ze uzivatel, ktory ma prava, dokaze rozhasit hociaky system, len linux som si nainstalovanim sw a jeho odinstalovanim este neodprazil. Win to dokaze na prvy krat.... Ak by bol kazdy user sudo userom, tak by to velmi zmysel nemalo a linux si to s pravami moze smazit ako win. S UAC si ma celkom pobavil, vacsiu somarinu si vymysliet nemohli. Je z nej viac skody ako uzitku a pochopili to aj oni a v 7 to trosku obmedzili... Osobne som vypinal UAC na Viste aj na 7 a system som za jeho zivota este nepreinstaloval. Ale to uz patri inam, nie tu
Mne pod W7 64b pomaly ziaden SW na telefony nefunguje tak ako by mal, kedze si domov NB nosievam malokedy, tak ficim na virtualnom stroji viacmenej stale. Kedze W7 neposluchala ako mala, nic ine ani neostalo. Ziaden problem som zatial nemal
.
SO Pro je moj prvy PPC, ale mam z nej zmiesane pocity. Hlavne z OS. Samsung don zasiahol asi viac, ako mal a telefon je trosku pomalsi, ako som cakal. Polovicka ma Touch2, tiez s WM 6.5 a ten je trosku viac rychlejsi, aj ked HW ma slabsi. Inak som s WM v Omnii problem nemal. Ale ak by som si mal vybrat a WM 6.1 mi funguje dobre, tak by som si pockal na nejaky upraveny ROM bez TouchWizu a somariniek od Samsungu...
Mne pod W7 64b pomaly ziaden SW na telefony nefunguje tak ako by mal, kedze si domov NB nosievam malokedy, tak ficim na virtualnom stroji viacmenej stale. Kedze W7 neposluchala ako mala, nic ine ani neostalo. Ziaden problem som zatial nemal
SO Pro je moj prvy PPC, ale mam z nej zmiesane pocity. Hlavne z OS. Samsung don zasiahol asi viac, ako mal a telefon je trosku pomalsi, ako som cakal. Polovicka ma Touch2, tiez s WM 6.5 a ten je trosku viac rychlejsi, aj ked HW ma slabsi. Inak som s WM v Omnii problem nemal. Ale ak by som si mal vybrat a WM 6.1 mi funguje dobre, tak by som si pockal na nejaky upraveny ROM bez TouchWizu a somariniek od Samsungu...
Ve Vistě bylo UAC příliš striktní a také jsem jej vypínal ve Win 7 si můžeš nastavit UAC do růnzné pririty a podrobněji to lze nastavit v politikách a pokud si myslíš, že je to ve win7 k ničemu tak potom asi nevíš co přesěn UAC dělá
ale dost OT.